10 легких рецептів, як приготувати бабагануш

Бабагануш – одна з найпопулярніших закусок східної кухні. У класичному виконанні він готується з баклажанів та кунжутної пасти, але є й різні регіональні варіанти. Бабагануш ще частково нагадує нашу баклажанну ікру – дуже смачно та доступно. Розповідаємо 10 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Класичний бабагануш з тахіні
  • 2. Бабагануш без тахіні
  • 3. Бабагануш зі сметаною
  • 4. Бабагануш із м'ятою
  • 5. Бабагануш по-турецьки
  • 6. Бабагануш із йогуртом
  • 7. Бабагануш із соєвим соусом
  • 8. Бабагануш із помідорами
  • 9. Бабагануш із печеним перцем
  • 10. Бабагануш із перцем чилі
  • 1. Класичний бабагануш з тахіні

    Традиційно готовий бабагануш подають із лавашем чи пити.

    Тобі знадобиться: 2-3 баклажани, 2-3 зубчики часнику, 2-3 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. копченої паприки, 2 ст. тахіні, 1/2 лимона, сіль, мелений чорний перець, кінза.

    Приготування: Наколи баклажани вилкою, збризкати маслом і запікати їх 20 хвилин у духовці при 230-240 градусах. Дай охолонути і вибери м'якоть ложкою. Подрібни часник, додай лимонний сік, оливкову олію, тахіні та паприку, і зби все блендером. Додай рубану кинзу та спеції за смаком.

    2. Бабагануш без тахіні

    Якщо під рукою не було пасти тахіні, тоді її можна замінити звичайним кунжутом.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 лимон, 50 г кунжуту, 1/2 пучка петрушки, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Кунжут обсмаж до золотистості на сухій сковороді, подрібни в кавомолці і змішай з 2 ст.л. води до стану пасти. Наколи та запікай баклажани 20-25 хвилин у духовці при 220 градусах. Потім дай їм трохи охолонути, очисти та подрібни м'якоть. Відіжми сік з лимона, нарубай петрушку і часник, і ретельно змішай всі інгредієнти.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні

    3. Бабагануш зі сметаною

    Сметана зробить бабагануш ще трохи ніжнішим і м'якшим.

    Тобі знадобиться: 3 баклажани, 50 мл оливкової олії, 40 г часнику, 20 г тахіні, 10 г кінзи, 2 ст.л. лимонного соку, 2 ст. сметани.

    Приготування: Наколи баклажани виделкою, а очищений часник – загорни у фольгу. Запікай у духовці при 180 градусах часник протягом 20 хвилин, а баклажани – близько 40. Дай баклажанам охолонути і вибери м'якоть ложкою. Відправте всі інгредієнти в блендер і подрібніть бабагануш до однорідності.

    4. Бабагануш із м'ятою

    Листочки м'яти часто використовуються у східних стравах і надають їм неповторних ноток.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг баклажанів, 1 лимон, 4 ст. оливкової олії, 100 г тахіні, 2 зубчики часнику, 10 листків м'яти, спеції.

    Приготування: Наколи баклажани вилкою і запікайте їх близько 30 хвилин у духовці при 200 градусах. Очисти баклажани, відіжми сік з лимона і зби всі інгредієнти в блендері до однорідності. Приправи бабагануш і подавай.

    5. Бабагануш по-турецьки

    Найніжніший бабагануш, який може бути як самостійною закускою, так і соусом.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів плову на багатті в казані

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 2-3 зубчики часнику, 1 лимон, 3 ст. оливкової олії, 3 ст.л. тахіні, 1 ч.л. солодкої паприки, 1 ч. л. зіри, спеції.

    Приготування: Наколи та запікайте баклажани 30-40 хвилин у духовці при 200 градусах. Дай їм охолонути і вибери м'якоть ложкою. Відіжми сік з лимона, відправь всі інгредієнти зі спеціями в блендер і збий до однорідності.

    6. Бабагануш із йогуртом

    Ще один спосіб надати закусці максимально ніжну кремову консистенцію.

    Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 100 мл йогурту, 1 ст. тахіні, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. зіри, 5 гілочок кінзи, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. паприки.

    Баклажани наколи виделкою і запікай півгодини в духовці при 200 градусах. Дай їм трохи охолонути і потім очисти. Подрібни часник та листочки кінзи. Відправ всі інгредієнти для бабагануша в блендер і збий до однорідності.

    7. Бабагануш із соєвим соусом

    Не зовсім класичне рішення, але воно точно варте уваги.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 3 ст.л. жирної сметани, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. соєвого соусу, 1 ст.л. оливкової олії, спеції, зелень.

    Приготування: Наколи баклажани та запікання їх у духовці близько 40 хвилин при 180 градусах. Дай охолонути, очисти та подрібни м'якоть. Відправ у блендер всі інгредієнти і збий бабагануш до однорідності.

    8. Бабагануш із помідорами

    При подачі посип такий бабагануш рубаною кінзою або зернами граната.

    Зараз читають:Конфітюр з абрикосів: 15 оригінальних рецептів

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 1 зубчик часнику, 30 г кунжуту, 2 помідори, 2 ст.л. оливкової олії, 10 г петрушки, спеції.

    Приготування: Наколи виделкою баклажани і запікайте в духовці півгодини при 200 градусах. Помідори запікайте 10-15 хвилин. Дай овочам трохи охолонути, очисти їх від шкірки та подрібни м'якоть. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий бабагануш.

    9. Бабагануш із печеним перцем

    Він має такий яскравий смак, що спеції практично не потрібні.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 болгарські перці, 1 ст.л. паприки, 3 ст. тахіні, 1 лимон.

    Приготування: Наколи баклажани вилкою і запікайте їх у духовці 40 хвилин при 180 градусах. Болгарський перець запікати 20 хвилин. Склади овочі в пакет, залиш на півгодини, а потім очисти від шкірки і подрібни. Відіжміть сік з лимона і ретельно змішай разом всі інгредієнти.

    10. Бабагануш із перцем чилі

    Спеціально для любителів гострих та пікантних закусок.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 10 г кінзи, 5 г перцю чилі, 2 ст.л. лимонного соку, 1 зубчик часнику, 2 г зіри, 2 ст. оливкової олії, 5 г сушеного перцю чилі, 2 г солі.

    Приготування: Баклажани наколи виделкою і запікайте в духовці 30 хвилин при 200 градусах. Після чого дістань м'якоть ложкою та ретельно її подрібни. Дрібно порубай кинзу, свіжий чилі та часник. Змішай разом всі інгредієнти та подавай до столу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *