20 найсмачніших рецептів джему з чорної смородини

Сьогодні ми розповімо 20 відмінних рецептів джему із чорної смородини. Серед них є варіанти без цукру, з різними загусниками, добавками і навіть без варіння. Вибирай та готуй!

Зміст

  • 1. Джем із чорної смородини на зиму – класичний рецепт
  • 2. Джем із чорної смородини з пектином
  • 3. Джем із чорної смородини з лимонним соком
  • 4. Джем-п'ятихвилинка з чорної смородини
  • 5. Джем із чорної смородини з желатином
  • 6. Джем із чорної смородини з м'ятою
  • 7. Джем із чорної смородини без цукру
  • 8. Джем із чорної смородини з агар-агаром
  • 9. Джем із чорної смородини без варіння
  • 10. Джем із чорної смородини з лимонною кислотою
  • 11. Джем із чорної смородини на сковорідці
  • 12. Джем із чорної смородини з крохмалем
  • 13. Джем із чорної смородини з корицею
  • 14. Джем із замороженої чорної смородини
  • 15. Джем із чорної смородини та аґрусу
  • 16. Джем із чорної смородини з апельсинами
  • 17. Джем із чорної смородини, малини та аґрусу
  • 18. Джем із чорної та червоної смородини
  • 19. Джем із чорної смородини з базиліком та мелісою
  • 20. Джем із чорної смородини в мультиварці
  • 1. Джем із чорної смородини на зиму – класичний рецепт

    У процесі варіння обов'язково перемішуй масу, інакше вона підгорить.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Ягоди смородини промий, подрібни в блендері, протрій через сито і змішай з цукром. Проварити 15 хвилин і остудити. Всип лимонну кислоту, прокип'яти ще 5 хвилин і закатай.

    2. Джем із чорної смородини з пектином

    Відмінний спосіб досягти ідеальної густоти джему!

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 10 г пектину, 800 г цукру.

    Смородину перебери , промий і засип цукром на 1,5-2 години. Проварити 10 хвилин, злегка остудити і подрібнити занурювальним блендером. Знову постав каструлю на вогонь, всип пектин і вари 10 хвилин на повільному вогні. Готовий джем можна закатати чи подати на стіл відразу.

    3. Джем із чорної смородини з лимонним соком

    Після охолодження джем стає значно густішим.

    Тобі знадобиться: 4 кг смородини чорної, 2 кг цукру, сік половини лимона.

    Смородину перебери , промий і засип цукром на 2 години. Проварити на слабкому вогні 10 хвилин, подрібнити занурювальним блендером і прибери на 1,5-2 години остигати. Влий лимонний сік і провари джем ще 10 хвилин.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів рисової каші на кокосовому молоці

    4. Джем-п'ятихвилинка з чорної смородини

    Коли немає часу довго возитися на кухні.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 2 кг цукрового піску, 2 г лимонної кислоти.

    Приготування: Ягоди перебери, промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Потім засип смородину цукровим піском і залиште на 2-3 години, щоб з'явився сік. Подрібніть занурювальним блендером, всип лимонну кислоту і проварити 5 хвилин.

    5. Джем із чорної смородини з желатином

    Чи не кип'ятити желатин, інакше він зіпсується.

    Тобі знадобиться: 5 кг чорної смородини, 3 кг цукру, 25 г желатину, 150 мл води.

    Приготування: Желатин змішай з водою і прибери на 10 хвилин. Смородину пропусти через м'ясорубку і протрій через сито. Додай цукор і проварити 10 хвилин на повільному вогні. Влий желатинову заготовку, перемішай і відразу ж зніми з вогню.

    6. Джем із чорної смородини з м'ятою

    Незвичайне поєднання ароматів для любителів кулінарних вишукувань!

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 5 гілочок м'яти, 800 г цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Листя м'яти розітріть у ступці з невеликою кількістю цукру. Смородину та м'ятну заготовку подрібни у блендері, а потім протріть через сито. Всип цукор, лимонну кислоту і проваріть 10 хвилин.

    7. Джем із чорної смородини без цукру

    Лише смородина і більше нічого зайвого!

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини.

    Ягоди смородини подрібни в блендері, а потім протріть через сито. Проварити двічі по 15 хвилин, роблячи перерву до повного остигання. Розкладіть гарячий джем у підготовлену тару і заходьте.

    8. Джем із чорної смородини з агар-агаром

    Корисні та смачні ласощі для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг смородини чорної, 1 кг цукру, 40 г агар-агару.

    Приготування: Ягоди промий під проточною водою і виклади сушитися на паперовий рушник. Змішай смородину з цукром і залиш на 2-3 години. Прокип'яті 10 хвилин, зніміть з вогню і подрібніть занурювальним блендером. Через 2 години знову постав каструлю на вогонь. Додай агар-агар та вари 10 хвилин. Розклади гарячий джем по чистих банках і щільно закрий кришками.

    9. Джем із чорної смородини без варіння

    Обов'язково зберігай таку заготівлю у холодильнику.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг цукрового піску.

    Смородину перебери, ретельно промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Подрібніть ягоди занурювальним блендером або пропустіть через м'ясорубку. Всип цукровий пісок, перемішай і розклади джем по чистих банках.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів компоту з вишні

    10. Джем із чорної смородини з лимонною кислотою

    Готовий джем подавай з млинцями, оладками чи хлібом.

    Тобі знадобиться: 5 кг чорної смородини, 2,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Смородину промий , пропусти через м'ясорубку і протрій через сито. Додай цукор та вари 10 хвилин на слабкому вогні. Всип лимонну кислоту і проварити ще 5 хвилин.

    11. Джем із чорної смородини на сковорідці

    Скористайся цим рецептом, якщо у тебе мало смородини.

    Тобі знадобиться: 3 склянки чорної смородини, 1 склянка цукру, 2 ч.л. лимонного соку.

    Смородину пропусти через м'ясорубку, протрій через сито і змішай з цукром. Вилий масу на сковорідку і томи 10 хвилин на слабкому вогні. Додай лимонний сік та готуй ще 5 хвилин.

    12. Джем із чорної смородини з крохмалем

    Готовий джем виходить досить густим.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 80 г кукурудзяного крохмалю, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 500 мл води.

    Приготування: Ягоди смородини подрібни занурювальним блендером, протріть через сито і змішай з цукром. Проварити 10 хвилин на повільному вогні. Розведи крохмаль у холодній воді, влий тонким цівком у джем, додай лимонну кислоту і прокип'ятити ще 2 хвилини.

    13. Джем із чорної смородини з корицею

    Аналогічно можна готувати з бадяном, кардамоном і запашним перцем.

    Тобі знадобиться: 5 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 1 паличка кориці, 1 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром, додай корицю і провари 10 хвилин. Вилови корицю і викинь, а в сироп всип промиту чорну смородину. Проварити 10 хвилин на повільному вогні після повторного закипання. Подрібніть занурювальним блендером і вари ще 5 хвилин. Розклади джем по банках і закатай.

    14. Джем із замороженої чорної смородини

    Заморозь ягоди в сезон і займайся варенням, коли тобі зручно.

    Тобі знадобиться: 2 кг замороженої смородини, 2 кг цукрового піску, 2 г лимонної кислоти.

    Чорну смородину виклади на друшляк і промою холодною водою. Додай цукровий пісок і проварити 10 хвилин. Зніми з вогню і прибери остигати на 3-4 години. Всип лимонну кислоту, проварити ще 5 хвилин і розклади джем у підготовлену тару.

    15. Джем із чорної смородини та аґрусу

    Обов'язково скуштуй цей рецепт!

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Зараз читають:20 смузі з огірком, які варто додати до свого раціону

    Приготування: Ягоди перебери, промий, засип цукром і залиш на 2 години. Проварити на повільному вогні 10 хвилин, злегка остудити і протри через сито. Всип лимонну кислоту, проварити ще 5 хвилин і розклади в підготовлену тару.

    16. Джем із чорної смородини з апельсинами

    Для яскравішого аромату можна додати трохи лимонної цедри.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1 кг апельсинів, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Апельсини ошпарити окропом , очисти і розбери на часточки. Смородину промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Обидві заготівлі пропусти через м'ясорубку, змішай із цукром, лимонною кислотою та провари 15 хвилин.

    17. Джем із чорної смородини, малини та аґрусу

    Варити джем слід у широкій каструлі з товстим дном.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг малини, 1 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Ягоди підготуй і пропусти через м'ясорубку. Всип цукор, перемішай і на повільному вогні проварити 10 хвилин. Додай лимонну кислоту, проваріть джем 5 хвилин, розклади по стерилізованих банках і закатай.

    18. Джем із чорної та червоної смородини

    Видаляти сухі хвостики на ягодах найзручніше маленькими ножицями.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг порічки, 1,5 кг цукрового піску, 3 ст.л. лимонного соку.

    Смородину перебери , промий і виклади сушитися на рушник. Змішай ягоди з цукром і прибери на 2 години набік. Проварити 5 хвилин, подрібнити занурювальним блендером і знову постав на вогонь. Додай лимонний сік та вари ще 5 хвилин. Гарячий джем розлий у підготовлену тару та щільно закрий кришками.

    19. Джем із чорної смородини з базиліком та мелісою

    Дивовижний аромат і незвичайний смак!

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 10 г базиліка, 10 г листя меліси, 1 кг цукру.

    Приготування: Смородину, базилік та мелісу подрібни у блендері. Змішай із цукром і проварити 15 хвилин. Розклади гарячий джем по чистих банках і закатай.

    20. Джем із чорної смородини в мультиварці

    Якщо не плануєш закривати цей джем на зиму, лимонну кислоту можна виключити.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Смородину перебери , промий і обсуши. Подрібни ягоди в блендері, змішай із цукром, лимонною кислотою та перелий у чашу мультиварки. Закрий кришку та активуй на 30 хвилин програму «Гасіння».

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *