15 найкращих способів приготувати пюре з гарбуза

Корисно та смачно – це не завжди взаємовиключні поняття. А пюре – це не лише картопля. Сьогодні хочемо поділитися з тобою 15 чудовими рецептами гарбузового пюре для всіх, хто стежить за своєю фігурою чи просто любить різноманітність та сезонні продукти!

Зміст

  • 1. Пюре з гарбуза із вершками
  • 2. Пюре із запеченого гарбуза
  • 3. Пюре з гарбуза з апельсином та медом
  • 4. Пюре з гарбуза з морквою
  • 5. Пюре з гарбуза та картоплі
  • 6. Пюре з гарбуза з яблуком
  • 7. Пюре з гарбуза із молочним соусом
  • 8. Пюре з гарбуза у мультиварці
  • 9. Пюре з гарбуза на зиму
  • 10. Пюре з гарбуза з овочами
  • 11. Пюре з гарбуза та сочевиці
  • 12. Пюре з гарбуза та батату
  • 13. Пюре з гарбуза з цибулею, морквою та яйцем
  • 14. Пюре з гарбуза з нутом
  • 15. Пюре з гарбуза з кабачком та імбиром
  • 1. Пюре з гарбуза із вершками

    Залежно від того, який результат хочеш отримати – додай сіль чи цукор.

    Тобі знадобиться: 1 гарбуз, 350 мл води, 100 мл вершків.

    Приготування: Очисти гарбуз, наріж кубиком і залий водою. Туші на слабкому вогні близько 40-50 хвилин до м'якості. Злий воду, що залишилася, додай теплі вершки і подрібни гарбуз блендером в пюре.

    2. Пюре із запеченого гарбуза

    Пюре виходить не таким водянистим, як із вареного гарбуза – бо вода тут не потрібна.

    Тобі знадобиться: 1 гарбуз.

    Приготування: Очисти гарбуз, наріж кубиком, склади у форму для випікання та накрий фольгою. Запікай близько 1 години при 180 градусах, а потім розімніть у пюре будь-яким зручним способом.

    3. Пюре з гарбуза з апельсином та медом

    Смачний та ароматний варіант гарбузового пюре на пізню осінь чи зиму.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 1 апельсин, 3 ст. цукру, 2 ст. меду, 1 ч.л. кориці.

    Приготування: Наріж гарбуз, виклади його у форму і полів апельсиновим соком. Посип цукром і корицею, і запікайте півгодини під фольгою при 200 градусах у духовці. Подрібни гарбуз блендером і додай мед.

    Зараз читають:15 простих способів приготувати лікер з вишні

    4. Пюре з гарбуза з морквою

    При подачі можна посипати готове пюре розкришеною бринзою та зеленню.

    Тобі знадобиться: 1 гарбуз, 4 моркви, 1/2 цибулини, 1/2 лимона, 4 зубчики часнику, по 1 ч.л. каррі та базиліка, імбир та спеції за смаком.

    Приготування: Подрібніть цибулю і часник, натріть імбир, і змішай все з лимонним соком і спеціями. Наріж шматочками гарбуз і моркву, і змішай їх із цією сумішшю. Виклади у форму, накрий фольгою та запікай півгодини в духовці при 200 градусах. Подрібніть пюре блендером.

    5. Пюре з гарбуза та картоплі

    Універсальний гарнір, тільки яскравіший і смачніший, ніж просте картопляне пюре.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 500 г гарбуза, 75 г вершкового масла|мастила|, 100 мл вершків, спеції.

    Приготування: Очисти гарбуз і картопля, наріж кубиком і відваріть до м'якості окремо один від одного. Злий воду, додай теплі вершки та подрібни все блендером. Додай м'яке вершкове масло та спеції, та перемішай пюре.

    6. Пюре з гарбуза з яблуком

    Залежно від обраного сорту яблук смак пюре теж буде різним.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 100 г яблук, 2 г кмину, 50 г вершкового масла, 2 щіпки солі.

    Очисти і довільно наріж гарбуз з яблуком, додай сіль, кмин і ложку води, і туші до м'якості. Подрібніть все блендером і змішайте з м'яким маслом.

    7. Пюре з гарбуза із молочним соусом

    На смак таке пюре виходить приблизно – як у дитячому садку.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 50 мл води, 50 г вершкового масла, 30 г борошна, 180 мл молока, 1 шепіт солі.

    Приготування: Очисти гарбуз, наріж кубиком, влий 20 мл води, присоли і туші до м'якості. Обсмажити борошно на 30 г вершкового масла, поступово влий молоко і воду, що залишилася, постійно помішуючи. Протушкувати цей соус до загусання близько 5-7 хвилин. Розітри гарбуз у пюре і змішай з соусом і маслом, що залишилося. Зби все блендером при необхідності.

    Зараз читають:12 рецептів бананових панкейків, перед якими складно встояти

    8. Пюре з гарбуза у мультиварці

    Дуже зручний та повсякденний рецепт гарбузового пюре нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 350 г гарбуза, 2 ст. цукру, 200мл води.

    Приготування: Гарбуз наріж кубиком і відправ із водою і цукром в мультиварку. Виставте режим «Гасіння» на 40 хвилин. Збий пюре з гарбуза за допомогою блендера.

    9. Пюре з гарбуза на зиму

    Чисте пюре без домішок та добавок, так що використовувати його можна буде як завгодно.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг гарбуза.

    Приготування: Очисти та наріж гарбуз, виклади у форму, накрий фольгою та запікай приблизно 30 хвилин у духовці при 200 градусах. Подрібни пюре блендером і розкладіть у підготовлені банки. Простерилізуйте його ще 10 хвилин у киплячій воді і заходьте.

    10. Пюре з гарбуза з овочами

    Можна подавати пюре як окрему пісну страву або використовувати як гарнір.

    Тобі знадобиться: 800 г гарбуза, 400 г броколі, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 3 склянки води, 3 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю і моркву, злегка обсмаж їх в маслі прямо в каструлі і додай дрібно нарізаний гарбуз і суцвіття броколі. Залий водою, доведи до кипіння і вари приблизно півгодини. Наприкінці приготування додай часник та спеції. Злий зайву воду і подрібни пюре блендером.

    11. Пюре з гарбуза та сочевиці

    Для аромату буде доречно посипати пюре парою дрібок копченої паприки.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 200 г червоної сочевиці, 100 г цибулі-порею, 2 яблука, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю кільцями, подрібни часник, а гарбуз та очищені яблука – наріж кубиком. Обсмажити все разом на середньому вогні близько 5 хвилин і влий 400-500 мл води або бульйону. Доведи до кипіння і варіть 20 хвилин на слабкому вогні. Окремо відвари сочевицю. Подрібни всі разом блендером або розімні товкачем.

    Зараз читають:Гострі кабачки на зиму: 15 дивовижних рецептів

    12. Пюре з гарбуза та батату

    Ці два овочі чудово поєднуються як за смаком, так і за кольором.

    Тобі знадобиться: 1/2 гарбуза, 3 батати, 30 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз та батат кубиком, залий водою та відвари до м'якості. Злий воду і разомни все в пюре з м'яким вершковим маслом. Приправ за смаком.

    13. Пюре з гарбуза з цибулею, морквою та яйцем

    Оригінальне сезонне пюре по-сільському для тих, хто не боїться пробувати нове.

    Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 300 г гарбуза, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст. рубаної зелені, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву, обсмаж їх до м'якості і додай зелень. Наріж картопля, гарбуз і кабачок, і приварю до м'якості окремо один від одного. Розімніть у пюре, додай сире яйце і перемішай. Додай засмажку та спеції, і знову перемішай пюре.

    14. Пюре з гарбуза з нутом

    Плюс такого пюре в тому, що через нут воно виходить дуже ситним і багатим на білок.

    Тобі знадобиться: 220 г гарбуза, 120 г нуту, спеції.

    Приготування: Нут замочи на ніч та відвари за інструкцією. Окремо відваріть до м'якості гарбуз і розімніть його з нутом у пюре. Додай спеції і за потребою – ложку олії.

    15. Пюре з гарбуза з кабачком та імбиром

    Дуже пряне та смачне, воно точно нікого не залишить байдужим!

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 1/2 кабачка, 1/2 моркви, 15 г імбиру, спеції, насіння, оливкова олія.

    Приготування: Наріж гарбуз, збризкати його маслом, загорни у фольгу і запікай в духовці до м'якості. Розімні у пюре. Тонко наріж кабачок і моркву, і обсмаж їх близько 10 хвилин. Натріть імбир, протягом 1 хвилини обсмаж його окремо і всип до гарбуза. Додай засмажку, приправ все за смаком і посип насінням.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *