Класична італійська паста – це не просто їжа, а справжнє кулінарне мистецтво. Не дарма вона стала такою популярною у всьому світі! Величезний плюс також у тому, що її можна легко приготувати удома – прості продукти, прості техніки. Ділимося 12 найсмачнішими рецептами із сонячної Італії!
Зміст
1. Паста Карбонара
Найпопулярніший рецепт, який варто знати кожній господині.
Тобі знадобиться: 300 г спагетті, 200 г бекону, 100 г пармезану, 3 яєчні жовтки, 2 зубчики часнику, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж бекон до золотистості в оливковій олії, а потім додай подрібнений часник. У цей час відвари спагетті до готовності, змішай їх із засмажкою і перемішай.
Віночком збий жовтки з сіллю, меленим перцем і пармезаном, і влий соус, що вийшов, до пасти. Ще раз перемішай і подавай страву до столу. Один із варіантів подачі – замість соусу викласти на спагетті цілі яєчні жовтки та посипати все тертим сиром.
2. Паста Болоньєзе
Ситна паста з м'ясним соусом, щоб нагодувати всю родину.
Тобі знадобиться: 150 г спагетті, 150 г м'ясного фаршу, 1 помідор, 1/2 моркви, 1/2 цибулини, 1 ст.л. томатної пасти, 1 зубчик часнику, зелень, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Відвари спагетті за інструкцією на упаковці. Окремо подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додати фарш, посолити, поперчити і смажити 15 хвилин на невеликому вогні, помішуючи. Додай очищений та натертий помідор, томатну пасту, зелень, 1/2 склянки води, знову перемішай і протушкуй соус 25 хвилин на слабкому вогні під кришкою. За 5 хвилин до кінця готування – втрути в нього подрібнений часник. Подавай спагетті з соусом, що вийшов.
3. Паста Неаполітано
Максимально швидкий та простий рецепт із томатним соусом.
Зараз читають:12 відмінних рецептів, як приготувати гарбузові вафлі
Тобі знадобиться: 200 г пасти, 250 г помідорів, 100 г помідорів чері, 2 зубчики часнику, 2 гілочки базиліку, 0,5 ч.л. цукру, оливкова олія, сіль|соль|, мелений чорний перець.
Приготування: Подрібни і злегка обсмаж часник в оливковій олії. Очисти і подрібни великі помідори, дрібно порубай базилік і відправ все на сковороду. Доведи соус до кипіння, всип цукор, сіль та спеції за смаком.
Протушкуй соус 5-7 хвилин на середньому вогні, виклади в нього помідори черрі і дай трохи настоятися. За цей час відвари пасту до напівготовності, змішай її з соусом, влий 75-100 мл відвару, перемішай і протушкуй ще 3 хвилини.
4. Паста Фетучіні Альфредо
Сподобається всім любителям вершкових соусів!
Тобі знадобиться: 200 г пасти, 100-120 мл жирних вершків, 30 г вершкового масла, 100 г пармезану, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Відварити пасту до напівготовності. Розтопи вершкове масло на сковороді, влий вершки, посоли, поперчи і готуй 1-2 хвилини. Втрути половину тертого сиру в цей соус, додай туди ж пасту і влий 30-40 мл відвару. Прогрій все ще кілька хвилин і посип блюдо пармезаном, що залишився при подачі.
5. Паста Аліо та Оліо
Назва приховує головні інгредієнти – часник та олію.
Тобі знадобиться: 250 г пасти, 2 зубчики часнику, 1/4 склянки оливкової олії, 50 г пармезану, 2 гілочки петрушки, перець чилі, лимонна цедра, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Відварити пасту за інструкцією на упаковці. Прогрій оливкову олію із подрібненим часником 5-7 хвилин на слабкому вогні. Виклади пасту в соус, влий 25 мл відвару, приправ і перемішай. Прогрій ще 1 хвилину, додай лимонну цедру, петрушку і чилі до смаку, знову перемішай, а при подачі – посип тертим пармезаном.
6. Італійська паста із соусом песто
Якщо не хочеш готувати песто самостійно – візьми готовий соус.
Тобі знадобиться: 250 г пасти, 1 пучок базиліка, 4 ст. тертого пармезану, 1 головка часнику, 1 жменю волоських горіхів, 1/4 склянки оливкової олії, лимонний сік, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Відварити пасту до готовності. Відправ інші інгредієнти в подрібнювач і зби їх до консистенції соусу. Додай лимонний сік, сіль та мелений перець за смаком. Змішай готову пасту з песто, що вийшов.
Зараз читають:20 рецептів з баклажанів для тих, хто любить смачно поїсти
7. Паста Аррабіату
Спеціально для поціновувачів гостріших і пікантніших страв.
Тобі знадобиться: 400 г пасти пенне або іншого виду, 2 цибулини, 2 перці чилі, 200 мл томатного соку, 200 мл білого сухого вина, 4 зубчики часнику, 50 г пармезану, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Подрібніть і злегка обсмажте цибулю з чилі і часником в оливковій олії. Влий томатний сік з вином і готуй соус, поки він не увариться вдвічі, періодично помішуючи.
У цей час відвари пасту до напівготовності, змішай її з соусом, влий 100-200 мл відвару, посоли, поперчи і протушкуй ще кілька хвилин. При подачі посип пасту тертим пармезаном.
8. Італійська паста з грибами та вершковим соусом
Подвійно смачніше виходить із білими грибами чи лисичками!
Тобі знадобиться: 250 г пасти тальятелле, 100-120 г грибів, 1/2 цибулини, 1/2 склянки жирних вершків, 50-70 мл овочевого бульйону, 25 г пармезану, 1 зубчик часнику, 1 гілочка чебрецю, 2-3 вет. , 30 мл оливкової олії, 15 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, мелений чорний перець.
Якщо використовуєш свіжі лісові гриби – спочатку очисти і приварити їх 15 хвилин. Наріж і обсмаж гриби до золотистості в суміші двох олій. Відклади їх убік і в тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю.
Поверни гриби, посоли, поперчи, посип чебрецем і залий бульйоном. Протушкуй соус 2-3 хвилини, а потім влий вершки і посип все рубаною петрушкою. Доведи соус до кипіння і протушкуй ще 2 хвилини. За цей час відвари пасту за інструкцією на упаковці, змішай її з соусом, прогрій ще 1 хвилину і подавай страву з тертим пармезаном.
9. Італійська паста з томатом та тунцем
Можеш узяти тунця у власному соку, щоб паста не була жирною.
Тобі знадобиться: 200 г пасти, 1 банка консервованого тунця, 1 банка томатів пелаті, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець, сушений орегано.
Приготування: Відварити пасту за інструкцією на упаковці. Подрібни та обсмаж цибулю в оливковій олії до золотистості, приправ, додай подрібнений часник і тунця, і перемішай. Залий все томатами і протушкуй 7-10 хвилин на середньому вогні. Після чого змішай пасту з соусом, прогрій ще 1 хвилину і подавай.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів коктейлю Дайкірі
10. Паста Алла Норма
Сицилійський класичний рецепт з баклажанами – смачно та оригінально!
Тобі знадобиться: 150 г пасти пенне, 1 баклажан, 50 г помідорів, 150 г томатів пелаті, 2 гілочки базиліку, 1 зубчик часнику, 20 г пармезану, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець, пластівці чилі.
Приготування: Наріж баклажан кубиком, збризкати його оливковою олією, посолити, поперчити і запікати 20 хвилин в духовці при 180 градусах. Подрібни часник, наріж свіжі помідори та відвари пасту до напівготовності.
Злегка обсмаж часник з пластівцями чилі в оливковій олії, додай обидва види томатів і протушкуй 4-5 хвилин. Всип подрібнений базилік і баклажани, змішай пасту з соусом, прогрій ще 1 хвилину і зніми з вогню. Посип страву тертим пармезаном при подачі.
11. Італійська паста з морепродуктами
Бери готовий морський коктейль чи будь-які інші морепродукти.
Тобі знадобиться: 150 г спагетті, 300-350 г морепродуктів, 1 помідор, 1 головка часнику, 1/2 цибулини, 25 г томатної пасти, 50 мл білого сухого вина, 100 г пармезану, 1/4 лимона, 2-3 вет. , оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Подрібни та злегка обсмажте цибулю з часником, додай подрібнений помідор, томатну пасту, вино та приправ. Протушкуй цей соус 15 хвилин під кришкою на середньому вогні.
Окремо обсмажте розморожені морепродукти, відваріть пасту до готовності і змішайте все з соусом. У процесі влий ще 100 мл відвару від пасти. Прогрій блюдо приблизно 1 хвилину і при подачі посипаний рубаною петрушкою, цедрою лимона і тертим пармезаном.
12. Італійська паста з цукіні
Неймовірно смачно, а ще й дуже красиво!
Тобі знадобиться: 300 г пасти феттучині, 2 цукіні, 2 цибулини-шалот, 100 мл жирних вершків, 2 гілочки м'яти, 2 щіпки цедри лимона, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець, пластівці чилі.
Приготування: Відварити пасту до напівготовності. Подрібни та обсмаж шалот в оливковій олії. Виклади тонко нарізані цукіні і обсмажуйте ще 2 хвилини, а потім – додай лимонну цедру, сіль, спеції та вершки. Увари соус вдвічі, влий кілька ложок відвару від пасти, додай саму пасту і знову протушкуй 2 хвилини. Прикрась готову страву листочками м'яти.
Джерело: dietcenter.com.ua