20 десертів із яблук, які захочеться приготувати ще не раз

Найчастіше яблука використовують для випічки, проте пироги, пиріжки та запіканки – не єдині частування до чаю, які можна з них приготувати. Вибір апетитних десертів із яблук набагато більше, і найкращі рецепти ти знайдеш у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Смажені яблука з корицею
  • 2. Запечені яблука з сиром та згущеним молоком
  • 3. Яблучне повидло
  • 4. Запечений крем із халви з яблуками
  • 5. Яблучне пюре «Ніжанка»
  • 6. Яблучний конфітюр
  • 7. Яблука у клярі
  • 8. Запечені яблука з ягодами та медом
  • 9. Морозиво з яблук та згущеного молока
  • 10. Сирники з яблуками
  • 11. Домашній зефір із яблук
  • 12. Яблучний мус із манкою
  • 13. Яблучні панкейки
  • 14. Яблучний трайфл
  • 15. Яблучний сорбет
  • 16. Сметанний крем із яблуками
  • 17. Карамелізовані яблука
  • 18. Яблука у вині
  • 19. Білівська пастила з яблук
  • 20. Лаваш із яблуками на сковороді
  • 1. Смажені яблука з корицею

    Якщо яблука недостатньо солодкі, тоді посип їх цукровою пудрою.

    Тобі знадобиться: 2 яблука, 3 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. меленого імбиру, 1 ч.л. кориці, 20 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Наріж яблука часточками. Змішай борошно, корицю та імбир, і обваляй у них яблука. Обсмаж їх із двох сторін до рум'яності на вершковому маслі.

    2. Запечені яблука з сиром та згущеним молоком

    Потрібні досить тверді та щільні яблука, щоб вони не розвалилися.

    Тобі знадобиться: 4 яблука, 200-250 г сиру, 2 ст. вареного згущеного молока, 2 ст.л. рубаних волоських горіхів.

    Приготування: Зріж у яблук верхівки та видали серединки з частиною м'якоті. Змішай сир, згущене молоко і горіхи. Наповни яблука цією начинкою, накрий верхівками та запікай 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Яблучне повидло

    Використовуй повидло одразу або закатай у стерилізовані банки на зиму.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 1 кг цукру, 2-3 ст. лимонного соку, 250мл води.

    Приготування: Очисти та наріж яблука часточками, залий їх водою та протушкуй під кришкою до м'якості. Перетріть яблука через сито, додай цукор та лимонний сік, і доведи пюре до кипіння. Варі повидло на слабкому вогні до бажаної густоти, помішуючи.

    4. Запечений крем із халви з яблуками

    Простий і водночас дуже оригінальний десерт.

    Тобі знадобиться: 4 яблука, 300 г халви, 240 мл молока, цедра 1/2 лимона, 20 г рубаних горіхів, 1,5 ст. цукру.

    За допомогою блендера подрібни халву з молоком та цедрою лимона . Натрій яблука на тертці і змішай їх з цукром і горіхами. Виклади яблука у формочки і зверху додай халву. Відправте десерт в духовку на 10-12 хвилин при 200 градусах.

    5. Яблучне пюре «Ніжанка»

    Найкращий яблучний десерт на зиму, який можна їсти ложкою прямо з банки.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 3 ст. цукру, 1/2 склянки води, 1 банка згущеного молока.

    Зараз читають:Рижики на зиму: 12 рецептів простих та смачних заготовок

    Очисти і наріж яблука, додай до них цукор з водою , доведи до кипіння і туші близько 25 хвилин до м'якості. Блендером перебий масу до однорідності. Влий згущене молоко і провари пюре ще 5-7 хвилин, помішуючи. Закатай його до стерилізованих банків.

    6. Яблучний конфітюр

    Такий конфітюр стане чудовим самостійним частуванням до чаю.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 700 г цукру, 1 ст. кориці.

    Приготування: Дрібно наріж або натрій яблука на тертці, засип їх цукром і залиш на 20 хвилин. Доведи заготовку до кипіння і варіть 20-25 хвилин, помішуючи. Додай корицю та вари до напівпрозорого стану. Розклади конфітюр, що вийшов, у стерилізовані банки.

    7. Яблука у клярі

    Замість молока також можеш узяти кефір чи йогурт.

    Тобі знадобиться: 3-4 яблука, 150 мл молока, 1 яйце, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. розпушувача, 120 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. кориці.

    Приготування: Наріж очищені яблука часточками або кружальцями без серединки. Віночком збий інші інгредієнти в однорідний кляр. Вмочіть яблука в цей кляр і обсмаж їх з двох сторін у невеликій кількості олії.

    8. Запечені яблука з ягодами та медом

    Ягоди бери як свіжі, так і заморожені – які є.

    Тобі знадобиться: 4 яблука, 50 г ягід до смаку, 1 ч.л. цукрової пудри, 2 ст. меду.

    Приготування: Зріж у яблук верхівки та видали серединки. Вклади всередину ягоди, полів медом і запікайте 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах. Посип цукровою пудрою.

    9. Морозиво з яблук та згущеного молока

    Максимально просте у приготуванні. Впораються навіть початківці!

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 150 г згущеного молока, 50 мл води.

    Приготування: Очисти та наріж яблука, залий їх водою, провари до м'якості та подрібни блендером. Дай пюре охолонути, додай згущене молоко і ще раз збий все за допомогою блендера. Розлий масу по формах для ескімо і прибери в морозилку.

    10. Сирники з яблуками

    Цікавий варіант сирників як за смаком, так і за текстурою.

    Тобі знадобиться: 600 г сиру, 1 яблуко, 1 яйце, 70 г цукру, 40 г борошна.

    Приготування: Перетріть сир через сито, а яблуко – очисти і натрій на тертці. Змішай разом всі інгредієнти, сформуй та обсмаж сирники до рум'яності з двох сторін.

    11. Домашній зефір із яблук

    Класичний зефір за ГОСТом, який готується саме з багатих на пектин яблук.

    Тобі знадобиться: 4 яблука, 720 г цукру, 8 г агар-агару, 1 яєчний білок, 15 г ванільного цукру, 160 мл води.

    Приготування: Очисти та наріж яблука. Протушкуй або запікайте їх до м'якості, а потім подрібніть блендером – потрібно буде отримати 250 г такого пюре. Додай 250 г цукру та ванільний цукор, перемішай і дай охолонути. Після цього міксером збивай яблучне пюре до пишної світлої маси, додаючи білок.

    Зараз читають:20 оригінальних закусок на Новий рік 2024

    Змішай агар-агар з водою, доведи до кипіння, всип цукор, що залишився, і провари сироп 3-4 хвилини. Влий його тонким струмком до яблук, продовжуючи збивати. Збивай заготівлю ще 5-7 хвилин. За допомогою кондитерського мішка виклади зефір на пергамент і дай йому застигнути.

    12. Яблучний мус із манкою

    Повітряний мус із простих та доступних продуктів.

    Тобі знадобиться: 650 г очищених яблук, 650 мл води, 5 ст. манки, 5 ст.л. цукру.

    Приготування: Наріж яблука, додай воду та цукор, і доведи до кипіння. Протушкуй все до м'якості близько 10 хвилин. Блендер подрібни пюре до однорідності і поступово втрути в нього манку.

    Знову доведи пюре до кипіння і проварити 3-4 хвилини, помішуючи. Дай заготівлі охолонути до кімнатної температури і збий міксером її до пишності. Розклади мус по келихах і прибери в холодильник.

    13. Яблучні панкейки

    Подавай їх з медом, джемом чи улюбленим сиропом.

    Тобі знадобиться: 1 яйце, 2 ст. цукру, 250 мл молока, 240 г борошна, 2 ст. олії, 3 яблука, 0,5 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Міксером збий яйце, молоко, цукор та олію. Додай сухі інгредієнти, а потім додай дрібно нарізані яблука. Випікай панкейки на сухій антипригарній сковороді із двох сторін до рум'яності.

    14. Яблучний трайфл

    Листковий десерт у келихах, який стане окрасою навіть святкового столу.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 100 г вершкового масла, 300 мл 35% вершків, 120 г панірувальних сухарів, 1/2 склянки цукру.

    Приготування: Очисти та дрібно наріж яблука, додай до них 4 ст.л. цукру та за бажанням – щіпку ваніліну. Протушкуй їх до м'якості 20 хвилин і подрібни за допомогою блендера, щоб залишилися невеликі шматочки. Дай цьому пюре охолонути.

    Розтопи вершкове масло на сковороді і обсмаж у ньому панірувальні сухарі з цукром, що залишився, до красивого карамельного відтінку. Пересип їх у тарілку і дай охолонути. Міксером збий вершки до стійких піків. Виклади десерт у келихи, чергуючи шари яблук, сухарів та збитих вершків. Прикрасься за смаком і відправ готовий трайфл на кілька годин настоятися в холодильник.

    15. Яблучний сорбет

    Важко знайти рецепт із ще легшим переліком інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 4-5 яблук, 150 г цукру, 100 мл води.

    Приготування: Звари однорідний сироп із води та цукру. Очисти і дрібно наріж яблука. Блендер збив яблука з цукровим сиропом до однорідності. Відправ сорбет у морозилку на 5-6 годин і ретельно перемішуй його щогодини.

    16. Сметанний крем із яблуками

    Відмінний крем для домашніх бісквітів.

    Тобі знадобиться: 8 яблук, 1 склянка цукру, 1/2 склянки води, 1 склянка жирної сметани, 1 ст. цукрової пудри.

    Приготування: Очисти та наріж яблука, залий їх водою, засип цукром і протушкуй до м'якості. Перетріть пюре через сито і дай йому охолонути. Міксером збий сметану з цукровою пудрою до пишності, додай яблучне пюре і знову збий.

    Зараз читають:Секрети Шефа: Як Варити Яйця, Щоб Вони Чистилися Як по Маслу

    17. Карамелізовані яблука

    Так смачно та просто – ну як тут встояти? Додати корицю або ванілін для аромату.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 60 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру.

    Приготування: Очисти та дрібно наріж яблука. Розтопи вершкове масло на сковороді, засип цукор і прогрій до легкої золотистості. Виклади яблука в цю карамель і перемішай. Жар яблука приблизно 5-7 хвилин до випаровування зайвої вологи, періодично помішуючи.

    18. Яблука у вині

    Приємний і трохи хмільний десерт – одне задоволення.

    Тобі знадобиться: 600 г яблук, 200 г цукру, 500 мл червоного сухого вина, 1 паличка кориці, 3 бутони гвоздики, 1 зірочка бадяна.

    Приготування: Розріж яблука навпіл, видали серединки і склади половинки назад. Виклади яблука у такому вигляді в сотейник. Засип туди цукор і спеції, влий вино. Доведи яблука до кипіння на слабкому вогні і проварити 15 хвилин, періодично поливаючи тим самим вином. Залиш яблука в маринаді під кришкою у холодильнику на кілька днів.

    19. Білівська пастила з яблук

    Готову пастилу потрібно зберігати у холодному місці, краще – у пергаменті.

    Тобі знадобиться: 800 г яблук, 180 г цукру, 1 яєчний білок.

    Приготування: Запекти яблука, щоб вони повністю розвалилися, і перетріть їх через сито. Вийде приблизно 500 г яблучного пюре. Додай цукор і міксером збий до однорідності. Продовжуй збивати масу 10-15 хвилин до білого, в процесі – додай білок.

    Відклади 4 ложки пюре в холодильник, а пюре, що залишилося – виклади на застелений пергаментом лист листом близько 15 мм. Суші пастилу приблизно 4-6 годин у відкритій духовці при 70-80 градусах. Дай пастилі охолонути, залиш на 12 годин і зніми з неї папір. Розріж заготовку на 4 однакові частини.

    Змасти кожну частину пюре з холодильника, склади заготовки один на одного і просуши пастилу ще 1,5-2 години у відкритій духовці при 70-80 градусах. Знову залиш пастилу остигати на 12 годин. Наріж її на шматочки і за бажанням – посип цукровою пудрою.

    20. Лаваш із яблуками на сковороді

    Швидкий десерт у вигляді хрустких трубочок із яблучною начинкою.

    Тобі знадобиться: 2 аркуші лавашу, 500 г яблук, 2 ст.л. цукру, кориці.

    Очисти і дрібно наріж яблука , додай 1-2 ложки води і протушкуй їх, щоб вони стали трохи м'якшими. Злий зайвий сік і остуди яблука.

    Наріж лаваш на квадрати зі стороною 15-17 см. На край кожного квадрата виклади яблука і присип їх цукром з корицею. Згорни та обсмаж трубочки на сковороді в невеликій кількості олії з усіх боків.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *