Дуже складно здивувати когось шарлоткою, особливо з яблуками. Але ситуація стає цікавішою, якщо приготувати її з абрикосами. Така шарлотка виходить ще соковитіше та ніжніше, а крім того – пропонуємо поекспериментувати з різними видами тесту. Лови добірку з 12 найкращих рецептів!
Зміст
1. Шарлотка з абрикосами на сметані
Сметанное тісто саме собою ніжне, пористе і зовсім сухе.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 130 г цукру, 130 г сметани, 150 г борошна, 10 г ванільного цукру, 10 г розпушувача, 500 г абрикосів.
Приготування: Зби міксером яйця та обидва види цукру, додай сметану і перемішай. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Виклади у форму половинки абрикосів, залий їх тістом і випікай шарлотку в духовці 30-40 хвилин при 170 градусах.
2. Шарлотка з абрикосами на кефірі
Не страшно, навіть якщо кефір трохи прострочений для тесту це навіть краще.
Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 400 г абрикосів, 300 г борошна, 3 яйця, 180 го цукру, 0,5 ч.л. соди.
Приготування: Змішай трохи теплий кефір з содою і залиш на пару хвилин. Зби міксером яйця з цукром, додай кефір і перемішай. Додай просіяне борошно. Вилий більшу частину тіста у форму, виклади половинки абрикосів і залий тестом, що залишився. Випікай шарлотку в духовці 45 хвилин|мінути| при 180 градусах.
Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш
3. Шарлотка з абрикосами на сковороді
Простий рецепт на швидку руку, для якого тобі взагалі не знадобиться духовка.
Тобі знадобиться: 120 г цукру, 80 г борошна, 30 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 250 г абрикосів, 1 ст.л. олії, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збий яйця з цукром і додай борошно, що просіює, з розпушувачем. Змасти сковорідку сумішшю олій і виклади нарізані часточками абрикоси. Залий їх тестом і готуй шарлотку на середньому вогні під кришкою 10-15 хвилин. Акуратно переверни її за допомогою тарілки та готуй ще 7-10 хвилин.
4. Шарлотка з абрикосами у мультиварці
Рекомендуємо змастити чашу ложкою олії про всяк випадок, щоб шарлотка не прилипла.
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 3 яйця, 400 г абрикосів, кориця та ванілін.
Приготування: Збий яйця з цукром та ваніліном. Додай просіяне борошно та корицю до смаку. Виклади довільно нарізані абрикоси в чашу мультиварки та зали тестом. Увімкни режим “Випічка” на 45-50 хвилин.
5. ПП-шарлотка з абрикосами
Зовсім не схоже на класичну шарлотку, але дуже смачно і корисно.
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 400 г абрикосів, 4 яйця, 110 г вівсяного борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, підсолоджувач за смаком.
Приготування: Збий сир блендером і окремо збий до піни яйця. З'єднай обидві маси і додай просіяне вівсяне борошно з розпушувачем і підсолоджувачем. Втрути в тісто довільно нарізані абрикоси, виклади все у форму і готуй шарлотку 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Шарлотка з абрикосами та яблуками
Рекомендуємо вибирати яблука кисло-солодких сортів.
Зараз читають:12 найкращих рецептів горохового супу з копченою куркою
Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 склянка цукру, 3 ст. сметани, 1/2 пакетика розпушувача, 1 склянка борошна, 3 яблука, 5 абрикосів.
Збий яйця з цукром до пишності, додай сметану і перемішай. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Виклади у форму довільно нарізані яблука та абрикоси, та залий їх тестом. Випікай шарлотку близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Шарлотка з абрикосами та сливами
За бажанням додай у тісто корицю або ванілін.
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі, по 150-200 г абрикосів та сливи.
Приготування: Зби яйця з цукром, додай борошно, що просіює, з сіллю і розпушувачем, і перемішай тісто. Виклади у форму половинки сливи та абрикосів у довільному порядку. Залий тестом і готуй шарлотку в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
8. Шарлотка з абрикосами та вишнею
Для краси посип готову шарлотку цукровою пудрою.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 2 ст. сметани, 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. розпушувача, 300 г вишні, 400 г абрикосів.
Приготування: Збий яйця з цукром, додай сметану і потім – борошно, що просіює, з розпушувачем. Видали кісточки з вишні та абрикосів, виклади фрукти у форму та зали тестом. Випікай шарлотку в духовці 45 хвилин|мінути| при 180 градусах.
9. Шарлотка з абрикосами та сиром
І знову некласичний, але однозначно заслуговує на увагу рецепт!
Тобі знадобиться: 3 яйця, 200 г цукру, 100 мл олії, 300 г сиру, 250 г борошна, 15 г розпушувача, 7-8 абрикосів.
Приготування: Зби яйця з цукром, додай олію і перемішай. Перетріть сир і втрути його туди ж. Наприкінці додай просіяне борошно з розпушувачем. Вилий тісто у форму і зверху розклади часточки абрикосів. Випікай шарлотку 45-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:Як приготувати білі гриби: 20 чудових рецептів на будь-який смак
10. Шарлотка з абрикосами на молоці
Для різноманітності приготуємо шарлотку із заливкою.
Тобі знадобиться: 120 г борошна, 140 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 4 яйця, 2 ч.л. розпушувача, 2 щіпки солі, 300 г абрикосів, 100 мл молока, 3 ст. рослинного масла.
Приготування: Збийте 3 яйця і 80 г цукру, додай молоко і потім – олію. Потім додай борошно, що просіює, з розпушувачем і сіллю. В останню чергу втрути в тісто часточки абрикосів, вилий його у форму і відправь на півгодини в духовку при 200 градусах. Збий яйце, що залишилося, цукор і розтоплене вершкове масло. Залий шарлотку хвилин за 10 до готовності.
11. Шарлотка з абрикосами та полуницею
Якщо не любиш надто солодку випічку – візьми трохи менше цукру.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 120 г борошна, 100 г цукру, 0,5 ч.л. розпушувача, 150 г абрикосів, 100 г полуниці.
Приготування: Збий яйця з цукром і додай борошно, що просіює, з розпушувачем. Наріж абрикоси кубиком і втрути в тісто. Вилий його у форму, зверху гарно виклади полуницю і випікай шарлотку в духовці близько 30-35 хвилин при 170 градусах.
12. Шарлотка з абрикосами та бананами
Дивовижний десерт до чаю чи кави!
Тобі знадобиться: 4 яйця, 120 г цукру, 100 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 1-2 банани, 6-7 абрикосів.
Приготування: Зби міксером яйця з цукром до пишності і додай борошно, що просіює, з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади довільно нарізані фрукти, і залий тестом, що залишився. Випікай шарлотку 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua