Гарбуз – чудова основа не тільки для гарнірів, основних страв чи десертів. Наприклад, вона чудово підходить і для приготування напоїв, особливо якщо вибрати більш солодкі сорти з насиченим смаком. Компоти з гарбуза – одне задоволення! Ділимося 10 найкращими рецептами!
Зміст
1. Компот із гарбуза з лимоном
Оригінальний освіжаючий напій із неймовірно яскравим ароматом.
Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 100 мл лимонного соку, 100 г цукру, 2 л води, 5-10 бутонів гвоздики.
Приготування: Закип'яти воду з гвоздикою, додати цукор і проварити до розчинення. Додай нарізаний кубиком гарбуз і вари 7-10 хвилин на слабкому вогні. Додай лимонний сік, знову доведи компот до кипіння, зніми з вогню і дай охолонути під кришкою.
Зараз читають:20 простих рецептів варення-п'ятихвилинки з червоної смородини
2. Компот із гарбуза з апельсином
Солодкий гарбуз гармонійно поєднується з різними цитрусовими.
Тобі знадобиться: 2 л води, 500 г гарбуза, 1 апельсин, 4 ст. цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай цукор, кубики гарбуза та кружечки неочищеного апельсина. Додай лимонну кислоту та вари компот 7-10 хвилин на слабкому вогні. Дай йому охолонути під кришкою.
3. Компот із гарбуза з яблуками
Абсолютно безпрограшне поєднання, незалежно від сортів яблук та гарбуза.
Тобі знадобиться: 1,5-2 л води, 100 г цукру, 300 г гарбуза, 3 яблука, спеції.
Приготування: Закип'ятіть воду з цукром і додай нарізаний кубиком гарбуз та яблука. Додай спеції до смаку, провари компот близько 10 хвилин і дай охолонути під кришкою.
4. Компот із гарбуза на зиму
Проста та лаконічна заготівля. Нічого зайвого, тільки гарбуз!
Тобі знадобиться: 400 г цукру, 1 кг гарбуза, 1 ч.л. оцту, 1 л води.
Приготування: Наріж очищений гарбуз кубиком, засип цукром і залий водою. Доведи до кипіння, проварити 15-20 хвилин на слабкому вогні і влий оцет. Закатай компот у стерилізовані банки.
5. Компот із гарбуза з курагою
Перш ніж додавати курагу в каструлю, рекомендуємо її добре промити.
Зараз читають:15 кращих рецептів тарталеток з куркою та грибами
Тобі знадобиться: 1,5-2 л води, 100 г цукру, 300 г гарбуза, 100 г кураги.
Залий курагу водою, доведи до кипіння і додай цукор. Всип нарізаний гарбуз, провари компот 7-10 хвилин і дай охолонути під кришкою.
6. Компот із гарбуза з цитрусами
Чим більше цитрусів, тим більш насиченим виходить цей компот.
Тобі знадобиться: 3-4 л води, 1 кг гарбуза, 1 лимон, 2 апельсини, 2 мандарини, 1 склянка цукру.
Приготування: Наріж гарбуз, засип його цукром, залий водою і доведи до кипіння. Проварити 5-7 хвилин. Влий сік всіх цитрусових і провари компот ще 3-4 хвилини. Дай йому охолонути під кришкою.
7. Компот з гарбуза та обліпихи
Головна перевага такого компоту – величезна концентрація вітамінів.
Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 150 г обліпихи, 1,5 л води, 100 г цукру.
Приготування: Закип'яти воду із цукром. Виклади нарізаний кубиком гарбуз і обліпиху. Проваріть компот 5-7 хвилин після повторного кипіння і дай охолонути під кришкою.
8. Компот з гарбуза та аличі
Видаляти кісточки з аличі зовсім необов'язково – так компот буде лише більш насиченим.
Зараз читають:10 найсмачніших рецептів тарталеток із чорною ікрою
Тобі знадобиться: 1,5-2 л води, 100 г цукру, 300 г гарбуза, 200 г аличі.
Приготування: Наріж гарбуз кубиком, додай аличу і цукор, залий водою і доведи до кипіння. Провар компот близько 10 хвилин на слабкому вогні і дай охолонути під кришкою.
9. Компот із гарбуза з виноградом
Найкраще підходить великий виноград із виразним смаком.
Тобі знадобиться: 2 л води, 120 г цукру, 400 г гарбуза, 200-250 г винограду, спеції.
Приготування: Закип'ятіть воду з цукром і спеціями до смаку, додай нарізаний гарбуз і провари 5 хвилин. Всип виноград і провари ще 5 хвилин. Дай компоту охолонути під кришкою.
10. Компот із гарбуза та сухофруктів
Важко знайти ще кращий осінньо-зимовий компот!
Тобі знадобиться: 1 гарбуз, 250 г сухофруктів, 60 г шипшини, 1 паличка кориці, цукор.
Приготування: Наріж гарбуз кубиком, а сухофрукти – злегка вимочити в теплій воді. Закип'ятіть воду для компоту з цукром до смаку. Засип шипшину та вари 15 хвилин. Всип інші інгредієнти і корицю, і вари компот ще 5 хвилин. Дай йому настоятись під кришкою.
Джерело: dietcenter.com.ua