10 простих рецептів узвару з гарбуза

Гарбуз – чудова основа не тільки для гарнірів, основних страв чи десертів. Наприклад, вона чудово підходить і для приготування напоїв, особливо якщо вибрати більш солодкі сорти з насиченим смаком. Компоти з гарбуза – одне задоволення! Ділимося 10 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Компот із гарбуза з лимоном
  • 2. Компот із гарбуза з апельсином
  • 3. Компот із гарбуза з яблуками
  • 4. Компот із гарбуза на зиму
  • 5. Компот із гарбуза з курагою
  • 6. Компот із гарбуза з цитрусами
  • 7. Компот з гарбуза та обліпихи
  • 8. Компот з гарбуза та аличі
  • 9. Компот із гарбуза з виноградом
  • 10. Компот із гарбуза та сухофруктів
  • 1. Компот із гарбуза з лимоном

    Оригінальний освіжаючий напій із неймовірно яскравим ароматом.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 100 мл лимонного соку, 100 г цукру, 2 л води, 5-10 бутонів гвоздики.

    Приготування: Закип'яти воду з гвоздикою, додати цукор і проварити до розчинення. Додай нарізаний кубиком гарбуз і вари 7-10 хвилин на слабкому вогні. Додай лимонний сік, знову доведи компот до кипіння, зніми з вогню і дай охолонути під кришкою.

    Зараз читають:20 простих рецептів варення-п'ятихвилинки з червоної смородини

    2. Компот із гарбуза з апельсином

    Солодкий гарбуз гармонійно поєднується з різними цитрусовими.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 500 г гарбуза, 1 апельсин, 4 ст. цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай цукор, кубики гарбуза та кружечки неочищеного апельсина. Додай лимонну кислоту та вари компот 7-10 хвилин на слабкому вогні. Дай йому охолонути під кришкою.

    3. Компот із гарбуза з яблуками

    Абсолютно безпрограшне поєднання, незалежно від сортів яблук та гарбуза.

    Тобі знадобиться: 1,5-2 л води, 100 г цукру, 300 г гарбуза, 3 яблука, спеції.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром і додай нарізаний кубиком гарбуз та яблука. Додай спеції до смаку, провари компот близько 10 хвилин і дай охолонути під кришкою.

    4. Компот із гарбуза на зиму

    Проста та лаконічна заготівля. Нічого зайвого, тільки гарбуз!

    Тобі знадобиться: 400 г цукру, 1 кг гарбуза, 1 ч.л. оцту, 1 л води.

    Приготування: Наріж очищений гарбуз кубиком, засип цукром і залий водою. Доведи до кипіння, проварити 15-20 хвилин на слабкому вогні і влий оцет. Закатай компот у стерилізовані банки.

    5. Компот із гарбуза з курагою

    Перш ніж додавати курагу в каструлю, рекомендуємо її добре промити.

    Зараз читають:15 кращих рецептів тарталеток з куркою та грибами

    Тобі знадобиться: 1,5-2 л води, 100 г цукру, 300 г гарбуза, 100 г кураги.

    Залий курагу водою, доведи до кипіння і додай цукор. Всип нарізаний гарбуз, провари компот 7-10 хвилин і дай охолонути під кришкою.

    6. Компот із гарбуза з цитрусами

    Чим більше цитрусів, тим більш насиченим виходить цей компот.

    Тобі знадобиться: 3-4 л води, 1 кг гарбуза, 1 лимон, 2 апельсини, 2 мандарини, 1 склянка цукру.

    Приготування: Наріж гарбуз, засип його цукром, залий водою і доведи до кипіння. Проварити 5-7 хвилин. Влий сік всіх цитрусових і провари компот ще 3-4 хвилини. Дай йому охолонути під кришкою.

    7. Компот з гарбуза та обліпихи

    Головна перевага такого компоту – величезна концентрація вітамінів.

    Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 150 г обліпихи, 1,5 л води, 100 г цукру.

    Приготування: Закип'яти воду із цукром. Виклади нарізаний кубиком гарбуз і обліпиху. Проваріть компот 5-7 хвилин після повторного кипіння і дай охолонути під кришкою.

    8. Компот з гарбуза та аличі

    Видаляти кісточки з аличі зовсім необов'язково – так компот буде лише більш насиченим.

    Зараз читають:10 найсмачніших рецептів тарталеток із чорною ікрою

    Тобі знадобиться: 1,5-2 л води, 100 г цукру, 300 г гарбуза, 200 г аличі.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, додай аличу і цукор, залий водою і доведи до кипіння. Провар компот близько 10 хвилин на слабкому вогні і дай охолонути під кришкою.

    9. Компот із гарбуза з виноградом

    Найкраще підходить великий виноград із виразним смаком.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 120 г цукру, 400 г гарбуза, 200-250 г винограду, спеції.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром і спеціями до смаку, додай нарізаний гарбуз і провари 5 хвилин. Всип виноград і провари ще 5 хвилин. Дай компоту охолонути під кришкою.

    10. Компот із гарбуза та сухофруктів

    Важко знайти ще кращий осінньо-зимовий компот!

    Тобі знадобиться: 1 гарбуз, 250 г сухофруктів, 60 г шипшини, 1 паличка кориці, цукор.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, а сухофрукти – злегка вимочити в теплій воді. Закип'ятіть воду для компоту з цукром до смаку. Засип шипшину та вари 15 хвилин. Всип інші інгредієнти і корицю, і вари компот ще 5 хвилин. Дай йому настоятись під кришкою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *