Домашні пироги можна готувати з будь-якою ягодою, але саме начинка з вишні залишається найпопулярнішою. І не дивно, тому що її приємна кислинка та яскравий смак відмінно поєднуються із солодким тестом. А завдяки соковитості вишні такий пиріг ще й ніколи не буде сухим. У цій добірці ти знайдеш класичні, оригінальні та навіть пісні рецепти!
Зміст
1. Бісквітний пиріг з вишнею
Головне – не відкривай духовку у процесі випікання, щоб бісквіт не опав.
Тобі знадобиться: 6 яєць, 200 г цукру, 120 г борошна, 200 г вишні.
Приготування: Розділи жовтки та білки. Міксером збий білки з половиною цукру до стійких піків. Окремо зби жовтки з цукром, що залишився до пишності. Акуратно лопаткою змішай білки та жовтки, а потім втрути просіяне борошно і виклади тісто у форму. Зверху додай вишню і випікай пиріг 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
2. Шарлотка з вишнею
Той самий пиріг, який вийде у будь-якого кулінара-початківця.
Тобі знадобиться: 400 г вишні, 150 г борошна, 150 г цукру, 50 г крохмалю, 5 яєць, 1 ч.л. ванільного цукру, 0,5 ч. л. розпушувача.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишної піни. Всип ванільний цукор і поступово введи борошно з розпушувачем. Змішай вишню без кісточок із крохмалем. Вили половину тесту у форму, виклади вишню, залий тестом і випікай шарлотку 45-50 хвилин в духовці при 170 градусах.
3. Пиріг на сметані з вишнею
Можна використовувати сметану будь-якої жирності.
Тобі знадобиться: 1 склянка сметани, 3 яйця, 2 склянки борошна, 100 г вершкового масла, 10 г розпушувача, 1,5 склянки вишні, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Міксером збий яйця зі сметаною, цукром та розтопленим маслом. Додай сухі інгредієнти, перемішай і вилий тісто у форму. Зверху виклади вишню і випікай пиріг 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
4. Пісний пиріг з вишнею
Замість води можна взяти сік або навіть свіжозварену каву.
Тобі знадобиться: 250 мл води, 300 г борошна, 30 г какао, 180 г цукру, 100 мл рослинної олії, 12 г розпушувача, 300 г вишні без кісточок.
Залий цукор теплою водою і розмішай до розчинення . Додай просіяні сухі інгредієнти і далі – олію. Вмішай у тісто вишню та випікай пиріг близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:Засолювання зеленої цибулі: неймовірно смачний спосіб консервації
5. Листковий пиріг з вишнею
Швидкий та простий рецепт пирога з готового листкового тіста. Врятує, коли гості вже стоять на порозі!
Тобі знадобиться: 500 г вишні, 500 г листкового тіста, 1 яйце, 2 ст. крохмалю, 200 г цукру.
Засипь вишню цукром, залиш на 15 хвилин , доведи до кипіння і перемішай. Додай крохмаль і провари начинку ще 2-3 хвилини. Тонко розкатай 2/3 листкового тіста у форму, виклади вишневу начинку, а решта тіста – наріж смужками і зроби з них грати. Защипни краю пирога та випікай його 25-30 хвилин у духовці при 200 градусах.
6. Пиріг з вишнею та бананом
Солодкий пиріг до чаю із максимально доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 120 г цукру, 180 г борошна, 2 ст. олії, 1 ч.л. розпушувача, 100 г вишні без кісточок, 1 банан.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром, а потім додай масло і борошно з розпушувачем. Розімні банан у пюре і втрути тісто, додай вишню, вилий тісто у форму і випікай пиріг 35 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Пиріг з манкою та вишнею
Класичний манник на кефірі зі свіжою чи замороженою вишнею.
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1 склянка манки, 1 склянка кефіру, 1 склянка вишні, 3 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. соди.
Приготування: Залийте манку кефіром і залиште їх на півгодини. Міксером збий яйця з цукром, додай розтоплене вершкове масло і знову збий. З'єднай цю суміш з кефірною і додай борошно з содою. Втрути в тісто вишню, вилий тісто у форму і випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
8. Кето-пиріг з вишнею
Такий пиріг стане не лише частуванням до чаю, а й повноцінним перекушуванням.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 мл 33% вершків, 100 г мигдального борошна, 30 г кокосового борошна, 1 ч.л. розпушувача, 150 г вишні без кісточок, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. Псіліум, підсолоджувач.
Приготування: Віночком збий яйця з підсолоджувачем та псилліумом. Залиш на 15 хвилин, а потім влий вершки. Додай обидва види борошна з розпушувачем, далі – розтоплене масло|мастило|, а потім виклади тісто у форму. Зверху виклади вишню та випікай пиріг 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
9. Пиріг з вишнею на сковороді
Хороший варіант, якщо вдома немає духовки або не хочеться її розігрівати.
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 10 г розпушувача, ванілін, 120 г цукру, 3 яйця, 150 г сметани, 5 ст. олії, 200 г вишні.
Приготування: Віночком змішай яйця, цукор, сметану, олію та ванілін. Додай борошно з розпушувачем. Виклади половину тесту в змащену маслом сковорідку, зверху додай вишню і залий її тестом, що залишився. Готуй пиріг на слабкому вогні близько 40-45 хвилин під кришкою.
10. Маковий пиріг з вишнею
Цей пиріг просто неймовірно виглядає у розрізі!
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г маку, 200 г цукру, 200 г сметани, 200 г борошна, 200 г вишні, 2 ч.л. розпушувача.
Приготування: Подрібни мак у блендері. Зби яйця з цукром, додай сметану з маком і знову збий. Всип сухі інгредієнти, перемішай тісто, вилий його у форму і зверху виклади вишню. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 шикарних рецептів піци з моцарелою
11. Пиріг з вишнею та вівсяними пластівцями
Для аромату можеш додати в тісто трохи спецій, на зразок кориці.
Тобі знадобиться: 1 лимон, 400 г вишні, 3 яйця, 170 г та 1 ст.л. цукру, 200 г вершкового масла|мастила|, 2 склянки і 2 ст.л. вівсяних пластівців, 1 склянка борошна, 1 ч.л. розпушувача, 4 ст. кокосової стружки.
Приготування: Зби м'яке вершкове масло зі 170 г цукру. Продовжуючи збивати, поштучно вбий яйця, а потім додай 3 ст. лимонного соку та цедру. Змішай борошно, розпушувач та 2 склянки вівсяних пластівців. З'єднай обидві суміші, ретельно перемішай і виклади тісто у форму, а зверху додай вишню. Змішай пластівці, що залишилися, цукор і кокосову стружку. Засип пиріг і випікай його 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. Лимонний пиріг з вишнею
За бажання готовий пиріг можна покрити повітряною меренгою.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 120 г цукру, 50 мл молока, 60 г вершкового масла, 90 мл рослинної олії, 3 яйця, 1 лимон, 180 г вишні, 10 г розпушувача.
Зніміть з лимона цедру і розітріть її з цукром . Додай яйця і міксером зби все до пишності. Влий молоко, 2 ст.л. лимонного соку, розтоплене вершкове та рослинне масло. Знов зби тісто і далі додай просіяне борошно з розпушувачем. Виклади тісто у форму, зверху додай вишню та випікай пиріг 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
13. Пиріг з вишнею та сиром
М'яке тісто, ніжна сирна начинка та кислинка вишні – ідеальний баланс.
Тобі знадобиться: 150 г борошна, 200 г цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 4 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. ванільного цукру, 400 г сиру, 400 г вишні, 1 ст.л. крохмалю.
Змішай вишню з крохмалем . Блендером збий сир, 2 яйця, 100 г цукру та ванільний цукор до однорідності. Окремо збий яйця, що залишилися, з цукром і розтопленим маслом, і додай туди борошно з розпушувачем. Виклади тісто у форму, залий сирний шар і зверху виклади вишню. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
14. ПП пиріг з вишнею
Кількість замінника цукру змінюй на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 200 мл кефіру, 50 г рисового борошна, 70 г цільнозернового борошна, 1 ч.л. розпушувача, замінник цукру, 250 г вишні, 1 ст. крохмалю.
Приготування: Віночком зби яйце із замінником цукру, додай кефір і потім всип обидва види борошна з розпушувачем. Вилий тісто у форму. Змішай вишню з крохмалем, виклади її зверху і випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
15. Тертий пиріг з вишнею
Коханий з дитинства тертий пиріг із розсипчастого пісочного тіста.
Тобі знадобиться: 380 г борошна, 800 г вишні, 200 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. крохмалю, 200 г цукру, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Змішай борошно, сіль, розпушувач та половину цукру. Додай холодну нарізану олію і розітри все в крихту. Вбий яйце, швидко заміси тісто і розділи його навпіл. Половину прибери в холодильник, а половину – в морозилку приблизно півгодини.
Зараз читають:8 найкращих рецептів вина з полуниці
Розкатай тісто з холодильника у форму та сформуй борти. Виклади вишню і посип її цукром з крохмалем. Тісто з морозилки натрій на великій тертці і засип пиріг. Випікай його приблизно півгодини у духовці при 180 градусах.
16. Шоколадний пиріг з вишнею
Любителі максимально шоколадного смаку можуть залити його глазур'ю.
Тобі знадобиться: 400 г вишні, 60 г шоколаду, 1 ч.л. соди, 3 ст. какао, 2 яйця, 160 г цукру, 300 мл кефіру, 2 ст. олії, 250 г борошна.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності. Додай олію з кефіром, знову збий і всип сухі інгредієнти. Перемішай тісто і втрути в нього тертий шоколад. Вилий тісто у форму, зверху виклади вишню та випікай пиріг 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
17. Пиріг на рисовому борошні з вишнею
Рекомендуємо купувати знежирений кефір.
Тобі знадобиться: 160 г рисового борошна, 200 г вишні, 1 ст. стевії, 180 мл кефіру, 2 яйця, 2 г ваніліну.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, а яйця та кефір – збий віночком. З'єднай обидві маси та перемішай тісто. Виклади у форму половину вишні, зали її тестом і знову виклади вишню. Випікай пиріг 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
18. Пиріг з вишнею та волоськими горіхами
Для яскравішого горіхового аромату – просуши горіхи на сухій сковороді.
Тобі знадобиться: 125 г борошна, 2 яйця, 180 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 10 г ванільного цукру, 400 г вишні, 100 г волоських горіхів.
Приготування: Віночком змішай яйця та два види цукру. Додай просіяне борошно з розпушувачем, а потім подрібнені горіхи. Втрути в тісто вишню і випікай пиріг 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
19. Медовий пиріг з вишнею
Коли пиріг охолоне, посип його цукровою пудрою з корицею до смаку.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки вишні, 2 ст. меду, 300 г борошна, 2 яйця, 200 мл кефіру, 4 ст. олії, 200 г цукру, 1 ч.л. соди, 1 ч. л. розпушувача.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності, додай олію з медом і знову зби. Влий кефір і перемішай. З'єднай сухі інгредієнти, змішай обидві маси і втрути в тісто 1 склянку вишні. Виклади все у форму і зверху додай вишню, що залишилася. Випікай пиріг близько 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
20. Пиріг з вишнею та коньяком
Спеціально для всіх любителів десертів та випічки з «п'яною вишнею».
Тобі знадобиться: 400 г вишні, 100 мл коньяку, 100 г борошна, 2 яйця, 200 г сметани, 100 г цукру, 1 ст. меду.
Залий вишню коньяком і залиши її на кілька годин . Міксером збий яйця, цукор, сметану та мед. Додай муку|борошно| і перемішай тісто. Виклади у форму половину вишні, на неї виклади тісто, а потім знову вишню. Випікай пиріг 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua