Салати чудово підходять, якщо хочеться чогось нового чи легшого. А ще це добрий варіант для святкового столу, коли потрібно забезпечити різноманітність страв. Тримай добірку з 15 найкращих рецептів салатів до риби!
Зміст
1. Салат з помідорами чері та оливками
Буде яскравіше та цікавіше, якщо додати сюди помідори чері різних відтінків.
Тобі знадобиться: 3-4 жмені салатного міксу, 250 г помідорів чері, 40 г маслин чи оливок, 3 ч.л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонний сік, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Промий та обсуши салатний мікс. Розріж помідори чері навпіл і додай маслини або оливки. Змішай масло з лимонним соком, заправ салат і приправ його за смаком.
2. Зелений салат із рисом
Для різноманітності замість соєвого соусу можна взяти рибний.
Тобі знадобиться: 100 г рису, 50 г стручкової квасолі, 1 помідор, 1/2 цибулини, 1 пучок зелені, 1 лимон, 1 см імбиру, 1 ст.л. соєвого соусу, 1/2 перцю чилі, спеції.
Приготування: Відварити рис до готовності. Окремо відвари або обсмажте стручкову квасолю. Наріж помідори часточками, а цибуля – тонким пір'ям. Подрібни зелень та змішай салат. Окремо змішай лимонний сік, соєвий соус, тертий імбир, подрібнений чилі та спеції на смак. Полів салат цією заправкою і подавай до запеченої риби.
3. Салат з сочевицею та морквою
Дуже ситний білковий салат із доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 80 г сочевиці, 50 г цибулі, 100 г моркви, 1 перо зеленої цибулі, 1 щіпка солі, 1 щіпка цукру, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. винного оцту.
Зараз читають:Як приготувати білі гриби: 20 чудових рецептів на будь-який смак
Відвари сочевицю до готовності . Окремо відвари моркву, очисти і наріж її тонкими скибочками. Подрібни і замаринуй цибулю у винному оцті із сіллю та цукром на 5-7 хвилин. Подрібни зелену цибулю, змішай все разом і заправ салат олією.
4. Салат з рисині та зеленого горошку до риби
Рисіні – це дрібні макаронні вироби, схожі на рис.
Тобі знадобиться: 200 г рисіні, 200 г сочевиці, 1 болгарський перець, 100 г замороженого зеленого горошку, 100 г оливок, 4 зубчики часнику, 1 лимон, 2 ст.л. гірчиці, 40 мл майонезу, 1 пучок кінзи, спеції.
Приготування: Відвари сочевицю та рисіні за інструкцією на упаковці. Приварити горошок у киплячій воді близько 5 хвилин. Наріж болгарський перець дрібним кубиком, а оливки – кружальцями. Заправ салат лимонним соком, майонезом і гірчицею за смаком. Додай рубану зелень, часник і трохи цедри.
5. Салат з картоплі та печериць
Дуже ситний варіант салату. Можна подавати його як теплим, і холодним.
Тобі знадобиться: 300 г картоплі, 200 г печериць, 50 г цибулі, 100 г корнішонів, 50 г твердого сиру, олія, спеції.
Приготування: Відвари та наріж картоплю середніми шматочками. Наріж печериці пластинками, а цибуля – пір'ям, і обсмаж їх разом. Наріж корнішони кільцями. Змішай всі інгредієнти, приправ, збризкати маслом і посип салат тертим сиром.
6. Салат з баклажанів, перців та помідорів
За бажання перець з помідорами теж можеш злегка обсмажити або запекти.
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 120 г болгарського перцю, 200 г помідорів, 30 г цибулі, 3 ст. олії, 1/2 лимона, 2 зубчики часнику, спеції, цукор.
Баклажан наріж невеликими шматочками і обсмаж до рум'яності . У процесі присип їх цукром, щоб вони трохи карамелізувалися. Тонко наріж решту овочів. Змішай олію, лимонний сік, подрібнений часник та спеції. Полів салат заправкою, що вийшла.
7. Овочевий салат до риби
Хороша альтернатива найпростішому салату з огірків та помідорів.
Тобі знадобиться: 200 г стручкової квасолі, 100 г салатного міксу, 1 цибулина, 1 морква, 1 огірок, 8 помідорів чері, 1 болгарський перець, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Приваріть або обсмажте стручкову квасолю до готовності. Натрій моркву на корейській тертці, розріж помідори чері на половинки і тонко наріж решту овочів. Змішай все з салатним міксом, заправ салат оливковою олією з часником і спеціями.
Зараз читають:12 найсмачніших рецептів креветок у вершковому соусі
8. Салат з картоплі та спаржевої квасолі до риби
Відмінно поєднується як із червоною, так і білою рибою.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 200 г стручкової квасолі, 20 г маслин, 20 г оливок, 50 г фети, зелень, 4 ст. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 2 ч. л. діжонської гірчиці, спеції.
Приготування: Відвари та наріж картоплю середніми шматочками. Окремо відвари стручкову квасолю до бажаної м'якості. Наріж оливки та маслини кільцями, подрібни зелень. Змішай оливкову олію, лимонний сік, діжонську гірчицю та спеції. Заправ салат і посип його розфарбованою фетою.
9. Салат з фунчозою до риби
Скляна локшина – ідеальна основа для салатів, які йдуть замість гарніру.
Тобі знадобиться: 100 г фунчози, 150 г броколі, 1/2 цукіні, 1 морква, 1 болгарський перець, 100 г капусти, 5 ст.л. консервованої кукурудзи, 1 ст. кунжуту, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 2 ст. соєвий соус, соус чилі.
Запар фунчозу за інструкцією на упаковці. Приварити дрібні суцвіття броколі до м'якості. Натрій моркву і цукіні на корейській тертці, тонко нашаткуй червонокачанну капусту і наріж перець соломкою. Додай кукурудзу та перемішай салат. Для заправки змішай олію, лимонний сік, соєвий соус, чилі та кунжут.
10. Салат з консервованого горошку та фетакси
Дуже швидкий салат, що готується буквально за пару хвилин.
Тобі знадобиться: 1 банка консервованого зеленого горошку, 40 г зеленої цибулі, 150 г салатного міксу, 200 г фетакси, 30 мл оливкової олії, 1 лимон, спеції.
Приготування: Подрібни зелену цибулю і наріж фетаксу кубиком. Додай горошок та салатний мікс. Заправ салат оливковою олією з лимонним соком і спеціями за смаком.
11. Салат з буряком та картоплею
Підійде до вареної, запеченої чи смаженої білої риби.
Тобі знадобиться: 3 буряки, 5-6 картоплин, 1 перо зеленої цибулі, 1 фіолетова цибулина, 1/2 склянки консервованого зеленого горошку, 2 ст.л. винного оцту, 2 зубчики часнику, майонез.
Приготування: Заздалегідь відвари та остуди буряки з картоплею. Наріж їх кубиком. Подрібни обидва види цибулі, додай горошок, часник та спеції. Збризкати все винним оцтом і заправ салат майонезом.
Зараз читають:20 пирогів з чорницею, які ти захочеш приготувати
12. Салат із помідорів з корнішонами до риби
Цікаве поєднання свіжих помідорів та маринованих корнішонів.
Тобі знадобиться: 150 г маслин, 250 г маринованих корнішонів, 4 помідори, 1 пучок латука, 1 пучок петрушки, 1/2 пучка зеленої цибулі, 1/2 пучка кропу або базиліка, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. бальзаміка, спеції.
Приготування: Наріж маслини кільцями, корнішони – кружальцями, а помідори – тонкими часточками. Подрібни всю зелень та змішай салат. Приправ його за смаком і заправ маслом з бальзаміком.
13. Салат з авокадо, помідорами та руколою
Подавай його до запечених стейків сьомги або іншої червоної риби.
Тобі знадобиться: 2 авокадо, 3-5 помідорів, 2 склянки салатного міксу, 3 склянки руколи, 1/2 пучка зеленої цибулі, 1 ст.л. сметани, 1 ст. соку лайма чи лимона, 1 ч.л. гірчиці, 1 ст. рубаної кінзи, 3 ст. оливкової олії, спеції.
Приготування: Наріж помідори та авокадо тонкими часточками. Подрібніть зелену цибулю і змішайте все з салатним міксом і руколою. Змішай сметану, рубану кинзу та інші інгредієнти для заправки. Заправи нею салат.
14. Салат з огірків та стручкової квасолі до риби
Родзинка цього салату у його незвичайній заправці.
Тобі знадобиться: 2 огірки, 50 г стручкової квасолі, 1,5 ст. оливкової олії, 2 ст.л. апельсинового соку, 1 ст. лимонного соку, 1 ч. л. цедри апельсина, 1-2 гілочки м'яти, 1-2 гілочки кропу, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Відвари стручкову квасолю до готовності. Довільно наріж огірки і змішай салат. Змішай оливкову олію, рубаний кріп, м'яту, цедру апельсина, обидва види соку, сіль та чорний перець за смаком. Полів салат цією заправкою і подавай.
15. Салат з кабачків та квасолі
Ідеально поєднує яскравий смак і досить прості інгредієнти.
Тобі знадобиться: 1 кабачок чи цукіні, 200 г консервованої білої квасолі, 1/3 фіолетової цибулини, 30 г консервованого чи свіжого зеленого горошку, 20 г пармезану, 1/2 лимона, 1 ст.л. оливкової олії, спеції, зелень.
Приготування: Кабачок наріж кружальцями та обсмаж до рум'яності. Тонко наріж цибулю, додай квасолю та горошок. Змішай салат, приправ за смаком і заправ його маслом з лимонним соком. Посипи все зеленню і тертим пармезаном.
Джерело: dietcenter.com.ua