Найкращі компоти завжди виходять із кількох інгредієнтів. Наприклад, малина та смородина – смачні й самі собою, але разом вони грають абсолютно новими фарбами. Розповідаємо 15 чудових рецептів!
Зміст
1. Літній компот з малини та смородини
Простий компот, що вариться буквально за лічені хвилини.
Тобі знадобиться: 300 г малини, 300 г смородини, 2-2,5 л води, 1 склянка цукру.
Приготування: Закип'яти воду з цукром і проварити пару хвилин. Додай малину та смородину, доведи до повторного кипіння та зніми компот з вогню. Дай йому настоятись під кришкою протягом 20-30 хвилин.
2. Компот із малини та смородини на зиму
За бажанням можна доповнити рецепт і іншими ягодами чи фруктами.
Тобі знадобиться: 300 г малини, 200 г смородини, 250 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Виклади малину та смородину в чисту суху банку. Залий окропом, залиш на 5 хвилин під кришкою, злий цю воду і знову закип'ятити. Засип у банку цукор, залий тим же окропом і закатай на зиму.
Зараз читають:20 відмінних рецептів салату Мімоза
3. Компот із малини та смородини без стерилізації
Добре вимий банку з содою і цього буде достатньо.
Тобі знадобиться: 300 г малини, 300 г смородини, 2,5 л води, 1 ст. лимонного соку, 300 г цукру.
Приготування: Засип малину і смородину в банку, залий окропом, залиш на 5 хвилин і злий цю воду в каструлю. Додай цукор, знову її закип'ятіть і додай лимонний сік. Залий отриманий сироп назад у банку і закатай компот.
4. Компот з малини та смородини без цукру
Якщо хочеш більш солодкий варіант компоту, тоді додай трохи підсолоджувача на власний смак.
Тобі знадобиться: 150 г малини, 150 г смородини, 1 л води.
Засип у чисту банку всю смородину і малину, і залий їх окропом. Простерилізуйте банку ще 15 хвилин і заходьте на зиму.
5. Компот з малини та смородини з лимонною кислотою
З лимонною кислотою компот ще краще зберігається навіть у шафі.
Тобі знадобиться: 300 г малини, 200 г смородини, 0,5 ч. л. лимонної кислоти, 250 г цукру, 2,5 л води.
Засип смородину і малину в стерильну банку. Туди ж засип цукор та лимонну кислоту. Залий все окропом і закочуй компот на зиму.
6. Компот з малини та смородини з лимоном
Пара гілочок м'яти в такому компоті – точно будуть не зайвими!
Тобі знадобиться: 300 г малини, 300 г смородини, 2-2,5 л води, 1 склянка цукру, 1 лимон.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай цукор і нарізаний кружальцями лимон, і провари пару хвилин. Всип малину і смородину, знову доведи до кипіння і зніми компот з плити. Дай йому настоятись під кришкою протягом 25-30 хвилин.
7. Компот з яблук, малини та смородини
Лише кілька інгредієнтів – і такий яскравий насичений смак.
Тобі знадобиться: 2-3 л води, 3 яблука, по 1-1,5 склянки малини та смородини, 1,5 склянки цукру.
Зараз читають:15 найкращих способів приготувати пастилу з гарбуза
Приготування: Наріж яблука часточками. Закип'ятіть воду і додай туди цукор із яблуками. Проварити 3-4 хвилини і засип всю малину зі смородиною. Доведи компот до повторного кипіння та зніми з вогню.
8. Компот із малини та смородини з апельсином на зиму
Рекомендуємо взяти максимально соковитий та солодкий апельсин.
Тобі знадобиться: 300 г малини, 200 г смородини, 1 апельсин, 250 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Виклади малину, смородину та нарізаний кружальцями апельсин у банку. Залий їх окропом і залиши під кришкою на 5 хвилин. Злий цю воду і повторно закип'яти з цукром. Залий отриманий сироп назад у банку і закатай компот.
9. Компот з малини та смородини з корицею на зиму
Пряний та подвійно ароматний!
Тобі знадобиться: 300 г малини, 200 г смородини, 200 г цукру, 1 паличка кориці, 1 зірочка бадяну, 2 бутони гвоздики, 2 щіпки лимонної кислоти, 2,5 л води.
Приготування: Виклади смородину, малину та спеції в чисту суху банку. Закип'ятіть воду з цукром, провари пару хвилин і додай лимонну кислоту. Залий сироп у банку і закочуй її на зиму.
10. Компот з малини, смородини, полуниці, вишні та чорниці
Чим більше різних ягід, тим смачніше вийде готовий компот.
Тобі знадобиться: 200 г малини, 200 г смородини, 200 г полуниці, 200 г вишні, 200 г чорниці, 2 склянки цукру, 3 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду і додай цукор до смаку. Проварити сироп до його розчинення і додати відразу всю ягоду. Провар компот 2-3 хвилини, зніми з вогню і дай йому настоятися.
11. Компот з вишні, малини та смородини на зиму
З приготуванням цього компоту впорається будь-який кулінар-початківець.
Тобі знадобиться: 200 г малини, 200 г смородини, 200 г вишні, 2,5 л води, 200 г цукру.
Засип всю малину, смородину і вишню в банку. Залий окропом і залиши на 6-7 хвилин під кришкою. Злий цю воду і знову доведи її до кипіння, але вже з цукром. Залий назад і закатай компот.
Зараз читають:20 простих рецептів компоту з вишні з кісточками на зиму
12. Компот із полуниці, малини та смородини на зиму
Занадто велику полуницю можна розрізати на кілька частин.
Тобі знадобиться: 150 г полуниці, 200 г малини, 150 г смородини, 250 г цукру, 2,5 л води.
Перебери всю ягоди і виклади їх у стерильну банку. Залий окропом, залиш на 5 хвилин, злий цю воду і знову її закип'ятити. Додай цукор, провари сироп кілька хвилин і залий назад у банку. Закатай кришкою.
13. Компот з малини, ожини та смородини на зиму
Обов'язково перебери всі ягоди, щоб зіпсовані не потрапили до банку.
Тобі знадобиться: 200 г малини, 200 г смородини, 200 г вишні, 2,5 л води, 300 г цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування: Засип у чисту суху банку малину, смородину та вишню. Закип'ятіть воду з цукром і додай лимонну кислоту. Залий ягоди гарячим сиропом і закатай компот на зиму.
14. Компот із малини та чорної смородини на зиму
Подвійна порція вітамінів особливо актуальна у сезон застуд!
Тобі знадобиться: 300 г малини, 300 г чорної смородини, 2,5 л води, 300 г цукру.
Засип чорну смородину і малину в банку. Закип'ятіть воду з цукром, залийте і залиште все на 5 хвилин під кришкою. Злий сироп, знову його закип'яті і знову залий їм ягоди. Закатай компот.
15. Компот з малини та смородини на зиму
Альтернативна технологія виготовлення зимової заготовки.
Тобі знадобиться: 200 г малини, 200 г смородини, 2 ст.л. лимонного соку, 2 л води, 200 г цукру.
Приготування: Закип'ятіть воду з цукром, додай червону смородину, малину та лимонний сік. Знову доведи компот до кипіння, проваріть 2-3 хвилини і закатай його в гарячі стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua