20 чудових салатів для кето-дієти

Мінімальна кількість вуглеводів є основною вимогою до салатів для тих, хто дотримується кето-дієти. Але навіть так – вони виходять дуже ситними! Ми розповімо тобі 20 чудових рецептів кето-салатів, які можна приготувати просто та швидко!

Зміст

  • 1. Овочевий салат із капустою
  • 2. Капустяний кето-салат з морквою
  • 3. Кето-салат з куркою та фетою
  • 4. Кето-салат з печінкою, авокадо та в'яленими помідорами
  • 5. Ягідний кето-салат
  • 6. Салат з беконом та печерицями
  • 7. Кето-вінегрет із цвітною капустою
  • 8. Кето-салат з авокадо та вареною кукурудзою
  • 9. Огірковий салат із вершковим сиром
  • 10. Кето-салат з тунцем та сиром
  • 11. Кето-салат з креветками, селерою та авокадо
  • 12. Кето-салат із кабачками
  • 13. Салат з копченим лососем та моцарелою
  • 14. Кето-олів'є зі свинячою мовою
  • 15. Кето-салат з куркою та стручковою квасолею
  • 16. Салат з куркою та блакитним сиром
  • 17. Кето-салат із кальмарів
  • 18. Кето-салат з лососем, яблуками та руколою
  • 19. Салат з куркою та креветками
  • 20. Кето-салат із печінки тріски
  • 1. Овочевий салат із капустою

    Базовий овочевий салат, що вражає своєю легкістю.

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 4 помідори, 2 огірки, 50 г кінзи або петрушки, 4 ст. оливкової олії, сіль, спеції.

    Приготування: Тонко нашаткуй, посоліть і розімни капусту руками. Наріж овочі, подрібни зелень, приправ та заправ салат оливковою олією.

    2. Капустяний кето-салат з морквою

    Маринована капуста для любителів закусок у корейському стилі.

    Тобі знадобиться: 1 червонокачанна капуста, 2-3 моркви, 1 фіолетова цибулина, 1 пучок кінзи, 1 перець чилі, 2-3 зубчики часнику, 1/2 склянки яблучного оцту, 1/3 склянки оливкової олії, 1 ч.л. еритриту, сіль, спеції.

    Приготування: Змішай масло, яблучний оцет, давлений через прес часник, еритрит, сіль та спеції за смаком. Окремо тонко нашаткуй капусту, натрій моркву на тертці і дрібно нарубай цибулю, чилі і зелень. Змішай всі інгредієнти з приготовленою раніше заправкою і дай салату 1:00 настоятися в холодильнику.

    3. Кето-салат з куркою та фетою

    Дуже ситний і водночас свіжий салат із доступних продуктів.

    Тобі знадобиться: 200 г курячого філе, 1 помідор, 1 огірок, 80 г салатного міксу, 100 г фети, 50 г оливок, сіль, спеції, олія для смаження.

    Приготування: Куряче філе наріж кубиком і обсмаж на сковороді. Овочі наріж приблизно такими ж шматочками, подрібни салатне листя, розкриш фету і наріж оливки кружальцями. Змішай і приправ салат.

    4. Кето-салат з печінкою, авокадо та в'яленими помідорами

    Сюди добре підійде печінка телятини. Але якщо боїшся, що вона гірчитиме – тоді вимочи її в молоці.

    Тобі знадобиться: 400 г печінки, 200 г пекінської капусти, 2 авокадо, 2 жмені руколи, 1 жменю шпинату, 10 в'ялених помідорів, 1/2 пучка зелені, олія для смаження, сіль, спеції.

    Зараз читають:Желе із чорної смородини з желатином: 10 швидких рецептів

    Приготування: Наріж печінку на шматочки, обсмаж її до готовності та приправ. Наріжте пекінську капусту, подрібни все листя, зелень і помідори, наріж авокадо кубиком і змішай салат. Збризкайте оливковою олією, якщо потрібно.

    5. Ягідний кето-салат

    Також може стати самостійним десертом чи сніданком.

    Тобі знадобиться: 2 склянки ягід, 1-2 гілочки м'яти або шавлії, 4 ст.л. маскарпоне, 1 ст.л. 33% вершків, ванілін.

    Промий і обсуши ягоди, подрібни м'яту і перемішай. Окремо змішай вершки, маскарпоне та ванілін до смаку. Полів салат цією заправкою і подавай.

    6. Салат з беконом та печерицями

    Цей салат легко приготують навіть господині, які мають особливих кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 200 г печериць, 50 г бекону, 100 г козячого сиру, 150 г салатного міксу, 50 г руколи, 4 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. бальзаміка, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж та обсмаж бекон до рум'яності. Відклади його вбік і обсмаж нарізані гриби у тій же сковороді. Виклади салатне листя і руколою на тарілку, а зверху розклади бекон, печериці та шматочки сиру. Змішай масло, бальзамік і спеції, і полів салат заправкою, що вийшла.

    7. Кето-вінегрет із цвітною капустою

    Якщо потрібно, додатково заправте його олією.

    Тобі знадобиться: 1 буряк, 2 моркви, 1/2 головки цвітної капусти, 2 солоні огірки, 200 г квашеної капусти, 150 г консервованого зеленого горошку, зелена цибуля, сіль, спеції.

    Приготування: Заздалегідь відварити буряк, моркву та цвітну капусту до готовності. Дрібно наріж всі інгредієнти, додай горошок і трохи зеленої цибулі, а потім посоліть і приправи вінегрет.

    8. Кето-салат з авокадо та вареною кукурудзою

    Доступний та смачний рецепт салату в сезон свіжої кукурудзи.

    Тобі знадобиться: 2 авокадо, 2 варені кукурудзи, 500 г помідорів чері, 2 болгарські перці, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Заздалегідь відвари та остуди кукурудзу, а далі зріж із неї зерна. Наріж овочі, змішай всі інгредієнти разом і приправ салат за смаком.

    9. Огірковий салат із вершковим сиром

    Коли потрібно щось максимально просте та швидке на перекус!

    Тобі знадобиться: 300 г огірків, 1/2 фіолетової цибулини, 4 ст. каперсів, 5 ст. вершкового сиру, спеції.

    Приготування: Наріж огірки і дрібно порубай фіолетовий лук з каперсами. Змішай все з вершковим сиром та спеціями.

    10. Кето-салат з тунцем та сиром

    Для приготування кето рецептів рекомендуємо використовувати тунця в маслі.

    Тобі знадобиться: 2 банки консервованого тунця, 200 г твердого сиру, 5-6 яєць, 2 пучки зелені, 2-4 зубчики часнику, 4 ст.л. кето-майонезу, спеції.

    Приготування: Відвари яйця і відклади два жовтки, а решту – дрібно порубай. Подрібни зелень, натрій сир на тертці і розбери тунця на шматочки. Змішай разом усі інгредієнти. Окремо змішай майонез, 2 ложки олії від тунця, подрібнений часник, два подрібнені жовтки та спеції. Полів салат цією заправкою.

    Зараз читають:20 закусок з огірків до свята та на кожен день

    11. Кето-салат з креветками, селерою та авокадо

    Дуже швидко готується та здивує чудовим смаком.

    Тобі знадобиться: 400 г очищених креветок, 2 стебла селери, 1 авокадо, 4 гілочки зелені, кето-майонез, лимонний сік, спеції.

    Приготування: Обсмажити або відварити креветки до готовності. Наріж авокадо і селера середніми шматочками, подрібни зелень і заправ салат майонезом з лимонним соком і спеціями.

    12. Кето-салат із кабачками

    Для більшого аромату – додай трохи розмарину чи чебрецю.

    Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 300 г авокадо, 300 г м'якого сиру, 100 г горіхів до смаку, 4 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж їх до рум'яності. Наріж авокадо слайсами, подрібни горіхи та сир, а потім гарно виклади всі інгредієнти на тарілку. Змішай оливкову олію, лимонний сік, сіль, спеції та трави, і полів салат цією заправкою.

    13. Салат з копченим лососем та моцарелою

    Цей салат стане гідною окрасою повсякденного чи святкового столу.

    Тобі знадобиться: 150 г копченого лосося, 100 г шпинату, 2 авокадо, 15 помідорів чері, 12 кульок моцарелли, 2 ст.л. каперсів, 4 анчоуси, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. соку лимона чи лайма, 2 ч.л. кето майонезу.

    Приготування: Подрібни анчоуси в пасту, пропусти часник через прес і змішай їх з олією, лимонним соком та майонезом. Наріж копчений лосось та авокадо середнім кубиком, а помідори чері та моцареллу – на половинки. Змішай все зі шпинатом, заправ та посип салат каперсами.

    14. Кето-олів'є зі свинячою мовою

    Виходить так смачно, що одразу захочеться приготувати ще одну порцію.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої язики, 5-6 яєць, 2 авокадо, 4 квашені огірки, 200 г консервованого зеленого горошку, кето-майонез, лимонний сік, сіль, спеції.

    Приготування: Відвари свинячий язик і яйця, і дай їм охолонути. Після чого наріж всі інгредієнти однаковим кубиком і додай зелений горошок. Для заправки салату змішай майонез, сіль, спеції та трохи лимонного соку.

    15. Кето-салат з куркою та стручковою квасолею

    Ідеальна комбінація смаку та користі.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1 болгарський перець, 100 г стручкової квасолі, 1 помідор, 1 фіолетова цибулина, 20 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці, спеції.

    Приготування: Змасті куряче філе ложкою оливкової олії, приправте і запікайте в духовці до готовності при 180 градусах. Відвари і остуди стручкову квасолю, тонко наріж решту овочів.

    Обсмаж цибулю у вершковому маслі, додай до нього болгарський перець з помідорами та жар ще 2 хвилини. Наріж злегка остиглу курку і змішай всі інгредієнти. Окремо змішай оливкову олію, що залишилася, лимонний сік і гірчицю, і полів салат заправкою, що вийшла.

    Зараз читають:15 простих рецептів, що приготувати з яєчними білками, що залишилися.

    16. Салат з куркою та блакитним сиром

    На випадок коли захочеться чогось більш вишуканого!

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 100 г бекону, 4 яйця, 2 авокадо, 200 г помідорів чері, 200 г блакитного сиру, 80 г салатного міксу, 50 мл оливкової олії, 4 ст.л. бальзаміка, 2 ч.л. гірчиці, замінник цукру, сіль, спеції.

    Приготування: Змішай оливкову олію, бальзамік, гірчицю, цукрозамінник, сіль та спеції для заправки. Відвари і наріж яйця. Подрібни і обсмаж бекон до рум'янцю, відклади його убік, а далі в тій же сковороді – обсмаж дрібно нарізану курку. Наріж овочі, що залишилися, і сир, змішай все разом і заправ салат.

    17. Кето-салат із кальмарів

    Обов'язково слідкуй за тим, щоб не переварити кальмарів.

    Тобі знадобиться: 400 г кальмарів, 250 г печериць, 3 яйця, 2 огірки, 100 г цибулі, 100 г оливок, 1 пучок зелені, кето-майонез.

    Приготування: Відварити кальмари 2 хвилини в киплячій воді, і окремо відварити яйця. Наріж цибулю смужками, печериці – пластинками, а потім обсмаж їх до готовності. Наріж кальмарів, огірки та яйця соломкою, а оливки – кільцями. Подрібни зелень, змішай салат і заправ його кето-майонезом.

    18. Кето-салат з лососем, яблуками та руколою

    Використовуй яблука кислих чи кисло-солодких сортів.

    Тобі знадобиться: 300 г слабосоленого лосося, 3 авокадо, 100 г яблук, 150 г помідорів чері, 2 жмені руколи, 50 г твердого сиру, 25 г кедрових горіхів, 5 ст.л. оливкової олії, 1,5 ст.л. соєвого соусу, 1,5 ст.л. яблучного оцту, спеції.

    Приготування: Змішай масло, соєвий соус, яблучний оцет та спеції до однорідності. Довільно наріж всі інгредієнти і натрій сир на тертці. Обсмаж кедрові горіхи на сухій сковороді, а в кінці готування – змішай усе із заправкою.

    19. Салат з куркою та креветками

    Грудку можеш приготувати будь-яким способом на свій розсуд – зварити, запекти або обсмажити.

    Тобі знадобиться: 200 г готової курячої грудки, 150 г очищених креветок, 1 помідор, 1 огірок, 1 авокадо, 2 яйця, 50 г козячого сиру, 200 г салатного міксу, часник, оливкова олія, лимонний сік, дижонська горчі .

    Приготування: Змішай масло, лимонний сік, дижонську гірчицю, подрібнений часник, сіль та спеції у пропорціях до смаку. Обсмажити креветки до готовності. Наріж решту інгредієнтів, змішай все з салатним міксом і заправ салат.

    20. Кето-салат із печінки тріски

    Оригінальний салат, який можна приготувати та подати навіть на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 2 банки печінки тріски, 5-6 яєць, 1 фіолетова цибулина, 2 ст.л. кето-майонезу.

    Приготування: Відвари, остуди і дрібно наріж яйця. Виделкою розімні печінку тріски, подрібни цибулю і заправ салат кето-майонезом.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *