15 найсмачніших рецептів випічки на молоці

Для приготування випічки використовуються найрізноманітніші рідкі основи – вода, олія, кефір і, звичайно, молоко. Причому воно може бути як свіжим, так і підкислим – це не зіпсує результату. Ділимося з тобою 15 найкращими рецептами домашньої випічки на молоці на всі випадки життя!

Зміст

  • 1. Кекс із родзинками та горіхами на молоці
  • 2. Бісквіт на молоці
  • 3. Манник із апельсином на молоці
  • 4. Медовик на молоці
  • 5. Імбирні пряники на молоці
  • 6. Печиво на молоці з кокосовою стружкою
  • 7. Гарбузові кекси на молоці
  • 8. Пиріг з капустою на молоці
  • 9. Шоколадні мафіни на молоці
  • 10. Домашній хліб на молоці
  • 11. Банановий пиріг на молоці
  • 12. Горіхове печиво на молоці
  • 13. Пиріг із яблуками на молоці
  • 14. Булочки на молоці
  • 15. Сирна запіканка на молоці
  • 1. Кекс із родзинками та горіхами на молоці

    Щоб він точно пропекся, радимо використовувати спеціальну форму для кексів з отвором по центру.

    Тобі знадобиться: 350 г борошна, 200 мл молока, 100 мл рослинної олії, 100 г цукру, 3 яйця, 10 г розпушувача, 10 мл ванільного екстракту, по 50 г родзинок та волоських горіхів.

    Приготування: Зби яйця з цукром, додай олію з молоком, а потім знову зби. Додай ванільний екстракт, просіяне борошно та розпушувач. Вимішати тісто і наприкінці втрути туди родзинки та рубані горіхи. Виклади все у форму та випікай кекс у духовці 40-45 хвилин при 180 градусах.

    2. Бісквіт на молоці

    З десятків рецептів бісквітів – цей виходить одним із найніжніших і найповітряніших.

    Тобі знадобиться: 100 г борошна, 4 яйця, 120 г цукру, 30 г крохмалю, 40 мл молока, 20 мл рослинної олії, по 1 щіпки солі та ваніліну.

    Приготування: Збийте білки з сіллю до піків, поступово додай цукор і знову збийте. Продовжуючи збивати, поштучно додай жовтки. Після цього акуратно втрути просіяні сухі інгредієнти, і в кінці – олія. Випікай бісквіт у духовці близько 45 хвилин при 180 градусах.

    3. Манник із апельсином на молоці

    Щоб зробити манник ще ароматнішим – додай по щіпці кардамону, кориці та інших спецій.

    Тобі знадобиться: 200 мл молока, 1 апельсин, 1 щіпка солі, 160 г цукру, 2 яйця, 1 ст. розпушувача, 200 г манки, 3 ст. борошна.

    Змішай манку з молоком і залиш на півгодини до набухання. Зби яйця з цукром і сіллю до піни, змішай з молоком і додай цедру. Поступово додай борошно з розпушувачем, перемішай тісто і випікай манник в духовці 40 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:15 бутербродів із сьомгою, які готуються простіше простого

    4. Медовик на молоці

    Подавай його відразу до чаю або розріж і промаж кремом за смаком.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 1 склянка цукру, 2 яйця, 1/2 склянки меду, 1 склянка молока, 3 склянки борошна, 5 ст.л. олії, 1 ч.л. соди, 1 жменю волоських горіхів.

    Приготування: Зби м'яке масло з цукром, додай яйця і знову зби. Додай розтоплений мед, а потім – борошно та соду. Після цього додай олію, а після неї – гаряче молоко. Наприкінці вмішай у тісто горіхи та випікай медовик у духовці 45 хвилин при 180 градусах.

    5. Імбирні пряники на молоці

    Смачні, ароматні та дуже м'які всередині – просто знахідка!

    Тобі знадобиться: 320 г борошна, 120 г вершкового масла, 150 г цукру, 60 мл молока, 80 г меду, 5 г соди, 3 г меленої гвоздики, 15 г меленої кориці, 10 г меленого імбиру.

    Розтопи вершкове масло на слабкому вогні, додай молоко з цукром і провари все до розчинення. Дай масі трохи охолонути, додай мед і перемішай. Потім додай сухі інгредієнти, що просіяють, вимішай тісто і відправ його на 1,5 години в холодильник. Розкатай тісто пластом до 5 мм, наріж пряники і випікай їх у духовці до 10 хвилин при 200 градусах.

    6. Печиво на молоці з кокосовою стружкою

    Не роби печиво надто великим – цілком достатньо з волоських горіхів.

    Тобі знадобиться: 230 г борошна, 60 мл молока, 45 г кокосової стружки, 130 г вершкового масла, 100 г цукру, 1 щіпка солі, 2 щіпки ваніліну, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Розтопи вершкове масло і змішай із сіллю, цукром та ваніліном. Додай молоко, кокосову стружку, а потім просіяне борошно з розпушувачем. Вимішай тісто, сформуй кругле печиво та випікай його в духовці близько 20 хвилин при 180 градусах.

    7. Гарбузові кекси на молоці

    Можеш додати в тісто трохи рубаних сухофруктів чи горіхів.

    Тобі знадобиться: 350 г гарбуза, 250 г борошна, 1 яйце, 80 мл олії, 200 г цукру, 50 мл молока, 1 щіпка солі, 0,5 ч.л. кориці, 6 г розпушувача.

    Приготування: Запеки в духовці 200 г гарбуза до м'якості і подрібни в блендері. Решту гарбуза дрібно наріж. Змішай сухі просіяні інгредієнти. Зби гарбузове пюре з яйцем, молоком і маслом, і з'єднай обидві суміші. Наприкінці вмішай у тісто шматочки гарбуза і виклади його у формочки. Випікай кекси близько 20 хвилин при 200-220 градусах у духовці, а потім ще 10 хвилин при 180.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів оселедця під шубою рулетом

    8. Пиріг з капустою на молоці

    Лінивий заливний пиріг нашвидкуруч – впораються навіть новачки.

    Тобі знадобиться: 400 г капусти, 1/2 цибулини, 1/2 моркви, 110 мл олії, 2 яйця, 250 мл молока, 250 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, спеції.

    Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх пару хвилин до золотистості. Додай нашатковану капусту та туші овочі під кришкою близько 10 хвилин на невеликому вогні. Приправ начинку і дай їй охолонути.

    Збий молоко, яйця і масло, і додай борошно, що просіює, з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади начинку, залий тестом і відправ пиріг на 40 хвилин в духовку при 180 градусах.

    9. Шоколадні мафіни на молоці

    Якщо є в запасі, то можна втрутити в тісто пару ложок шоколадних крапель.

    Тобі знадобиться: 220 г борошна, 2 яйця, 150 мл молока, 80 мл олії, 80 г цукру, 10 г ванільного цукру, 10 г розпушувача, 50 г цукатів, 3 ст.л. какао.

    Приготування: Збий віночком яйця, молоко та олію. Додай цукор, знову збий і додай решту сухих інгредієнтів. Втрути цукати в готове тісто і виклади все у формочки для маффінів. Випікай їх у духовці 20 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    10. Домашній хліб на молоці

    Пишний та повітряний здобний хліб – найкраща альтернатива магазинному.

    Тобі знадобиться: 130 мл води, 120 мл молока, 10 г вершкового масла|мастила|, 370 г борошна, 1 ч.л. сухих дріжджів, 3 ч. л. цукру, 1,5 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, і всі сухі інгредієнти. Нагрій молоко майже до кипіння, розчини в ньому вершкове масло і дай трохи охолонути. Влий молоко до сухих інгредієнтів, перемішай все разом і залиш на 10 хвилин.

    Потім ретельно вимішати тісто руками та залиш його в теплі ще на 1,5 години. Обомни тісто, розділи на 3 частини, сформуй буханця і залиш ще на 5 хвилин. Знову розімни, виклади тісто у форми та залиш ще на 1 годину. Випікай хліб у духовці 35 хвилин|мінути| при 190 градусах. У процесі – постав униз форму з водою.

    11. Банановий пиріг на молоці

    Акуратно регулюй кількість цукру на власний смак, бо банани і так солодкі.

    Тобі знадобиться: 80 г вершкового масла, 3 банани, 2 яйця, 1 склянка цукру, 1,5 склянки борошна, 100 мл молока, 0,5 ч.л. соди.

    Приготування: Розімні банани в пюре будь-яким зручним чином і змішай їх з яйцями та цукром. Додай молоко, а потім просіяне борошно з содою. Випікай пиріг у духовці півгодини за 200 градусів.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів маринованого часнику на зиму

    12. Горіхове печиво на молоці

    Якщо молоко буде не зовсім свіжим – то навіть краще!

    Тобі знадобиться: 5 ст. меду, 1 яйце, 1/2 склянки молока, 0,5 ч. л. соди, 65 г вершкового масла|мастила|, 3-4 ст.л. цукру, 1 склянка мелених волоських горіхів, 1 ч.л. кориці, 1 ч. л. розпушувача, 550 г борошна.

    Приготування: Зби віночком мед, яйце, молоко, розтоплене масло і цукор. Додай соду, корицю, горіхи та розпушувач. Поступово додай борошно та заміси однорідне тісто. Сформуй печиво та обваляй його в горіхах. Виклади печиво на пергамент і випікай 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    13. Пиріг із яблуками на молоці

    Варіація на тему улюбленої домашньої шарлотки тільки тепер на молоці.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 склянка цукру, 200 мл молока, 1 ст. олії, 600 г яблук, 2 склянки борошна, кориця.

    Приготування: Відділи білки та зби їх з цукром до стійких піків. Продовжуючи збивати, поштучно додай жовтки, а потім молоко. Повільно вміщуй у тісто борошно, і в процесі додай олію та корицю. Вилий тісто у форму, засип очищеними та нарізаними яблуками та випікай пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.

    14. Булочки на молоці

    Здобні булочки, які добре підходять до ранкової чашки чаю чи кави.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 3 ст. цукру, 500 г борошна, 200 мл молока, 100 мл олії, 3 ч.л. ванільного цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 щіпка солі.

    Приготування: Збий одне яйце з цукром, додай тепле молоко та олію і знову збий. Додай сіль, ванільний цукор та дріжджі. Перемішайте масу, залиште в теплі на 10 хвилин і потім втрутите борошно. Залиш тісто в теплі ще на 1 годину.

    Сформуй булочки довільної форми, виклади на пергамент та залиш ще на 20 хвилин. Змасти їх збитим яйцем і випікай півгодини в духовці за 180 градусів.

    15. Сирна запіканка на молоці

    Неймовірно ніжна, легка, а ще й корисна запіканка для дітей і дорослих.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 750 г сиру, 1 склянка молока, 4 ст. манки, 4 ст. цукру, 2 г ваніліну.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром. Перетріть сир через сито, змішай з яйцями, молоком, манкою та ваніліном. Можеш ще додати ягоди чи фрукти. Вилий масу в змащену|змазати| маслом|мастилом| форму і готуй запіканку 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *