20 салатів з гарбуза, які урізноманітнять твій раціон

У розпал сезону гарбуза хочеться сповна насолодитися улюбленим овочом і додавати його скрізь. Тим більше, вона відмінно підходить не тільки в гарніри та заготівлі, а й у звичайні повсякденні салати. Зібрали для тебе 20 різноманітних рецептів!

Зміст

  • 1. Салат з гарбуза з фетою та горіхами
  • 2. Овочевий салат із гарбузом
  • 3. Салат з гарбуза та капусти
  • 4. Салат із гарбуза з сиром
  • 5. Салат з гарбуза та шпинату
  • 6. Салат з гарбуза з яблуками та медом
  • 7. Салат з гарбуза з баклажаном та перцем
  • 8. Салат з гарбуза з куркою
  • 9. Салат з гарбуза з авокадо та халумі
  • 10. Салат з гарбуза по-корейськи
  • 11. Салат з гарбуза з беконом
  • 12. Салат із гарбуза з курячою печінкою
  • 13. Салат з гарбузом, яйцем та часником
  • 14. Вінегрет із гарбузом
  • 15. Салат з гарбуза з яловичиною та квасолею
  • 16. Салат з гарбуза з сочевицею та виноградом
  • 17. Салат з гарбуза та топінамбуру
  • 18. Салат з гарбузом, нутом та бринзою
  • 19. Салат з гарбуза з яблуками та фіолетовою капустою
  • 20. Салат з гарбуза із сухофруктами
  • 1. Салат з гарбуза з фетою та горіхами

    Легкий вітамінний салат, який до того ж чудово виглядає.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 50 г руколи, 100 г фети, 30 г волоських горіхів, 30 мл оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, виклади у форму для запікання, збризкати маслом і відправ на 20 хвилин в духовку при 200 градусах. Наріж таким же кубиком фету, подрібни горіхи та виклади все на руколу. Змішай інгредієнти, що залишилися, для заправки і полів нею салат.

    2. Овочевий салат із гарбузом

    Такий яскравий, що просто неможливо не звернути на нього увагу.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 150 г огірків, 160 г помідорів, 70 г фіолетової цибулі, 50 г маслин, 1 зубчик часнику, 2-3 гілочки зелені, 3-4 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Гарбуз наріж кубиком і обсмаж до м'якості. Довільно наріж всі овочі, подрібни часник і зелень, і перемішай салат. Збризкати його маслом і лимонним соком, і приправ.

    3. Салат з гарбуза та капусти

    Незвичайний варіант салату Щітка зі свіжих та хрустких овочів.

    Тобі знадобиться: 400 г капусти, 200 г гарбуза, 100 г моркви, 1-2 ст. оцту, 1 зубчик часнику, цукор та сіль.

    Приготування: Капусту нашаткуй і разомни з цукром і сіллю за смаком. Натрій гарбуз і морква на звичайній або корейській тертці. Змішай салат, додай часник і збризкай оцтом.

    4. Салат із гарбуза з сиром

    Рекомендуємо використовувати жирний зернистий сир.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 150 г салатного міксу, 100 г сиру, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меду, 2 ч.л. гарбузового насіння, спеції.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів свинини на мангалі

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком і пару хвилин обсмаж його на сковороді з олією та медом. Приправ, виклади гарбуз на салатний мікс і посип сиром з насінням.

    5. Салат з гарбуза та шпинату

    Одне з найлегших і водночас смачних поєднань.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 50 г фети, 30 г шпинату, спеції, оливкова олія.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, збризкати маслом, приправ і відправ на 15-20 хвилин в духовку при 200 градусах. Виклади гарбуз на листя шпинату і посип розфарбованою фетою.

    6. Салат з гарбуза з яблуками та медом

    Любителям простих, корисних та солодких салатів точно сподобається.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 3 яблука, 3 ст. меду, 3 жмені горіхів, 3 ст. лимонного соку.

    Приготування: Натрій на великій тертці очищений гарбуз та яблука. Заправ салат медом з лимонним соком і посип рубаними горіхами.

    7. Салат з гарбуза з баклажаном та перцем

    Теплий салат із запечених овочів – просто осіння знахідка.

    Тобі знадобиться: 700 г гарбуза, 300 г баклажанів, 300 г болгарського перцю, спеції, цибуля, 1 ст.л. яблучного оцту, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меду.

    Приготування: Запекти всі овочі в духовці до м'якості, а баклажан і перці потім відправ на 15 хвилин у пакет. Очисти і наріж всі кубиком. Заправ салат оливковою олією з оцтом, медом і спеціями. Посип зеленою цибулею.

    8. Салат з гарбуза з куркою

    Некалорійний та дуже ситний – одні плюси.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 200 г гарбуза, 100 г твердого сиру, 1 болгарський перець, 30 г зеленої цибулі, 5 листків латуку, 100 г волоських горіхів, 30 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. меду, 1 ст.л. винного оцту, спеції.

    Приготування: Курку відвари до готовності і наріж кубиком. Гарбуз теж наріж кубиком, обсмаж до м'якості у вершковому маслі і дай охолонути. Наріж кубиком сир і перець, подрібни латук і зелену цибулю, перемішай салат і додай рубані горіхи. Змішай оливкову олію та інші інгредієнти в заправку, і полей нею салат.

    9. Салат з гарбуза з авокадо та халумі

    Солодкий гарбуз, корисне авокадо та смажений сир – що може бути кращим?

    Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 1 авокадо, 140 г сиру халумі, 1 ст. бальзаміка, 2,5 ст. оливкової олії, 120 г салатного міксу, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз, збризкати його маслом і запікати до м'якості 20 хвилин у духовці при 200 градусах. Наріж авокадо і халумі приблизно такими ж шматочками. Подрумянь халумі на сковороді в маслі, що залишилося. Виклади все на салатне листя, приправ і збризкати бальзаміком.

    10. Салат з гарбуза по-корейськи

    Для любителів пікантних корейських закусок – цей чудовий салат.

    Зараз читають:Агрус з цукром на зиму без варіння: 15 швидких рецептів

    Тобі знадобиться: 350 г гарбуза, 70 г цибулі, 2 зубчики часнику, 40 мл олії, 1 ст.л. оцту, 1 ч.л. коріандру, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ст. цукру, спеції.

    Приготування: Натрій гарбуз на корейській тертці і додай подрібнений часник, сіль, цукор і всі спеції. Подрібніть цибулю, обсмажте її до прозорості в олії і вили разом з маслом на гарбуз. Додай оцет, перемішай і дай настоятися салату в холодильнику.

    11. Салат з гарбуза з беконом

    Чудовий теплий салат на таку пору року, коли хочеться чогось зігріваючого.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 6 слайсів бекону, 2 жмені базиліка, 6 помідорів чері, 2 ст.л. олії, 6 гілочок петрушки, спеції, 1 ст.л. гарбузового насіння.

    Приготування: Наріж гарбуз невеликим кубиком, збризкати маслом, приправ і запікання 15-20 хвилин до м'якості в духовці при 200 градусах. Підсмажте бекон на сухій сковороді, розріжте помідори чері навпіл, нарві базилік і подрібніть петрушку. Все змішай і посип салат гарбузовим насінням.

    12. Салат із гарбуза з курячою печінкою

    Не звичайнісіньке поєднання, але йому точно варто приділити увагу!

    Тобі знадобиться: 50 г шпинату, 200 г гарбуза, 1 ч.л. меду, 1 ч.л. бальзаміка, 1 гілочка розмарину, 400 г курячої печінки, 1 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. гарбузового насіння, 3 зубчики часнику, 3 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Наріж печінку, обсмаж її в 2 ложках олії до готовності, приправ за смаком і відклади убік. В ту ж сковорідку додай бальзамік, мед та соєвий соус, доведи до кипіння і зніми з вогню.

    Окремо в 1 ст. олії обсмаж шматочки гарбуза до м'якості, додай листя розмарину і подрібнений часник. Виклади всі інгредієнти на шпинат і полів усі соусом зі сковороди. Готовий салат посип гарбузовим насінням.

    13. Салат з гарбузом, яйцем та часником

    Цікава і соковитіша варіація звичного салату з яєць.

    Тобі знадобиться: 150 г гарбуза, 1 яйце, 1 зубчик часнику, спеції, 1 ст. майонезу.

    Натрій гарбуз на корейській або просто великій тертці. Подрібни часник. Яйце відвари до готовності і дрібно наріж. Приправ салат і заправ його майонезом.

    14. Вінегрет із гарбузом

    Цікава інтерпретація класичного вінегрету з буряком та солоними огірками.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 320 г буряків, 280 г солоних огірків, 200 г картоплі, 200 г моркви, зелень, 40 мл олії, 15 мл бальзаміку, спеції.

    Приготування: Відварити до готовності гарбуз, буряк, моркву та картоплю. Наріжте всі інгредієнти дрібним кубиком, подрібніть зелень і приправте вінегрет. Заправте його олією і бальзаміком.

    15. Салат з гарбуза з яловичиною та квасолею

    Незвичайний салат, який легко замінить будь-яку основну страву.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 1 фіолетова цибулина, 500 г яловичини, 1 гранат, 1 банка консервованих печериць, 1 банка консервованої квасолі, майонез.

    Приготування: Гарбуз і яловичину відваріть до готовності і наріж кубиком. Тонко наріж цибулю, а печериці – наріж платівками. Додай консервовану квасолю та зерна гранату, і заправ салат майонезом.

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів компоту з груші на зиму

    16. Салат з гарбуза з сочевицею та виноградом

    Незважаючи на небанальне поєднання інгредієнтів, салат виходить дуже гармонійним.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки сочевиці, 1 буряк, 400 г гарбуза, 1 склянка червоного винограду, по 50 г шпинату та руколи, 2 зубчики часнику, 1 фіолетова цибулина, 2 гілочки м'яти, 1 жменю горіхів, 2 яблучного оцту, 1 ст. оливкової олії, по 1 ч.л. меду та гірчиці.

    Приготування: Для заправки змішай олію, мед, яблучний оцет, гірчицю, подрібнений часник та спеції за смаком. Відвари сочевицю до готовності, а цибуля – наріж пір'ям. Окремо відвари гарбуз і буряк, наріж їх кубиком і змішай все зі шпинатом і руколою. Додай половинки винограду, полів салат заправкою та посип рубаними горіхами з листочками м'яти.

    17. Салат з гарбуза та топінамбуру

    Чи не знаєш, що робити з таким набором продуктів? Розповідаємо!

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 2 топінамбури, 1 морква, 1 яблуко, 10 г петрушки, по 1 ст.л. оливкової олії та лимонного соку, 1 ч.л. меду.

    Приготування: Наріж моркву, гарбуз, яблуко та топінамбур тонкою соломкою. Додай подрібнену петрушку. Змішай олію, лимонний сік та мед, і заправ салат.

    18. Салат з гарбузом, нутом та бринзою

    Замість бринзи можна взяти фету чи інший схожий сир.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 1 морква, 100 г фіолетової цибулі, 1 болгарський перець, 250 г вареного чи консервованого нуту, 1 ст.л. рубаної зелені, 2 ст. кунжутної олії, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, спеції, 2 ч.л. кунжуту, 60 г бринзи.

    Приготування: Наріж всі овочі досить великими шматочками, збризкати маслом і відправ на 20 хвилин в духовку при 190 градусах. Змішай кунжутну олію, лимонний сік, мед та спеції. Додай до запечених овочів нут, полів усе заправкою та посип зеленню, кунжутом та розфарбованою бринзою.

    19. Салат з гарбуза з яблуками та фіолетовою капустою

    Ще один рецепт швидкого та хрусткого салату зі свіжих овочів.

    Тобі знадобиться: 250 г капусти, 200 г гарбуза, 2 яблука, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, спеції, 1 жменю зерен гранату.

    Приготування: Тонко нашаткуй капусту, натрій гарбуз і яблука на великій тертці. Змішай олію, лимонний сік та мед зі спеціями. Заправ та посип салат гранатовими зернами.

    20. Салат з гарбуза із сухофруктами

    Родзинку до цього салату надає ще й заправка на основі сметани.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 50 г родзинок, 100 г чорносливу, 100 г кураги, 100 г сметани, 50 г меду, 1-2 жмені горіхів.

    Натрій гарбуз на великій тертці і подрібни горіхи. Залий сухофрукти гарячою водою на 5-7 хвилин, обсуши і наріж курагу з чорносливом. Змішай все разом і заправи салат сметаною з медом.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *