15 супів-пюре з печериць, з якими впорається будь-яка господиня

Супи-пюре хороші тим, що їх можна приготувати з будь-яких інгредієнтів. Наприклад, дуже добре виходять супи-пюре з печериць. Вони дуже ситні навіть без м'яса і добре підійдуть для різноманітності повсякденного раціону. Подавай їх із тертим сиром, сухариками, цілими шматочками грибів чи зеленню за смаком!

Зміст

  • 1. Суп-пюре з печериць з молоком
  • 2. Суп-пюре з печерицями та картоплею
  • 3. Суп-пюре з печериць із вершками
  • 4. Суп-пюре з печериць з морквою
  • 5. Суп-пюре із печериць із сиром
  • 6. Суп-пюре з печериць на бульйоні
  • 7. Суп-пюре з печерицями та лісовими грибами
  • 8. Пісний суп-пюре з печерицями
  • 9. Суп-пюре із печериць із вершковим сиром
  • 10. Суп-пюре з печерицями по-французьки
  • 11. Суп-пюре з печериць з гарбузом
  • 12. Суп-пюре із запечених печериць
  • 13. Пісний суп-пюре з печериць з гречкою
  • 14. Суп-пюре з шампіньйонів та цвітної капусти
  • 15. Суп-пюре з печериць та кабачків
  • 1. Суп-пюре з печериць з молоком

    Найпростіший рецепт супу із мінімальної кількості інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 600 г печериць, 200 г цибулі, 600 мл молока, спеції.

    Приготування: Наріж печериці та цибулю, обсмаж їх до готовності та влий молоко. Перебий суп блендером, приправ та проварити 3-4 хвилини.

    2. Суп-пюре з печерицями та картоплею

    З картоплею суп-пюре виходить ситніше і набуває більш однорідної текстури.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 500 г печериць, 1 цибуля, 200 мл молока або вершків, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності. Подрібніть і обсмажте печериці з цибулею на вершковому маслі. Подрібни їх з картоплею і невеликою кількістю відвару в блендері, додай молоко та спеції, знову збий і доведи суп до кипіння.

    3. Суп-пюре з печериць із вершками

    Чим жирніше вершки, тим ніжнішим і м'якшим виходить суп.

    Тобі знадобиться: 2 картоплини, 500 г печериць, 1 цибулина, 200 мл вершків жирністю 20%, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та печериці, і обсмаж їх до готовності. Наріж і відвари картоплю, залиш мінімум відвару, додай гриби і провари ще 1 хвилину. Додай вершки, подрібни все блендером і приправ за смаком. Ще раз доведи суп до кипіння.

    4. Суп-пюре з печериць з морквою

    Класична засмажка приємно урізноманітнить такий самий класичний рецепт.

    Зараз читають:20 чудових способів приготувати курку-гриль

    Тобі знадобиться: 2 картоплини, 500 г печериць, 1 цибулина, 1 морква, 200 мл вершків, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності. Обсмаж цибулю та моркву 5 хвилин, додай нарізані печериці та смажу ще 7-10 хвилин. Подрібніть все блендером з картоплею, вершками і невеликою кількістю відвару. Приправ суп і провар його ще 3 хвилини.

    5. Суп-пюре із печериць із сиром

    Підійде плавлений або твердий сир – головне, щоб він розтанув.

    Тобі знадобиться: 2-3 картоплини, 500 г печериць, 1 цибулина, 1 морква, 100 г сиру, 200 мл вершків, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю та моркву, і відваріть до м'якості. Наріж цибулю та печериці, і обсмаж їх до готовності. Влий гарячі вершки і прогрій 1 хвилину.

    Подрібни печериці, картоплю та моркву у блендері, підливаючи відвар від овочів до бажаної консистенції. Приправ суп, доведи до кипіння, додай тертий сир і провари, поки він не розплавиться.

    6. Суп-пюре з печериць на бульйоні

    Є вже готовий бульйон, тоді варіння займе не більше півгодини.

    Тобі знадобиться: 500 г печериць, 1 цибулина, 50 г вершкового масла, 200 мл вершків, 50 мл оливкової олії, 2-3 ст.л. борошна, 500 мл бульйону, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю та печериці, і обсмаж їх до готовності на оливковій олії. Приправ за смаком. Окремо розтопи вершкове масло, додай муку|борошно| і обсмаж 2-3 хвилини, помішуючи. Влий бульйон, постійно помішуючи, і доведи до кипіння. Виклади печериці, знову доведи суп до кипіння, провари ще кілька хвилин і подрібни блендером.

    7. Суп-пюре з печерицями та лісовими грибами

    Трохи сушених лісових грибів додадуть супу-пюре ще виразніший аромат.

    Тобі знадобиться: 1 кг печериць, 1 жменю сушених лісових грибів, 1 картоплина, 1 цибулина, 250 мл вершків, 20 г вершкового масла.

    Залий сушені лісові гриби склянкою окропу і залиш на час. Наріж цибулю та печериці, обсмаж до готовності на вершковому маслі та додай нарізану картоплю. Додай лісові гриби з водою від них і провари все до готовності картоплі. Додай гарячі вершки та спеції, та подрібни суп блендером.

    8. Пісний суп-пюре з печерицями

    Найчастіше в такі супи-пюре йдуть вершки чи молоко, але це рецепт без них!

    Зараз читають:15 незрівнянних рецептів фрикадельок у вершковому соусі

    Тобі знадобиться: 500 г печериць, 1 морква, 2 цибулини, 3 картоплини, 2 зубчики часнику, трави та спеції.

    Приготування: Подрібни моркву, цибулю та часник, і обсмаж їх до м'якості. Додай печериці та смажу до готовності. Додай нарізану картоплю, залий трохи води, щоб вона все покривала, і вари суп до готовності картоплі. Приправ все за смаком і подрібни в блендері.

    9. Суп-пюре із печериць із вершковим сиром

    Подвійно вершковий суп, який закохуються з першої ложки.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 120 г вершкового сиру, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 100 мл вершків, спеції, 1,2 л води.

    Приготування: Наріж овочі та печериці кубиком, і обсмаж всі разом 10-15 хвилин, помішуючи. Влий теплу воду і проварити ще 25 хвилин. Додай спеції, вершки та вершковий сир. Провари суп ще 7 хвилин і подрібни його блендером.

    10. Суп-пюре з печерицями по-французьки

    Дуже оригінальний рецепт з куркою та хлібом.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1 л води або бульйону, 200 г печериць, 2 яйця, 150 мл вершків, 2 скибочки батона без скоринки, спеції, 50 г петрушки.

    Приготування: Відварити яйця круто. Наріж курку шматочками і обсмаж її до легкої рум'яності. Залий бульйоном, додай нарізані печериці та вари 10 хвилин на середньому вогні. Додай нарізані яйця, рубану петрушку та хліб, та вари ще пару хвилин. Зби суп блендером, приправ за смаком, додай вершки і ще раз доведи до кипіння.

    11. Суп-пюре з печериць з гарбузом

    Особливо цей суп-пюре гарний у розпал сезону гарбуза, коли його багато і він скрізь.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 300 г гарбуза, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 300 мл натурального йогурту, спеції.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти. Обсмаж цибулю та часник до м'якості. Додай печериці та смажу ще 5 хвилин. Додай гарбуз і трохи води, і туши до готовності під кришкою. Подрібніть суп блендером, підливаючи гарячу воду або бульйон. Приправ, влий йогурт і ще пару хвилин прогрій суп.

    12. Суп-пюре із запечених печериць

    Секрет такого рецепту – у незвичайній технології приготування.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів фрикадельок з підливою на сковороді

    Тобі знадобиться: 600 г печериць, 500 мл овочевого бульйону, 45 мл оливкової олії, 4 зубчики часнику, 15 г зелені, 1 гілочка чебрецю, спеції.

    Приготування: Наріж печериці на пару частин, збризкати їх оливковою олією і додай часник. Посип спеціями і відправ гриби на півгодини в духовку при 180 градусах. Додай гарячий овочевий бульйон, спеції, подрібнену зелень та листочки чебрецю, та подрібни суп блендером.

    13. Пісний суп-пюре з печериць з гречкою

    Хоч ця страва і зовсім без м'яса, але вона виходить дуже ситною.

    Тобі знадобиться: 200 г печериць, 120 г гречки, 120 г картоплі, по 50 г моркви та цибулі, 4 гілочки зелені, спеції та трави, 750 мл води.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти. Обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай печериці та туші ще 10 хвилин. Закип'яти воду і додай до неї нарізану картоплю та гречку. Через 10-12 хвилин відправ туди засмажку і знову доведи все до кипіння. Додай спеції і рубану зелень, і перебий суп блендером.

    14. Суп-пюре з шампіньйонів та цвітної капусти

    Рекомендуємо додати по щіпці білого меленого перцю та мускатного горіха.

    Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 300 г печериць, 1 л води, 2 цибулини, 200 мл вершків, 2 ст.л. борошна, 3 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю та печериці, і обсмаж їх на середньому вогні до готовності. Залий водою, доведи до кипіння, додай суцвіття цвітної капусти і вари до її м'якості.

    Обсмажити борошно на вершковому маслі. Влий вершки і перемішай до однорідності, щоб не було грудок. Зби суп блендером, змішай його з вершками, знову збий і приправ за смаком.

    15. Суп-пюре з печериць та кабачків

    Такий варіант супу виходить легшим та дієтичним, ніж з картоплею.

    Тобі знадобиться: 700 г кабачків, 500 г печериць, 100 г моркви, 120 г цибулі, 2 зубчики часнику, 400 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти. Обсмаж цибулю та моркву, додай печериці та смажу ще 10 хвилин. Додай кабачки та часник, залий водою, доведи до кипіння і вари суп ще 10-15 хвилин. Приправ його за смаком і подрібни блендером.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *