Медово-соєвий соус є одним із класичних для приготування курки. До нас він прийшов із азіатської кухні і досить швидко прижився. А все тому, що поєднання солоного та солодкого смаків завжди виходить дуже гармонійним. Ділимося 12 найкращими рецептами!
Зміст
1. Курка в медово-соєвому соусі на сковороді
Радимо посипати готову курку кунжутом чи рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 800 г курки, 5 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 1 ч.л. меленого імбиру, 1/2 склянки води.
Приготування: Розроби курку на порційні шматки і обсмаж до рум'яності. Змішай інші інгредієнти, влий соус, що вийшов, до курки і туши її ще 15-20 хвилин, періодично перевертаючи.
2. Курка в медово-соєвому соусі в духовці
За таким рецептом особливо добре виходять стегенця та гомілки.
Тобі знадобиться: 800 г курки, 1/2 цибулини, 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 2 ч.л. олії, 1 ч.л. яблучного оцту, спеції.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям, а курку розділь на порційні шматки. Змішай інші інгредієнти і замарин курку в цьому соусі на 1-2 години. Виклади у форму цибулю, а на неї – шматки курки. Запікайте її в духовці 40 хвилин при 200 градусах, періодично поливаючи соком.
3. Курка в медово-соєвому соусі в рукаві
Переваги приготування курки в рукаві в тому, що так вона точно буде соковитою.
Зараз читають:12 дивовижних рецептів джему з аличі
Тобі знадобиться: 500 г курки, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. меду, спеції.
Приготування: Змішай курку з медом, спеціями та соєвим соусом. Виклади в рукав і запікайте 45 хвилин у духовці при 190 градусах.
4. Куряче філе шматочками у медово-соєвому соусі
Найкращий гарнір для цієї страви – простий відварений рис.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 1 см імбиру, 4 зубчики часнику, 2 ч.л. меду, 100 мл соєвого соусу, спеції.
Приготування: Наріж курку на шматочки і замаринуй їх на півгодини в соєвому соусі з подрібненим часником, імбиром та спеціями. Виклади курку на розігріту сковорідку, додай мед і обсмажуйте до готовності, помішуючи.
5. Ціла курка у медово-соєвому соусі
Соус дає просто прекрасну, рум'яну і хрустку скоринку.
Тобі знадобиться: 2 кг курки, 100 мл соєвого соусу, по 2 ст. меду, рослинної та вершкового масла, по 1 ч.л. паприки, часникового порошку, каррі та імбиру.
Приготування: Змішай соєвий соус, мед, два види олії та всі спеції. Натріть курку цим соусом всередині і зовні, і залиш її на 2 години маринуватися. Після чого запікати курку 1,5 години в духовці при 180 градусах, періодично поливаючи соком із дна форми.
6. Курячі крильця в медово-соєвому соусі
Для більш яскравого смаку пропонуємо додати ложку гірчиці.
Тобі знадобиться: 800 г курячих крилець, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 1 ст.л. зернистої гірчиці, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Змішай подрібнений часник та інші інгредієнти для соусу. Замарин крильця на 1-2 години, викладіть на пергамент і запікайте півгодини в духовці при 180 градусах.
7. Курячі ніжки у медово-соєвому соусі
Лимонний сік надає соусу ще більш яскравого аромату та смаку.
Тобі знадобиться: 800 г курячих ніжок, 1 ч.л. меду, 3 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. гірчиці, 1/2 лимона, 20 мл оливкової олії, 3 зубчики часнику, 0,5 ч.л. паприки, спеції.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів тушкованого буряку
Приготування: Змішай лимонний сік, подрібнений часник та інші інгредієнти. Замаринуй курячі ніжки в соусі, що вийшов, приблизно на 1 годину. Запікайте страву 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.
8. Курка з рисом та грибами у медово-соєвому соусі
До такої фаршированої курки можна навіть не готувати окремий гарнір.
Тобі знадобиться: 1 курка, 1 склянка бульйону, 120 г рису, 3 зубчики часнику, 3 ст.л. соєвого соусу, 200 г печериць 1 цибулина, 1 ст.л. кетчупу, 2 ст.л. меду.
Приготування: Змішай мед, соєвий соус, кетчуп та подрібнений часник. Натріть курку всередині і зовні, і залиш її маринуватися на кілька годин або на ніч. Подрібни та обсмаж цибулю з грибами до готовності.
Окремо пару хвилин обсмаж промитий рис, залий його бульйоном і протушкуй до випарювання рідини. Змішай рис із грибами і наповни курку цією начинкою. Запікайте курку 1-1,5 години в духовці при 190 градусах, періодично поливаючи соком з піддону.
9. Курка з картоплею у медово-соєвому соусі
Замість картоплі можеш взяти батат, гарбуз чи інші овочі до смаку.
Тобі знадобиться: 4 курячі стегна або інших частин курки, 800 г картоплі, 400 г моркви, 4 ст.л. меду, 100 мл соєвого соусу, 4 зубчики часнику, по 1 ч. л. базиліка та орегано, спеції.
Приготування: Змішай соєвий соус, мед, подрібнений часник, спеції та ароматні трави. Замарин курку в цій суміші на 1 годину. Додай крупно нарізані овочі, перемішай і запікай у духовці 60-70 хвилин при 190 градусах під фольгою. За 15 хвилин до кінця готування – прибери фольгу.
10. Курка з овочами у медово-соєвому соусі
Чудовий повсякденний рецепт для любителів азіатської кухні.
Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 1 фіолетова цибулина, 1 качан броколі, 2 болгарські перці, 50 мл соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 50 мл соусу солодкий чилі, 5-6 см імбиру, 4 зубчики часнику, спеції.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів пісного хліба
Змішай соєвий соус, солодкий чилі, мед, тертий імбир, часник і спеції, і прогрій все це разом до загусання. Розбери брокколі на невеликі суцвіття, а курку та інші овочі – наріж смужками. Змішай все разом із соусом, виклади у форму і відправь на 20-25 хвилин у духовку при 200 градусах.
11. Курка з апельсинами у медово-соєвому соусі
Така курка буде неймовірно гарною навіть на новорічний стіл!
Тобі знадобиться: 2 кг курки, 2 апельсини, 1-2 цибулини, 1 лимон, 50 мл соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 1 ч.л. солі, 2 ч. л. крохмалю, 1-2 головки часнику, спеції.
Приготування: Зніми цедру з лимона та одного апельсина, і відіжміть сік з того ж апельсина. Змішай сік, крохмаль, соєвий соус, мед, цедру та спеції за смаком. Натріть курку цим маринадом і залиш на кілька годин. Крупно наріж цибулю, цілі головки часнику та другий апельсин. Виклади всі разом із куркою у жароміцну форму, а навколо можна розкласти картоплю чи інші овочі. Накрий фольгою і відправте на 1 годину в духовку при 180 градусах. Після чого зніми фольгу, полив курку соком з дна форми і запікай ще 40-45 хвилин. Періодично продовжуй поливати все соком.
12. Ціле куряче філе у медово-соєвому соусі
Легка обсмажування у поєднанні з гасінням у пряному соусі – просто дивовижна страва.
Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 2 ст.л. меду, 1 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. яблучного оцту, 3 зубчики часнику, 30 г борошна, 40 г вершкового масла|мастила|, спеції, паприка, куркума.
Зроби хрестоподібні надрізи на курячому філе і натріть їх спеціями до смаку . Обваляй у борошні і злегка обсмаж з двох сторін на вершковому маслі. Додай подрібнений часник, а ще через півхвилини – соєвий соус, мед та оцет. Перемішай і готуйте курку 10-12 хвилин на слабкому вогні без кришки, періодично поливаючи соусом.
Джерело: dietcenter.com.ua