Котлети для бургерів: 15 найкращих рецептів у домашніх умовах

Основний секрет будь-якого правильного та смачного гамбургера – у котлетах. І ці котлети для бургерів також можуть бути досить різноманітними, і навіть не обов'язково м'ясними. Лови добірку з 15 відмінних рецептів!

Зміст

  • 1. Яловичі котлети для бургерів – класичний рецепт
  • 2. Курячі котлети в паніровці для бургерів
  • 3. Пісні котлети для бургерів
  • 4. Грибні котлети для бургерів
  • 5. Рубані котлети для бургерів
  • 6. Гречані котлети для бургерів
  • 7. Рубані курячі котлети з кабачком для бургерів
  • 8. Котлети з індички для бургерів
  • 9. Котлети з баранини для бургерів
  • 10. Свинячі котлети для бургерів
  • 11. Котлети на грилі для бургерів
  • 12. Котлети з панірувальними сухарями для бургерів
  • 13. Пікантні котлети для бургерів
  • 14. Сирні котлети для бургерів
  • 15. Картопляні котлети для бургерів
  • 1. Яловичі котлети для бургерів – класичний рецепт

    Якщо віддаєш перевагу більш однорідній текстурі, пропусти м'ясо двічі через м'ясорубку.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 50 г курдючного жиру, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж яловичину та курдючний жир, і пропусти їх через м'ясорубку. Додай сіль та чорний перець, ретельно вимішай і розділи фарш на порційні частини. Сформуй котлети за допомогою кільця сервіровки і гарненько утрамбуй, щоб вони були не більше 1,5 см завтовшки. Обсмажити котлети на грилі або на добре розігрітій і змащеній сковороді маслом.

    2. Курячі котлети в паніровці для бургерів

    Для панування котлет найкраще підійдуть саме сухарі панко.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 50 г цибулі, 4-5 ст. панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Натріть цибулю на тертці, змішай її з курячим фаршем, додай спеції і знову добре все вимішай. Сформуй однакові плоскі котлети близько 1 см завтовшки і обваляй їх панірувальних у сухарях. Обсмажити котлети на сковороді в невеликій кількості олії на середньому вогні.

    3. Пісні котлети для бургерів

    Пропонуємо спробувати ось такий оригінальний варіант із сочевиці з овочами.

    Тобі знадобиться: 200 г відвареної сочевиці, 1 морква, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 3 гілочки петрушки, спеції, 1-2 ст.л. борошна.

    Зараз читають:Неперевершений смак українських традиційних страв

    Дрібно наріж цибулю, натрі моркву, подрібни часник і обсмаж всі разом 5-6 хвилин до м'якості. Додай зелень, спеції та розім'яту сочевицю. Небагато прогрій все разом і ретельно вимішати масу. Якщо потрібно, додай трохи води. Сформуй котлети, присип їх борошном і запікай 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах.

    4. Грибні котлети для бургерів

    Для цього рецепту підійдуть будь-які гриби на твій смак. У тому числі заморожені!

    Тобі знадобиться: 200 г грибів, 1/2 цибулини, 1 зубчик часнику, 1 скибочка батона, 1 яйце, спеції, 20 г плавленого сиру.

    Приготування: Наріж і обсмажте цибулю з грибами до готовності. Додай часник, перемішай і зніми з вогню. Блендером подрібни в крихту хліб, додай решту інгредієнтів і зби фарш до однорідності. Викладай фарш на сковорідку ложкою та обсмаж котлети з двох сторін.

    5. Рубані котлети для бургерів

    Традиційно такі котлети теж виготовляються з яловичини.

    Тобі знадобиться: 200 г яловичої лопатки, 1 зубчик часнику, 1/2 цибулини, 1 яєчний жовток, спеції.

    Приготування: Дрібно порубай яловичину і ще дрібніше порубай цибулю. Пропусти часник через прес, додай жовток і ретельно вимішати фарш. Сформуй однакові котлети за допомогою кулінарного кільця, обсмаж їх на грилі близько 6-7 хвилин.

    6. Гречані котлети для бургерів

    Ще один оригінальний рецепт пісних котлет для різноманітності!

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки гречки, 1/2 цибулини, 2 ст. кукурудзи, 1/4 болгарського перцю, спеції, зелень, 1-2 ст. борошна.

    Приготування: Відварити гречку до готовності, остудити і подрібнити в блендері. Дрібно наріж цибулю та болгарський перець, обсмаж їх, додай до гречки і туди ж додай кукурудзу, зелень та спеції до смаку. Сформуй і обваляй котлети в борошні. Обсмажити на сковороді до рум'яності з двох боків.

    7. Рубані курячі котлети з кабачком для бургерів

    Ще соковитіші і рум'яні, ніж зазвичай – прекрасний вибір.

    Тобі знадобиться: 450 г курячого філе, 1 яйце, 100 г сиру, 80 г кабачка, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 2 пера зеленої цибулі, спеції.

    Приготування: Кабачок натрій на великій тертці і відіжміть. Подрібни зелену цибулю. Дрібно нарубай курку, перемішай всі інгредієнти і залиш фарш на 15 хвилин. Обсмажити котлети в невеликій кількості олії на сковороді. Найзручніше викладати фарш ложкою в кругле кільце сервіровки.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів повидла з червоної смородини

    8. Котлети з індички для бургерів

    Готуються за лічені хвилини, але дуже соковиті.

    Тобі знадобиться: 800 г фаршу індички, 50 г майонезу, зелень, спеції, 45 г панірувальних сухарів, 1 ст.л. вустерський соус.

    Змішай разом всі інгредієнти і приправ фарш за смаком. Сформуй однакові котлети діаметром булочок для бургерів і обсмаж їх на середньому вогні приблизно 5-6 хвилин з двох сторін.

    9. Котлети з баранини для бургерів

    Картопля можна і не додавати, але вона зробить текстуру котлет цікавішою.

    Тобі знадобиться: 400 г баранячого фаршу, 1 цибулина, 1 картоплина, 3 гілочки кінзи, спеції, 1 зубчик часнику.

    Приготування: Пропусти цибулю, картоплю та часник через м'ясорубку. Подрібни зелень, змішай все з баранячим фаршем і приправ. Ретельно вимішати фарш і залиши його на 1 годину. Сформуй однакові котлети та обсмаж їх на сковороді з двох боків до рум'яності.

    10. Свинячі котлети для бургерів

    У таких котлетах головне, щоб фарш добре засмажився.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1/2 цибулини, 0,5 ч.л. копченої паприки, 1 щіпка мускатного горіха, спеції.

    Свинину з цибулею дуже дрібно порубай або пропусти через м'ясорубку. Додай всі спеції, вимішай і відби фарш до в'язкості. Сформуй однакові круглі котлети за допомогою кулінарного кільця. Відправ їх на 1 годину в морозилку і потім обсмаж з двох сторін на сковороді до рум'яності.

    11. Котлети на грилі для бургерів

    Якщо використовуєш сковорідку гриль, злегка змасти її маслом.

    Тобі знадобиться: 300 г яловичого фаршу, 100 г свинячого фаршу, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Зміщуйте яловичий і свинячий фарш разом, приправте і відбийте, поки маса не стане пластичною. Сформуй однакові котлети за допомогою кулінарного кільця. Відправ їх у холодильник на 1 годину, а потім обсмаж до готовності на розігрітому грилі.

    12. Котлети з панірувальними сухарями для бургерів

    Додатково можеш додати часник, зелень чи трохи перцю чилі.

    Зараз читають:15 оригінальних салатів із спаржевої квасолі на зиму

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 5 ст. панірувальних сухарів, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Дуже дрібно порубай яловичину або пропусти її через м'ясорубку. Додай яйце, панірувальні сухарі і спеції, і ретельно вимішай фарш, що вийшов. Вологими руками сформуй круглі та плоскі котлети, та обсмаж їх на середньому вогні з двох боків.

    13. Пікантні котлети для бургерів

    Підійде будь-який змішаний фарш – наприклад свинина з яловичиною.

    Тобі знадобиться: 600 г м'ясного фаршу, 2 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. кисло-солодкого соусу, 1 ч.л. гірчиці, 1 ч. л. прованських трав, часник, коріандр, спеції.

    Приготування: У фарш додай усі соуси, гірчицю, прованські трави, спеції та часник за смаком. Вимішати його і потім відбити до однорідності. Сформуй однакові тонкі котлети і відправ їх на 1 годину в холодильник. Обсмажити котлети на середньому вогні або грилі по 4-5 хвилин з кожного боку.

    14. Сирні котлети для бургерів

    Любителі сиру точно знають, що його ніколи не буває надто багато.

    Тобі знадобиться: 120 г панірувальних сухарів, 2 яйця, 200 г плавленого сиру, 150 г твердого сиру, 70 г борошна, 30 мл молока, спеції.

    Натрій весь сир на тертці, додай одне яйце, борошно, спеції за смаком і приблизно 20 г панірувальних сухарів. Вимішати всю масу і сформуй котлети вологими руками. Окремо збий друге яйце. Обваляй сирні котлети у сухарях, потім – у яйці, а далі – знову у сухарях. Обсмажити котлети на середньому вогні до рум'яності.

    15. Картопляні котлети для бургерів

    Таку котлету можна використовувати не лише як основу, а й як добавку.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 1 яйце, 50 г борошна, 50 г панірувальних сухарів, 20 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Очисти, наріж та відвари картоплю. Розімні його в пюре з м'яким вершковим маслом. Додай яйце, борошно та спеції, перемішай і сформуй плоскі круглі котлети. Обвалюй їх у панірувальних сухарях і обсмаж з двох сторін на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *