12 салатів з восьминогом, які полюблять навіть примхливі гурмани

Найкраще восьминіг підходить до різноманітних салатів, які не заглушають його смаку. Зібрали для тебе добірку найапетитніших рецептів та ідей, бери їх собі на замітку!

Зміст

  • 1. Салат з картоплею та восьминогом
  • 2. Салат з восьминогами та помідорами
  • 3. Салат з восьминогом та овочами
  • 4. Салат з восьминогом та цибулею
  • 5. Салат з овочами та восьминогом на грилі
  • 6. Салат з восьминогами та стручковою квасолею
  • 7. Салат з восьминогами та морепродуктами
  • 8. Салат з авокадо, моцарелою та восьминогами
  • 9. Салат з восьминогами та гірчичною заправкою
  • 10. Салат з восьминогом та болгарським перцем
  • 11. Салат з восьминогами та овочами-гриль
  • 12. Салат з восьминогами, яйцем та сиром
  • 1. Салат з картоплею та восьминогом

    Один із класичних, але не дуже відомих італійських салатів з морепродуктами.

    Тобі знадобиться: 900 г восьминога, 900 г картоплі, 1 цибулина, 1 стебло селери, 2 лаврові листи, 1 морква, 1 ст.л. білого винного оцту, 6 горошин чорного перцю, 3 ст. оливкової олії, 1 зубчик часнику, 1 пучок петрушки, спеції.

    Приготування: Очисти і відби восьминога, виклади в каструлю, додай крупно нарізану моркву, цибулину, селера і лавровий лист з перцем. Залий водою, влий оцет, доведи до кипіння і вари 40 хвилин на середньому вогні.

    Окремо відвари до готовності картопля і наріж кубиком. Дай восьминогу охолонути і теж наріж. Змішай восьминога з картоплею і додай подрібнений часник із петрушкою. Приправ салат за смаком і заправ оливковою олією.

    2. Салат з восьминогами та помідорами

    Час варіння восьминогів залежить від розміру. Дрібним – достатньо лише кількох хвилин.

    Тобі знадобиться: 300 г восьминогів, 250 г помідорів, 1/2 фіолетової цибулини, 1 пучок зелені, по 1 ст. оливкової олії та винного оцту.

    Приготування: Відварити восьминогів до готовності. Тонко наріж цибулю і ошпар його окропом, а потім залий оцтом і перемішай. Довільно наріж помідори та ароматну зелень. Все змішай і заправ салат оливковою олією.

    3. Салат з восьминогом та овочами

    Ситний і водночас вишуканий салат!

    Зараз читають:Баклажани по-грузинськи на зиму: 20 найсмачніших рецептів

    Тобі знадобиться: 1 великий восьминіг, 100 мл оливкової олії, 50 мл винного оцту, 2 фіолетові цибулини, 2 зубчики часнику, 2 картоплини, 1-2 помідори, спеції.

    Приготування: Восьминога відваріть до готовності і дрібно наріж. Окремо відвари картоплю і наріж її скибочками. Подрібни цибулю та помідори, змішай все разом і полів оливковою олією. Змішай трохи бульйону від варіння восьминога з оцтом, додай спеції до смаку, доведи до кипіння і додай подрібнений часник. Залий салат маринадом, що вийшов, і дай йому трохи настоятися.

    4. Салат з восьминогом та цибулею

    Чим делікатніший головний продукт, тим менше інгредієнтів потрібно такому салату.

    Тобі знадобиться: 2 кг восьминога, 2 цибулини, 1 головка часнику, 1 пучок петрушки, 2 лимони, 50 мл оливкової олії, спеції.

    Приготування: Відварити восьминога до готовності – близько 2 годин на 2 кг. Очисти, остуди і наріж. Дрібно нарубай цибулю і залий її на 15 хвилин лимонним соком. Додай цибулю, подрібнений часник, петрушку та спеції до восьминогу. Полей салат оливковою олією та прибери його на пару годин у холодильник.

    5. Салат з овочами та восьминогом на грилі

    Простий і красивий салат навіть для пікніків та відпочинку на природі.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг восьминога, 400 г помідорів чері, 1 цибулина, 1 стебло селери, 1 морква, 250 г руколи, 2 зубчики часнику, 1 склянка води, 1 склянка білого сухого вина, спеції, оливкова олія, баль.

    Приготування: Очисти восьминога, додай нарізану цибулю, селеру, моркву та часник, і залий водою з вином. Доведи до кипіння та вари восьминога приблизно півгодини до м'якості.

    Дай йому охолонути, змасти оливковою олією і підрум'яти з усіх боків на грилі. Довільно наріж восьминога і виклади його на подушку з руколи та половинок помідорів чері. Збризкати салат оливковою олією і бальзаміком, і приправ.

    6. Салат з восьминогами та стручковою квасолею

    Для цього рецепту тобі потрібні консервовані морепродукти.

    Тобі знадобиться: 150 г консервованих восьминогів, 150 г консервованих кальмарів, 100 г стручкової квасолі, 2 помідори, 1 зубчик часнику, 4 стебла селери, 3 ст.л. оливкової олії, 1 пучок петрушки, 1/2 склянки маслин, пластівці перча чилі, 1 лимон.

    Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками

    Тонко наріж селера, наріж помідори часточками, подрібни петрушку, а маслини – розріж навпіл. Відвари стручкову квасолю до готовності, дай їй охолонути і додай нарізаних восьминогів з кальмарами. Змішай оливкову олію, подрібнений часник, пластівці чилі та трохи лимонного соку з цедрою. Полів салат цією заправкою і подавай.

    7. Салат з восьминогами та морепродуктами

    Можна використовувати заморожені морепродукти та їх суміші.

    Тобі знадобиться: 60 г восьминогів, 60 г морських гребінців, 60 г очищених креветок, 60 г кальмарів, 40 мл оливкової олії, по 10 мл соєвого соусу, лимонного соку і бальзаміку, 20 г маслин, 20 г помідорів, 1 , 20 г руколи, 20 г зеленої цибулі, спеції.

    Відвари всі морепродукти в киплячій воді зі спеціями буквально 1 хвилину до повної готовності. Наріж і заправ їх маслом, соєвим соусом, бальзаміком і лимонним соком зі спеціями. Довільно наріж маслини, помідори, селеру та зелену цибулю. Зміщуйте все разом і викладіть салат на подушку з руколи.

    8. Салат з авокадо, моцарелою та восьминогами

    Замість заморожених морепродуктів також можеш використовувати консервований морський коктейль у маслі.

    Тобі знадобиться: 100 г восьминогів, 100 г очищених креветок, 100 г мідій, 100 г кальмарів, 200 г авокадо, 250 г кульок моцарели, 200 г фізалісу, 160 г маслин, оливкова олія.

    Приготування: Відвари і довільно наріж морепродукти. Авокадо очисти і наріж часточками. Кульки моцарели, фізаліс та маслини – розріж на половинки або на чверті. Замість фізалісу можна також взяти помідори чері. Заправ салат оливковою олією.

    9. Салат з восьминогами та гірчичною заправкою

    Приємний середземноморський рецепт салату, який точно нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 250 г салату Ромен, 400 г восьминогів, 200 г картоплі, 200 г помідорів, прованські трави, 6 ст. оливкової олії, 2 ст.л. зернистої гірчиці, 2 ст.л. білого винного оцту.

    Приготування: Змішай розморожених восьминогів з ложкою олії, спеціями та прованськими травами. Залиш на 10 хвилин і потім обсмаж до готовності близько 3 хвилин. Відвари і наріж картоплю шматочками разом із помідорами. Довільно подрібни салатне листя. Для заправки салату змішай оливкову олію, зернисту гірчицю та винний оцет.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів компоту з вишні

    10. Салат з восьминогом та болгарським перцем

    Якщо хочеш зробити салат більш пікантним, додай у заправку трохи перцю чилі.

    Тобі знадобиться: 700 г восьминога, 1 болгарський перець, 4 зубчики часнику, 1/2 качана салату Айсберг, 100 мл оливкової олії, 1/2 цибулини, 1/2 лимона, спеції.

    Приготування: Протушкуй восьминога 1 годину у власному соку, виклади у форму і додай половину подрібненого часнику і половину олії. Приправте і запікайте в духовці 15-20 хвилин при 200-220 градусах.

    Довільно наріж болгарський перець та Айсберг. Дрібно нарубай цибулю і змішай її з олією, часником і спеціями до смаку. Наріж злегка остигнув восьминога, з'єднай всі інгредієнти і збризкати салат лимонним соком.

    11. Салат з восьминогами та овочами-гриль

    Такий салат точно коштує часу, витраченого з його приготування.

    Тобі знадобиться: 400 г восьминогів, 2 картоплини, 6 помідорів чері, 1 кабачок, 100 г салатного міксу, 1 лимон, 2 зубчики часнику, 5 ст.л. оливкової олії, 5 ст.л. соєвого соусу, спеції та ароматні трави.

    Приготування: Довільно наріж восьминога і замаринуй його на 2 години в суміші оливкової олії, соєвого соусу, подрібненого часнику, спецій, соку та цедри лимона. Картоплю відвари і наріж кубиком. Довільно наріж помідори чері та кабачок, і обсмаж їх на грилі до скоринки. Так само обсмаж до готовності восьминогів. Виклади все на салатний мікс і подавай.

    12. Салат з восьминогами, яйцем та сиром

    Найбільш звичний варіант, який добре впишеться на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 300 г восьминогів, 3 зубчики часнику, 30 г кропу, 1 банка кукурудзи, 200 г твердого сиру, майонез.

    Приготування: Восьминогов відваріть до готовності і дрібно наріж. Подрібни часник та кріп, а сир та варені яйця – натрі на великій тертці. Додай кукурудзу і заправ салат майонезом.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *