Поєднання рису з креветками настільки універсальне, що зустрічається в різних кухнях світу (особливо – в азіатській і середземноморській). Однак тут важливо не перестаратися з добавками та спеціями, щоб не заглушити ніжний смак морепродуктів. Зібрали для тебе добірку з 12 чудових рецептів!
Зміст
1. Рис із креветками та кукурудзою
Такий рис відмінно виходить із креветками будь-якого розміру.
Тобі знадобиться: 300 г креветок, 1 склянка рису, 1 морква, 1 корінь селери, 1 головка часнику, 1 болгарський перець, 1/2 склянки кукурудзи.
Приготування: Відвари рис. Наріж кубиком моркву, болгарський перець і селеру, а часник – розбери на зубчики. Обсмажте всі разом 8-10 хвилин до м'якості, приправте, додай кукурудзу і 3-4 ложки води.
Доведи до кипіння та 15 хвилин протушкуй. Додай очищених креветок і протушкуй ще 3-4 хвилини. Наприкінці додай варений рис, перемішай і залиш під кришкою на 10 хвилин на мінімальному вогні.
2. Рис із креветками та зеленим горошком
Спробуй приготувати страву із бурим рисом – теж дуже смачно.
Тобі знадобиться: 250 г очищених креветок, 1/2 склянки зеленого горошку, 300 г вареного рису, 3 зубчики часнику, 1 ст.л. винного оцту, 1/4 склянки води, спеції.
Приготування: Обсмажити креветок 2 хвилини, додати подрібнений часник і смажити ще 1 хвилину. Відклади їх убік, а в ту ж сковорідку виклади горошок, залий водою, доведи до кипіння і протушкуй 2 хвилини. Додай решту інгредієнтів, перемішай і прогрій всі разом 1 хвилину.
Зараз читають:12 відмінних рецептів морсу з чорної смородини
3. Рис із креветками та кокосовим молоком
Екзотичний рецепт за мотивами тайської кухні, але при цьому простий у приготуванні.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки вареного рису, 2 ст. крохмалю, 1/2 склянки кокосового молока, 1 ст.л. цукру, 2 болгарські перці, 1 фіолетова цибулина, 4 зубчики часнику, 2 ст.л. тертого імбиру, 1/2 перцю чилі, 4 пера зеленої цибулі, 450 г креветок, 1,5 ст. рисового оцту.
Приготування: Змішай кокосове молоко, крохмаль, цукор та півсклянки води. Подрібни болгарський перець, часник, цибулю, імбир, чилі та білу частину зеленої цибулі, та обсмаж всі 3-4 хвилини.
Влий кокосове молоко, прогрій 2 хвилини і виклади сюди очищених креветок. Готуй креветок ще 3-4 хвилини, додай спеції та рисовий оцет, і наприкінці всип варений рис. Перемішай все разом і зніми блюдо з вогню.
4. Рис із креветками та соєвим соусом
Дуже простий і швидкий рецепт із мінімумом інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 100 г рису, 150 г очищених креветок, 50 г болгарського перцю, 20 г цибулі, 10 мл соєвого соусу.
Приготування: Відвари рис. Подрібни цибулю та перець, і обсмаж їх пару хвилин до м'якості. Додай креветок і смажу ще 10 хвилин, помішуючи. Додай рис та соєвий соус, 1 хвилину прогрій та зніми з вогню.
5. Рис з креветками та помідорами чері
За бажанням додай у нього трохи рубаної кінзи або петрушки для аромату.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 300 г очищених креветок, 300 г помідорів чері, спеції, 3 зубчики часнику.
Приготування: Відварити рис до готовності. Окремо приварити креветок близько 1 хвилини. Подрібни часник, обсмаж його півхвилини в маслі і додай половинки помідорів чері. Приправ, протушкуй 2-3 хвилини під кришкою і виклади рис з креветками. Перемішати все разом, зніми з вогню і настоятися 7-10 хвилин під кришкою.
6. Рис із креветками та мідіями
Цей рецепт точно порадує всіх любителів морепродуктів.
Тобі знадобиться: 100 г рису, 200 г мідій, 100 г очищених креветок, 50 г цибулі, 70 г моркви, спеції.
Зараз читають:Курячі ніжки з рисом у духовці: 15 чудових рецептів
Приготування: Наріж цибулю та моркву, обсмаж їх 3 хвилини та додай промитий рис зі спеціями. Додай мідії та креветок, перемішай, влий 200 мл води та туши все під кришкою близько 15 хвилин на слабкому вогні.
7. Рис із креветками та кальмарами
Ще один варіант для тих, хто любить морепродукти у будь-якому вигляді.
Тобі знадобиться: 400 г рису, 250 г кальмарів, 350 г креветок, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 помідори, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Відварити рис до готовності. Подрібни цибулю, часник і болгарський перець, і кілька хвилин їх обсмаж. Додай помідори, приправ та смаж до м'якості овочів. Очисти креветок, а кальмарів – ошпарити окропом і наріж соломкою. Виклади морепродукти до овочів, протушкуй 5 хвилин, додай рис, перемішай і зніми з вогню.
8. Рис із креветками у вершках
Така ніжна і красива страва, що порадує навіть прискіпливих гурманів.
Тобі знадобиться: 350 г очищених креветок, 1 цибулина-шалот, 4 гілочки петрушки, 35 г вершкового масла|мастила|, 200 г рису, 300 мл 20% вершків.
Приготування: Подрібніть цибулю, обсмажте її на вершковому маслі і додай очищених креветок. Жар ще пару хвилин, відклади креветки, влий у ту ж сковорідку вершки і злегка їх увари. Окремо відвари рис. У вершки виклади рис, креветки з цибулею та рубану петрушку. Приправи, перемішай і зніми з вогню.
9. Рис із креветками та яйцем
Щоб надати страві ще яскравіші азіатські нотки, смажу все на кунжутній олії.
Тобі знадобиться: 2 моркви, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 500 г креветок, 2 склянки рису, 1 склянка зеленого горошку, 1-2 яйця, 2 ст.л. соєвий соус, зелень.
Приготування: Відвари рис та очисти креветок. Подрібни і злегка обсмаж часник, додай нарізану моркву та перець, смаж ще 3 хвилини, а потім додай креветок. Жар ще 4-5 хвилин.
Додай зелений горошок та варений рис, влий соєвий соус і готуй ще 2 хвилини, помішуючи. Ссунь рис убік, вбий яйця і смаж їх майже до готовності, помішуючи. Після чого перемішай все разом, зніми з вогню та посип зеленню.
Зараз читають:15 оригінальних рецептів яблучного пюре на зиму
10. Рис із креветками та ананасом
Обов'язково спробуй, якщо ти любиш тайську та просто азіатську кухню.
Тобі знадобиться: 300 г рису, 1 ананас, 450 г креветок, 4 ч.л. соєвого соусу, 1 перець чилі, 1 ч.л. рибний соус, петрушка, зелений лук.
Приготування: Подрібни зелену цибулю та чилі, наріж ананас кубиком, очисти креветок та відвари рис. Обсмажити креветок 3 хвилини, відклади убік і в тій же сковороді обсмажити цибулю і чилі. Через 2 хвилини додай рис та ананас, готуй ще 2-3 хвилини і поверни у страву креветки. Влий рибний та соєвий соуси, додай петрушку і готуй ще 2 хвилини.
11. Рис з креветками та броколі
Готову страву можна посипати рубаними горіхами.
Тобі знадобиться: 600 г очищених креветок, 4 склянки суцвіть броколі, 1 болгарський перець, 1,5 склянки рису, 4 зубчики часнику, 1/2 склянки бульйону, 3 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. крохмалю.
Приготування: Відварити рис до готовності. Злегка обсмаж нарізаний болгарський перець і броколі, влий пару ложок води та протушкуй їх під кришкою до м'якості. Окремо обсмажте очищені креветки з часником, додай до креветок рис і готуй ще 3 хвилини. Додай броколі з перцем і бульйон, змішаний із крохмалем та соєвим соусом. Готуй все разом ще 3 хвилини.
12. Рис з креветками та беконом
Дуже цікава та ситна страва з яскравим поєднанням смаків.
Тобі знадобиться: 100 г рису, 40 г бекону, 100 г очищених креветок, 70 г цибулі, 1 зубчик часнику, 4-5 ст. сметани, спеції.
Приготування: Відварити рис до готовності. Дрібно наріж бекон, часник і цибулю, і обсмаж їх до прозорості цибулі. Додай сметану та спеції, перемішай, виклади креветки та протушкуй 2-3 хвилини. Додай рис, перемішай і зніми з вогню.
Джерело: dietcenter.com.ua