Апетитна горбуша в клярі з золотистою і трохи хрусткою скоринкою мало кого залишить байдужим. Розповідаємо 15 чудових рецептів, як її приготувати в домашніх умовах!
Зміст
1. Горбуша у клярі на сковороді
Класичний варіант найпростішого кляру з яєць та борошна.
Тобі знадобиться: 400 г філе горбуші, 4 ст. борошна, 1 яйце, спеції.
Приготування: Змішай борошно зі спеціями до смаку, а яйце – трохи збий. Наріж горбушу шматочками і вмоч її спочатку в яйце, а потім в борошно. Обсмажити рибу з двох сторін на середньому вогні до золотистості.
2. Горбуша у клярі з молоком
Кляр обов'язково має бути досить густий та однорідний.
Тобі знадобиться: 650 г філе горбуші, 3 яйця, 120 г борошна, 120 мл молока, спеції.
Приготування: Віночком збий яйця з молоком та спеціями. Додай борошно і знову збий. Вмочіть шматочки горбуші в кляр і обсмаж з двох сторін на сковороді до рум'яності.
3. Горбуша у клярі з майонезом
Такий кляр виходить максимально ніжним – ідеально для горбуші.
Тобі знадобиться: 600 г філе горбуші, 2-3 яйця, 3 ст. майонезу, 3-5 ст.л. муки|борошна|, 60 г твердого сиру, спеції.
Зараз читають:20 відмінних рецептів пуншу в домашніх умовах
Приготування: Наріж горбушу на шматочки, змішай з майонезом та спеціями, і залиш на 20 хвилин. Віночком збий яйця, борошно та тертий сир. Обмоч горбушу в кляр і обсмаж її з двох сторін на сковороді до рум'яності.
4. Горбуша в клярі із зеленню
При бажанні можеш спробувати додати різні види зелені.
Тобі знадобиться: 500 г філе горбуші, 1 яйце, 1 склянка борошна, 1 склянка молока, 4 гілочки кропу.
Приготування: Віночком зби яйце з молоком, додай борошно і потім – рубаний кріп. Наріж горбушу, приправ за смаком, вмочіть в кляр і обсмаж на сковороді з двох сторін.
5. Горбуша у клярі зі сметаною
Легка кислинка сметани завжди дуже доречна у рибному клярі.
Тобі знадобиться: 800 г стейків горбуші, 3 ст. сметани, 3 ст. борошна, 2 яйця, спеції.
Приготування: Змішай до однорідності сметану, яйця, спеції та борошно. Вмочіть в кляр стейки або шматочки горбуші, і обсмаж їх на сковороді на середньому вогні з двох сторін.
6. Горбуша в клярі з майонезом та цибулею
Цікавий рецепт кляру, який чудово підійде саме для горбуші.
Тобі знадобиться: 500 г філе горбуші, 3 ст. майонезу, 4 ст.л. борошна, 1 яйце, 1 цибулина, спеції.
Приготування: За допомогою віночка змішай майонез, яйце, борошно та спеції. Дрібно подрібни цибулю і втрути його в кляр. Горбушу наріж невеликими шматочками і вмокни в кляр, що вийшов. Обсмажити рибу на сковороді з двох боків і подавай до столу.
7. Горбуша у цибульному клярі з водою
Готується буквально з кількох доступних продуктів просто знахідка.
Тобі знадобиться: 700 г філе горбуші, 1 цибулина, 100 мл води, 1 яйце, 4 ст. борошна, спеції.
Приготування: Дрібно наріж або натрій на тертці цибулю. Змішай його з яйцем, додай муку і перемішай все разом. Влий крижану воду і ще раз перемішай кляр. Вмочіть шматочки горбуші в цей кляр і обсмаж на сковороді.
Зараз читають:12 незрівнянних рецептів маринованої капусти на зиму
8. Горбуша у сирному клярі
Особливо смачно виходить із пармезаном чи іншим витриманим сиром.
Тобі знадобиться: 1 горбуша, 200 г твердого сиру, 1 яйце, 4 ст. муки|борошна|, 4 ст.л. панірувальних сухарів, 2 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Горбушу розроби і наріж на шматочки. Змішай дрібно натертий сир, панірувальні сухарі, майонез та спеції. Обвалюй шматочки горбуші в борошні, а потім – у цьому клярі. Обсмажити все на сковороді з двох сторін до рум'яності.
9. Горбуша у пивному клярі
Рекомендуємо використовувати світло пиво без добавок.
Тобі знадобиться: 1,5 кг горбуші, спеції, 100 г борошна, 1 яйце, 1 ч.л. паприки, 500мл пива.
Розроби горбушу і наріж її на шматочки. Віночком зби яйце зі спеціями та борошном, додай пиво і перемішай до однорідності. Вмочіть горбушу в кляр і обсмаж з двох сторін до рум'яності.
10. Горбуша у клярі на кефірі
Додай спеції за своєю перевагою – паприком, куркумою або травою, що більше подобається.
Тобі знадобиться: 450 г філе горбуші, 1 яйце, 2 ст.л. кефіру, спеції, 3 гілочки зелені, 2 зубчики часнику, 4 ст.л. борошна.
Приготування: Віночком зби яйце з кефіром і додай всі спеції. Додай рубану зелень і часник, і в кінці – всип борошно. Вмочіть шматочки горбуші в кляр і обсмаж їх з двох сторін.
11. Горбуша в клярі з рисовим борошном
Такий кляр виходить ще трохи хрумкішим, ніж зазвичай.
Тобі знадобиться: 400 г філе горбуші, 200 мл води, 1 склянка борошна, спеції, 3 ст. рисового борошна, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ст. рослинного масла.
Приготування: До однорідності змішай усі інгредієнти для кляру, включаючи лимонний сік та олію. Наріж філе горбуші на невеликі шматочки, вмочіть в кляр і обсмаж з двох сторін.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів із щавлем
12. Горбуша в клярі із соєвим соусом
Для цього рецепту найкраще підійде саме філе горбуші.
Тобі знадобиться: 250 г філе горбуші, по 1 ст. сметани та майонезу, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 яйце, 3-4 ст.л. борошна, 40 г пармезану, спеції.
Натрі пармезан на дрібній тертці. Віночком змішай яйце, сметану, майонез та соєвий соус. Додай борошно, пармезан та спеції до смаку. Горбушу наріж на шматочки і вмокни в кляр, що вийшов. Обсмажити рибу з двох сторін на сухій сковороді.
13. Горбуша у томатному клярі
Можеш взяти будь-який кетчуп або томатний соус на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 800 г філе горбуші, 2 ст. кетчупу, 2 яйця, спеції, 3 ст.л. сметани, 3/4 склянки борошна.
Приготування: Віночком збий яйця з кетчупом та сметаною. Додай спеції та борошно, і знову перемішай кляр. Вмочіть у нього шматочки горбуші і обсмаж з двох сторін на сковороді.
14. Горбуша у гірчичному клярі
З різними видами гірчиці виходить дуже різний смак.
Тобі знадобиться: 700 г філе горбуші, 3 яйця, 3 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. гірчиці, спеції.
Приготування: Віночком зби всі інгредієнти для кляру до однорідності. Наріж горбушу шматочками, вмочіть їх у кляр і обсмаж з двох сторін на сковороді.
15. Горбуша в клярі у духовці
Плюс цього рецепту в тому, що не потрібна зайва олія для смаження.
Тобі знадобиться: 800 г філе горбуші, 150 мл молока, спеції, 2 яйця, 7 ст. борошна.
Приготування: Змішай густий кляр із молока, яєць, спецій та борошна. Наріж горбушу, вмоч її в цей кляр і виклади на пергамент. Запікайте рибу в духовці до рум'яності при 180 градусах. Через 10-15 хвилин – переверни її на інший бік.
Джерело: dietcenter.com.ua