Картоплю часто додають у овочеве рагу, щоб воно було більш ситним. Але це не обов'язковий інгредієнт! Без неї страва виходить легкою та дієтичною, а в більшості випадків – ще й швидше готується. Ділимося 15 чудовими рецептами!
Зміст
1. Овочеве рагу з кабачків без картоплі
Літній рецепт нашвидкуруч з мінімуму інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 3 помідори, 2 моркви, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Наріж кабачки кубиком, подрібни очищені помідори, дрібно нарубай цибулю і моркву натрій. Обсмаж цибулю та моркву до м'якості. Додай решту овочів і спецій, і протушкуй рагу під кришкою 20 хвилин.
2. Овочеве рагу без картоплі в мультиварці
Дуже просто і швидко – достатньо лише все нарізати та скласти у чашу мультиварки.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 баклажан, 1 стебло селери, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 жмені стручкової квасолі, 2 помідори, спеції, часник, зелень, 1 склянка води.
Приготування: Довільно наріж і склади всі овочі в змащену олією чашу мультиварки. Влий воду і увімкни режим «Гасіння» на 40 хвилин. Наприкінці додай спеції, рубану зелень та часник до смаку.
3. Овочеве рагу з куркою без картоплі
Рекомендуємо брати саме грудку – так рагу буде ще корисніше.
Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 150 г цибулі, 150 г моркви, 600 г цвітної капусти, 600 г кабачків, 15 г томатної пасти, 1 склянка води, спеції.
Злегка обсмаж нарізану цибулю і моркву, додай нарізану курку і смажу ще 5-7 хвилин, помішуючи. Додай томатну пасту, спеції та перемішай. Потім додай нарізані кабачки, маленькі суцвіття цвітної капусти, воду та спеції. Туші рагу під кришкою на слабкому вогні до готовності овочів.
Зараз читають:15 супів-пюре з броколі, які урізноманітнять твій раціон
4. Овочеве рагу без картоплі у рукаві
За бажанням додай трохи соєвого соусу або томатної пасти.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 баклажан, 2 моркви, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 жмені зеленого горошку, 2 жмені кукурудзи, 2 помідори, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Довільно наріж овочі. Склади всі інгредієнти в рукав, додай олію та спеції до смаку, перемішай і відправ рагу в духовку на 35 хвилин при 180 градусах.
5. Овочеве рагу з баклажанами без картоплі
Рагу з баклажанами виходить досить ситним навіть без картоплі.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 баклажани, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, спеції, зелень, 100 мл води.
Приготування: Наріж цибулю, моркву та болгарський перець і обсмаж їх 5 хвилин. Додай нарізані кубиком баклажани та кабачки, і смажу ще 5-7 хвилин. Додай нарізані помідори та воду, і туши рагу 15-20 хвилин під кришкою до готовності. Приправ та додай рубану зелень.
6. Овочеве рагу без картоплі у горщиках
Запечена у горщиках їжа завжди трохи особлива на смак!
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 баклажани, 2 моркви, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 помідори, 2 ст.л. томатної пасти, 100 мл води, спеції.
Приготування: Довільно наріж і виклади овочі в горщики. Приправ за смаком. Розведи томатну пасту у воді, влий трохи цієї заливки в горщики і відправ їх на 35 хвилин в духовку при 180 градусах.
7. Овочеве рагу з кукурудзою без картоплі
Якщо немає молодої кукурудзи в качанах, тоді просто візьми консервовану.
Тобі знадобиться: 2 качани кукурудзи, 300 г кабачків, 1 болгарський перець, 350 г помідорів, 200 г цибулі, 1 пучок петрушки, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Зріж кукурудзу з качанів, подрібни часник з петрушкою, натрі помідори і наріж решту овочів. Приварити кукурудзу 10 хвилин у невеликій кількості води, доки вона не википить.
Окремо обсмажте цибулю та болгарський перець 5-7 хвилин, додай кабачок, кукурудзу та спеції, і готуй ще 5 хвилин. Додай помідори та петрушку, і туши всі разом ще 15 хвилин під кришкою. Дай готовому рагу трохи настоятися.
8. Овочеве рагу з в'яленими помідорами
Незвичайний та пікантний варіант. Можеш додати трохи копченої паприки.
Тобі знадобиться: 1 цибулина, 300 г цвітної капусти, 1 болгарський перець, 150 г стручкової квасолі, 3 ст.л. в'ялених помідорів, 2 зубчики часнику, спеції.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів соусу зі слив на зиму
Приготування: Подрібни і обсмаж цибулю до м'якості, додай суцвіття цвітної капусти і жар ще 5 хвилин, помішуючи. Додай спеції та нарізаний болгарський перець, і готуй ще 5 хвилин. Додай стручкову квасолю та туші рагу під кришкою до готовності. За пару хвилин до кінця – додай рубані в'ялені помідори, часник та спеції.
9. Овочеве рагу з квасолею без картоплі
Для більш яскравого кольору можеш змішати червону та білу квасолю.
Тобі знадобиться: 1 болгарський перець, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, 1,5 склянки вареної квасолі, 500 г помідорів, орегано, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх 5 хвилин. Додай болгарський перець і кабачок, і смажу ще 5 хвилин. Додай терті помідори, орегано та спеції, і туши всі 10 хвилин під кришкою. Всип квасолю і продовжуй тушкувати рагу ще 7 хвилин до готовності.
10. Овочеве рагу з кольоровою та білокачанною капустою
Відразу два види капусти зроблять рагу ще різноманітнішим!
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 3 болгарські перці, 1 морква, 250 г білокачанної капусти, 250 г цвітної капусти, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Довільно наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх 2-3 хвилини. Додай солодкий перець і смажу ще 3-4 хвилини, помішуючи. Додай кабачки, маленькі суцвіття цвітної капусти та нашатковану білокачанну капусту. Приправте і туші все під кришкою на середньому вогні 5-7 хвилин, помішуючи. Після чого туші рагу ще 15 хвилин на слабкому вогні, підлить трохи води за потребою.
11. Овочеве рагу з броколі без картоплі
Цікаве поєднання овочів, яке вигідно вирізняється серед класичних рецептів.
Тобі знадобиться: 200 г цвітної капусти, 200 г броколі, 200 г стручкової квасолі, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, 3 помідори, зелень, часник, спеції.
Приготування: Розбери броколі та цвітну капусту на суцвіття, дрібно наріж цибулю, а морква та болгарський перець – наріж середніми шматочками. Обсмаж цибулю до м'якості, додай моркву та перець, і смаж ще 3-4 хвилини.
Додай броколі, цвітну капусту та стручкову квасолю, і смажу ще 7-10 хвилин, помішуючи. Додай половинки помідорів, спеції, часник та зелень за смаком. Прогрій рагу ще кілька хвилин і зніми з вогню.
12. Овочеве рагу без картоплі зі сметаною
Замість сметани можна взяти жирні вершки – також дуже смачно.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 3 помідори, 100 мл сметани, спеції, зелень.
Зараз читають:20 салатів з креветками та ананасом, перед якими складно встояти
Приготування: Довільно наріж всі овочі. Обсмажити цибулю з морквою кілька хвилин, додати кабачки, баклажани і перець, і смажити ще 5 хвилин. Додай помідори та туші все на середньому вогні, поки овочі не дадуть багато соку. Додай сметану, зелень та спеції, і протушкуй рагу ще 5-7 хвилин.
13. Овочеве рагу з грибами без картоплі
Пісне рагу з багатим та яскравим смаком.
Тобі знадобиться: 400 г грибів, 100 г моркви, 150 г цибулі, 200 г капусти, 200 г кабачків, 20 г кінзи, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Довільно все нашаткуй. Обсмажте цибулю з грибами 5 хвилин, помішуючи. Додай моркву і смажу ще 3 хвилини, потім всип капусту, трохи зменш вогонь і готуй ще 5 хвилин. Додай кабачки, спеції та пару ложок води, і туши всі разом 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Наприкінці – додай рубану кинзу та часник.
14. Овочеве рагу з гарбузом без картоплі
Рагу з гарбузом набуває зовсім іншого незвичного смаку.
Тобі знадобиться: 200 г цукіні, 1 цибулина, 200 г моркви, 400 г гарбуза, 200 г болгарського перцю, 300 г помідорів у власному соку, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.
Приготування: Подрібни цибулю і часник і обсмаж їх до золотистості. Розомни томати і влий туди ж. Наріж кубиком інші овочі і теж додай їх до засмаження і томату. Туши все на середньому вогні під кришкою близько 30 хвилин до готовності гарбуза, а потім приправ рагу і додай рубану зелень.
15. Овочеве рагу з брюссельською капустою
Для цього рецепту підходять як свіжі, так і заморожені овочі.
Тобі знадобиться: 300 г брюссельської капусти, 150 г гарбуза, 1 цибуля, 1 морква, 250 г консервованої кукурудзи, 100 г зеленого горошку, 1 болгарський перець, італійські трави, спеції.
Приготування: Розріж брюссельську капусту навпіл і приваріть її 5-7 хвилин в киплячій воді. Порей наріж кільцями і обсмаж пару хвилин, додай нарізаний кубиком гарбуз і моркву, влий трохи води або рідини від консервованої кукурудзи та туші 10 хвилин під кришкою.
Додай нарізаний кубиком перець і зелений горошок і готуй ще 10 хвилин. Додай капусту, кукурудзу, італійські трави та спеції. Протушкуй ще 5 хвилин, зніми рагу з вогню і дай йому трохи настоятися.
Джерело: dietcenter.com.ua