20 найсмачніших гарнірів до свинячих реберців

Багато хто любить свинячі реберця за їхній яскравий смак і аромат, проте тут важливо не тільки правильно приготувати саме м'ясо, але й вдало підібрати для нього гарнір. Сьогодні ми хочемо допомогти тобі з цим завданням та зібрали велику добірку різних ідей та рецептів!

Зміст

  • 1. Запечена картопля зі спеціями
  • 2. Капустяний салат
  • 3. Смажена стручкова квасоля
  • 4. Тушкована квасоля з овочами
  • 5. Картопляний салат із квашеною капустою
  • 6. Кукурудзяна каша на сметані
  • 7. Пюре із червоної сочевиці
  • 8. Спаржа в духовці
  • 9. Запечені баклажани та болгарський перець
  • 10. Тушені кабачки
  • 11. Салат зі шпинатом та овочами
  • 12. Гарбуз із чорносливом
  • 13. Батат з морквою та фетою
  • 14. Салат з маринованими огірками
  • 15. Тушені помідори з цибулею та овочами
  • 16. Рис із родзинками та м'ятою
  • 17. Гречка з чорносливом
  • 18. Вермішель у томаті
  • 19. Смажені яблука
  • 20. Запечені груші із цибулею
  • 1. Запечена картопля зі спеціями

    Один з найкращих способів приготувати картоплю, особливо до реберця.

    Тобі знадобиться: 8 картоплин, 2 яєчні білки, по 1-2 ч.л. кмину, паприки, італійських трав, солі, суміші перців та інших спецій, 4 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Наріж картопля брусочками, залий його збитими білками і перемішай. Змішай всі спеції і знову перемішай. Густо змасти лист маслом, виклади картоплю і запікай близько 40 хвилин при 190 градусах в духовці, періодично перемішуючи.

    2. Капустяний салат

    Підійде як білокачанна, так і фіолетова капуста однаково смачно.

    Тобі знадобиться: 1/2 качана капусти, 1 морква, 1/2 пучка зелені, по 2 ст. рослинної олії та яблучного оцту, сіль, цукор, спеції.

    Приготування: Наріж капусту і трохи розімні її з сіллю і цукром. Натрій моркву, подрібни зелень і заправ все маслом з оцтом і спеціями.

    3. Смажена стручкова квасоля

    Якщо стручки квасолі цілі – зріж кінчики і розріж їх на кілька частин.

    Тобі знадобиться: 400 г стручкової квасолі, 5 зубчиків часнику, олія, спеції.

    Приготування: Приваріть стручкову квасолю 2-3 хвилини і викладіть її в розігріте масло. Додай подрібнений часник і спеції, і смажу до готовності, помішуючи.

    4. Тушкована квасоля з овочами

    Щоб квасоля швидше приготувалася, замочіть її на ніч у воді.

    Зараз читають:Огірки по-болгарськи на зиму: 20 легких рецептів

    Тобі знадобиться: 150 г квасолі, 200 г помідорів, 2 болгарські перці, 150 г моркви, 150 г цибулі, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Відвари квасолю до готовності. Довільно наріж овочі та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Додай помідори та болгарський перець, і протушкуй 5 хвилин на середньому вогні. Додай томатну пасту та спеції, і протушкуй ще 5 хвилин під кришкою. Додай квасолю та 1/2-1 склянки відвару від неї. Туши всі разом ще 15-20 хвилин.

    5. Картопляний салат із квашеною капустою

    Простий і ситний салат, який ідеально доповнює свинячі реберця.

    Тобі знадобиться: 300 г картоплі, 200 г квашеної капусти, 70 г маринованих огірків, 60 г цибулі, олія, 1 ч.л. гірчиці, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю і наріж всі інгредієнти кубиком. Відіжми квашену капусту і додай туди ж. Заправ салат олією, гірчицею і спеціями до смаку.

    6. Кукурудзяна каша на сметані

    Готову кашу можна посипати розфарбованою фетою чи бринзою.

    Тобі знадобиться: 200 г кукурудзяної крупи, 200 г сметани, 400 мл води.

    Змішай воду і сметану, і доведи до кипіння. Поступово всип кукурудзяну крупу, постійно помішуючи. Вари кашу на слабкому вогні близько 10 хвилин, продовжуючи заважати.

    7. Пюре із червоної сочевиці

    Рекомендуємо використовувати саме червону сочевицю, тому що пюре з неї виглядає апетитніше.

    Тобі знадобиться: 1 склянка червоної сочевиці, 2 склянки води, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Промийте сочевицю, залийте її водою і варіть на середньому вогні під кришкою, поки вода не вбереться. Приправ, додай вершкове масло і подрібни сочевицю блендером.

    8. Спаржа в духовці

    Якщо захочеться доповнити свинячі реберця чимось сезонним та оригінальним!

    Тобі знадобиться: 1 кг спаржі, 4 ст. рослинної олії, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Зріж жорсткі кінчики спаржі та виклади її на пергамент. Збризкайте маслом з часником і спеціями. Відправ спаржу в духовку на 10-15 хвилин при 200-220 градусах.

    9. Запечені баклажани та болгарський перець

    Буде ще смачніше, якщо посипати готові овочі рубаною кінзою.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 4 болгарські перці, 1 головка часнику, 1 фіолетова цибулина, 80 мл оливкової олії, спеції.

    Приготування: Крупно наріж овочі, очисти часник і змішай все з олією та спеціями. Виклади у форму або пергамент і відправ на 20 хвилин в духовку при 200 градусах.

    Зараз читають:Кистибий з картоплею: 12 рецептів на будь-який смак

    10. Тушені кабачки

    За цим рецептом однаково добре виходять як молоді, і старі кабачки.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 1 морква, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх 3-5 хвилин. Додай довільно нарізані кабачки та туші під кришкою, помішуючи до готовності на слабкому вогні. В кінці – приправ та додай зелень.

    11. Салат зі шпинатом та овочами

    Легкий розвантажувальний салат, який якраз підходить до ситних свинячих реберців.

    Тобі знадобиться: 200 г шпинату, по 100 г помідорів, огірків та болгарського перцю, 2 стебла селери, 8 помідорів чері, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі і змішай їх з листям шпинату. Приправ та збризкати салат оливковою олією.

    12. Гарбуз із чорносливом

    Один із найоригінальніших гарнірів до запечених свинячих реберець!

    Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 80 г чорносливу, 80 г яблук, 40 г волоських горіхів, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти, включаючи олію, середніми шматочками. Виклади у форму, полів лимонним соком, посип спеціями та рубаними горіхами. Відправ гарбуз в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.

    13. Батат з морквою та фетою

    Солона фета дуже гармонійно доповнює солодкі запечені овочі.

    Тобі знадобиться: 300 г батату, 300 г моркви, 100 г фети, 1 ч.л. паприки, 2 зубчики часнику, 4 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Наріж батат і моркву середніми шматочками, змішай з олією, часником та спеціями. Відправте в духовку приблизно на 30-35 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до кінця – посипай усе розфарбованою фетою.

    14. Салат з маринованими огірками

    Коли хочеться доповнити свинячі реберця чимось максимально простим, але пікантним.

    Тобі знадобиться: 6-8 квашених огірків, 2 цибулини, 5 гілочок зелені, олія.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – пір'ям. Подрібни зелень і заправ салат олією.

    15. Тушені помідори з цибулею та овочами

    Тушковані овочі давно стали звичними, але й тут можна оригінально.

    Тобі знадобиться: 7 помідорів, 2 болгарські перці, 2 стебла селери, 2 цибулини, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. винного оцту, олія, спеції.

    Зараз читають:10 смачних салатів з огірків, що переросли, на зиму

    Приготування: Дрібно наріж перець, селера, цибуля і часник, або подрібни їх у блендері. Обсмажити все в олії 5 хвилин, помішуючи. Додай оцет, спеції та нарізані часточками помідори. Туші на слабкому вогні під кришкою 10-15 хвилин.

    16. Рис із родзинками та м'ятою

    Незвичайний індійський гарнір нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 150 г рису, 1 ч.л. каррі, 50 г ізюму, 2 гілочки м'яти, спеції.

    Приготування: Відвари рис до готовності і змішай його з каррі, рубаними листочками м'яти та спеціями до смаку. Додай заздалегідь запарений родзинки і знову перемішай.

    17. Гречка з чорносливом

    Дуже оригінальний гарнір із простої та звичної крупи.

    Тобі знадобиться: 1 склянка гречки, 1 морква, 1 цибулина, 100 г чорносливу, спеції.

    Приготування: Відварити гречку майже до готовності. Залий чорнослив окропом на 10 хвилин і потім його наріж. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх з чорносливом 5-7 хвилин і приправ. Додай гречку і доведи все до готовності, помішуючи.

    18. Вермішель у томаті

    Простий спосіб смачно приготувати звичайнісіньку тонку вермішель.

    Тобі знадобиться: 200 г вермішелі, 2 ст. томатної пасти, 1 цибулина, спеції.

    Відвари вермішель до готовності. Подрібни цибулю, обсмаж її до прозорості і додай томатну пасту і 100 мл води. Туши все ще пару хвилин, приправ, додай вермішель і перемішай. Прогрій 2 хвилини та зніми з вогню.

    19. Смажені яблука

    Фруктові гарніри дуже добре підходять саме до свинячих реберців.

    Тобі знадобиться: 3 яблука, 2 цибулини, по 1 ст. вершкового та рослинного масел, цукор, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям і обсмаж її до легкої рум'яності на суміші олій. Додай нарізані яблука і всі спеції, і смажу ще 3-4 хвилини, помішуючи.

    20. Запечені груші із цибулею

    Соковиті груші з ароматними травами та пікантною цибулею – просто знахідка до свинячих реберець!

    Тобі знадобиться: 3 груші, 1 фіолетова цибулина, 4 гілочки чебрецю, 1,5 ст.л. меду, 4 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. яблучного оцту, спеції.

    Приготування: Наріж груші та цибулю часточками, і виклади їх у форму для запікання. Додай гілочки чебрецю і полів усе оливковою олією, яблучним оцтом та медом. Приправ за смаком і відправ у духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *