Додавання лимона в гарбузове варення розкриває смак заготівлі зовсім по-новому. А який приголомшливий аромат! Ділимося 15 чудовими рецептами варення з гарбуза з лимоном, які оцінить будь-яка господиня!
Зміст
1. Варення з гарбуза з лимоном та цукром
Саме з цього рецепту рекомендуємо розпочати свої кулінарні експерименти.
Тобі знадобиться: 2 кг гарбуза, 2 лимони, 1 кг цукру.
Приготування: Наріж гарбуз кубиком, лимон – трохи дрібніший, і перемішай все з цукром. Залиш на пару годин, доведи до кипіння і вари півгодини на слабкому вогні. Розлий варення по стерильним банкам.
2. Варення-п'ятихвилинка з гарбуза з лимоном
Тут потрібно трохи запастися терпінням, але результат того вартий.
Тобі знадобиться: 1,5 кг гарбуза, 1 кг цукру, 3 лимони.
Приготування: Наріж гарбуз з кубиком лимоном, змішай з цукром і доведи до кипіння. Проварити 5 хвилин і дай заготовці повністю охолонути. Знову доведи до кипіння, повтори попередній крок і потім ще раз. Востаннє закатай гаряче варення у стерильні банки.
3. Густе варення з гарбуза з лимоном без шматочків
Таке однорідне варення зручно змащувати на хліб або використовувати замість соусу.
Зараз читають:20 рецептів з кокосовим молоком, які варто приготувати
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 1 лимон, 2 склянки цукру.
Дрібно наріж гарбуз з лимоном, змішай з цукром і залиш на 3 години. Доведи масу до кипіння, проварити 30-40 хвилин на слабкому вогні і збий блендером. Знову доведи варення до кипіння та розлий у стерильні банки.
4. Варення з гарбуза з лимоном через м'ясорубку
Дуже простий та швидкий спосіб підготовки інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 2 кг гарбуза, 3 лимони, 1,2 кг цукру.
Приготування: Пропусти гарбуз та лимони через м'ясорубку, і змішай із цукром. Доведи варення до кипіння і проваріть близько півгодини на слабкому вогні, помішуючи. Розлив у стерильні банки.
5. Варення з тертого гарбуза з лимоном
Щоб не витрачати час на нарізування гарбуза, можна скористатися теркою.
Тобі знадобиться: 3 кг гарбуза, 3 лимони, 1 кг цукру.
Натрій гарбуз на великій тертці, а лимони подрібни в блендері. Доведи варення до кипіння, проварити 5 хвилин і дай повністю охолонути. Повтори цей крок ще двічі. Потім додай цукор, знову закип'яти варення та розлий по стерильним банкам.
6. Варення з гарбуза з лимоном та апельсином
За тим же принципом можна додавати інші цитрусові.
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 2 апельсини, 1 лимон, 600 г цукру.
Приготування: Очисти цитруси від шкірки та плівок, і наріж кубиком разом з гарбузом. Засип все цукром, перемішай і залиш на 3 години (або на ніч). Доведи варення до кипіння, проварити 20 хвилин на слабкому вогні та розлий у стерильні банки.
7. Варення з гарбуза з лимоном зі стерилізацією
Відмінний альтернативний рецепт варення без варіння.
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 1 лимон, 600 г цукру.
Натрій гарбуз на тертці, а лимон пропусти через м'ясорубку або подрібни в блендері. Змішай все з цукром, розклади в стерильні банки, продовжуй їх стерилізувати в каструлі з водою 20 хвилин, а потім закочуй.
8. Варення з гарбуза з лимоном та імбиром
А якщо любиш більш пікантні та пряні заготовки – додай дрібно рубаний чилі.
Зараз читають:12 незрівнянних рецептів свинячих реберець у рукаві в духовці
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 1 лимон, 5-6 см імбиру, 1 кг цукру.
Приготування: Наріж гарбуз та лимон дрібним кубиком, змішай з цукром та залиш на 3 години. Доведи варення до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Додай тертий імбир і вари ще 10 хвилин, а потім розлий у стерильні банки.
9. Варення з гарбуза з лимоном у мультиварці
Незвичайний рецепт варення, якщо не хочеться витрачати багато часу на приготування.
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 100 мл води, 2 лимони, 600 г цукру.
Натрій гарбуз, пропусти лимон через м'ясорубку і відправь всі інгредієнти в чашу мультиварки. Увімкни на 1 годину режим «Гасіння». Залиш варення остигати на ніч прямо там, а потім увімкни той самий режим ще на годину. Розклади варення у стерильні банки.
10. Варення з гарбуза з лимоном та спеціями
Гарбуз начебто створений самою природою для спецій!
Тобі знадобиться: 2 кг гарбуза, 3 лимони, 1 кг цукру, 4 палички кориці, 4 бутони гвоздики, 2 коробочки кардамону, 2 зірочки бадьяна, по 0,5 ч.л. імбиру, мускатного горіха та запашного перцю.
Приготування: Наріж гарбуз кубиком, подрібни лимон будь-яким зручним способом, змішай все з цукром і доведи до кипіння. Проварити 7-8 хвилин, дай заготовці повністю охолонути і знову доведи до кипіння. Додай всі подрібнені спеції, провари ще 15 хвилин і розлий по стерильним банкам.
11. Варення з гарбуза з лимоном та яблуками
Один із класичних рецептів гарбузового варення на зиму.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 500 г яблук, 2 лимони, 600 г цукру, 1 склянка води.
Приготування: Наріж гарбуз та очищені яблука дрібним кубиком. Лимон нарубай дрібніше. Закип'ятити воду з цукром і проварити до розчинення. Додати гарбуз, довести до повторного кипіння і варити до м'якості 15-20 хвилин на слабкому вогні. Додай яблука та лимон, провари варення ще 10 хвилин і розклади по банках.
Зараз читають:12 найсмачніших бутербродів з авокадо та червоною рибою
12. Варення з гарбуза з лимоном та курагою
Разом з курагою можна додати трохи родзинок або чорносливу.
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 250 г кураги, 600 г цукру, 2 лимони.
Приготування: Довільно порубай курагу, подрібни лимони в блендері, а гарбуз дрібно наріж. Засип гарбуз цукром, влий 100 мл води і вари на слабкому вогні 15 хвилин після кипіння. Додай лимон та курагу, вари ще 15 хвилин і розклади у стерильні банки.
13. Варення з гарбуза з лимоном та медом
Закатай готове варення у банки або просто приготуй на раз до чаю.
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 2 лимони, 200 г цукру, 100 г меду, спеції.
Пропусти гарбуз і лимон через м'ясорубку або подрібни в блендері. Доведи до кипіння і проварити 15 хвилин на слабкому вогні. Додай цукор, мед та спеції, і провари варення ще 15 хвилин, помішуючи.
14. Варення з гарбуза з лимоном та вишнею
Вишня потрібна без кісточок. При цьому підійде заморожена.
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 200 г вишні, 2 лимони, 800 г цукру.
Дрібно наріж гарбуз кубиком і додай половинки вишні без кісточок. Змішай із цукром, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай варенню охолонути, знову закип'яти і проварити 5 хвилин. Ще раз дай охолонути, доведи до кипіння і додай лимонний сік та цедру. Провари варення останні 5 хвилин і розклади по банках.
15. Варення з гарбуза з морквою та лимоном
Напевно цей рецепт потрапив би у тому найоригінальніших рецептів варення!
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 200 г моркви, 200 г яблук, 2 лимони, 400 г цукру, спеції.
Приготування: Натрій на тертці гарбуз, морква, очищені яблука та лимони. Змішай все з цукром і залиш на 4-5 годин (або можна на ніч). Доведи варення до кипіння, приправ, проварити півгодини на слабкому вогні і розклади в стерильні банки.
Джерело: dietcenter.com.ua