Любиш варення, але не переносиш довго готувати в літню спеку? Тоді холодне варення стане твоїм порятунком! Фрукти та ягоди в ньому зберігають максимум вітамінів, а готування займає лише кілька хвилин. Головне – зберігай його у темному прохолодному місці, а найкраще – у холодильнику. Ділимося 20 чудовими рецептами!
Зміст
1. Холодне варення з аґрусом
Корисне, смачне і дуже гарне, особливо – із зеленого агрусу.
Тобі знадобиться: 600 г аґрусу, 4 ст.л. лимонного соку, 1-1,2 кг цукру.
Приготування: Зріж з аґрусу хвостики і після цього подрібни ягоди в пюре будь-яким способом. Додайте лимонний сік і цукор, і залиште заготовку на 2 години, періодично помішуючи. Коли цукор розчиниться, розклади варення у стерилізовані банки.
2. Холодне варення з малиною
Оптимальна пропорція ягоди із цукром для малини – 1:1.
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг цукру.
Ретельно перетріть малину з цукром будь-яким зручним способом, залиш на 30 хвилин і перемішай ще раз. Розклади заготовку в стерилізовані банки, ще трохи присип цукром зверху для цукрової пробки, закрий і прибери варення на зберігання.
3. Холодне варення зі сливи
Ароматна садова злива – ще одна чудова основа для холодного варення.
Тобі знадобиться: 1,5 кг сливи без кісточок, 1 апельсин, 1/2 лимона, 1,5 кг цукру, 2 щіпки меленої кориці.
Зараз читають:20 простих і смачних рецептів з тофу
Приготування: Очисти цитруси та наріж усі фрукти. Пропусти їх через м'ясорубку і додай цукор із корицею. Ретельно перемішай варення до розчинення цукру і розклади все у стерилізовані банки.
4. Холодне варення з лимона з медом та імбиром
Повна баночка вітамінів для гарного самопочуття взимку!
Тобі знадобиться: 8 лимонів, 500 г імбиру, 800 г меду.
Приготування: Ретельно вимий і довільно наріж імбир та лимони зі шкіркою. За допомогою блендера або м'ясорубки подрібніть заготовку до однорідності. Додай мед, ретельно перемішай і розклади варення у стерилізовані банки.
5. Полуничне холодне варення
Можеш залишити невеликі шматочки ягід для кращої текстури готового варення.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 кг цукру.
Приготування: Промий полуницю, видалили листя і товкачем або блендером подрібни ягоди до однорідності. Ретельно змішай заготівлю із цукром, залиш на 2 години і перемішай ще раз. Розклади холодне варення в стерилізовані банки.
6. Холодне варення із суниці
Цікавою знахідкою буде додати сюди також кілька листків м'яти.
Тобі знадобиться: 800 г суниці, 600 г цукру.
Акуратно перебери суницю і відправ її в чашу блендера разом з цукром . Зби варення до однорідності і розклади в стерилізовані банки на зберігання.
7. Холодне варення із чорної смородини
Такий приголомшливий аромат, що просто неможливо залишитися байдужим!
Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 2 кг цукру.
Перебери, промий і обсуши чорну смородину, а потім блендером подрібни її до однорідності. Продовжуючи збивати, поступово додай цукор. Розлий холодне варення у стерилізовані банки і відправ на зберігання.
8. Холодне варення з фейхоа з волоськими горіхами
Повноцінний десерт, яким можна дивувати гостей.
Тобі знадобиться: 1 кг фейхоа, 100 г волоських горіхів, 1/2 лимона, 1 кг цукру.
Обдай лимон окропом і наріж його разом зі шкіркою. Так само довільно наріж фейхоа і пропусти все через м'ясорубку або подрібни блендером. Окремо подрібни волоські горіхи в грубу крихту. Змішай все разом із цукром і залиши до його розчинення. Розклади холодне варення в стерилізовані банки.
9. Чорничне холодне варення
Обов'язково перебери ягоди, щоб усунути всі зіпсовані.
Зараз читають:12 рецептів горохового пюре, які урізноманітнять твоє меню
Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 1,5 кг цукру.
Приготування: Акуратно перебери і промийте чорницю. Товкушкою розімні її в пюре або подрібни іншим зручним способом. Змішай із цукром до розчинення і розклади готове варення у стерилізовані банки.
10. Холодне варення з абрикосів та цитрусів
Трохи цитрусів надають солодкій заготівлі ще цікавіший смак.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів без кісточок, 1 апельсин, 1 лимон, 1 кг цукру.
Ретельно вимий і довільно наріж всі фрукти, видали кісточки. Якщо шкірка лимона гірчить, спочатку обдай його окропом. Пропусти все через м'ясорубку, змішай із цукром до розчинення та розклади варення у стерилізовані банки.
11. Холодне варення з|із| червоної смородини
Завдяки великій кількості цукру та пектину – варення трохи желюється.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1,5-2 кг цукру.
Перебери і промий червону смородину , видали хвостики і пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай до розчинення та розклади варення у стерилізовані банки.
12. Холодне варення із персиків
За бажання, додай щіпку кориці для більш насиченого аромату.
Тобі знадобиться: 2 кг персиків, 1,5 кг цукру.
Приготування: Наріж персики часточками та блендером подрібни їх у пюре. Всип цукор і ретельно перемішай заготовку до його розчинення. Розлий холодне варення у стерилізовані банки.
13. Холодне варення з аґрусу з апельсином
Ідеальне поєднання смаків та ароматів в одній заготівлі!
Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 1 апельсин, 1/2 лимона, 500 г цукру.
Приготування: Ретельно вимий і довільно наріж цитруси разом із шкіркою. Перебери аґрус, зріж хвостики та пропусти все через м'ясорубку. Всип цукор, залиш заготівлю на 2 години і знову добре перемішай. Розклади варення, що вийшло, в стерилізовані банки.
14. Холодне варення з журавлини
Якщо твоя журавлина занадто кисла або терпка, тоді додай більше цукру.
Тобі знадобиться: 1 кг журавлини, 1 кг цукру.
Приготування: Ретельно промий і подрібни журавлину будь-яким зручним способом. Всип цукор, перемішай і залиши до його розчинення. Перелийте варення в стерилізовані банки і відправте на зберігання.
15. Холодне варення з кизилу
Працювати з кизилом краще у рукавичках – так зручніше.
Зараз читають:Гарбузові ласощі на зиму: смачно, корисно, різноманітно
Тобі знадобиться: 1 кг кизилу, 1 кг цукру.
Обдай кизил окропом, а потім – засип його цукром. Вручну ретельно розімніть заготовку і залиш на кілька годин. Після чого перетріть варення через сито і розклади в стерилізовані банки.
16. Холодне варення з обліпихи
Дивовижна підзарядка для імунітету в холодну пору року.
Тобі знадобиться: 800 г обліпихи, 400-500 г цукру.
Приготування: Ретельно промий обліпиху, дай їй трохи обсохнути і відправи в блендер. Туди ж додай половину цукру і зби все до однорідності. Після чого всип цукор, що залишився, в вийшло пюре і ретельно перемішай. Розклади варення у стерилізовані банки.
17. Холодне варення з жимолості
Завдяки щіпці лимонної кислоти – варення ще краще зберігатиметься.
Тобі знадобиться: 1 кг жимолості, 1,5 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.
Перебери, ретельно промий і обсуши жимолість. Перебий ягоду в пюре і додай цукор. Перемішай, залиш на кілька годин і знову ретельно перемішай. Розлий холодне варення у стерилізовані банки.
18. Холодне варення з ожини
Цей рецепт холодного варення точно завоює твоє серце своєю легкістю та швидкістю приготування.
Тобі знадобиться: 1 кг ожини, 1 кг цукру.
Приготування: Промий та обсуши ожину. Блендером збий її до однорідності, перетрій через сито і змішай пюре з цукром до розчинення. Залиш варення на 1 годину, періодично помішуючи, а потім розклади в стерилізовані банки.
19. Холодне варення з інжиру
Інжир дуже солодкий сам по собі, тому цукру може піти менше.
Тобі знадобиться: 600 г інжиру, 400 г цукру.
Приготування: Промий інжир, зріж хвостики та блендером подрібни плоди до однорідності. Всип цукор, ще раз збий і розклади варення в стерилізовані банки.
20. Холодне варення з брусниці
Брусниця – дуже корисна ягода, тому подвійно важливо зберегти всі її властивості.
Тобі знадобиться: 1 кг брусниці, 1 кг цукру.
Пропусти брусницю через м'ясорубку або подрібни за допомогою блендера. Після чого ретельно змішай її з цукром до розчинення та розклади варення у стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua