20 компотів із брусниці, які варто приготувати

У чистому вигляді брусниця трохи своєрідна, а ось у готових стравах та напоях – вона просто неповторна. Компоти з брусниці виходять не лише смачними, а й дуже корисними. А як їх правильно приготувати та з чим поєднувати ягоду – розповімо далі у нашій добірці рецептів!

Зміст

  • 1. Компот із брусниці на зиму
  • 2. Компот із брусниці без стерилізації
  • 3. Літній компот із брусниці та яблук
  • 4. Компот із брусниці та чорниці
  • 5. Компот із брусниці з обліпихою
  • 6. Компот із брусниці з апельсином на зиму
  • 7. Компот із брусниці та журавлини на зиму
  • 8. Компот із брусниці та шипшини
  • 9. Компот із брусниці та вишні
  • 10. Компот із брусниці та полуниці на зиму
  • 11. Компот із брусниці та чорної смородини
  • 12. Компот із брусниці та груші
  • 13. Компот із брусниці та яблук на зиму
  • 14. Літній компот із брусниці та ягоди
  • 15. Компот із брусниці та садових фруктів
  • 16. Компот із замороженої брусниці
  • 17. Компот із брусниці з лимоном на зиму
  • 18. Компот із брусниці та персиків
  • 19. Компот із брусниці та сливи на зиму
  • 20. Компот із брусниці та ранеток на зиму
  • 1. Компот із брусниці на зиму

    Найпростіший і найшвидший рецепт, що не вимагає особливих кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 3 склянки брусниці, 500 г цукру, 3 л води.

    Розклади брусницю в стерильні банки. Закип'ятити воду з цукром і проварити до розчинення. Залий брусницю киплячим сиропом і закатай компот.

    2. Компот із брусниці без стерилізації

    Достатньо вимити банку содою або гарячою водою.

    Тобі знадобиться: 300 г брусниці, 200 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 1 л води.

    Засип брусницю в чисту банку, залий окропом і залиш на 5-7 хвилин під кришкою. Злий цю воду, знову закип'ятіть її з цукром, додай лимонну кислоту і залий назад. Закатай компот.

    3. Літній компот із брусниці та яблук

    Готовому компоту краще дати трохи настоятися більш насиченого смаку.

    Тобі знадобиться: 2 склянки брусниці, 4 яблука, 1,5 л води, 1 склянка цукру.

    Приготування: Наріж яблука часточками, додай брусницю і цукор, і залий водою. Доведи до кипіння, проварити 2-3 хвилини, зніміть компот з вогню і залиш під кришкою.

    4. Компот із брусниці та чорниці

    Ця заготовка точно потрапила б до списку найкорисніших!

    Зараз читають:Компот зі сливи: 20 найкращих рецептів на будь-який смак

    Тобі знадобиться: 350 г брусниці, 350 г чорниці, 6 склянок води, 4-5 ст. цукру, 1/2 лимона.

    Приготування: Перебери чорницю та брусницю, додай сік та цедру лимона, воду та цукор. Доведи компот до кипіння, проварити 5 хвилин, розлий по стерильним банкам і закатай.

    5. Компот із брусниці з обліпихою

    Якщо використовуєш заморожені ягоди, їх навіть не обов'язково розморожувати.

    Тобі знадобиться: 2 склянки брусниці, 1 склянка обліпихи, 1,5 л води, 1 склянка цукру.

    Приготування: Закип'яти воду із цукром. Всип туди брусницю з обліпихою і доведи до повторного кипіння. Зніміть компот з вогню і дай йому настоятися під кришкою.

    6. Компот із брусниці з апельсином на зиму

    Смачний кислуватий компот із дуже приємним ароматом.

    Тобі знадобиться: 400 г брусниці, 1 апельсин, 2,5 л води, 250 г цукру.

    Приготування: Виклади брусницю та нарізаний апельсин у стерильну банку. Залий їх окропом і залиши на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.

    7. Компот із брусниці та журавлини на зиму

    Усім, хто не любить надто нудотні компоти, точно сподобається цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 2 склянки журавлини, 2 склянки брусниці, 2 склянки цукру, 3 л води.

    Приготування: Виклади журавлину з брусницею в стерильні банки і засип їх цукром. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришками. Злий сироп, знову його закип'яти, залий назад і закатай компот на зиму.

    8. Компот із брусниці та шипшини

    Ударна доза вітамінів всього в одній склянці ароматного компоту!

    Тобі знадобиться: 300 г брусниці, 1 склянка сушеної шипшини, 120 г цукру, 2 л води.

    Залий шипшину літром окропу в термосі, наполягай 12 годин і потім проціди. Залий брусницю цим настоєм і водою, що залишилася, додай цукор, доведи все до кипіння і провари компот 5-7 хвилин. Дай йому настоятись під кришкою.

    9. Компот із брусниці та вишні

    Чи видаляти з вишні кісточки – вирішуй на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 350 г брусниці, 350 г вишні, 6 склянок води, 120 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Приготування: Закип'яти воду із цукром. Додайте брусницю і вишню, проваріть компот 5 хвилин і додай лимонну кислоту. Закатай компот у стерильні банки.

    10. Компот із брусниці та полуниці на зиму

    Полуницю краще залишати повністю, а не різати – щоб вона не розварювалася.

    Зараз читають:20 найсмачніших ПП салатів із пекінської капусти

    Тобі знадобиться: 2 склянки брусниці, 300 г полуниці, 200 г цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Засип брусницю та полуницю в стерильну банку. Залий окропом і залиши на 5-7 хвилин. Злий цю воду і повторно закип'ятити її з цукром. Можеш додати пару скибочок лимона або гілочок м'яти. Залий назад і закатай компот.

    11. Компот із брусниці та чорної смородини

    Обов'язково простерилізуйте банки для цього рецепту.

    Тобі знадобиться: 2 склянки брусниці, 2 склянки чорної смородини 500 г цукру, 3 л води.

    Приготування: Перебери і промийте брусницю з чорною смородиною, і викладіть їх у стерильні банки. Закип'ятіть воду з цукром, провари цей сироп 3-4 хвилини і розлий його в банки. Закатай компот на зиму.

    12. Компот із брусниці та груші

    Рекомендуємо брати стиглі солодкі груші, щоб точно було смачно.

    Тобі знадобиться: 400 г брусниці, 2 груші, 2,5 л води, 250 г цукру.

    Приготування: Відправте брусницю і нарізані часточками груші в стерильну банку. Залий їх окропом, накрий кришкою і залиш на 20 хвилин. Злий цю воду, закип'яти її з цукром, залий назад і закатай компот на зиму.

    13. Компот із брусниці та яблук на зиму

    Із солодкими яблуками – буде більш гармонійний смак.

    Тобі знадобиться: 400 г брусниці, 3 яблука, 2,5 л води, 250 г цукру.

    Приготування: Наріж яблука часточками і викладіть їх з брусницею в чисті банки. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї цукор, доведи до кипіння і залий назад у банки. Закатай компот на зиму.

    14. Літній компот із брусниці та ягоди

    Рецепт хороший тим, що можна брати будь-які ягоди на свій смак.

    Тобі знадобиться: 2 л води, по 1 склянці брусниці, чорниці, малини, ожини та суниці, 1 склянка цукру.

    Приготування: Закип'ятіть воду і додай цукор до смаку. Перебери всю ягоду, відправ у окріп і знову доведи до кипіння. Зніміть компот з вогню і залиш його на півгодини під кришкою.

    15. Компот із брусниці та садових фруктів

    Ідеальний рецепт компоту із простих та доступних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 2 склянки брусниці, 2 яблука, 2 груші, 4 сливи, 4 абрикоси, 2-3 л води, 1 склянка цукру.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром до смаку. Додай брусницю та довільно нарізані фрукти. Проваріть компот 5 хвилин після кипіння і зніми з вогню.

    Зараз читають:10 відмінних рецептів мармеладу з абрикосів

    16. Компот із замороженої брусниці

    За смаковими якостями правильно заморожена брусниця майже нічим не відрізнятиметься від свіжої.

    Тобі знадобиться: 2 склянки брусниці, 1,5 л води, 1 склянка цукру.

    Залий брусницю водою і доведи до кипіння. Додай цукор до смаку, провари компот до його розчинення, зніми з плити і залиш на 20 хвилин під кришкою.

    17. Компот із брусниці з лимоном на зиму

    Лимон – це не тільки приємна кислинка та вітаміни, але ще й надійніше зберігання заготівлі.

    Тобі знадобиться: 3 склянки брусниці, 1 лимон, 500 г цукру, 3 л води.

    Приготування: Засип брусницю і нарізаний часточками лимон у банки. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришками. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і залий у банки. Закатай компот.

    18. Компот із брусниці та персиків

    Замість персиків можна брати нектарини – що опиниться під рукою.

    Тобі знадобиться: 400 г брусниці, 400 г персиків, 2,5 л води, 250 г цукру.

    Приготування: Видалити з персиків кісточки і наріж часточками. Промий і перебери брусницю і додай її до персиків. Залий все водою і доведи до кипіння. Додай цукор, проваріть компот 3-4 хвилини і зніми з вогню. За бажанням – додай щіпку лимонної кислоти і закатай його в стерильні банки.

    19. Компот із брусниці та сливи на зиму

    Слива, тернослива або тернина – все це відмінно поєднується з брусницею.

    Тобі знадобиться: 300 г брусниці, 300 г сливи, 200 г цукру, 1 паличка кориці, 2,5 л води.

    Приготування: Виклади в чисту банку сливу та брусницю. Зали окропом і залиш на 20 хвилин. Злий цю воду і знову її закип'яті, додай цукор і корицю, пару хвилин провари і залий назад у банку. Закатай компот.

    20. Компот із брусниці та ранеток на зиму

    Дрібні ранетки навіть не потрібно чистити чи якось готувати.

    Тобі знадобиться: 3 склянки брусниці, 500 г ранеток, 500 г цукру, 3 л води.

    Приготування: Розклади ранетки та брусницю в стерильні банки. Звари сироп з води та цукру, і залий їм заготовки. Залиш на 15 хвилин під кришками, злий сироп, знову закип'яти і залий назад. Закатай компот на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *