Качка дуже незвичайний смак, зовсім не схожий ні на курку, ні на червоне м'ясо. Тому не завжди очевидно, який гарнір найкраще до неї підібрати. Сьогодні ми хочемо полегшити тобі вибір та ділимося 15 апетитними рецептами!
Зміст
1. Гас тушкований з гарбузом і беконом
Цей оригінальний спосіб приготування рису ідеально поєднується з качкою.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 1 цибулина, 100 г бекону, 250 г рису, 750 мл води або бульйону, спеції.
Приготування: Подрібни гарбуз, цибулю та бекон, і обсмаж всі разом близько 5 хвилин. Додай промитий рис, перемішай і приправ. Залий водою, доведи до кипіння і готуй 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
2. Смажена картопля з цибулею
М'ясо качки досить своєрідне, тому до нього добре підходять саме такі прості гарніри.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Наріж картоплю брусочками, замочи на 5 хвилин у холодній воді і відкинь на друшляк. Дрібно наріж цибулю, обсмаж її до золотистості і додай картоплю. Готуйте близько 15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи, і приправте в самому кінці.
3. Запечені овочі з яблуками
Будь-який птах завжди гарний з овочами та фруктами.
Тобі знадобиться: 200 г картоплі, 2 яблука, 250 г печериць, 1 морква, 1 цибуля-порей, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 3 ст.л. оливкової олії, цукор, спеції.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів літніх супів
Приготування: Довільно наріж всі овочі з грибами, змішай їх з олією та спеціями, і виклади у форму. Зверху додай часточки яблук, накрий фольгою та запікай 20 хвилин при 190 градусах у духовці. Забери фольгу, присип цукром і готуй ще 10-15 хвилин.
4. Смажена капуста на сковороді
Дуже швидкий та простий спосіб приготувати капусту до основної страви.
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Приготування: Подрібніть цибулю, натрій моркву і смажу разом близько 5 хвилин. Додай тонко нашатковану капусту, приправ та смажу ще 10-15 хвилин на середньому вогні без кришки, періодично помішуючи.
5. Пюре із цвітної капусти
У пюре з цвітної капусти легкий та нейтральний смак.
Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 50 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Відварити суцвіття цвітної капусти до м'якості близько 15 хвилин. Подрібни їх у пюре і перемішай з м'яким вершковим маслом та спеціями.
6. Салат із квашеної капусти з яблуками
Такий простий салат гармонійно доповнить готову качку.
Тобі знадобиться: 150 г квашеної капусти, 1 яблуко, 10 г зеленої цибулі, 10 г меду, спеції, 2 ст. рослинного масла.
Приготування: Відіжміть квашену капусту, подрібни зелену цибулю і наріж яблуко соломкою. Приправ салат і заправ його рослинним маслом з медом.
7. Сочевиця із зеленню
Замість звичної крупи – пропонуємо приготувати сочевицю до запеченої качки.
Тобі знадобиться: 150 г сочевиці, 1 морква, 1 цибуля-порей, 1 болгарський перець, 2 стебла селери, спеції, 2 гілочки чебрецю, 1 пучок зелені.
Приготування: Відвар сочевицю за інструкцією. Наріж овочі дрібним кубиком і обсмаж їх до м'якості. Додай сочевицю і трохи відвару від неї, і протушкуй 10 хвилин під кришкою. Додай подрібнений чебрець і зелень, і через 1 хвилину зніми страву з вогню.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів повидла з абрикосів
8. Перловка з болгарським перцем
Якщо виявити трохи фантазії, тоді навіть проста перлівка перетворюється на чудовий гарнір.
Тобі знадобиться: 350 г перловки, 2 цибулини, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 пучок петрушки, спеції.
Приготування: Перловку замочи на ніч та відвари за інструкцією. Наріж овочі кубиком і обсмажте цибулю з перцем 10 хвилин, помішуючи. Додай перловку та готуй ще 5 хвилин. Додай помідори, спеції та рубану петрушку, перемішай і ще через 5 хвилин зніми з вогню.
9. Рис із капустою
Звичайний варений рис – це добре, але нудно. А ось з капустою – вже набагато оригінальніше!
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 2 склянки води, 1 склянка рису, 1 цибулина, 1 морква, 100 мл томатного соку, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю і моркву, обсмаж їх 5 хвилин і додай нашатковану капусту. Туши всі разом 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай промитий рис, воду, томатний сік та спеції. Доведи до кипіння і протушкуй ще 15-20 хвилин до готовності.
10. Нут із овочами
Щоб не займатися варінням нуту, можеш взяти консервований.
Тобі знадобиться: 1 склянка нуту, 350 мл томатного соку, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 1 болгарський перець, спеції.
Приготування: Відвари нут за інструкцією. Дрібно наріж всі овочі і обсмаж їх 6-7 хвилин, помішуючи. Влий томатний сік, приправ та туші ще 5 хвилин. Додай нут і тушкуй блюдо ще 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
11. Овочеве рагу з квасолею
Як і будь-які бобові, квасолю потрібно замочити та відварити заздалегідь.
Тобі знадобиться: 2 болгарські перці, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, по 300 г червоної та білої готової квасолі, 400 г томатів у власному соку, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі кубиком. Обсмаж цибулю до прозорості та додай моркву, болгарський перець та кабачок. Туши 5 хвилин і потім додай всю квасолю, спеції та подрібнені томати разом із соком. Готуйте всі разом під кришкою на мінімальному вогні протягом 30-40 хвилин.
Зараз читають:20 найсмачніших тостів з авокадо
12. Тушені кабачки з помідорами
Легкий овочевий гарнір, який чудово доповнює качки.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 200 г помідорів, 1 пучок зелені, 2 зубчики часнику, спеції.
Наріж кабачки брусочками і обсмаж їх 3-4 хвилини, помішуючи. Додай нарізані часточками помідори, приправ та туші під кришкою 8-10 хвилин. Наприкінці додай рубану зелень та часник.
13. Кускус із апельсином
Якщо не боїшся пробувати нове, тоді радимо посипати готовий гарнір рубаною м'ятою.
Тобі знадобиться: 150 г кускуса, 1 апельсин, 100 г волоських горіхів, 5 гілочок кінзи, спеції.
Приготування: Очисти часточки апельсина від плівок і наріж м'якоть. Подрібни кінзу та волоські горіхи. Запар кускус за інструкцією, змішай все разом і приправ. За бажанням можеш додати трохи олії.
14. Гарбуз із сухофруктами в горщиках
Ефектний та ароматний осінній гарнір до качки, а подавати його можна прямо у горщиках.
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 50 г меду, по 50 г родзинок, кураги, чорносливу та волоських горіхів, 200 мл води, спеції.
Приготування: Наріж кубиком гарбуз, подрібни горіхи та сухофрукти, і розклади все по горщиках. Додай трохи меду та води, і відправь на 45 хвилин у духовку при 190 градусах.
15. Гриби з болгарським перцем
Швидке та смачне поєднання продуктів для гарніру.
Тобі знадобиться: 4 болгарські перці, 200 г грибів, 1 цибулина, 3 помідори, спеції.
Приготування: Наріж цибулю та гриби, і обсмажуйте їх до золотистості на середньому вогні близько 15 хвилин. Додай 3-4 ложки води та ще 10 хвилин протушкуй під кришкою. Додай нарізаний болгарський перець, помідори та спеції та туші ще 20 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua