Мабуть, бурякове бадилля можна назвати одним з найдоцінніших видів зелені. І дуже дарма! Вона має свій неповторний смак, вона відмінно йде в супи, салати та інші страви. Зібрали для тебе 20 найкращих рецептів страв, які можна приготувати з бурякового бадилля!
Зміст
1. Омлет із буряковим бадиллям
Легкий та швидкий сніданок із яєць для всієї родини.
Тобі знадобиться: 1 пучок бурякового бадилля, 1 цибулина, 3 помідори, 4-5 яєць, спеції.
Приготування: Подрібни і ошпари бурякове бадилля окропом. Дрібно наріж цибулю і обсмаж її до м'якості. Додай бадилля та очищені дрібно рубані помідори. Обсмажуйте всі 5 хвилин, помішуючи, приправ і влий збиті яйця. Жар омлет під кришкою до готовності.
2. Котлети з бурякового бадилля
Соковиті та яскраві котлети, які одразу привертають увагу.
Тобі знадобиться: 400 г бурякового бадилля, 60 г рисового борошна, 1 яйце, спеції.
Приготування: Подрібни бурякову бадилля в блендері, додай решту інгредієнтів і перемішай. Сформуй невеликі котлети та обсмаж їх на сковороді до рум'яності з двох боків на середньому вогні.
3. Коржики з сиром і буряковим бадиллям
Замість сиру можна взяти сир, наприклад – адигейський чи сулугуні.
Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 1 склянка води, 1 ч.л. солі, 1 ст. олії, 400 г сиру, 1 пучок бурякового бадилля, 1 пучок кропу, спеції.
Приготування: Зроби ямку в борошні, що просіює, з сіллю, влий воду і масло, і заміси пружне тісто. Борошна може піти трохи більше чи менше. Дай тісту півгодини відпочити, розділи його на 8 частин і розкатай у тонкі круглі коржики.
Змішай сир з подрібненим буряковим бадиллям і кропом, приправ і виклади цю начинку по центру. Защипни коржики як мішечки і розкачай їх качалкою по діаметру сковороди. Випікай коржі на сухій розігрітій сковороді з двох боків до рум'яності. Промаж готові коржики вершковим маслом за бажанням.
4. Квашене бурякове бадилля на зиму
Бадилля кваситься за принципом капусти і довго тішить своїм відмінним смаком.
Зараз читають:20 найсмачніших ПП салатів із пекінської капусти
Тобі знадобиться: 500 г бурякового бота, 2 парасольки кропу, 2 листки чорної смородини, 15 г часнику, 1 ч.л. солі.
Приготування: Наріж бурякову бадилля, злегка розімни її руками і змішай з кропом, листям смородини, сіллю та подрібненим часником. Залиш усе на 3 дні при кімнатній температурі під пресом і потім закатай у стерилізовані банки.
5. Буряковий салат із фетою
Прекрасний сезонний рецепт – дуже легкий, смачний та красивий.
Тобі знадобиться: 1 жменя руколи, 1 буряк, 1 пучок бурякового бадилля, 60 г фети, 3 ст.л. зерен гранату, 2 ст.л. кедрових горішків, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. зернистої гірчиці, по 1 ст. меду та лимонного соку, спеції.
Приготування: Відварити або запікати буряки до готовності і наріж кубиком разом з фетою. Обдай бурякову бадилля окропом, наріж, змішай з руколою і виклади в тарілку. Виклади буряк і фету, і посипи все гранатовими зернами та кедровими горішками. Змішай інгредієнти, що залишилися, в заправку і полів нею салат.
6. Оладки з буряковим бадиллям
Якщо можна зробити оладки з кабачком або шпинатом, то чому б не зробити і з буряковим бадиллям?
Тобі знадобиться: 60 г бурякового бадилля, 1 ст.л. сметани, 1 яйце, 2 ст.л. борошна, 1 зубчик часнику, 4 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Подрібніть бурякове бадилля, зелень і часник у блендері. Додай решту інгредієнтів і все перемішай. Викладай оладки на сковорідку ложкою і смаж їх з двох боків до рум'яності.
7. Щи з капустою та буряковим бадиллям
Подавай їх зі сметаною або рубаною свіжою зеленню до смаку.
Тобі знадобиться: 200 г бурякового бадилля, 100 г капусти, 1 л курячого бульйону, 1 картоплина, 1 морква, 30 г цибулі, 50 г помідорів, спеції.
Приготування: Закип'яти бульйон і додай нарізану картоплю. Наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Додай подрібнені черешки бадилля і протушкуй ще пару хвилин. Потім всип очищений і нарізаний помідор і туші ще 2-3 хвилини.
Коли картопля звариться, тоді додай нашатковану капусту. Доведи до повторного кипіння, додай засмажку та спеції, та вари до готовності овочів. Додай нарізані листочки бурякового бадилля, зніми суп з вогню і дай йому настоятися під кришкою.
8. Смузі з бурякового бадилля зі шпинатом
За бажанням відрегулюй консистенцію напою, додаючи мінералку.
Тобі знадобиться: 2 огірки, по 1 пучку бурякового бадилля та шпинату.
Приготування: Зріж із зелені жорсткі черешки – вони не потрібні. Збий усі інгредієнти у блендері до однорідності.
9. Смажене бурякове бадилля
Простий самостійний гарнір до м'яса, птиці чи риби.
Тобі знадобиться: 2 пучки бурякового бадилля, 2 зубчики часнику, 1/2 лимона, пластівці чилі, оливкова олія, спеції.
Приготування: Наріж бурякове бадилля і подрібни часник. Обсмажити їх на олії до м'якості близько 7 хвилин. Додай пластівці чилі, лимонний сік та цедру, приправ за смаком і перемішай. Зніміть страву з вогню через 1 хвилину.
Зараз читають:20 відмінних рецептів коктейлів з Мартіні
10. Овочевий салат із буряковим бадиллям
Готується із того, що знайдеться на будь-якому городі.
Тобі знадобиться: 1 помідор, 1 огірок, 1 болгарський перець, 50 г бурякового бадилля, оливкова олія, спеції.
Приготування: Довільно наріж бурякове бадилля без черешків і всі овочі. Змішай салат, приправ його за смаком і збризкає оливковою олією.
11. Мариноване бурякове бадилля на зиму
Додай її до салатів, супів, гарнірів та інших страв.
Тобі знадобиться: 3 пучки бурякового бадилля, 3 зубчики часнику, 1,5 ст.л. солі, 6 ст. оцту, 1,5 л води.
Приготування: Наріж бурякове бадилля, виклади його в стерилізовані банки і додай рубаний часник. Влий по 2 ложки оцту. Закип'яти воду з сіллю, проварити розсіл 1 хвилину, залий їм бадилля і закатай.
12. Салат з буряковим бадиллям, огірками та яблуками
Цікаве поєднання смаків, яке мало кого залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 3 буряки з бадиллям, 1 свіжий огірок, 1 яблуко, 1 малосольний огірок, 1 фіолетова цибулина, 150 мл оливкової олії, 2 ч.л. меленого імбиру, 1 ч.л. гірчиці, 1 ст. меду, спеції.
Приготування: Запекти буряк у фользі близько 40 хвилин при 200 градусах у духовці і крупно наріж. Огірки, яблуко та цибуля наріж дрібним кубиком. Подрібни бурякове бадилля. Змішай олію та інші інгредієнти, і заправ салат цей заправкою.
13. Салат з буряковим бадиллям і цибулею
Рецепт у найкращих традиціях грецької кухні – мінімум часу на приготування.
Тобі знадобиться: 200 г буряка з бадиллям, 1 фіолетова цибулина, 20 г петрушки, 1 зубчик часнику, по 1 ст.л. оливкової олії та лимонного соку, орегано, спеції.
Приготування: Відварити буряки до готовності. Бадилля з черешками теж привари 7-10 хвилин. Довільно все наріж, і наріж цибулю тонкими півкільцями. Подрібніть петрушку. Змішай олію, лимонний сік, тиск часник, орегано і спеції, і заправ салат.
14. Смузі з бурякового бадилля з яблуком та виноградом
Чудовий зелений коктейль для шанувальників правильного харчування.
Тобі знадобиться: 100 г бурякового бадилля, 1 стебло селери, 1 зелене яблуко, 70 г зеленого винограду без кісточок, 1 огірок, вода.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти і збий їх у блендері. Розбавте смузі водою до бажаної консистенції.
15. Холодник із буряковим бадиллям
Цей рецепт спеціально для любителів холодних літніх супів.
Тобі знадобиться: 1,5 л води, 1 буряк з бадиллям, 3 яйця, 2 огірки, 1 пучок зелені, сіль.
Приготування: Натрій буряк на тертці, залий водою, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Додай нарізане бурякове бадилля і вари ще 2-3 хвилини. Застуди та прибери цей відвар у холодильник. Відвари яйця і дрібно порубай їх з огірками та зеленню. Посоли та зали холодним відваром.
16. Крем-суп з бурякового бадилля та яблук
Досить оригінально та дуже смачно!
Зараз читають:15 простих рецептів компоту з малини та смородини
Тобі знадобиться: 200 г бурякового бадилля, 1 пучок латуку, 1 цибуля-порей, 4 зелені яблука, 200 мл жирних вершків або кокосового молока, оливкова олія, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж бурякове бадилля в оливковій олії близько 3 хвилин. Окремо обсмаж нарізаний порей та яблука до м'якості. Подрібни салатне листя, змішай все разом і влий 700 мл води. Доведи суп до кипіння, приправ його за смаком і подрібни блендером. Влий вершки і знову збий. Подавай крем-суп гарячим чи холодним.
17. Сирна запіканка з буряковим бадиллям
Можна використовувати тільки черешки – теж буде добре.
Тобі знадобиться: 200-300 г бурякового бадилля, 200 г сиру, 1 ст.л. борошна, 2 яйця, 300 г вершкового сиру, 1/2 лимона, 3 ст. цукру.
Приготування: Дрібно наріж бурякове бадилля з черешками і приваріть його в киплячій воді з лимонним соком і ложкою цукру близько 5 хвилин. Відкинь на друшляк. Збийте міксером яйця, сир і вершковий сир до пишності. Додай муку|борошно| і 2 ложки цукру, знову збий і втрути бадилля. Виклади масу у форму і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
18. Салат з буряковим бадиллям і горіхами
При подачі рекомендуємо посипати готовий салат кунжутом або насінням.
Тобі знадобиться: 130 г бурякового бадилля, 50 г огірків, 35 г зеленої цибулі, 50 г болгарського перцю, 50 г волоських горіхів, 2 ч.л. лимонного соку, 3 ст. оливкової олії, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти та порубай обсмажені волоські горіхи. Полей салат лимонним соком і оливковою олією, і приправ за смаком.
19. Смузі з буряком і буряковим бадиллям
Молодий буряк сюди йде цілком – разом із листям.
Тобі знадобиться: 2 буряки, 4 листи бурякового бадилля, 2 яблука, 1 склянка води, мед.
Приготування: Довільно наріж очищений буряк і яблука, і збий їх у блендері з буряковим бадиллям. Додай воду і мед за смаком, і знову збий.
20. Пиріг з фаршем і буряковим бадиллям
Простий пісочний пиріг з тими улюбленими гратами.
Тобі знадобиться: 300 г пшеничного борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 2 ст.л. холодної води, 400 г м'ясного фаршу, 700 г бурякового бадилля, 1 пучок петрушки, спеції.
Додай до борошна терте вершкове масло і розітри його в крихту. Додай яйце та воду, вимішай тісто і прибери на півгодини в холодильник. Приварю бурякову бадилля 10 хвилин, відкинь на друшляк і дрібно порубай. Обсмажити фарш з рубаною петрушкою та спеціями. Додай бадилля та туші ще 5 хвилин.
Розділили тісто на дві нерівні частини. Одну розкатай у корж, виклади у форму для запікання, наколи виделкою та виклади на неї начинку. Другу частину наріж смужками і виклади гратами. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua