Хорошою альтернативою звичайним бутербродам і тостам на сніданок стане тортилья – тонкий мексиканський коржик з найрізноманітнішими начинками. А що саме в неї можна покласти – розповімо далі в нашій добірці рецептів!
Зміст
1. Тортілья з яйцем та помідорами
Просте та безпрограшне поєднання, ідеальне на ранок.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 3 яйця, 1-2 помідори, 15 г зеленої цибулі, 70 г твердого сиру.
Збий яйця, наріж помідори кубиком, подрібни зелену цибулю і натрій сир. Виклади тортиллю на сковорідку, підсуши її 1-2 хвилини, переверни і залий яєчною масою.
Готуй 5-7 хвилин під кришкою, а потім посип помідорами, цибулею та сиром. Накрий другий коржом, притисни, переверни тортиллю і смаж ще 3-4 хвилини з іншого боку. Розріж її на чотири частини і подавай.
2. Тортілья з куркою на сніданок
Якщо є вже готовий шматочок курки – то навіть зручніше.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 100 г курки, 1 помідор, 50 г твердого сиру, 10 г зелені, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж курку в спеціях до готовності. Подрібни помідор, натрій сир і дрібно нарубай зелень. Виклади начинку на тортильї, склади їх навпіл і злегка обсмаж з двох сторін.
3. Тортілья з сиром та ковбасою
Легкий та повсякденний рецепт тортильї з доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 20 г зелені, 40 г плавленого сиру, 150 г ковбаси, 150 г твердого сиру.
Зараз читають:20 приголомшливих рецептів желе з аґрусу
Змасти одну тортилью плавленим сиром і виклади на неї слайси ковбаси та сиру. Посип зеленню, накрий другою тортиллю і обсмаж всі з двох сторін по 1,5-2 хвилини до рум'яності.
4. Тортілья з овочами та квасолею
Дуже ситна начинка, незважаючи на відсутність м'яса.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 50 мл томатного соусу, 150 г консервованої квасолі, 120 г консервованої кукурудзи, 1 кабачок, 1 цибулина, 2 помідори, спеції.
Приготування: Наріж кабачок, цибулю та помідори дрібним кубиком і злегка їх обсмаж. Окремо прогрій квасолю з кукурудзою. Обсмаж одну тортилью з двох сторін, змасти її томатним соусом і виклади всю начинку. Накрий другий обсмаженим коржом і подавай до столу.
5. Тортілья з шинкою та беконом на сніданок
А цей рецепт – спеціально для любителів м'ясних сніданків.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 70 г твердого сиру, 2 яйця, 2 скибочки шинки, 4 скибочки бекону, 2 помідори, 30 г болгарського перцю, 1/2 фіолетової цибулини, 4 гілочки петрушки, спеції.
Приготування: Бекон обсмаж до рум'яності, відклади убік і наріж. У тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю з шинкою. Додай нарізані овочі та смажу ще 5 хвилин. Приправте начинку. Окремо обсмаж дві яєчні-глазуні. Виклади на тортильї всю начинку, бекон, посип зеленню та тертим сиром. Додай смажені яйця і склади тортильї навпіл.
6. Тортілья з овочами та йогуртом
Цікавий варіант для тих, хто віддає перевагу сніданку легше.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 8 помідорів чері, 1/2 болгарського перцю, 1 баклажан, 60 г кабачка, базилік, зелень, йогурт.
Приготування: Обсмаж до рум'яності кружальця баклажанів та кабачка. Наріж решту овочів і зелені. Змасти коржики йогуртом, приправ, виклади начинку на чверть тортильї і склади кожну навпіл, а потім ще раз навпіл.
7. Тортілья з сиром та помідором на сніданок
За бажанням обсмажити тортилью на сухій сковороді або грилі.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 100 г сиру, 1 пучок петрушки, 1 пучок кропу, 1 помідор.
Зараз читають:15 найкращих способів приготувати шарлотку з грушею
Приготування: Дрібно наріж помідор і подрібни зелень. Змішай з|із| сиром і виклади начинку на половинки тортильї. Склади тортильї навпіл.
8. Тортілья з тунцем на сніданок
Гарний ПП сніданок для тих, хто стежить за своїм харчуванням.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 1/2 фіолетової цибулини, 1 болгарський перець, 1 банк тунця, 40 г сирного сиру, 70 г твердого сиру.
Приготування: Наріж цибулю та перець дрібним кубиком і обсмаж їх до м'якості. Змасти тортильї сирним сиром. Виклади овочі та шматочки тунця, посип тертим сиром і склади тортильї навпіл. Обсмаж їх із двох сторін до рум'яності.
9. Тортілья з червоною рибою
Лосось, сьомга чи горбуша – будь-яка червона риба чудово сюди впишеться.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 100 г вершкового сиру, 1/2 пучка зелені, 120 г червоної риби.
Приготування: Змішай вершковий сир і рубану зелень, і змасти тортильї. Виклади нарізану червону рибу і склади тортильї навпіл, і ще раз навпіл.
10. Тортілья з авокадо та яйцем
Замість бекону можна взяти шинку, але бекон – ароматніший.
Тобі знадобиться: 2-3 яйця, 2 тортильї, 4 скибочки бекону, 1/2 авокадо, 50 г твердого сиру, 2 ст.л. молока.
Приготування: Бекон обсмаж до рум'яності та відклади. Збий яйця з молоком, приправ та обсмаж скрембл, помішуючи. Наріж авокадо слайсами, виклади всю начинку на тортильї і посип тертим сиром. Склади тортильї навпіл і обсмаж їх з двох боків до рум'яності.
11. Тортілья з авокадо та пармезаном
Мексиканський рецепт тортильї для шанувальників яскравої місцевої кухні.
Тобі знадобиться: 1 тортилья, 1 авокадо, 50 г помідорів, 40 г пармезану, 3 ст. вершкового сиру, 1 зубчик часнику, по 20 г кінзи та базиліка, 0,5 ст.л. лимонного соку, спеції.
Наріж помідори дрібним кубиком і натрі пармезан. Змасти тортилью вершковим сиром. М'якуш авокадо та інші інгредієнти збий у блендері, приправ за смаком і змішай з пармезаном та помідорами. Виклади начинку на тортилью, склади її навпіл і потім знову навпіл.
Зараз читають:15 легких салатів з перепелиними яйцями
12. Тортілья з фаршем на сніданок
Фарш швидко смажиться, тому приготування не триватиме багато часу.
Тобі знадобиться: 6 коржів тортильї, 300 г яловичого фаршу, 1 фіолетова цибулина, 1 болгарський перець, 200 г червоної консервованої квасолі, 3 помідори, 1/2 гострого перцю, 100 г твердого сиру, 1
Приготування: Подрібніть цибулю і обсмажте її з фаршем і спеціями 5-7 хвилин. Додай нарізаний перець і квасолю та туші ще 5 хвилин. Додай нарізані помідори та гострий перець, і ще через 4 хвилини зніми начинку з вогню. Виклади начинку на тортильї, посип тертим сиром, додай листя салату і склади тортильї навпіл. Можеш додатково обсмажити їх із двох сторін.
13. Тортілья з омлетом та шпинатом на сніданок
Радимо подавати її із зеленню та сметаною.
Тобі знадобиться: 1 тортилья, 3 помідори чері, 2 яйця, 70 г твердого сиру, 1 пучок шпинату.
Приготування: Збий яйця зі спеціями та злегка обсмаж омлет. Виклади зверху нарізані помідори та шпинат, посип тертим сиром та накрий тортильєю. Готуй 5 хвилин під кришкою і переверни тортилью коржом вниз, щоб трохи підрум'янити і її.
14. Тортілья з креветками
Ситний та корисний сніданок, з яким впорається будь-який новачок.
Тобі знадобиться: 2 тортильї, 150 г очищених креветок, 4 ст. вершкового сиру, 2 листи латуку, 1-2 помідори, спеції.
Приготування: Обсмажити креветки в спеціях до рум'яності. Змасти тортильї вершковим сиром, виклади креветок, нарізані кубиком помідори та листя латука. Склади тортильї навпіл.
15. Тортілья з індичкою на сніданок
Якщо є час, індичку можна спочатку запекти в духовці.
Тобі знадобиться: 4 тортильї, 300 г філе індички, 2 болгарські перці, 120 г твердого сиру, 2 ст.л. сметани, 1 пучок кінзи, 8 ст. консервованої кукурудзи, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж філе індички 5-7 хвилин, помішуючи. Додай нарізаний перець та кукурудзу, і готуй ще 5 хвилин. Приправ. Змасти тортильї сметаною, посип рубаною кинзою і виклади начинку. Посип тертим сиром, склади тортильї навпіл і злегка обсмаж їх з двох сторін.
Джерело: dietcenter.com.ua