12 найсмачніших рецептів мармеладу з гарбуза

Мармелад з гарбуза – чудовий додаток до чаю, корисна альтернатива снекам або солодощам, а також чудове частування для гостей та домочадців. І сьогодні ми розберемося, як правильно приготувати його. Бери на замітку наші 12 простих рецептів!

Зміст

  • 1. Мармелад із гарбуза на желатині
  • 2. Мармелад із гарбуза на агарі
  • 3. Мармелад з гарбуза та яблук
  • 4. Мармелад із гарбуза з лимоном
  • 5. Мармелад з гарбуза з рисом та фініками
  • 6. Мармелад із гарбуза з апельсином
  • 7. Мармелад із гарбуза з медом
  • 8. Мармелад із гарбуза зі спеціями
  • 9. Мармелад із гарбуза з пектином
  • 10. Мармелад із гарбуза із крохмалем
  • 11. Мармелад з гарбуза без желатину та агару
  • 12. Мармелад із гарбуза без цукру
  • 1. Мармелад із гарбуза на желатині

    Можна додати пару щіпок ваніліну в цукор для яскравішого аромату.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 75 г цукру, 25 г желатину, 100 мл води.

    Приготування: Залий желатин холодною водою та залиш розбухнути за інструкцією. Гарбуз наріж невеликим кубиком, додай пару ложок води та запікання в духовці 20 хвилин при 180 градусах. При необхідності підливай ще воду.

    Коли гарбуз стане м'яким, подрібни його блендером і додай цукор. Потім додай желатин і все перемішай до однорідності. Застели форму плівкою, вили туди гарбузове пюре і відправ у холодильник до застигання. Потім наріж мармелад на кубики і зберігай у прохолодному місці.

    2. Мармелад із гарбуза на агарі

    Такий мармелад чудово зберігається у скляній банці в холодильнику.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 80 г цукру, 50 мл лимонного соку, 1 ст. агар-агару, 4 ст.л. води.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, додай трохи води і проварити її 15 хвилин до м'якості. Потім пюруйте блендером, додай лимонний сік з цукром і знову нагрій. Вари пюре 20 хвилин|мінути| на мінімальному вогні, помішуючи.

    Розведи агар-агар у 4 ложках води, влий до гарбуза і вари ще 5 хвилин, продовжуючи заважати. Виклади гарбузове пюре у скляну форму та відправь у холодильник до застигання. Потім акуратно дістань і довільно наріж.

    Зараз читають:25 найсмачніших начинок для тортів

    3. Мармелад з гарбуза та яблук

    Яблука від природи багаті на пектин, тому мармелад добре застигає.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 300 г яблук, 70 мл апельсинового соку, 1 щіпка ваніліну, 8 г агар-агару, 100 г цукру.

    Приготування: Наріж яблука та гарбуз кубиком, засип цукром, залий майже всім апельсиновим соком і відварю до м'якості. Розведи агар у соку, що залишився. Коли гарбуз трохи охолоне, то подрібни все блендером, змішай з агаром і провари ще 5 хвилин. Розлий пюре по формах і дай йому застигнути в холодильнику.

    4. Мармелад із гарбуза з лимоном

    Можна додати і цедру, але тоді текстура буде зовсім однорідної.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 3 ст. лимонного соку, 150 г цукру, 30 г желатину.

    Приготування: Наріж гарбуз, запікання в духовці до м'якості і подрібніть блендером. Перетріть отримане гарбузове пюре через сито і змішай його з цукром і лимонним соком. Всип туди желатин, перемішай і залиши все на 15 хвилин. Потім доведи масу майже до кипіння і відразу вилий у застелену плівкою форму шаром до 2 см. Відправ мармелад застигати в холодильник на 3-4 години, а потім акуратно дістань і наріж.

    5. Мармелад з гарбуза з рисом та фініками

    Дуже оригінальний рецепт мармеладу зі східними нотками.

    Тобі знадобиться: 2 ст. рису, 300 г гарбуза, 300 г яблук, 1 апельсин, 50 г фініків, 30 г желатину, 1 ч.л. кориці.

    Приготування: Відвари рис до в'язкості та подрібни блендером. Наріж гарбуз та яблука кубиком, додай апельсиновий сік, фініки та корицю, і туши все під кришкою до м'якості гарбуза.

    Також подрібни блендером до однорідності і змішай із рисом. Розчини у воді желатин за інструкцією, додай туди і перемішай. Розлий масу по формах і відправ на пару годин у холодильник до застигання.

    6. Мармелад із гарбуза з апельсином

    У цьому рецепті використовується агар-агар, і його плюс у тому, що мармелад швидше застигатиме.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 75 г коричневого цукру, 1 апельсин, 1 ст. агар-агару, 4 ст.л. води.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, влий трохи води і проварити її 15 хвилин. Подрібніть гарбуз блендером і знову доведіть пюре до кипіння. Додай цукор, апельсиновий сік і трохи цедри, і вари всі 20 хвилин до загусання, заважаючи віночком.

    Зараз читають:25 простих яблучних начинок для пиріжків

    Розведи агар у 4 ложках води, влий у пюре та вари ще 7 хвилин. Виклади заготовку у скляну форму, прибери на пару годинників у холодильник, акуратно дістань мармелад і наріж його кубиком.

    7. Мармелад із гарбуза з медом

    Справжній ПП рецепт, а ще тут зовсім немає цукру!

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 75 г меду, 25 г желатину.

    Наріж гарбуз кубиком, додай пару ложок води і протушкуй до м'якості. Желатин розведи у воді за інструкцією. Пюруй гарбуз блендером і змішай з медом та желатином. Застели форму плівкою, вили туди цю масу і відправь на ніч у холодильник. Наріж готовий мармелад невеликими шматочками.

    8. Мармелад із гарбуза зі спеціями

    Радимо обваляти готовий мармелад у цукровій пудрі чи крохмалі, щоб він не склеювався.

    Тобі знадобиться: 350 г гарбуза, 75 г коричневого цукру, 20 г меду по 0,5 ч.л. мускатного горіха, кориці та кардамону, 25 г желатину.

    Приготування: Запеки гарбуз у духовці до м'якості та пюруй блендером. Додай цукор, мед та спеції, і знову все збий до однорідності. Желатин розчини у воді за інструкцією, і змішай із гарбузовим пюре. Застели плівкою форму і вилий пюре не надто товстим шаром. Відправ мармелад в холодильник мінімум на 4 години, акуратно дістань і наріж.

    9. Мармелад із гарбуза з пектином

    Крім пектину, тобі ще буде потрібний і глюкозний сироп!

    Тобі знадобиться: 350 г гарбузового пюре, 2 ст. лимонного соку, 370 г цукру, 8 г пектину, 80 г глюкозного сиропу, 1 паличка кориці, 1 зірочка бадяну.

    Приготування: Доведи до кипіння гарбузове пюре зі спеціями, пару хвилин проваріть і видали корицю і бадьян. Змішай пектин та пару ложок цукру. Цукор, що залишився, додай у пюре з глюкозою. Проварити до розчинення, а потім всип пектин, активно перемішуючи.

    Продовжуйте варити пюре 5 хвилин, постійно заважаючи. Додай лимонний сік, розклади все формами і відправь на ніч в холодильник. Акуратно дістань мармелад із форм.

    Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі

    10. Мармелад із гарбуза із крохмалем

    Готовий мармелад більше нагадує знаменитий рахат-лукум.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 500 г цукру, 2 склянки води, 1/2 лимона, 3 склянки крохмалю, 50 г цукрової пудри.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, змішай з цукром, залий водою і вари на слабкому вогні до м'якості. Дай їй трохи охолонути і подрібни блендером. Додайте лимонний сік і знову доведіть до кипіння.

    Розведи половину крохмалю в холодній воді, влий до гарбуза і продовжуй варити все до загусання. Виклади масу в змащену олією скляну форму шаром до 2 см і залиши до застигання. Наріж мармелад і обваляй його в суміші крохмалю і цукрової пудри, що залишився.

    11. Мармелад з гарбуза без желатину та агару

    Максимально простий у приготуванні рецепт, з яким впорається навіть початківець.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 250 г цукру, 3 ст. лимонного соку.

    Приготування: Відварити або запікати гарбуз будь-яким зручним способом, і зроби з нього пюре. Додай цукор, лимонний сік, доведи все до кипіння і проварити до загусання на слабкому вогні. Виклади все рівним шаром до 1,5 см на пергаментному папері на лист. Залиш мармелад застигати на повітрі близько доби, а потім наріж. За бажанням – обваляй його в цукрі.

    12. Мармелад із гарбуза без цукру

    Через те, що гарбуз і так солодкий, то обійтися без цукру тут буде простіше простого!

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 1/2 лимона, 70 мл води, 0,5 ч.л. меленої кориці, 1 щіпка ваніліну, 25 г желатину.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, влий воду і проварити до м'якості. Подрібни її блендером, додай лимонний сік та спеції, і знову доведи все до кипіння. Якщо пюре рідкувато, то провари його до загусання.

    Розведи желатин у воді за інструкцією та змішай з гарбузовою масою. Виклади все у скляну форму шаром до 1,5 см, залиш у холодильнику на 4 години, а потім дістань і наріж мармелад.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *