15 простих рецептів конфітюру з червоної смородини

Любителям смачних і корисних ласощів варто звернути увагу на конфітюр з червоної смородини. Його дуже легко приготувати самостійно, і взимку він неодноразово врятує, коли знадобиться щось до чаю. Крім того, конфітюр можна використовувати як начинку в десертах та для прошарку тортів. Бери на замітку наші 15 рецептів!

Зміст

  • 1. Конфітюр із червоної смородини з крохмалем
  • 2. Конфітюр із червоної смородини для торта
  • 3. Конфітюр із червоної смородини з желатином
  • 4. Конфітюр із червоної смородини з пектином
  • 5. Конфітюр із червоної смородини з желфіксом
  • 6. Конфітюр із червоної смородини з агар-агаром
  • 7. Конфітюр із червоної смородини без крохмалю
  • 8. Конфітюр із червоної та чорної смородини
  • 9. Конфітюр із червоної смородини з яблуками
  • 10. Конфітюр з червоної смородини та малини
  • 11. Конфітюр із червоної смородини у мультиварці
  • 12. Конфітюр із червоної та білої смородини
  • 13. Конфітюр з червоної смородини та аґрусу
  • 14. Конфітюр з червоної смородини та апельсину
  • 15. Конфітюр з червоної смородини та кавуна
  • 1. Конфітюр із червоної смородини з крохмалем

    Для приготування конфітюру рекомендуємо використовувати кукурудзяний крохмаль.

    Тобі знадобиться: 300 г смородини, 150 мл води, 1 ст.л. крохмалю, 150 г цукру.

    Перебий смородину блендером, змішай з цукром і доведи до кипіння. Проварити масу пару хвилин. Розведи крохмаль у воді і влий тонким струмком, помішуючи. Проварити конфітюр ще 3 хвилини і закатай його в стерильні банки.

    2. Конфітюр із червоної смородини для торта

    При прошаровуванні торта такий конфітюр не витікатиме.

    Тобі знадобиться: 300 г смородини, 5 ст.л. цукру, 5 ст. води, 2 ст. кукурудзяного крохмалю.

    Приготування: Засип ягоди смородини цукром, доведи до кипіння і проварити пару хвилин. Розчини крохмаль у воді, влий тонким струмком у конфітюр, перемішай і доведи масу до повторного кипіння. Розлий заготівлю по стерильним банкам.

    3. Конфітюр із червоної смородини з желатином

    Завдяки желатину – конфітюр ще краще та швидше застигає.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 700 г цукру, 10 г желатину, 1 склянка води.

    Засип смородину цукром, залиш на пару годин, доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і дай заготівлі охолонути. Знов проварити ягоди 5 хвилин і охолодити. І так ще 1-2 рази. Розведи желатин у воді за інструкцією та додай у конфітюр після останнього варіння. Закатай заготівлю у стерильні банки.

    Зараз читають:20 найапетитніших рецептів лечо на зиму

    4. Конфітюр із червоної смородини з пектином

    У червоній смородині і так багато пектину, але якщо ти любиш дуже густий конфітюр, додай його ще окремо.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру, 20 г пектину.

    Приготування: Промий смородину, подрібни і перетрій через сито. Змішай пектин та 4 ложки цукру. Доведи ягідне пюре до кипіння і тонким струмком додай пектин, помішуючи. Знову доведи до кипіння, додай цукор, що залишився і провари конфітюр ще 5 хвилин. Закатай його в стерильні банки.

    5. Конфітюр із червоної смородини з желфіксом

    Желфікс буває у різних пропорціях, і для конфітюру радимо 2:1.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру, 25 г желфіксу.

    Приготування: Перебери ягоди смородини, розімні товкачем, влий склянку води і доведи до кипіння. Проварити 20 хвилин на середньому вогні. Перетріть ягоди через сито і знову доведи до кипіння. Всип цукор і уваривай заготівлю ще 20 хвилин на слабкому вогні. Додай пачку желфікса за інструкцією, перемішай, проварити конфітюр ще 5 хвилин і закатай у банки.

    6. Конфітюр із червоної смородини з агар-агаром

    Агар-агар – повністю натуральний загусник, тому його можна навіть дітям.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 2 ч.л. агар-агару, 100 мл води, 300 г цукру.

    Пропусти смородину через м'ясорубку, додай цукор і залиш все на 40 хвилин. Залий агар холодною водою і залиш на стільки ж. Доведи ягоду до кипіння і проварити близько 20 хвилин на мінімальному вогні, помішуючи. Доведи агар до кипіння, постійно заважаючи, влий у конфітюр, перемішай все разом, провари ще 3 хвилини і розлий по стерильним банкам.

    7. Конфітюр із червоної смородини без крохмалю

    А щоб зробити конфітюр оригінальнішим, додамо ще жменю полуниці.

    Тобі знадобиться: 300 г смородини, 300 г полуниці, 600 г цукру.

    Зараз читають:12 дивовижних рецептів пастили із чорної смородини

    Приготування: Промий, очисти і перебери полуницю зі смородиною, зби всі ягоди в блендері з цукром до однорідності. Перетріть через сито за бажанням. Доведи масу до кипіння і проварити конфітюр близько 20 хвилин до загусання на слабкому вогні. Закатай у стерильні банки.

    8. Конфітюр із червоної та чорної смородини

    Чорна та червона смородина чудово поєднуються в одній заготівлі.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 500 г смородини, 600 г цукру, 160 мл води.

    Приготування: Проварити смородину з водою до м'якості і перетрій через сито. Додай у пюре цукор, доведи до кипіння і увари на слабкому вогні до густини близько 25 хвилин. Закатай конфітюр у стерильні банки.

    9. Конфітюр із червоної смородини з яблуками

    У такому конфітюрі відчуваються шматочки яблук, що робить його ще більш апетитним.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 500 г смородини, 400 г цукру.

    Засип смородину цукром і залиш на 1 годину. Наріж кубиком яблука. Доведи смородину до кипіння та провари пару хвилин. Виклади яблука та провари ще 10 хвилин. Дай заготовці повністю охолонути і потім проварити ще 10 хвилин. І так ще 1-2 рази. Після останнього варіння закатай гарячий конфітюр у стерильні банки.

    10. Конфітюр з червоної смородини та малини

    Обидві ці ягоди багаті на природний пектин, так що конфітюр загусне і без добавок.

    Тобі знадобиться: 800 г малини, 700 г смородини, 1,2 кг цукру.

    Приготування: Пропусти малину зі смородиною через м'ясорубку та за бажанням – перетрій через сито. Доведи пюре до кипіння, додай цукор і провари конфітюр близько 15 хвилин, а потім розлий у стерильні банки.

    11. Конфітюр із червоної смородини у мультиварці

    Відрегулюй кількість цукру так, щоб він був приблизно 1:1 із готовим смородиновим соком.

    Тобі знадобиться: 400 г порічки, 1 склянка цукру.

    Приготування: Відіжми зі смородини сік будь-яким зручним способом. Змішай його з цукром, вилий у чашу мультиварки і включи режим «Варення» або «Гасіння» на 20-30 хвилин. Готуй конфітюр без кришки і потім розлий у стерильні банки.

    Зараз читають:25 найсмачніших начинок для тортів

    12. Конфітюр із червоної та білої смородини

    Цей рецепт точно сподобається тим, хто віддає перевагу однорідному конфітюру без кісточок.

    Тобі знадобиться: 600 г порічки, 400 г білої смородини, 1 склянка води, 300 г цукру.

    Приготування: Перебери обидва види смородини, розімні руками та залий водою. Доведи до кипіння і проварити 5-7 хвилин. Збий все блендером і потім перетрій через сито або віджми через марлю. Додай цукор у ягідне пюре, знову доведи заготовку до кипіння, проварити конфітюр 15 хвилин, помішуючи, і закатай у стерильні банки.

    13. Конфітюр з червоної смородини та аґрусу

    Ідеальний рецепт для тих, хто має свою дачу – ці ягоди рідко бувають у дефіциті.

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 2 кг червоної смородини, 2,5 кг цукру.

    Приготування: Видалити з агрусу хвостики, а смородину обірви з гілочок. Злегка розімни обидва види ягоди, перетрій через сито за бажанням і доведи до кипіння. Додай цукор і знову доведи до кипіння. Проварити конфітюр близько 20 хвилин до бажаної густоти і заходи в стерильні банки.

    14. Конфітюр з червоної смородини та апельсину

    Насичений колір та аромат викликають апетит відразу після відкриття баночки.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г апельсинів, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Ошпар апельсини окропом і пропусти його через м'ясорубку зі шкіркою. Туди ж пропусти смородину. Змішай все разом, додай цукор і залиш на півгодини. Доведи заготовку до кипіння, проварити конфітюр 10-15 хвилин і закатай у стерильні банки.

    15. Конфітюр з червоної смородини та кавуна

    Однозначно один із найоригінальніших рецептів конфітюру у цій добірці і не тільки!

    Тобі знадобиться: 300 г смородини, 300 г м'якоті кавуна, 30 мл води, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 150 г цукру.

    Приготування: Засип смородину цукром, доведи до кипіння і додай подрібнений в блендері кавун. Знову доведи до кипіння. Розведи крохмаль у воді та влий у заготовку, постійно помішуючи. Проварити ще 2 хвилини і закатай конфітюр у стерильні банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *