Запечений лин на мангалі стане чудовим доповненням літнього відпочинку. Докладніше про те, як приготувати цю рибу – дивись у наших рецептах. Сподіваємось, що вони надихнуть тебе на нові кулінарні звершення!
Зміст
1. Лінь з цибулею та кінзою на мангалі
Такий простий маринад і в той же час ідеально доповнює рибу.
Тобі знадобиться: 1-2 тушки линя, 50 г цибулі, 50 г кінзи, 60-80 мл оливкової олії, 2-3 зубчики часнику, 5 г солі, 2 щіпки меленого чорного перцю.
Приготування ліній і зроби на них невеликі поперечні надрізи з боків. Окремо блендером подрібни цибулю, часник та кінзу з оливковою олією, сіллю та меленим перцем. Залий рибу маринадом і залиш її під плівкою на 30 хвилин. Після чого жар ліній на мангалі приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
2. Лінь із тархуном на мангалі
Пучок естрагону додасть ліні досить оригінального присмаку.
Зараз читають:20 легких рецептів закваски для квасу в домашніх умовах
Тобі знадобиться: 3-4 тушки линя, 1/2 лимона, 1 пучок тархуну, сіль, спеції.
Приготування: Випотроши тушки лінією, натріть їх сіллю зі спеціями і нафаршируй скибочками лимона і гілочками тархуна. Загорни кожну рибину у фольгу і готуй на мангалі на ґратах, періодично перевертаючи. Цей процес триватиме приблизно 20-30 хвилин.
3. Линь із лимоном на мангалі
Лимон завжди буде ідеальним доповненням до запеченої риби.
Тобі знадобиться: 4 тушки линя, 1 лимон, 4 ст. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець, мелений коріандр.
Приготування: Змішай сік 1/2 лимона, оливкову олію, сіль та спеції. Натріть цією сумішшю очищену рибу, накрий плівкою і залиш на півгодини. Готуй ліній на мангалі приблизно 15 хвилин, перевертаючи. Подавай до столу з часточками лимона, що залишився.
4. Лінь із фенхелем на мангалі
Інгредієнти в цій страві чудово поєднуються та створюють вишуканий смак.
Тобі знадобиться: 1 лин, 50 г фенхелю, 1/2 лимона, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Випотроши і очисти рибу, натрій її сіллю і перцем. Тонко наріж лимон і фенхель, вклади їх у черево. Обсмажуйте линя на решітці мангалу, перевертаючи раз на 3-4 хвилини.
5. Линь із солодким перцем та розмарином на мангалі
Любителі гострих пікантних страв можуть збризкати линя вустерширським соусом.
Тобі знадобиться: 1 лин, 1/2 лимона, 1 болгарський перець, 2-3 гілочки розмарину, сіль, спеції, оливкова олія.
Зараз читають:Тефтелі з рисом та підливою: 10 швидких та легких рецептів
Приготування: Очисти, випотроши і натріть линями спеціями. Зроби невеликі надрізи з боків. Тонко наріж лимон і болгарський перець, вклади їх у черевце, збризни рибу олією, загорни у фольгу і залиш на 20 хвилин. Після чого обсмажуйте линя на мангалі ще протягом 20 хвилин, перевертаючи.
6. Линь зі сметаною на мангалі
Готувати його – одне задоволення!
Тобі знадобиться: 4 тушки линя, 2 ст. сметани, сіль, спеції, зелень.
Приготування: Випотроши і очисти рибу, зроби з боків надрізи, а в черевці вклади зелень. Змішай сметану зі спеціями, натрій лінією цим маринадом, загорни їх у фольгу і готуй 20-30 хвилин на решітці мангалу, перевертаючи раз на 3-4 хвилини.
7. Лінь із гірчицею на мангалі
Регулюй кількість гірчиці в маринаді на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 2 тушки линя, 1 ч.л. гірчиці, 1,5 ст. сметани, 0,5 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л. олії, сіль, спеції.
Приготування: Очисти та випотроши ліній, зроби у них надрізи з боків. Змішай всі інгредієнти для маринаду, натрій їм рибу і залиш на 20 хвилин, а потім обсмаж на мангалі до готовності з двох сторін.
8. Лінь із паприкою на мангалі
Доступні інгредієнти, але не звичайний результат.
Тобі знадобиться: 3-4 тушки линя, 1 фіолетова цибулина, 2 зубчики часнику, 1 лимон, 80 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого перцю чилі, 1 ч.л. паприки, 1 ч. л. куркуми, сіль.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів, що приготувати на дачі
Приготування: Наріж цибулю кільцями, відіжми сік з лимона, подрібни часник і змішай все з оливковою олією та спеціями. Випотроши і очисти рибу, замаринуй її на 30 хвилин або найкраще на 1-2 години в маринаді. А потім запікати лінію на мангалі до рум'яності.
9. Линь у томатному маринаді на мангалі
Відмінний маринад на основі свіжих та соковитих помідорів.
Тобі знадобиться: 2-3 тушки линя, 2 цибулини, 2-3 помідори, 50 мл оливкової олії, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. солі, спеції.
Приготування: Очисти та натрі помідори на тертці. Крупно наріж цибулю і змішай її з томатом, олією, сіллю, цукром та спеціями до смаку. Замарин очищених ліній на 30 хвилин, а далі обсмаж їх на мангалі до готовності.
10. Лінь із соєвим соусом на мангалі
Виходить так смачно, що тобі одразу захочеться приготувати ще одну порцію.
Тобі знадобиться: 3-4 тушки линя, 5 ст. соєвого соусу, 1 лимон, 1 пучок кінзи, 1-2 ст. меду, 1 ст. дижонської гірчиці, 1 ст. тертого імбиру, сіль.
Приготування: Подрібни кінзу, відіжми сік з лимона і змішай всі інгредієнти для маринаду разом. Очисти і випотроши ліній, зроби з боків надрізи і замаринуй мінімум на 30 хвилин. Готуй рибу на ґратах мангалу приблизно 15 хвилин, перевертаючи.
Джерело: dietcenter.com.ua