Одне і те ж питання, з яким стикаються всі любителі кабачків – які страви можна приготувати з цього овочу? Влітку кабачки доступні кожному, тому можна ні в чому не відмовляти. Розповідаємо 20 найсмачніших рецептів!
Зміст
1. Варення з кабачків
Цікаве варення з ніжним та солодким смаком.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 600 г цукру, 2 лимони.
Приготування: Очисти кабачки, видали насіння і наріж м'якоть кубиком. Засип їх цукром і залиш на ніч. Після чого доведи заготовку до кипіння, проварити 10 хвилин і дай охолонути. Повторіть цей крок ще раз. Лимони подрібни в блендері, додай до кабачків, доведи до кипіння і провари варення ще 15-20 хвилин. Закатай його до стерилізованих банків.
2. Кабачкова ікра
Одна з найкращих закусок, яку можна приготувати з кабачків.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 1 морква, 3 зубчики часнику, спеції, олія.
Приготування: Очисти і крупно наріж всі овочі, збризкати маслом, присоли і загорни у фольгу. Відправ їх у духовку приблизно на півгодини при 180 градусах. А потім відправ овочі, часник і спеції в блендер, подрібни ікру до однорідності і дай їй охолонути в холодильнику.
3. Локшина з кабачків
Для приготування такого незвичайного гарніру достатньо буде лише овочів та овочечистки.
Тобі знадобиться: 700 г кабачків, 1 морква, 1 зубчик часнику, зелень.
Приготування: За допомогою овочечистки наріж моркву та кабачки тонкими стрічками. Обсмаж їх у розігрітій олії приблизно 2-3 хвилини. Всип часник і рубану зелень, і готуй ще 1 хвилину.
4. Кабачкові оладки
Радимо подавати їх зі сметаною чи йогуртовим соусом.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 яйце, 1 ст. сметани, 3-4 ст. борошна, спеції.
Приготування: Натрій і трохи відіжми кабачок. Додай решту інгредієнтів і змішай все разом. Викладай оладки ложкою на сковороду та смажу з двох боків до золотистого кольору.
Зараз читають:15 легких рецептів варення з кавуна
5. Кабачкові мафіни з лимоном
Коли захочеться щось оригінальне, цей рецепт прийде на допомогу!
Тобі знадобиться: 200 г кабачків, 120 г вершкового масла|мастила|, 180 г цукру, 2 яйця, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ч. л. лимонної цедри, 300 г муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 2 щіпки солі.
Приготування: Віночком збий розтоплене вершкове масло, цукор, яйця, сіль, лимонний сік та цедру. Додай тертий кабачок, переміщуй і всип борошно з розпушувачем. Виклади тісто у формочки для маффінів і випікай 25 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Запіканка з кабачків
Чудова сімейна страва як на сніданок, так і на вечерю.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 100-150 г твердого сиру, 4 яйця, 5 ст. сметани, 1 зубчик часнику, 10 г зелені, спеції.
За допомогою віночка змішай яйця , сметану, подрібнений часник, зелень та спеції за смаком. Кабачки наріж кружальцями, виклади в жароміцну форму і полів цією заливкою. Зверху засип кабачки шаром тертого сиру і готуй приблизно 20-30 хвилин у духовці при 180 градусах до золотистого кольору.
7. Компот із кабачків та апельсинів на зиму
Корисний та легкий компот до холодної пори року.
Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 2 апельсини, 500 г цукру, 4,5 л води, цедра 1 лимона.
Приготування: Ошпар апельсини окропом, зніми цедру, а м'якоть – наріж. Наріж кабачки кубиком і засип їх у стерилізовані банки. Туди ж додай шматочки апельсинів та цедру апельсина з лимоном. Залий окропом і залиши на 20 хвилин. Далі злий цю воду, додай у неї цукор, знову доведи до кипіння і залий назад у банки. Закатай компот на зиму.
8. Смузі з кабачком та яблуком
Дієтичний смузі, який допоможе у схудненні та урізноманітнить раціон.
Тобі знадобиться: 100 г очищеного яблука, 50 г кабачка, 30 г зелені, 70 мл води.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. За допомогою блендера збий смузі до однорідності.
9. Пиріг з кабачками
Домашні пироги зовсім не обов'язково мають бути солодким частуванням до чаю.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 3 яйця, 200 г борошна, 1 пучок кропу, 1 ч.л. розпушувача, сіль, спеції.
Приготування: Віночком зби яйця з сіллю та спеціями. Додай тертий сир та кабачки, подрібнену блендером цибулю та рубаний кріп. Перемішай і всип борошно з розпушувачем. Вилий тісто у форму та випікай пиріг 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:15 швидких рецептів на сніданок із сосисками
10. Салат зі свіжими кабачками та помідорами
Дієтичний рецепт для всіх, хто стежить за фігурою та раціоном.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 4 помідори, 2 зубчики часнику, 1 пучок руколи, 1 пучок петрушки, 1 пучок кропу, 100 мл кефіру, спеції.
Приготування: Очисти та наріж кабачок, довільно наріж помідори, подрібни зелень та часник. Приправ салат і заправ його кефіром.
11. Кабачки по-корейськи
Кабачки – один із найкращих варіантів для заготівель у корейському стилі.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 300 г моркви, 4 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1/2 пучка зелені, 1 ст. цукру, 1 ч. л. солі, 1,5 ч. л. коріандру, 1 ст.л. соєвого соусу, 10 ст.л. олії, 2 ст.л. яблучного оцту, спеції.
Натрі кабачки і морква на корейській тертці, а часник, чилі та зелень – подрібни. Додай всі спеції, цукор і сіль, і залий гарячою олією. Влий яблучний оцет, перемішай заготовку і дай їй настоятися кілька годин.
12. Суп-пюре із кабачків
Готовий суп радимо подавати із сухариками або обсмаженим беконом.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 1,5 л бульйону, 200 мл жирних вершків, спеції.
Приготування: Закип'яти бульйон, засип нарізану картоплю і залиш варитися. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай кабачки та смажу ще 4-5 хвилин. Відправ овочі до картоплі, приправ та вари всі разом 10-15 хвилин. Блендером подрібни суп до однорідності, влий вершки, ще раз доведи до кипіння і зніми з вогню.
13. Овочеві котлети з кабачків
Прекрасна альтернатива класичним м'ясним котлетам.
Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 100 г моркви, 150 г картоплі, 2 яйця, 2 зубчики часнику, 10 г зелені, 2 ст.л. манки.
Приготування: Натрій всі овочі на великій тертці і злегка відіжми. Подрібни зелень і часник, зби яйця і змішай усі інгредієнти. Залиш масу на 15 хвилин до розбухання манки. Сформуй та обсмаж котлети на середньому вогні з двох боків.
14. Салат з кабачками та цукіні
Свіжий зелений салат – саме для сезону молодих овочів.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 цукіні, 2 гілочки базиліка, 2 гілочки кінзи, 2 гілочки петрушки, 1 гілочка м'яти, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. оливкової олії, лимонний сік, спеції.
Приготування: За допомогою овочечистки наріж кабачки та цукіні тонкими стрічками. Подрібни всю зелень і часник, змішай салат, приправ за смаком і заправ його оливковою олією з лимонним соком.
Зараз читають:12 відмінних рецептів лангустинів на мангалі
15. Смузі з кабачків із огірком
Освіжаючий смузі на той випадок, коли однотипні рецепти вже набридли.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2 огірки, сік 1/2 лимона, 6 гілочок кропу.
Приготування: Очисти і наріж кабачки з огірками, надішліть всі інгредієнти в блендер і збий до однорідності. За бажанням – додай сіль чи мед.
16. Кабачки як ананаси на зиму
Незвичайна заготівля, яку варто спробувати.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1/2 склянки цукру, 350 мл ананасового соку.
Приготування: Очисти та наріж кабачки кубиком. Додай до них решту інгредієнтів, доведи до кипіння і протушкуй 15 хвилин. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.
17. Закусочні рулетики із кабачків із сиром
Також ці рулетики можна готувати з будь-якою начинкою, яка більше подобається.
Тобі знадобиться: 2-3 кабачки, 250 г сиру, 3 зубчики часнику, 1 пучок кропу, 2 ст.л. сметани, спеції.
Наріж кабачки тонкими слайсами вздовж і злегка обсмаж їх до рум'яності . Змішай сир, сметану, спеції, подрібнений часник та кріп. Загорни начинку у слайси з кабачків. Готово!
18. Фаршировані човники з кабачків
Ситна основна страва, яка ефектно виглядає і водночас легко готується.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 400 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2-3 помідори, 150 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Розріж кабачки навпіл уздовж, за допомогою ложки забери в них насіння та частину м'якоті. Змішай м'ясний фарш, подрібнену цибулю та спеції. Виклади цю начинку в кабачки, зверху додай часточки помідорів і посип тертим сиром. Запікайте 40 хвилин у духовці при 200 градусах. При необхідності – накрий фольгою.
19. Смажені кабачки із соєвим соусом
Така закуска однаково гарна як у гарячому, так і холодному вигляді.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 2 зубчики часнику, 50 мл соєвого соусу, 1,5 ч.л. крохмалю, 1,5 ч.л. цукру.
Приготування: Наріж кабачки брусочками та обсмаж 5 хвилин, помішуючи. Розведи крохмаль у соєвому соусі і додай туди цукор із подрібненим часником. Залий кабачки цією заливкою та прогрій все разом ще 1 хвилину.
20. Тушені кабачки у томаті
Ідеальний літній гарнір до м'яса чи риби!
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. томатної пасти, 2-3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Довільно наріж овочі. Злегка обсмаж томатну пасту в невеликій кількості олії. Додай цибулю, моркву та часник, і протушкуй 4-5 хвилин. Всип кабачки, приправ за смаком і протушкуй блюдо ще 20 хвилин на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua