12 найкращих рецептів курячої грудки в аерогрилі

Важко знайти більш універсальний продукт, ніж куряча грудка. Вона смачна та низькокалорійна, і завдяки цьому вписується як у звичайний повсякденний раціон, так і різні ПП чи дієтичні обмеження. Відмінний спосіб приготувати курячу грудку – це запекти її в аерогрилі. У нас є тобі 12 рецептів, які точно не розчарують!

Зміст

  • 1. Куряча грудка з соєвим соусом в аерогрилі
  • 2. Запечена грудка в аерогрилі
  • 3. Куряча грудка в паніровці в аерогрилі
  • 4. Курячі грудки в лимонно-часниковому маринаді в аерогрилі
  • 5. Шашлик з курячої грудки в аерогрилі
  • 6. Куряча грудка з апельсином в аерогрилі
  • 7. Куряча грудка з медом в аерогрилі
  • 8. Куряча грудка з овочами в аерогрилі
  • 9. Відбивні з курячої грудки в аерогрилі
  • 10. Курячі грудки в пиві в аерогрилі
  • 11. Курячі грудки з соусом песто в аерогрилі
  • 12. Куряча грудка з цибулею в аерогрилі
  • 1. Куряча грудка з соєвим соусом в аерогрилі

    Чудова страва, що ідеально підходить на обід або вечерю.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих грудок, 2 ст. соєвого соусу, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж грудку середніми шматочками і змішай із соєвим соусом, подрібненим часником та спеціями. Відправте заготівлю в холодильник на 30 хвилин, після чого перекладіть курку на нижню решітку аерогрилю і запікайте 20 хвилин при 210 градусах на високій швидкості.

    2. Запечена грудка в аерогрилі

    Готову грудку можна їсти в гарячому та холодному вигляді або нарізати у салати.

    Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 1 ст. оливкової олії, сіль, спеції.

    Натрі грудки оливковою олією зі спеціями і виклади на решітку аерогрилю. Запікай їх 20-25 хвилин при 200 градусах, але дай трохи відпочити перед подачею.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів випічки на молоці

    3. Куряча грудка в паніровці в аерогрилі

    До панірувальних сухарів можеш також додати кунжут, подрібнені вівсяні пластівці, горіхи або ще щось.

    Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 1-2 яйця, 100 г панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Наріж курку на середні шматки і приправ за смаком. Обмакни кожен шматочок у збите яйце і потім обваляй у панірувальних сухарях. Запікай курячі грудки 30 хвилин у чаші аерогрилю при 200 градусах, але через 15 хвилин – переверни.

    4. Курячі грудки в лимонно-часниковому маринаді в аерогрилі

    Дуже швидко готується та здивує чудовим смаком.

    Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 1 лимон, 5 зубчиків часнику, сіль, мелений чорний перець, ароматні трави.

    Приготування: Наріж грудки на шматочки тонші і виклади у форму. Поли їх лимонним соком, посип спеціями і запікай 10 хвилин в аерогрилі при 250 градусах. Після чого посип курку подрібненим часником і запікай ще 15 хвилин.

    5. Шашлик з курячої грудки в аерогрилі

    Солодкуватий теріяк завжди гармонійно доповнює куряче філе.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих грудок, 2 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. соусу теріяку, спеції.

    Приготування: Наріж курячі грудки на квадратні шматочки середнього розміру. Змішай теріяки та соєвий соус з улюбленими спеціями і замарин курку в цьому маринаді на півгодини. Після чого нанижіть м'ясо на маленькі шампури або вимочені у воді дерев'яні шпажки, викладіть їх на середню решітку аерогрилю і готуй шашлик 20 хвилин при 200 градусах.

    6. Куряча грудка з апельсином в аерогрилі

    Сміливо подавай навіть на святковий стіл!

    Зараз читають:15 шикарних рецептів баклажанів в аджику на зиму

    Тобі знадобиться: 500 г курячих грудок, 1-2 апельсини, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ч.л. меду, 2 ч.л. зернистої гірчиці спеції.

    Приготування: Змішай мед, соєвий соус, зернисту гірчицю та спеції. Ретельно натріть курку маринадом, залишився на півгодини і потім виклади на грати аерогрилю. Розклади кружечки апельсинів на курячі грудки і запікайте всі разом півгодини при 250 градусах.

    7. Куряча грудка з медом в аерогрилі

    Відмінно поєднується з відвареним рисом чи іншими крупами.

    Тобі знадобиться: 1 куряча грудка, 50 мл соєвого соусу, 1 ч.л. меду, пластівці чилі.

    Приготування: Наріж грудку великими шматочками. Змішай соєвий соус, мед та трохи чилі. Залий м'ясо цим маринадом, накрий і відправь на ніч у холодильник. Виклади шматочки курки на решітку аерогрилю та запікай 30 хвилин при 200 градусах, переверни їх у процесі.

    8. Куряча грудка з овочами в аерогрилі

    Повноцінна основна страва, до якої не потрібно готувати окремо гарнір.

    Тобі знадобиться: 300 г курячих грудок, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 1 ст.л. оливкової олії, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж овочі та курячі грудки середніми шматочками, змішай їх з оливковою олією, спеціями та ароматними травами. Виклади всі разом у кошик аерогрилю та запікай півгодини при 180 градусах. Кілька разів перемішай страву в процесі приготування.

    9. Відбивні з курячої грудки в аерогрилі

    А для більшої оригінальності – пропонуємо використовувати кукурудзяне борошно.

    Тобі знадобиться: 600 г курячих грудок, 2 яйця, 4 ст. кукурудзяного борошна, 4 ст.л. панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Наріж, відбий і приправ грудки. Обваляй відбивні в кукурудзяному борошні, що вийшли, вмокни у збиті яйця і обваляй в панірувальних сухарях. Застели решітку аерогрилю пергаментом і запікайте грудки по 15-20 хвилин при 200 градусах. Обов'язково запікайте їх частинами, щоб вони не лежали внахлест.

    Зараз читають:12 швидких рецептів шарлотки з абрикосами

    10. Курячі грудки в пиві в аерогрилі

    До пивного маринаду найкраще підійде світло пиво без добавок.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих грудок, 100 мл пива, 100 мл соєвого соусу, 80 г меду, 3 зубчики часнику, 1 перець чилі, спеції.

    Приготування: Наріж курячі грудки середніми шматочками. Подрібни часник та чилі. Змішай всі інгредієнти і відправте курку маринуватися в холодильник на кілька годин або на ніч. Запікайте грудки 25 хвилин в аерогрилі при 205 градусах.

    11. Курячі грудки з соусом песто в аерогрилі

    Рекомендуємо подавати її зі свіжими овочами та зеленню.

    Тобі знадобиться: 1 куряча грудка, 30 мл оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку, 10-15 г базиліка, 1 зубчик часнику, 10 г пармезану, спеції.

    Приготування: Відправте всі інгредієнти, крім курки, в блендер. Збий, натри м'ясо соусом, що вийшов, і залиш на півгодини. Запікайте грудку 25-30 хвилин на середній решітці аерогрилю при 200 градусах. Переверни її у процесі.

    12. Куряча грудка з цибулею в аерогрилі

    Цибуля, викладена в аерогриль, підгорить – зате дасть курці ще більше аромату.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих грудок, 1 цибулина, 2 ст. оливкової олії, 1 лавровий лист, 1 ч.л. орегано, спеції.

    Приготування: Дуже дрібно нарубай цибулю, подрібни лавровий лист і змішай їх з оливковою олією, орегано та спеціями. Наріж грудки порційними шматочками, залий їх маринадом і відправ у холодильник на 4-5 годин. Після чого запікати курку 20-25 хвилин на середній решітці аерогрилю при 200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *