Ідеальний варіант ситного та корисного сніданку – це бананові панкейки. Є багато різних рецептів їх приготування, і найцікавіші з них ми вже зібрали для тебе в цій добірці. Вся родина буде в захваті, а особливо діти!
Зміст
1. Бананові панкейки на молоці
Класичний базовий рецепт, який можна доповнити добавками до смаку.
Тобі знадобиться: 200 г бананів, 150 г борошна, 150 мл молока, 2 ч.л. цукру, 1 яйце, 30 мл олії, 2 щіпки солі, 1,5 ч.л. розпушувача.
Змішай всі сухі інгредієнти. Окремо змішай пюре з бананів, молоко, олію та яйце. З'єднай обидві маси та обсмаж невеликі панкейки з двох сторін на сухій сковороді.
2. Бананові панкейки на кефірі
Замість кефіру можна взяти йогурт, але якщо йогурт густий – піде менше борошна.
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 0,5 ч.л. кориці, 1 склянка кефіру, 1 яйце, 60 г вершкового масла|мастила|, 1 банан.
Приготування: Очисти та розімни банан у пюре, розтопи вершкове масло та змішай їх разом. Додай яйце та кефір. Окремо змішай сухі інгредієнти, з'єднай обидві маси та обсмаж панкейки на злегка змащеній олією сковороді на середньому вогні.
Зараз читають:20 рецептів оладок на молоці, які тануть у роті
3. Бананові панкейки на кокосовому борошні
Виходить чудовий ПП рецепт – без глютену, цукру та зайвих калорій.
Тобі знадобиться: 1 банан, 2 яйця, 3 ст. кокосового борошна, 0,5 ч.л. кориці, 0,5 ч. л. розпушувача.
Приготування: Подрібни банан блендером, зби яйця і змішай всі інгредієнти. Обсмажити панкейки на змащеній кокосовим або іншим маслом сковороді.
4. Бананові панкейки з протеїном
У цьому рецепті використовується сухий порошковий протеїн для тих, хто додає його до свого раціону.
Тобі знадобиться: 1 банан, 2 яйця, 1 жменя протеїну.
Приготування: Очисти банан і зби всі інгредієнти в блендері. Обсмажити панкейки по 2 хвилини з двох сторін на злегка змащеній|змазати| маслом|мастилом| сковороді.
5. Бананові панкейки на рисовому борошні
Рисове борошно набагато корисніше за пшеничне і не містить глютен.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г рисового борошна, 2 банани, 40 мл молока, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збий блендером очищені банани, яйця та молоко. Додай рисове борошно з розпушувачем. Обсмажити панкейки з двох сторін на сухій антипригарній сковороді.
6. Бананові панкейки без яєць
У рецептах панкейків практично завжди використовуються яйця, але є альтернатива.
Тобі знадобиться: 1 банан, 2 ст. цукру чи замінника, 180 г борошна, 250 мл соєвого молока, 1 ч.л. розпушувача, 2 щіпки солі.
Зараз читають:20 шикарних рецептів випічки до чаю нашвидкуруч
Приготування: Подрібніть блендером банан з цукром, сіллю та соєвим молоком. Змішай сухі інгредієнти, з'єднай маси та смажу панкейки на злегка змащеній маслом сковороді на середньому вогні.
7. Бананові панкейки з сиром
Ситний та корисний сніданок, який особливо сподобається дітям.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 3 ст. цукру, 1 яйце, 1 банан, 1 склянку молока, 1 ч.л. розпушувача, 1 склянка борошна, 1 ст. рослинного масла.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти та окремо зби блендером банан з яйцем, сиром, олією та молоком. З'єднай обидві маси, перемішай тісто та обсмажте панкейки з двох сторін на сухій антипригарній сковороді.
8. Бананові панкейки з вівсянкою
Ще одні дієтичні панкейки із мінімумом інгредієнтів!
Тобі знадобиться: 60 г вівсяних пластівців, 2 яйця, 1 банан, 1-2 ст. коров'ячого чи рослинного молока.
Приготування: Подрібни в блендері вівсяні пластівці, окремо зби очищений банан з яйцями і з'єднай їх разом. Додай молоко до зручної консистенції тіста. Обсмажити бананові панкейки на середньому вогні на змащеній маслом сковороді.
9. Бананові панкейки з какао
Найсмачніші шоколадні панкейки, ще й із вівсянкою.
Тобі знадобиться: 2 банани, 2 яйця, 50 г вівсяних пластівців, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. какао, 1 щіпка ваніліну.
Збийте всі інгредієнти в блендері до однорідного тесту. Вперше злегка змасти сковорідку олією та обсмажити панкейки з двох сторін до рум'яності.
Зараз читають:15 відмінних рецептів коктейлю Викрутка
10. Бананові панкейки з шоколадною начинкою
Таке частування цілком зійде навіть за десерт.
Тобі знадобиться: 2 банани, 2 яйця, 2 ст.л. олії, 80 мл молока, 150 г борошна, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 80 г шоколаду.
Приготування: Розімни банани і змішай їх з яйцями, олією, молоком та цукром. Додай борошно з розпушувачем і залиши тісто на 10 хвилин. Вилий тісто на антипригарну сковорідку, дай йому трохи схопитися і поклади по центру квадратик шоколаду. Налий зверху ще трохи тіста і просто жар панкейки з двох сторін до рум'яності.
11. Пісні бананові панкейки
Пісні панкейки зручніше робити саме з бананом, який і дасть консистенцію тесту.
Тобі знадобиться: 2 банани, 100 мл води, 8 ст.л. муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 1 г ваніліну.
Приготування: Розімни банани в пюре, змішай з водою і додай сухі інгредієнти, що просіяють. Перемішати тісто і обсмажити панкейки на змащеній маслом сковороді.
12. Бананові панкейки зі шпинатом
Повітряні, ароматні, ще й дуже незвичайного яскравого відтінку!
Тобі знадобиться: 150 г борошна, 160 мл рослинного молока, 15 мл рослинної олії, 1 банан, 45 г шпинату, 30 г цукру чи замінник, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Подрібніть у блендері листя шпинату, очищений банан, масло, рослинне молоко і цукор. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Обсмажити панкейки з двох сторін на сухій антипригарній сковороді.
Джерело: dietcenter.com.ua