Корисно та смачно – це не завжди взаємовиключні поняття. А пюре – це не лише картопля. Сьогодні хочемо поділитися з тобою 15 чудовими рецептами гарбузового пюре для всіх, хто стежить за своєю фігурою чи просто любить різноманітність та сезонні продукти!
Зміст
1. Пюре з гарбуза із вершками
Залежно від того, який результат хочеш отримати – додай сіль чи цукор.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз, 350 мл води, 100 мл вершків.
Приготування: Очисти гарбуз, наріж кубиком і залий водою. Туші на слабкому вогні близько 40-50 хвилин до м'якості. Злий воду, що залишилася, додай теплі вершки і подрібни гарбуз блендером в пюре.
2. Пюре із запеченого гарбуза
Пюре виходить не таким водянистим, як із вареного гарбуза – бо вода тут не потрібна.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз.
Приготування: Очисти гарбуз, наріж кубиком, склади у форму для випікання та накрий фольгою. Запікай близько 1 години при 180 градусах, а потім розімніть у пюре будь-яким зручним способом.
3. Пюре з гарбуза з апельсином та медом
Смачний та ароматний варіант гарбузового пюре на пізню осінь чи зиму.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 1 апельсин, 3 ст. цукру, 2 ст. меду, 1 ч.л. кориці.
Приготування: Наріж гарбуз, виклади його у форму і полів апельсиновим соком. Посип цукром і корицею, і запікайте півгодини під фольгою при 200 градусах у духовці. Подрібни гарбуз блендером і додай мед.
Зараз читають:15 простих способів приготувати лікер з вишні
4. Пюре з гарбуза з морквою
При подачі можна посипати готове пюре розкришеною бринзою та зеленню.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз, 4 моркви, 1/2 цибулини, 1/2 лимона, 4 зубчики часнику, по 1 ч.л. каррі та базиліка, імбир та спеції за смаком.
Приготування: Подрібніть цибулю і часник, натріть імбир, і змішай все з лимонним соком і спеціями. Наріж шматочками гарбуз і моркву, і змішай їх із цією сумішшю. Виклади у форму, накрий фольгою та запікай півгодини в духовці при 200 градусах. Подрібніть пюре блендером.
5. Пюре з гарбуза та картоплі
Універсальний гарнір, тільки яскравіший і смачніший, ніж просте картопляне пюре.
Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 500 г гарбуза, 75 г вершкового масла|мастила|, 100 мл вершків, спеції.
Приготування: Очисти гарбуз і картопля, наріж кубиком і відваріть до м'якості окремо один від одного. Злий воду, додай теплі вершки та подрібни все блендером. Додай м'яке вершкове масло та спеції, та перемішай пюре.
6. Пюре з гарбуза з яблуком
Залежно від обраного сорту яблук смак пюре теж буде різним.
Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 100 г яблук, 2 г кмину, 50 г вершкового масла, 2 щіпки солі.
Очисти і довільно наріж гарбуз з яблуком, додай сіль, кмин і ложку води, і туші до м'якості. Подрібніть все блендером і змішайте з м'яким маслом.
7. Пюре з гарбуза із молочним соусом
На смак таке пюре виходить приблизно – як у дитячому садку.
Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 50 мл води, 50 г вершкового масла, 30 г борошна, 180 мл молока, 1 шепіт солі.
Приготування: Очисти гарбуз, наріж кубиком, влий 20 мл води, присоли і туші до м'якості. Обсмажити борошно на 30 г вершкового масла, поступово влий молоко і воду, що залишилася, постійно помішуючи. Протушкувати цей соус до загусання близько 5-7 хвилин. Розітри гарбуз у пюре і змішай з соусом і маслом, що залишилося. Зби все блендером при необхідності.
Зараз читають:12 рецептів бананових панкейків, перед якими складно встояти
8. Пюре з гарбуза у мультиварці
Дуже зручний та повсякденний рецепт гарбузового пюре нашвидкуруч.
Тобі знадобиться: 350 г гарбуза, 2 ст. цукру, 200мл води.
Приготування: Гарбуз наріж кубиком і відправ із водою і цукром в мультиварку. Виставте режим «Гасіння» на 40 хвилин. Збий пюре з гарбуза за допомогою блендера.
9. Пюре з гарбуза на зиму
Чисте пюре без домішок та добавок, так що використовувати його можна буде як завгодно.
Тобі знадобиться: 2,5 кг гарбуза.
Приготування: Очисти та наріж гарбуз, виклади у форму, накрий фольгою та запікай приблизно 30 хвилин у духовці при 200 градусах. Подрібни пюре блендером і розкладіть у підготовлені банки. Простерилізуйте його ще 10 хвилин у киплячій воді і заходьте.
10. Пюре з гарбуза з овочами
Можна подавати пюре як окрему пісну страву або використовувати як гарнір.
Тобі знадобиться: 800 г гарбуза, 400 г броколі, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 3 склянки води, 3 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю і моркву, злегка обсмаж їх в маслі прямо в каструлі і додай дрібно нарізаний гарбуз і суцвіття броколі. Залий водою, доведи до кипіння і вари приблизно півгодини. Наприкінці приготування додай часник та спеції. Злий зайву воду і подрібни пюре блендером.
11. Пюре з гарбуза та сочевиці
Для аромату буде доречно посипати пюре парою дрібок копченої паприки.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 200 г червоної сочевиці, 100 г цибулі-порею, 2 яблука, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж цибулю кільцями, подрібни часник, а гарбуз та очищені яблука – наріж кубиком. Обсмажити все разом на середньому вогні близько 5 хвилин і влий 400-500 мл води або бульйону. Доведи до кипіння і варіть 20 хвилин на слабкому вогні. Окремо відвари сочевицю. Подрібни всі разом блендером або розімні товкачем.
Зараз читають:Гострі кабачки на зиму: 15 дивовижних рецептів
12. Пюре з гарбуза та батату
Ці два овочі чудово поєднуються як за смаком, так і за кольором.
Тобі знадобиться: 1/2 гарбуза, 3 батати, 30 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Наріж гарбуз та батат кубиком, залий водою та відвари до м'якості. Злий воду і разомни все в пюре з м'яким вершковим маслом. Приправ за смаком.
13. Пюре з гарбуза з цибулею, морквою та яйцем
Оригінальне сезонне пюре по-сільському для тих, хто не боїться пробувати нове.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 300 г гарбуза, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст. рубаної зелені, 1 яйце, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву, обсмаж їх до м'якості і додай зелень. Наріж картопля, гарбуз і кабачок, і приварю до м'якості окремо один від одного. Розімніть у пюре, додай сире яйце і перемішай. Додай засмажку та спеції, і знову перемішай пюре.
14. Пюре з гарбуза з нутом
Плюс такого пюре в тому, що через нут воно виходить дуже ситним і багатим на білок.
Тобі знадобиться: 220 г гарбуза, 120 г нуту, спеції.
Приготування: Нут замочи на ніч та відвари за інструкцією. Окремо відваріть до м'якості гарбуз і розімніть його з нутом у пюре. Додай спеції і за потребою – ложку олії.
15. Пюре з гарбуза з кабачком та імбиром
Дуже пряне та смачне, воно точно нікого не залишить байдужим!
Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 1/2 кабачка, 1/2 моркви, 15 г імбиру, спеції, насіння, оливкова олія.
Приготування: Наріж гарбуз, збризкати його маслом, загорни у фольгу і запікай в духовці до м'якості. Розімні у пюре. Тонко наріж кабачок і моркву, і обсмаж їх близько 10 хвилин. Натріть імбир, протягом 1 хвилини обсмаж його окремо і всип до гарбуза. Додай засмажку, приправ все за смаком і посип насінням.
Джерело: dietcenter.com.ua