Свиняча грудинка просто дивовижно виходить у духовці – таке ніжне м'ясо буквально тане в роті. Найчастіше роблять нарізку для бутербродів або просто закуску для святкового столу. Лови добірку з 10 перевірених рецептів!
Зміст
1. Запечена свиняча грудинка у фользі
Смачна та апетитна м'ясна закуска, яка вийде краще за будь-яку покупну шинку.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої грудинки, 8 зубчиків часнику, 1 ч.л. солі, спеції.
Приготування: Нашпигуй грудинку пластинками часнику, натрій спеціями за смаком і загорни у фольгу. Запікайте всі 1,5 години в духовці при 190 градусах.
2. Свиняча грудинка з медом та копченою паприкою в духовці
Особливість цього рецепту в тому, що грудинка спочатку маринується у розсолі.
Тобі знадобиться: 800 г свинячої грудинки, 1 ст. італійських трав, 3 лаврові листки, 25 г часнику, 1 ст.л. спецій, 1 ч. л. меду, 1 ч.л. копченої паприки, 2 ст. солі.
Приготування: У 1,5 л води додай сіль, італійські трави та лавровий лист. Доведи до кипіння, дай розсолу охолонути і залий їм свинячу грудинку на ніч. Після чого обсуши її, розріж навпіл і натрій подрібненим часником з паприкою та спеціями.
Зараз читають:12 найкращих рецептів картоплі з сосисками в духовці
Склади два шматки грудинки внутрішньою стороною один до одного та шкірою назовні. Перев'яжи ниткою, оберни фольгою та запікай 1 годину при 180 градусах у духовці. Потім розгорни фольгу, злий сік, що виділився, змішай його з медом, обмаж їм грудинку і запікай ще 15 хвилин. Переверни, знову обмаж і запікай ще 15 хвилин.
3. Свиняча грудинка з аджикою та соєвим соусом у рукаві
Ідеально виходить із пряною домашньою аджикою без консервантів та зайвих добавок.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої грудинки, 100 г аджики, 50 мл соєвого соусу, спеції.
Приготування: Натрій грудинку сумішшю аджики, соєвого соусу і спецій, замаринуй її на 2 години і виклади в рукав. Запікайте м'ясо 1,5 години в духовці при 190 градусах.
4. Рулет зі свинячої грудинки з гірчицею в духовці
Такий найпростіший рулет легко замінить магазинну ковбасу.
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячої грудинки, 5 зубчиків часнику, 1 ст. діжонської гірчиці, по 1 ч. л. меленого чорного перцю, коріандру та кмину, сіль, спеції.
Приготування: Зріж з грудинки шкіру і натрій м'ясо всіма спеціями, гірчицею і давленим часником. Залиш на ніч у холодильнику, зверни в щільний рулет і зв'яжі ниткою.
Виклади рулет у форму для запікання та накрий фольгою. Готуй страву в духовці – спочатку 1,5 години при 100 градусах, потім 1 годину при 130 градусах і потім півгодини при 220 градусах без фольги. Дай охолонути і прибери на ніч у холодильник.
Зараз читають:15 відмінних рецептів конфітюру з полуниці
5. Свиняча грудинка в томатно-гірчичному соусі в духовці
Простий маринад із продуктів, які точно знайдуться у твоєму холодильнику.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої грудинки, 2 ст. кетчупу, 1 ст.л. гірчиці, 1 ст. олії, спеції, 2 зубчики часнику.
Змішай всі інгредієнти, крім грудинки, натрій ними свинячу грудинку і залиш на 1-2 години. Запікайте її в духовці при 180 градусах ще приблизно 1 годину.
6. Свиняча грудинка з картоплею та сметаною в духовці
Ситна, смачна та калорійна вечеря для великої родини.
Тобі знадобиться: 600 г свинячої грудинки, 600 г картоплі, 1 цибулина, 1 гілочка розмарину, спеції, 4 ст.л. сметани.
Приготування: Виклади у форму нарізану картоплю та цибулю, і змішай їх зі сметаною та спеціями. Додай нарізану порційними шматками свинячу грудинку і зверху виклади гілочку розмарину. Накрийте все фольгою і запікайте 1 годину при 200 градусах в духовці.
7. Свиняча грудинка з імбиром та зеленню в духовці
Один із найяскравіших і ароматніших маринадів для свинячої грудинки у цій добірці.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої грудинки, 2 зубчики часнику, 1 см імбиру, спеції, 1 ч.л. коріандру, по 3 гілочки кінзи та кропу, 1 перець чилі, 2 ст.л. яблучного оцту, 2 ст. соєвого соусу.
Приготування: Подрібни часник, імбир, зелень та чилі, змішай їх з рештою інгредієнтів для маринаду і замаринуй у ньому свинячу грудинку на 1 годину. Виклади її в рукав і запікай ще 1 годину при 200 градусах у духовці.
8. Запечена свиняча грудинка в розсолі
Ще один варіант ніжної та витриманої в розсолі грудинки.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої грудинки, 1 головка часнику, спеції, 1,5 л води, 2 ст. солі, 1 ст. насіння гірчиці, 2 лаврові листи, 1 ст.л. суміші перців горошком, 1 ст. паприки, 1 ч. л. меду, 2 ст.л. води.
Зараз читають:15 відмінних способів приготувати настоянку з аґрусу
Приготування: Закип'яти воду із сіллю, насінням гірчиці, перцем та лавровим листом. Дай охолонути і зали грудинку цим розсолом на ніч. Після чого обсуши і натрій її спеціями і подрібненим часником.
Перев'яжи ниткою для щільності, виклади грудинку у форму, накрий фольгою та запікай 1 годину при 180 градусах. Змішай воду, мед та паприку. Розгорни фольгу, обмаж грудинку цією сумішшю і запікай ще 20 хвилин.
9. Свиняча грудинка з овочами в горщиках
Мінімум часу на підготовку інгредієнтів – і чудова м'ясна вечеря з гарніром готова.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої грудинки, 5 картоплин, 1 баклажан, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 гострий червоний перець, 4 зубчики часнику, 200 г грибів, спеції, 2 ст.л. томатної пасти, вода або бульйон.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти разом з грудинкою і розклади їх по горщиках. Приправ за смаком і додай томатну пасту. Залий водою та запікайте 1,5-2 години в духовці при 180 градусах.
10. Свиняча грудинка з яблуками в духовці
Якщо тобі не подобається хрін, тоді можеш приготувати будь-який маринад на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 1,2 кг свинячої грудинки, 100 г тертого хрону, 2 яблука, спеції.
Зроби на грудинці надрізи гармошкою і натрій її хріном і спеціями. Залиш на 2-3 години і вклади в надрізи часточки яблук. Виклади свинячу грудинку у форму і запікайте 2 години в духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua