15 рецептів м’ясного хліба, який сподобається всій родині

Мітлоаф або м'ясний хліб – чудова альтернатива котлетам та домашнім рулетам. Цей класичний американський рецепт давно прижився у багатьох європейських країнах. І не дивно, адже це чудова закуска та основна страва на всі випадки життя. М'ясний хліб можна готувати просто так або з різними начинками та добавками!

Зміст

  • 1. М'ясний хліб із глазур'ю
  • 2. М'ясний хліб з овочами та фісташками
  • 3. М'ясний хліб у беконі
  • 4. М'ясний хліб із вареними яйцями
  • 5. М'ясний хліб із манкою та зеленню
  • 6. М'ясний хліб із грибами
  • 7. М'ясний хліб з індички з коньяком та фундуком
  • 8. ПП м'ясний хліб із кабачком
  • 9. М'ясний хліб з шинкою та сиром
  • 10. М'ясний хліб із чорносливом та горіхами
  • 11. М'ясний хліб із печінкою
  • 12. М'ясний хліб із курки з висівками
  • 13. М'ясний хліб у мультиварці
  • 14. М'ясний хліб із вівсяними пластівцями
  • 15. Дріжджовий м'ясний хліб
  • 1. М'ясний хліб із глазур'ю

    Легкий класичний рецепт, який готується не складніше за котлет.

    Тобі знадобиться: 700 г яловичого фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, 1/2 склянки молока, 1/2 склянки панірувальних сухарів, 6 ст.л. кетчупу, 2 ст.л. цукру, 2 ст. гірчиці, 1 ч.л. солі, спеції.

    Змішай 5 ложок кетчупу, цукор і гірчицю, і відклади отриману глазур. Подрібни цибулю, змішай її з фаршем, сухарями, молоком і яйцем. Залиш фарш на 10 хвилин, додай сіль, спеції та ще ложку кетчупу. Виклади фарш у форму, змасти його глазур'ю і випікай м'ясний хліб 60-90 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. М'ясний хліб з овочами та фісташками

    Дуже яскравий та ошатний у розрізі – одне задоволення.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичого фаршу, 500 г свинячого фаршу, 5 ст. оливок, 2 ст.л. паприки, 50 г очищених фісташок, спеції, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 200 г панірувальних сухарів, 2 яйця.

    Всі овочі наріж дрібним кубиком і обсмаж до напівготовності. Подрібни фісташки та оливки. Змішай разом всі інгредієнти, виклади фарш у змащену олією форму та випікай м'ясний хліб у духовці 1 годину при 200 градусах.

    3. М'ясний хліб у беконі

    Усі соки залишаються всередині та м'ясний хліб не пересихає при випіканні.

    Тобі знадобиться: 100 г бекону, по 500 г свинини та яловичини, 1 головка часнику, 2 цибулини, 2 болгарських перцю, 2 яйця, 100 г панірувальних сухарів, спеції, зелень.

    Приготування: Двічі пропусти м'ясо через м'ясорубку і вдруге додай до нього цибулю та часник. Подрібни перець і зелень, змішай з фаршем і додай яйця, спеції та сухарі. Вимішайте фарш, залиште його на 15 хвилин і потім викладіть в змащену маслом форму. Накрий мітлоаф слайсами бекону і запікай близько 1 години в духовці при 190 градусах.

    Зараз читають:15 кращих рецептів компоту з чорноплідної горобини

    4. М'ясний хліб із вареними яйцями

    Секрет цього рецепту в тому, що варені яйця йдуть у начинку та дають гарний розріз.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 100 г цибулі, 4 яйця, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни свинину, цибулю та часник у блендері. Додай одне яйце та спеції. Інші яйця відвари і дай їм охолонути. Виклади половину фаршу у форму і на нього розклади цілі яйця. Додай решту фаршу, щоб варені яйця були всередині буханця. Випікай близько 45 хвилин при 200 градусах у духовці.

    5. М'ясний хліб із манкою та зеленню

    Бюджетний варіант із мінімуму інгредієнтів – дуже смачно та ситно.

    Тобі знадобиться: 400 г м'ясного фаршу, 1 яйце, по 3 ст.л манки та панірувальних сухарів, 1 цибулина, 1 пучок зелені, спеції.

    Дрібно наріж цибулю, обсмаж її до золотистості і окремо подрібни зелень. Змішай всі інгредієнти разом і ретельно вимішати фарш. Сформуй з нього буханець, виклади у форму і випікай м'ясний хліб 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах. Для рум'яності можеш змастити його вершковим маслом кілька разів у процесі приготування.

    6. М'ясний хліб із грибами

    Якщо не хочеш змішувати гриби з фаршем, тоді виклади їх шаром начинки усередині.

    Тобі знадобиться: 1 кг фаршу, 1 яйце, 30 г вівсяних пластівців, 150 г цибулі, 300 г грибів, 2 зубчики часнику, спеції.

    Подрібни вівсяні пластівці і пропусти часник через прес. Дрібно наріж цибулю та гриби, і обсмаж їх до готовності. Після чого дай цибулі з грибами охолонути і змішай усі інгредієнти. Виклади м'ясний хліб у форму та випікай у духовці приблизно 1 годину при 180 градусах.

    7. М'ясний хліб з індички з коньяком та фундуком

    Такий рецепт мітлоафа точно порадує навіть гурманів – дуже незвично.

    Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 2 скибочки батона, 150 мл 30% вершків, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 пучок кропу, 1 ч.л. зернистої гірчиці, 2 ст.л. коньяку, 2 зубчики часнику, 1 яйце, спеції, 40 г фундуку, 40 г сушених білих грибів.

    Приготування: Батон розмочіть у вершках і разомні до однорідності. Залий сушені гриби окропом на 20 хвилин, потім злий воду і подрібни їх. Пропусти філе індички через м'ясорубку, подрібни кріп та часник.

    Окремо подрібни фундук, злегка обсмаж його на сухій сковороді, влий коньяк та підпали. Змасти форму для запікання вершковим маслом. Змішай разом решту інгредієнтів і виклади фарш у форму. Випікай м'ясний хліб 50-60 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:Лікер із чорної смородини: 10 рецептів на будь-який смак

    8. ПП м'ясний хліб із кабачком

    Цей дієтичний рецепт підійде навіть тим, хто вважає калорії та дотримується правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу або фаршу індички, 1 кабачок, 3 ст. манки, 1 зубчик часнику, 2 яйця, 1 цибулина, спеції, зелень.

    Приготування: Натрій кабачок і цибулю, присоли, залиш на 10 хвилин і злий зайвий сік. Подрібни часник та зелень. Змішай всі інгредієнти і добре вимішати фарш. Залиш його на 10 хвилин, виклади у форму і випікай мітлоаф 45-50 хвилин у духовці до готовності.

    9. М'ясний хліб з шинкою та сиром

    А для ще більш яскравого смаку та аромату – додамо трохи в'ялених томатів.

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу, 1 яйце, 80 г твердого сиру, 120 г шинки, 1 зубчик часнику, 120 г цибулі, спеції, 30 г в'ялених помідорів, 3 ст. панірувальних сухарів.

    Приготування: Подрібни цибулю з часником у блендері. Наріж шинку та сир дрібним кубиком і подрібни в'ялені помідори. Змішай разом усі інгредієнти. Якщо потрібно, додай трохи оливкової олії для консистенції фаршу. Виклади його у форму та випікай м'ясний хліб 45-60 хвилин при 180 градусах у духовці.

    10. М'ясний хліб із чорносливом та горіхами

    Вишуканий французький рецепт мітлоафа, який ідеально підійде для святкового столу.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячого фаршу, 250 г телячого фаршу, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 3/4 склянки панірувальних сухарів, 1 яйце, 1/2 склянки бульйону, спеції, 1/2 склянки чорносливу, 1/2 склянки , 1/4 склянки кедрових горішків.

    Приготування: Горіхи обсмаж на сухій сковороді та подрібни. Залий чорнослив гарячою водою на 10 хвилин і теж дрібно наріж. Натріть цибулю з часником і обсмаж їх до золотистості. Змішай разом всі інгредієнти та відби фарш. Виклади його у форму, присип ще горіхами і запікай близько 50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    11. М'ясний хліб із печінкою

    Замість панірувальних сухарів можна взяти подрібнений підсушений хліб або крекери.

    Тобі знадобиться: 500 мл молока, 180 г панірувальних сухарів, 250 г печінки, 200 г цибулі, 150 г моркви, 250 г свинячого фаршу, 65 г манки, 3 яйця, спеції.

    Приготування: Сухарі залий теплим молоком і залиш на час. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж до рум'яності. Подрібни засмажку разом з печінкою в м'ясорубці або за допомогою блендера. Змішай і ретельно вимішати всі інгредієнти. Виклади у форму та випікай м'ясний хліб 50-60 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:10 соусів із жовтої сливи, які готуються простіше простого

    12. М'ясний хліб із курки з висівками

    Щоб він не був надто сухим, рекомендуємо використовувати філе стегна.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 300 мл молока, 100 г кукурудзяного крохмалю, 100 г висівок, 3 яйця, спеції.

    Приготування: Подрібни в блендері курку та 100 мл молока. Залий висівки 200 мл теплого молока і залиш їх на 20 хвилин. Змішай разом всі інгредієнти та ретельно відбив фарш. Виклади його у форму та випікай м'ясний хліб приблизно 50 хвилин у духовці при 200 градусах.

    13. М'ясний хліб у мультиварці

    Звичайно, в мультиварці не вийде стандартний прямокутний буханець, але хіба це так важливо?

    Тобі знадобиться: 600 г м'ясного фаршу, 2 цибулини, 1 яйце, 2 помідори, 150 г твердого сиру, спеції, 20 г кетчупу, 50 г зелені.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Дрібно наріж зелень. Натріть кілька ложок сиру, а решту наріж дрібним кубиком. Змішай фарш, цибулю, яйце, зелень, спеції та кубики сиру.

    Щільно поклади все в змащену олією чашу мультиварки. Змасти поверхню кетчупом, виклади кружечки помідорів і посип тертим сиром. Увімкніть режим «Випічка» на 50 хвилин. Після закінчення програми залиш м'ясний хліб у закритій мультиварці ще на 15 хвилин.

    14. М'ясний хліб із вівсяними пластівцями

    Найкраще для цього рецепту підійдуть пластівці швидкого приготування.

    Тобі знадобиться: 1 кг фаршу, 2 цибулини, 1 пучок петрушки, 3 зубчики часнику, 1 яйце, 100 г вівсяних пластівців, 120 г твердого сиру, спеції.

    Натрій сир, дрібно нарубай петрушку і часник, подрібни цибулю і змішай разом всі інгредієнти. Сформуй буханець і випікай м'ясний хліб 45-55 хвилин при 200 градусах у духовці.

    15. Дріжджовий м'ясний хліб

    Його особливість у використанні дріжджів, а й у тому, що він готується з вареного м'яса.

    Тобі знадобиться: 500 г вареної або копченої свинини, 5 скибочок батону, 3 ст. борошна, 5 яєць, 3 зубчики часнику, спеції, 100 мл молока, 20 г сухих дріжджів, 6 ст. бульйону чи води, 1 ст.л. цукру, 1/2 пучка зелені.

    Приготування: Змішай тепле молоко, дріжджі та цукор, і залиши їх у теплі на 20 хвилин. Дрібно наріж свинину. Подрібни батон і залий його бульйоном. Подрібни зелень, зби яйця за допомогою віночка, пропусти часник через прес і змішай разом всі інгредієнти. Щільно виклади масу у форму, залиште в теплі на 15 хвилин і потім випікайте хліб у духовці при 180 градусах близько 45 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *