12 простих рецептів буряків на зиму без стерилізації

Ну хто не любить буряка? Вона відмінно підходить для різних салатів, супів, закусок чи заготовок. Розповідаємо 12 найкращих рецептів, як приготувати її на зиму без стерилізації!

Зміст

  • 1. Маринований буряк з оцтом без стерилізації
  • 2. Буряк на вінегрет без стерилізації
  • 3. Заправка для борщу з буряком без стерилізації
  • 4. Буряковий салат на зиму без стерилізації
  • 5. Тертий буряк на зиму без стерилізації
  • 6. Буряк із яблуками на зиму без стерилізації
  • 7. Маринований буряк без оцту та стерилізації
  • 8. Салат з буряком та капустою на зиму без стерилізації
  • 9. Аджика з буряка на зиму без стерилізації
  • 10. Варений буряк на зиму без стерилізації
  • 11. Буряк із часником на зиму без стерилізації
  • 12. Буряк із помідорами на зиму без стерилізації
  • 1. Маринований буряк з оцтом без стерилізації

    Найуніверсальніший рецепт із усіх можливих.

    Тобі знадобиться: 4 кг буряків, 2 л води, 2 ст. солі, 400 г цукру, 200 мл оцту, 5 лаврового листя, 10 горошин чорного перцю, 5 бутонів гвоздики.

    Приготування: Відвари, очисти і довільно наріж буряк. Закип'яти воду з цукром, сіллю, усіма спеціями та оцтом. Відправ буряк у цей маринад, проварити 10 хвилин і виклади в підготовлені банки. Доведи маринад до повторного кипіння, залий їм буряки і закатай на зиму.

    2. Буряк на вінегрет без стерилізації

    Гості та домочадці обов'язково будуть у захваті!

    Тобі знадобиться: 3 буряки, 1 л води, 1 ст. солі, 3 г лимонної кислоти, 50 г цукру.

    Приготування: Відвари буряк, опусти його в холодну воду на 10 хвилин, очисти і наріж кубиком. Виклади буряки у підготовлені банки. Закип'ятити воду з цукром, сіллю та лимонною кислотою. Залий буряк, закочуй на зиму і зберігай у прохолодному місці.

    3. Заправка для борщу з буряком без стерилізації

    Замість свіжих помідорів можеш використовувати томати у власному соку.

    Зараз читають:20 найсмачніших закусок із баклажанів на зиму

    Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 1 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 300 мл олії, 100 г цукру, 50 мл оцту, 75 мл води, 2,5 ст. солі.

    Приготування: Очисти та подрібни помідори блендером. Натрій буряк і моркву, подрібни цибулю. Влий у каструлю олію, виклади овочі і додай половину води з оцтом. Доведи до кипіння і протушкуй суміш півгодини. Додай помідори і всі інгредієнти, що залишилися. Протушкуй заправку ще півгодини і закатай на зиму.

    4. Буряковий салат на зиму без стерилізації

    Смачний та яскравий овочевий салат, який може стати навіть самостійною закускою.

    Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 400 г помідорів, 150 г цибулі, 150 г болгарського перцю, 2 зубчики часнику, 70 мл олії, 100 мл яблучного оцту, 1 ст.л. солі, 3 ст. цукру.

    Натрій буряк на крупній тертці , пропусти помідори через м'ясорубку, а болгарський перець і цибулю – наріж кубиком.

    Обсмажити цибулю з перцем в олії до м'якості, додати помідори, довести до кипіння і додати сіль з цукром та оцтом. Знову доведи до кипіння, всип буряк і тушкуй заготовку 20-25 хвилин на середньому вогні. Наприкінці – додай подрібнений часник, протушкуй ще 5 хвилин і закатай салат.

    5. Тертий буряк на зиму без стерилізації

    У рецепті не використовуються виразні прянощі, так що потім цей буряк можна додавати куди завгодно.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг буряків, 150 г цукру, 1 ст. солі, 1 ст. оцтової есенції, 200 мл води, 150 мл олії.

    Приготування: Очисти і натрій буряки на великій тертці. Завантаж всі інгредієнти в каструлю і туші 60-90 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи. Виклади в банки і закатай кришками.

    6. Буряк із яблуками на зиму без стерилізації

    Сюди найкраще підійдуть кислі та кисло-солодкі зелені яблука.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг буряків, 700 г яблук, 4 моркви, 150 мл води, 1,5 ст. солі, 3 ст. цукру, 120 мл олії, 50 мл яблучного оцту.

    Зараз читають:Квашена капуста: оазис користі чи таємний шкідник?

    Приготування: Очисти і натрій буряки з морквою на великій тертці. Відправ все в каструлю, додай олію, воду, яблучний оцет, сіль і цукор, і доведи до кипіння. Всип очищені та дрібно нарізані яблука. Протушкуй всі 1 годину на слабкому вогні і закатай на зиму.

    7. Маринований буряк без оцту та стерилізації

    Рекомендуємо зберігати її в льоху або іншому темному та прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 4 кг буряків, 200 мл олії, 150 г цукру, 30 г солі, 15 г лимонної кислоти.

    Приготування: Відварити або запікати буряки до готовності, очистити і натріти її на великій тертці. Додай усі інгредієнти та доведи заготовку до кипіння. Протушкуй буряк 15 хвилин і закатай у підготовлені банки.

    8. Салат з буряком та капустою на зиму без стерилізації

    Ця овочева заготівля точно сподобається багатьом через свою універсальність.

    Тобі знадобиться: 2 кг капусти, 1 кг моркви, 1 кг буряків, 1 кг цибулі, 500 г болгарського перцю, 500 мл води, 200 мл олії, 2 ст.л. оцтової есенції, 4 ст. цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Тонко нашаткуй і натрій всі овочі. Відправ їх у каструлю з олією, водою, цукром і сіллю. Туши салат приблизно 1:00 на слабкому вогні. За цей час кілька разів його перемішай, а за 5 хвилин до кінця – влий оцтову есенцію. Закатай салат у підготовлені банки.

    9. Аджика з буряка на зиму без стерилізації

    Оригінальна та досить пікантна!

    Тобі знадобиться: 600 г буряків, 300 г моркви, 300 г болгарського перцю, 100 г часнику, 250 г помідорів, 20 г перцю чилі, 50 г цукру, 10 г солі, 50 мл рослинної олії, 5 мл оцтової ес.

    Приготування: Пропусти очищений буряк і моркву через м'ясорубку. Додай олію, сіль та цукор, перемішай і залиш на півгодини. Доведи заготовку до кипіння та протушкуй 20 хвилин під кришкою. Пропусти очищені помідори, обидва види перцю та часник через м'ясорубку. Відправ їх до буряків, приправ за смаком і туші ще 30-40 хвилин. Влий оцтову есенцію і закатай аджику на зиму.

    Зараз читають:Секрети ідеальної вареної картоплі для освіжаючої окрошки

    10. Варений буряк на зиму без стерилізації

    Якщо хочеш закатати буряки цілком, тоді вибирай дрібні коренеплоди.

    Тобі знадобиться: 800 г буряка, 250 мл води, 3 ст.л. оцту, 1 ст. солі, 1 ст. цукру.

    Приготування: Відвари та очисти буряк, виклади їх у чисту суху банку. Закип'ятіть воду з цукром, сіллю та оцтом, залий буряк цим маринадом і закатай кришками.

    11. Буряк із часником на зиму без стерилізації

    Гідна альтернатива класичній овочевій ікрі з кабачків, баклажанів або перцю.

    Тобі знадобиться: 1 кг буряків, 200 г цибулі, 100 г часнику, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 200 мл води, 3 ст. рослинного масла.

    Приготування: Очисти і натрій буряки на великій тертці. Подрібни і обсмаж цибулю в олії до м'якості, всип буряк і смаж 10 хвилин. Додай пропущений через прес часник та інші інгредієнти, крім лимонної кислоти. Протушкуй заготовку півгодини на слабкому вогні, додай кислоту, протушкуй ще 5 хвилин і закатай у підготовлені банки.

    12. Буряк із помідорами на зиму без стерилізації

    Овочева заготівля для любителів пробувати щось нове.

    Тобі знадобиться: 3 кг буряків, 1,5 кг помідорів, 3 цибулини, 100 мл олії, 100 мл оцту, 50 г солі, 80 г цукру, спеції.

    Приготування: Очисти і довільно наріж всі овочі. Додай олію, цукор і сіль, і протушкуй всі разом 1 годину на слабкому вогні. Всип спеції і ще через 5-7 хвилин – влий оцет. Прогрій заготовку ще 1 хвилину і закатай у банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *