15 гарнірів до креветок, які з’їдять до останньої крихти

Смачні та ніжні креветки – самі собою делікатес. Але навіть їх можна подати ще оригінальніше, якщо правильно підібрати гарнір. Зібрали для тебе 15 вдалих рецептів гарнірів до креветок, щоб вибрати варіант до душі!

Зміст

  • 1. Паста з вершками та пармезаном
  • 2. Картопля з розмарином
  • 3. Полента із сиром
  • 4. Рис із кокосовим молоком
  • 5. Смажений болгарський перець
  • 6. Овочевий салат із авокадо
  • 7. Кіноа з помідорами
  • 8. Фунчоза із зеленим горошком
  • 9. Рис з лаймом та кінзою
  • 10. Локшина з овочами
  • 11. Запечена броколі
  • 12. Спаржева квасоля в лимонному соку
  • 13. Рис із ананасами
  • 14. Булгур із соєвим соусом
  • 15. Гостра гречка по-східному
  • 1. Паста з вершками та пармезаном

    Підходять будь-які макарони чи спагетті.

    Тобі знадобиться: 200 г пасти, 150 мл вершків, 3 ст. вершкового сиру, 100 г пармезану, 1 ч. л. каррі, 1 зубчик часнику, спеції.

    Відвари пасту до готовності. Нагрій вершки, додай каррі, подрібнений часник та спеції. Потім додай вершковий сир та тертий пармезан. Прогрій ще 1-2 хвилини, виклади пасту та перемішай.

    2. Картопля з розмарином

    Найкраще виходить з невеликою молодою картоплею.

    Тобі знадобиться: 1 кг молодої картоплі, 3 зубчики часнику, 4 гілочки розмарину, 5 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Розріж картоплю навпіл, подрібни часник і розмарин, і змішай все з олією та спеціями. Виклади у форму і запікайте 45 хвилин при 200 градусах у духовці.

    3. Полента із сиром

    Кукурудзяна полента стане гарним нейтральним гарніром до креветок.

    Тобі знадобиться: 250 г кукурудзяної крупи, 1 л води, 20 г вершкового масла|мастила|, 80 г твердого сиру, 2-3 ст.л. оливкової олії.

    Приготування: Закип'яти воду і влий оливкову олію. Тонким цівком засип кукурудзяну крупу, постійно помішуючи. Помішуйте ще 5-7 хвилин і потім готуй поленту під кришкою близько 30-40 хвилин на слабкому вогні. Додай вершкове масло|мастило| і тертий сир, і перемішай.

    Зараз читають:15 сочевих супів-пюре, які точно варто приготувати

    4. Рис із кокосовим молоком

    Такі екзотичні гарніри дуже гармонійно поєднуються із креветками.

    Тобі знадобиться: 300 г рису, 1 морква, 4 зубчики часнику, 1 см імбиру, 1 цибулина, 450 мл води, 200 мл кокосового молока, 0,5 ч.л. куркуми, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, часник, імбир та моркву. Жар всі разом близько 5-7 хвилин, помішуючи. Додай куркуму та спеції, і смажу ще 1 хвилину. Влий кокосове молоко, доведи до кипіння і протушкуй 7-10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Засип промитий рис, часткою воду і доведи до кипіння. Готуй рис на слабкому вогні під кришкою, поки вся рідина не вбереться.

    5. Смажений болгарський перець

    Для більшого аромату гарніру – пропонуємо додати зелень та часник.

    Тобі знадобиться: 500 г болгарського перцю, 3 зубчики часнику, по 25 г петрушки та кропу, спеції.

    Приготування: Наріж перець смужками та обсмаж його на сковороді до легких підпалин. Подрібни часник і зелень, змішай з перцем і приправ за смаком.

    6. Овочевий салат із авокадо

    Прості овочеві салати чудово поєднуються з таким дієтичним інгредієнтом, як креветки.

    Тобі знадобиться: 100 г салатного міксу, 7 помідорів чері, 1 авокадо, 1 огірок, 1/2 фіолетової цибулини, 1 ч.л. бальзаміка, 1 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі і змішай їх із салатним міксом. Заправте маслом, бальзаміком і спеціями до смаку.

    7. Кіноа з помідорами

    За своєю суттю це салат, але з нього виходить гарний та ситний гарнір.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 1 авокадо, 5 помідорів чері, 150 г кукурудзи, 1/2 пучка кінзи, по 1 ст. оливкової олії, винного оцту, меду та зернистої гірчиці, спеції.

    Приготування: Відвари кіноа за інструкцією. Довільно наріж овочі, подрібни кінзу і змішай усі разом. Окремо змішай інгредієнти для заправки та полів нею гарнір.

    Зараз читають:15 супів із копченою куркою, які зроблять обід незабутнім

    8. Фунчоза із зеленим горошком

    Фунчоза хороша тим, що її можна їсти гарячою або холодною.

    Тобі знадобиться: 100 г фунчози, 1/2 болгарського перцю, 1 жменю консервованого зеленого горошку, 1 жменю консервованої кукурудзи, 2 печериці, 2 зубчики часнику, соєвий соус.

    Приготування: Подрібни перець і печериці, обсмаж їх пару хвилин і додай часник, горошок та кукурудзу. Жар ще пару хвилин і влий соєвий соус. Окремо приготуй фунчозу за інструкцією, змішай її з овочами та зніми з вогню.

    9. Рис з лаймом та кінзою

    Для цього рецепту рекомендуємо використовувати довгозерний рис.

    Тобі знадобиться: 1/2 цибулини, 1 зубчик часнику, 1 склянка рису, 2 склянки води, 5 ст. рубаної кінзи, 1 лайм.

    Приготування: Обсмаж подрібнену цибулю 5-7 хвилин, додай подрібнений часник і смажу ще 1 хвилину. Додай промитий рис та смажу ще 2 хвилини. Влий воду, доведи до кипіння і готуй 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай кінзу, сік та цедру лайма, і зніми рис із вогню.

    10. Локшина з овочами

    Готову локшину можна заправити соєвим соусом або полити теріяки.

    Тобі знадобиться: 200 г локшини, 100 г броколі, 100 г печериць, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст.л. кунжутної олії, спеції.

    Приготування: Наріж усі овочі соломкою, печериці – платівками, а броколі – розбери на маленькі суцвіття. Обсмажити все разом в олії 7-10 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Приправ та змішай з відвареною локшиною.

    11. Запечена броколі

    Дієтичний гарнір, який сподобається шанувальникам правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 500 г броколі, 150 г твердого сиру, 50 г сметани, спеції.

    Розбери брокколі на маленькі суцвіття, виклади у форму і змасти сметаною зі спеціями. Засип тертим сиром і відправте на 15-20 хвилин в духовку при 200 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів компоту з вишні

    12. Спаржева квасоля в лимонному соку

    А якщо дати гарніру трохи настоятися, тоді буде ще смачніше.

    Тобі знадобиться: 500 г стручкової квасолі, по 2 ст. лимонного соку та оливкової олії, 5 зубчиків часнику, 1 пучок петрушки, спеції.

    Приготування: Приваріть стручкову квасолю 4-5 хвилин в киплячій воді і відкинь на друшляк. Подрібни часник та петрушку. Змішай усі інгредієнти разом.

    13. Рис із ананасами

    Для цього гарніру можна використовувати як свіжий, і консервований ананас.

    Тобі знадобиться: 200 г рису, 1 цибулина, 2 ст. тертого імбиру, 3 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1 болгарський перець, 200 г ананаса, 150 г зеленого горошку, 2 ст. соєвого соусу, олія.

    Приготування: Відварити рис до готовності. Подрібни цибулю, часник, імбир і чилі, і обсмаж всі разом пару хвилин. Додай нарізаний болгарський перець, ананас та горошок, і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Додай рис, соєвий соус, приправ, перемішай, прогрій ще 1 хвилину і зніми з вогню.

    14. Булгур із соєвим соусом

    Відповідний гарнір для креветок можна приготувати не тільки з рису!

    Тобі знадобиться: 200 г булгуру, 4 ст.л. соєвого соусу, 150 г зеленого горошку, 1 цибулина, 1 болгарський перець.

    Приготування: Подрібни цибулю та болгарський перець, обсмаж їх 5 хвилин і додай горошок. Жар ще 2 хвилини, влий соєвий соус, приправ за бажанням і всип відварений заздалегідь булгур. Готуй все разом ще 2 хвилини.

    15. Гостра гречка по-східному

    Оригінальний та новий спосіб приготувати знайому гречку.

    Тобі знадобиться: 150 г вареної гречки, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 100 г печериць, 1 перець чилі, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, часник і чилі, і обсмаж їх 5 хвилин. Додай нарізані печериці та смажу майже до готовності. Додай спеції, лимонний сік та соєвий соус. Доведи до кипіння, додай гречку та готуй ще 5 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *