Свої улюблені коржики з начинкою є практично у всіх кухнях світу. Наприклад, у дагестанській кухні вони називаються дивом і готуються як з прісного, так і дріжджового тіста, але обов'язково – на сухій сковороді. Готові диву традиційно змащують олією, складають у стопку, накривають рушником та дають настоятися. Розповідаємо 15 найсмачніших рецептів!
Зміст
1. Диву з м'ясом
Класичний рецепт коржів диву з яловичиною просто неможливо встояти.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 150 мл води, 300 г муки|борошна|, 1 ч.л. солі.
Для начинки: 300 г яловичини, 100 г цибулі, 10 г кінзи, спеції.
Заміси пружне тісто зі всіх інгредієнтів. Дрібно порубай або пропусти через м'ясорубку яловичину та цибулю, додай рубану зелень та спеції. Розділи тісто на шматочки, тонко розкатай, виклади начинку і склади коржики навпіл. Жар диву на сухій сковороді з двох сторін до характерних цяток.
2. Диву з гарбузом
Якщо не змащувати готові чуду вершковим маслом, тоді вони вийдуть ще й пісними.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 200 мл води, 350 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі.
Для начинки: 300 г гарбуза, 1 цибулина, сіль, цукор та спеції.
Натрій гарбуз, дрібно наріж цибулю і злегка обсмаж їх разом. Приправ за смаком. Замісити щільне тісто з усіх інгредієнтів, розділи на частини та тонко розкачати. На половину коржів виклади начинку, накрий коржами, що залишилися, і защипни краї. Обсмаження з двох сторін на сухій сковороді.
3. Диву по-дагестанськи у духовці
Оригінальна варіація коржів, лише запечених.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 700 г борошна, 400 мл води, 25 мл олії, 1 ч.л. солі.
Для начинки: 600 г яловичини, 300 г картоплі, 350 г цибулі, по 3 г солі, коріандру, зіри та меленого чорного перцю, 200 мл води, 1 пучок зелені, 1 яєчний жовток, 5 г вершкового масла.
Приготування: Влий масло і воду в борошно, що просіює, з сіллю, заміси тісто і дай йому 20 хвилин відпочити. Через м'ясорубку пропусти яловичину та цибулю, подрібни зелень і дуже дрібно наріж картоплю. Змішай все разом, приправ, влий воду і ретельно вимішати фарш.
Розділили тісто на 6 кульок: 3 побільше і 3 поменше. Розкатай великі кульки в круглий коржик і виклади начинку. Розкатай менші кульки, накрий зверху і красиво зверни джгутиком краю, щоб закритий пиріг.
Зараз читають:15 класних рецептів джему з черешні
Зроби отвір центром. Змасти диву жовтком і випікай всі три коржики приблизно по 30 хвилин у духовці при 200 градусах. Потім відразу злегка збризкати чуду водою і змасти розтопленим вершковим маслом.
4. Диву з картоплею та зеленню
Така проста начинка, але виходить неймовірно смачно.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 280 г муки|борошна|, 180 мл кефіру, по 0,5 ч.л. солі та соди.
Для начинки: 3 картоплини, спеції, 1 ст. вершкового масла|мастила|, по 30-40 г кропу і кінзи.
Змішай кефір і соду, залиш їх на кілька хвилин, додай борошно з сіллю і заміси тісто. Відвари картоплю до готовності, розімни в пюре з маслом і змішай зі спеціями та рубаною зеленню. Розділи тісто на шматочки, розкатай тонкі коржики і виклади начинку. Склади коржики навпіл, защипни та обсмаж на помірному вогні до рум'яності з двох сторін.
5. Диву з сиром
Найсмачніше виходить із жирним домашнім сиром. Так начинка буде ніжною та соковитою!
Тобі знадобиться:
Для тесту: 3 склянки муки|борошна|, 10 ст.л. олії, 1 ч.л солі, 1 склянка води.
Для начинки: 700 г жирного сиру, 100 г вершкового масла|мастила|, по 1 ч.л. солі та соди.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, і сіль, влий масло з водою і заміси тісто. Залиш його на півгодини. Змішай сир, сіль, соду та терте вершкове масло. Розділи тісто на частини, розкатай у коржики, виклади начинку і склади коржі навпіл. Обсмажити диво на сухій сковороді.
6. Диву з картоплею та бринзою
Замість бринзи дуже добре підійде адигейський сир або сулугуні.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 200 мл кефіру, 300 г муки|борошна|, по 0,5 ч.л. солі та соди.
Для начинки: 500 г картоплі, 15 г вершкового масла|мастила|, 200 г бринзи, спеції.
Приготування: Додай сіль і соду в кефір, залиш на пару хвилин, додай борошно і тісто заміси. Відвари картоплю до готовності, розімни її з олією в пюре і додай спеції та розфарбовану бринзу. Розділи тісто на шматочки, тонко розкатай, виклади начинку і склади коржики навпіл. Жар диву на сухій сковороді з двох боків до рум'яності.
7. Даргінські дива на дріжджовому тесті
Ще один рецепт приготування пишних і рум'яних коржів диву в духовці!
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 кг муки|борошна|, 1,5 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 1 ст. сухих дріжджів, 600мл води.
Для начинки: 500 г яловичини, 4-5 картоплин, 2 цибулини, 2 ст. олії, зелень, спеції.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду та заміси. Залишити його в теплі на 1 годину.
Пропусти м'ясо через м'ясорубку і змішай фарш із рубаною цибулею, зеленню та спеціями. За допомогою овочечистки наріж картоплю тонкими слайсами і втрути її у фарш. Додай олію в начинку.
Зараз читають:8 легких рецептів курячої грудки в беконі в духовці
Розділили тісто на 3 великі та 3 маленькі частини. Великі розкатай у коржики і виклади начинку, накрий розкатаними маленькими коржами, красиво защипни краю кіскою і зроби в центрі отвір для пари. Випікай диву півгодини при 200 градусах у духовці і потім змасти вершковим маслом.
8. Диву на ряженці
Для приготування тіста на коржики підходить майже будь-яка кисломолочна основа, і ряжанка тут не виняток.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 200 мл ряжанки, 300 г борошна, 0,5 ч.л. солі та соди.
Для начинки: 300 г картоплі, 100 г твердого сиру, 1 пучок зелені, 1 цибулина, 20 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю на половині вершкового масла. Натрій сир і подрібни зелень. Відвари картоплю і розімні її в пюре з маслом, що залишилося. Змішай усі інгредієнти для начинки.
Додай соду в ряжанку, залиш на 2 хвилини і всип борошно з сіллю. Замісити тісто, дай йому 15 хвилин відпочити, розділи на частини і розкатай у тонкі коржики. Розклади начинку, склади коржики навпіл і обсмаж на сухій сковороді.
9. Диву з сиром та зеленою цибулею
Простий варіант начинки для дива з доступних та дешевих продуктів.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 200 мл кефіру, 300 г муки|борошна|, по 0,5 ч.л. солі та соди.
Для начинки: 300 г сиру, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 пучок зеленої цибулі, спеції.
Приготування: Додай сіль і соду в кефір, всип борошно і тісто заміси. Залиш його на 10 хвилин, розділи на частини і тонко розкачати. Змішай сир, спеції, рубану зелену цибулю і додай розтоплене вершкове масло. Виклади начинку на тісто, склади коржики навпіл, защипни краї та обсмаж диву на сухій сковороді.
10. Диву з лаваша
Лінивий рецепт, коли зовсім не хочеться витрачати багато часу на готування.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 аркуш лаваша.
Для начинки: 1 яйце, 150 г сиру, 100 г твердого сиру, 30 г вершкового масла|мастила|, 60 г зелені, спеції.
Приготування: Змішай сир, тертий сир, подрібнену зелень, яйце та спеції. Додай розтоплену олію. Наріж лаваш на квадрати, виклади начинку, склади коржики навпіл і добре притисни. Обсмаж їх на сковороді з обох боків.
11. Диву з яйцями та зеленою цибулею
Класична начинка для пиріжків із варених яєць підійде і сюди!
Тобі знадобиться:
Для тесту: 200 мл кефіру, 300 г муки|борошна|, по 0,5 ч.л. солі та соди.
Для начинки: 200 г зернистого сиру, 6 варених яєць, 2 ст. оливкової олії, 1 пучок зеленої цибулі, спеції.
Приготування: Заміси еластичне тісто з усіх інгредієнтів, залиш на 10 хвилин, розділи на частини і тонко розкачати. Дрібно наріж варені яйця та зелену цибулю, змішай їх з сиром, приправ та додай олію. Виклади начинку на половину коржів, накрий коржами, що залишилися, і защипни краї. Обсмаж чуда з двох боків до рум'яності на сухій сковороді.
Зараз читають:20 простих рецептів наливки з вишні
12. Диву з грибами
Гриби в сметані – не зовсім традиційна начинка для дива, але дуже смачна.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 150 мл води, 400 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі.
Для начинки: 400 г грибів, 1 цибулина, спеції, 4 ст. сметани.
Приготування: Замісити тісто з усіх інгредієнтів та залиш на 20 хвилин. Подрібни гриби та цибулю, обсмаж їх до готовності, додай сметану та спеції, і готуй ще 1-2 хвилини. Розділи тісто на частини, розкатай коржики, виклади начинку і склади навпіл. Обсмаж чуда до рум'яності з двох боків на сухій сковороді.
13. Диву з бараниною
Якщо хочеш зробити гострішу начинку, додай трохи перцю чилі.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 яйце, 2 склянки борошна, 1 склянка води, 3 щіпки солі.
Для начинки: 350 г баранини, 15 г зеленої цибулі, 15 г кінзи, спеції.
Приготування: Подрібни баранину у фарш і змішай її з рубаною зеленню та спеціями. Збий яйце з водою та сіллю, додай борошно та заміси тісто. Розділи його на частини, розкатай і виклади начинку на половинки коржів. Склади коржики навпіл і обсмаж під кришкою на помірному вогні на сковороді.
14. Диву із зеленню
Варіантів зеленої начинки для дива значно більше, ніж здається.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 200 мл кефіру, 300 г муки|борошна|, по 0,5 ч.л. солі та соди.
Для начинки: 100 г сиру, 3 яйця, 10 г вершкового масла|мастила|, 120 г зеленої цибулі, по 80 г кропу і петрушки, 40 г кінзи, спеції.
Приготування: Заміси еластичне тісто з усіх інгредієнтів та залиш його на 15 хвилин. Подрібни всю зелень. Білу частину зеленої цибулі трохи обсмажити в олії. Змішай все з сиром та яйцями, приправ та перемішай начинку. Розділи тісто на частини, тонко розкатай і виклади начинку, що вийшла. Склади коржики навпіл і обсмаж їх з двох боків до рум'яності.
15. Диву з куркою та шпинатом
У скарбничку оригінальних варіантів начинки пропонуємо цей рецепт.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 150 мл води, 320-350 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі.
Для начинки: 200 г курячого філе, 100 г шпинату, 1 цибулина, спеції, 30 г вершкового масла|мастила|, 1/2 пучка зелені.
Заміси тісто з води , борошна та солі, і дай йому відпочити. Дрібно нарубай курку, цибулю, шпинат і зелень, додай спеції та розтоплене масло. Розділи тісто на частини, розкатай, виклади начинку, склади коржі навпіл і обсмаж дива з двох сторін на помірному вогні на сухій сковороді.
Джерело: dietcenter.com.ua