15 простих рецептів маринованого болгарського перцю на зиму

Закуска з маринованого болгарського перцю виходить ароматною, трохи хрумкою і дуже смачною. Правильно приготовлений перець зберігає свій апетитний колір та тримає форму. Взимку це найкращий спосіб прикрасити святковий стіл чи просто додати фарб у повсякденні будні. Розповідаємо 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Маринований перець на зиму – класичний рецепт
  • 2. Маринований перець із цибулею на зиму
  • 3. Маринований болгарський перець з селерою
  • 4. Маринований смажений перець на зиму
  • 5. Маринований болгарський перець із капустою на зиму
  • 6. Маринований перець цілком на зиму
  • 7. Маринований болгарський перець із яблуками
  • 8. Маринований болгарський перець із медом
  • 9. Маринований запечений перець на зиму
  • 10. Маринований перець із часником та гірчицею на зиму
  • 11. Маринований болгарський перець без стерилізації
  • 12. Маринований перець у томатному соку на зиму
  • 13. Маринований перець із баклажанами на зиму
  • 14. Маринований перець для фарширування на зиму
  • 15. Маринований болгарський перець із лимонною кислотою
  • 1. Маринований перець на зиму – класичний рецепт

    Цей базовий рецепт легко розбавити будь-якими спеціями та добавками на твій смак.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг болгарського перцю, 500 мл води, 65 мл укусу, 100 мл олії, 150 г цукру, 1 ст.л. солі, 2 лаврові листи, 6 горошин запашного перцю.

    Приготування: Закип'ятіть воду з усіма інгредієнтами, крім перцю. Виклади в маринад довільно нарізаний перець і проварити 3-4 хвилини. Переклади його в стерилізовані банки, частково трохи маринаду і закатай.

    2. Маринований перець із цибулею на зиму

    Щоб заготівля була ще яскравішою, можеш використовувати фіолетовий лук.

    Тобі знадобиться: 2 болгарські перці, 1 цибулина, 300 мл води, 2 ст.л. оцту, 1 ст. олії, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, а солодкий перець соломкою. Виклади їх у банку і додай спеції до смаку. Закип'ятіть воду з іншими інгредієнтами, залий перець цим маринадом і простерилізуй банку ще 20 хвилин у киплячій воді. Закочуй заготовку на зиму.

    3. Маринований болгарський перець з селерою

    Для цього рецепту потрібне листя селери, яке надасть маринаду більше аромату.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 гострий перець, 1 цибулина, 3 листи селери, 6 зубчиків часнику, 1 ст.л. солі, 1,5 ст. цукру, 50 мл оцту, 3 лаврові листи.

    Приготування: Довільно наріж цибулю і болгарський перець, подрібни гострий перець і розклади все в стерилізовані банки з селери, часником і лавровим листом. Залий перець окропом, залиш на півгодини, злий цю воду і знову закип'яти. Знову залий перець на півгодини, потім знову злий воду і закип'ятити. Додай у неї цукор, сіль та оцет, залий перець отриманим маринадом і заходь на зиму.

    Зараз читають:20 найсмачніших заготовок із калини на зиму

    4. Маринований смажений перець на зиму

    Якщо хочеш закатати перець повністю, зроби в плодах кілька отворів зубочисткою.

    Тобі знадобиться: 500 г болгарського перцю, 100 мл води, 3 зубчики часнику, 2 ст. олії, 6 горошин запашного перцю, 1 ч.л. солі, 3 ч. л. цукру, 1 ст. оцту.

    Приготування: Промий перець, наріж за бажанням та обсмаж у маслі на середньому вогні під кришкою до рум'яності з усіх боків. Щільно поклади його в банку з нарізаним часником і запашним перцем. Додай сіль, цукор та оцет, залий у банку окріп і простерилізуй заготівлю 20 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.

    5. Маринований болгарський перець із капустою на зиму

    Оригінальний фарширований перець – повноцінна страва, а не просто банальна закуска.

    Тобі знадобиться: 24 болгарські перці, 2,5 кг капусти, 1 кг моркви, 150 г часнику, 1 ст.л. суміші перців, 1,5 л води, 3 ст. солі, 200 мл оцту, 200 мл олії, 300 г цукру.

    Приготування: Тонко нашаткуй капусту, натрій моркву на тертці, а з перцю видали середини і залий його на 3 хвилини окропом. Щільно почини перець овочами та розклади в чисті банки. Закип'яти воду з сіллю, цукром та олією, влий оцет, знову доведи до кипіння і залий перець. Закатай банки на зиму.

    6. Маринований перець цілком на зиму

    Найкраще – змішати перець кількох кольорів.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 1 л води, 150 мл оцту, 1 ст. солі, 150 мл олії, 200 г цукру.

    Приготування: Промий перець і наколи його вилкою в кількох місцях. Закип'яти воду з рештою інгредієнтів, виклади перець в цей маринад і проварити 7-10 хвилин. Виклади його в стерилізовані банки, зали маринадом і закатай.

    7. Маринований болгарський перець із яблуками

    Вибирай невеликі садові яблука кисло-солодких сортів.

    Тобі знадобиться: 700 г болгарського перцю, 700 г яблук, 260 г цибулі, 1 л води, 25 г солі, 50 г цукру, 50 мл оцту, 40 г солі, 2 лаврові листки.

    Приготування: Наріж цибулю кільцями, перець смужками та яблука часточками. Виклади їх у чисті банки, залий окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай до неї решту інгредієнтів і знову доведи до кипіння. Знову залий перець і закатай банки.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів, як приготувати пиріг з абрикосами

    8. Маринований болгарський перець із медом

    Ідеальний солодкий перець із ще більш яскравим смаком та ароматом.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 700 мл води, 120 г меду, 80 мл олії, 50 мл оцту, 1 ст.л. перцю горошком, 3 бутони гвоздики, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Наріж болгарський перець смужками. Доведи до кипіння воду з рештою інгредієнтів, перемішай, виклади туди перець і знову доведи до кипіння. Проварити заготовку 3-4 хвилини, розклади перець у банки, залий його маринадом, 15 хвилин простерилізуй банки і закатай на зиму.

    9. Маринований запечений перець на зиму

    Якщо ти віддаєш перевагу м'якшому маринованому перецю, спробуй цей рецепт!

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 100 мл олії, 8 горошин чорного перцю, 4 зубчики часнику, 2 ч.л. солі, 4 ст. цукру, 4 ст. оцту, 500 мл води.

    Розріж перець на четвертинки, виклади на фольгу і збризкати маслом. Запікайте його 20-30 хвилин у духовці при 200 градусах. Дай перцю злегка охолонути і розклади його в банки з часником і перцем. Поступово розподіли по банкам сіль, цукор і оцет, залий окропом і закатай заготовку на зиму.

    10. Маринований перець із часником та гірчицею на зиму

    Пікантний, але при цьому дуже простий у приготуванні маринад просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг болгарського перцю, 1 л води, 1 склянка цукру, 1 склянка оцту, 2 ст. солі, 1/2 склянки олії, 2 ст.л. перцю горошком, 3 ч.л. насіння гірчиці, 1 головка часнику, по 1 пучку кропу та петрушки.

    Розклади по стерилізованих банках зелень, часник, перець горошком і гірчицю. Довільно наріж болгарський перець. Закип'яти воду з цукром, сіллю, олією та оцтом, і проварити до розчинення. Виклади туди перець і провари ще 4 хвилини. Розклади перець з маринадом по банкам і закатай.

    11. Маринований болгарський перець без стерилізації

    Достатньо лише вимити банки содою або ошпарити їх гарячою водою.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 4 кг болгарського перцю, 400 мл яблучного оцту, 500 г цукру, 250 мл рослинної олії, 100 г солі, 4 лаврові листки, по 1 ч.л. гвоздики, бадьяна, коріандру та перцю горошком.

    Приготування: Наріж солодкий перець смужками. Закип'ятити воду з рештою інгредієнтів. Опускай перець у маринад порціями на пару хвилин і щільно вкладай у банки. Доведи маринад до повторного кипіння, залий ним перець і закатай кришками.

    Зараз читають:20 рецептів з кокосовим молоком, які варто приготувати

    12. Маринований перець у томатному соку на зиму

    Найкраще підійде домашній томатний сік без солі та інших добавок.

    Тобі знадобиться: 5 кг болгарського перцю, 100 г цукру, 6 ст. оцту, 3 л томатного соку, 1 ч. л. перцю горошком, 3 лаврові листки, 1 склянка рослинної олії, 4 бутони гвоздики, 4 зубчики часнику.

    Приготування: Скип'ятий томатний сік з цукром, сіллю та всіма спеціями. Влий оцет і масло, і знову доведи до кипіння. Виклади в маринад нарізаний часточками перець і проварити 10-15 хвилин. Розклади його в стерилізовані банки, зали томатним соком і закатай.

    13. Маринований перець із баклажанами на зиму

    Неможливо пройти повз це класичне поєднання овочів!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг болгарського перцю, 1,5 кг баклажанів, 2 гострі перці, 2 головки часнику, 1 склянка рослинної олії, 340 г цукру, 2 ст.л. солі, 1 ст. оцту.

    Приготування: Наріж баклажани кружальцями і обсмаж їх до рум'яності з двох сторін у олії. Наколи болгарський перець виделкою і запікайте в духовці до готовності при 220 градусах, а потім зніміть шкірку і наріжте його смужками. Подрібни гострий перець і часник і розклади все в стерилізовані банки. Закип'яти 1 літр води з цукром, сіллю та оцтом, залий овочі цим маринадом і закатай на зиму.

    14. Маринований перець для фарширування на зиму

    Такий перець не дуже гарний як самостійна закуска, але відмінно підходить для приготування страв.

    Тобі знадобиться: 12 болгарських перців, 3 ст. оцту, 3 ст. солі, 2 ст. цукру, 2 л води.

    Приготування: Виріж з перцю плодоніжки з насінням, щільно поклади його в банки, залий окропом і залиш на півгодини під кришками. Злий цю воду, знову закип'яти її з сіллю, цукром та оцтом, і знову залий перець. Закочуй заготовку на зиму.

    15. Маринований болгарський перець із лимонною кислотою

    Відмінний альтернативний варіант перцю без оцту в маринаді.

    Тобі знадобиться: 1-1,5 кг болгарського перцю, 1 л води, 70 г цукру, 35 г солі, 8 г лимонної кислоти.

    Приготування: Наріж болгарський перець смужками, приваріть 5 хвилин і викладіть в чисті банки. Закип'ятіть воду з цукром, сіллю та лимонною кислотою, залий перець і простерилізуйте все ще 20 хвилин у киплячій воді. Закатай кришками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *