10 соусів для мідій, щоб було чим здивувати сім’ю та гостей

За допомогою вдало підібраного соусу легко можна перетворити мідії на повноцінне ресторанне блюдо. У цій добірці ми хочемо запропонувати тобі 10 цікавих рецептів на будь-який смак – вершкові, томатні, винні та інші!

Зміст

  • 1. Молочний соус із пармезаном для мідій
  • 2. Часниковий соус для мідій
  • 3. Вершковий соус із сидром для мідій
  • 4. Томатний соус для мідій
  • 5. Соус Дор Блю для мідій
  • 6. Гірчичний соус для мідій
  • 7. Простий вершковий соус для мідій
  • 8. Соус каррі для мідій
  • 9. Соус Том Ям для мідій
  • 10. Сирний соус для мідій
  • 1. Молочний соус із пармезаном для мідій

    Оригінальний соус на основі молока, жирних вершків та жовтків.

    Тобі знадобиться: 500 мл молока, 40 г борошна, 40 г вершкового масла, 50 г пармезану, 3 жовтки, 150 мл 33-35% вершків, мускатний горіх, сіль.

    Обсмаж борошно на вершковому маслі до золотистості. Влий молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Приправте і увари соус до густоти, додай жирні вершки і знову доведіть до кипіння.

    Додай тертий пармезан та вари соус до його розчинення. Зби жовтки і пару ложок вершків і влий їх туди ж, помішуючи. Прогрій соус ще трохи – він має бути густим.

    2. Часниковий соус для мідій

    Легка кислинка сметани гармонійно поєднується з пікантністю часнику.

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 6 ст.л. сметани, спеції, зелень.

    Зараз читають:15 рецептів пісних пирогів, які порадують своїм смаком

    Приготування: Подрібни цибулю і часник і обсмаж їх до золотистості. Додай сметану, прогрій соус до легкого загусання і всип спеції з рубаною зеленню.

    3. Вершковий соус із сидром для мідій

    Для цього рецепту рекомендуємо сухий яблучний сидр без цукру.

    Тобі знадобиться: 200 мл жирних вершків, 150 мл сидр, 1 цибулина-шалот, 2 зубчики часнику, 30 г вершкового масла.

    Обсмаж подрібнений шалот і часник у вершковому маслі до золотистості. Влий сидр і випаруй алкоголь на сильному вогні. Влий вершки, приправ соус і трохи протушкуй його на середньому вогні.

    4. Томатний соус для мідій

    За бажанням можна додати трохи цукру.

    Тобі знадобиться: 500 г помідорів, 2 ст. білого вина сухого, 2 ст.л. оливкової олії, 3 гілочки чебрецю, 2 зубчики часнику, 2 пера зеленої цибулі, 1,5 ч.л. яблучного оцту, 0,5 ч. л. червоний мелений перцю, спеції.

    Приготування: Прогрій часник і чебрець в олії близько 3 хвилин. Влий вино і протушкуй на слабкому вогні до випарювання алкоголю. Прибери чебрець і часник, додай очищені та нарізані помідори, оцет та спеції, і тушкуй соус близько 15 хвилин до густоти. Наприкінці додай рубану зелену цибулю.

    5. Соус Дор Блю для мідій

    Вишуканий соус для гурманів на основі сиру Дор Блю та білого вина.

    Тобі знадобиться: 150 мл 20% вершків, 100 мл овочевого або рибного бульйону, 100 мл білого сухого вина, 80 г сиру Дор Блю, 3 зубчики часнику, 20 г зелені, 2 ст.л. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець.

    Зараз читають:8 відмінних рецептів, як приготувати груздянку

    Приготування: Подрібни та обсмаж часник у маслі до золотистості. Влий сухе вино, бульйон і вершки. Доведи до кипіння, приправ та додай розкришений сир. Протушкуй соус кілька хвилин до густини і в кінці додай рубану зелень.

    6. Гірчичний соус для мідій

    Для тих, хто віддає перевагу гострішим і пікантнішим стравам.

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 гострий зелений перець, 60 мл білого сухого вина, 1 зубчик часнику, 2 гілочки петрушки, 1 ч.л. гірчичного порошку, олія.

    Приготування: Подрібніть цибулю, часник і гострий перець, і злегка їх обсмажити. Влий вино, додай гірчичний порошок, доведи соус до кипіння і протушкуй близько 7 хвилин на слабкому вогні. Посипи все зеленню в кінці приготування. Додатково можеш додати трохи тертого сиру.

    7. Простий вершковий соус для мідій

    Усього кілька доступних інгредієнтів, але все одно дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 1/2 цибулини, 3 зубчики часнику, 1-2 ст. борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 мл 20% вершків, 4 гілочки петрушки, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх у маслі до золотистості. Додай борошно, перемішай і влий вершки, постійно помішуючи. Протушкуй соус до густоти, а в кінці додай спеції та рубану петрушку.

    8. Соус каррі для мідій

    Вибери гострий чи м'який порошок каррі – залежно від того, наскільки гострий соус хочеш.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з курячими ніжками

    Тобі знадобиться: 40 г вершкового масла, 150 мл білого сухого вина, 1 стебло селери, 1/2 фіолетової цибулини, 3 зубчики часнику, 3 гілочки петрушки, 2 ч.л. каррі, 50 мл 30% вершків, 1/2 упаковки плавленого сиру, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, часник, селера і петрушку. Обсмажити все разом на вершковому маслі до м'якості, влий вино і готуй, поки воно не випарується. Влий вершки, додай карі та плавлений сир. Перемішай соус, приправ і тушкуй його до розплавлення сиру.

    9. Соус Том Ям для мідій

    Оригінальний тайський соус на основі однойменної пасти.

    Тобі знадобиться: 300 мл кокосового молока, 1 цибулина-шалот, 2 зубчики часнику, 1 помідор, 2 ст.л. пасти том ям, 2 гілочки кінзи, спеції, олія.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, обсмаж їх пару хвилин і додай нарізаний помідор. Жар до м'якості 3-4 хвилини. Змішай кокосове молоко з пастою том ям, влий туди ж, приправ за смаком і готуй соус близько 3 хвилин. Посип кінзою.

    10. Сирний соус для мідій

    Підійде будь-який твердий сир, який виявиться в тебе під рукою.

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 1/2 склянки вершків, 50 г твердого сиру, 2 ст.л. оливкової олії, 30 г вершкового масла|мастила|, 2 ч.л. базиліка, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, обсмаж їх до золотистості на суміші масел і влий вершки. Доведи до кипіння, додай спеції та тертий сир, та провари соус до розплавлення сиру.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *