Складно знайти людей, які не любили б курку з грибами – безпрограшне поєднання інгредієнтів як для основних страв, так і закусок. Сьогодні пропонуємо запекти куряче філе з грибами у духовці. Але навіть це можна зробити у різний спосіб, і найцікавіші рецепти ти знайдеш далі у добірці!
Зміст
1. Куряче філе з грибами під сиром у духовці
Рекомендуємо не відмовлятися від цибулі, щоб філе точно залишилося соковитим.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 100 г грибів, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 2 ст. майонезу, спеції.
Приготування: Наріж курку на відбивні, відбий, приправ та виклади у форму. Змасти майонезом, зверху додай кільця цибулі і потім – слайси грибів. Посип тертим сиром, накрий фольгою і запікайте відбивні 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах. Після чого прибери фольгу та запікай ще 5-7 хвилин.
2. Куряче філе з грибами та вершками в духовці
Для аромату можеш додати трохи ароматних трав, на кшталт чебрецю або розмарину.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 250 г грибів, 2 зубчики часнику, 100 мл вершків, спеції.
Приготування: Наріж куряче філе на шматки, приправ та виклади у форму. Крупно наріж і злегка обсмаж гриби, залий їх вершками, доведи до кипіння і всип подрібнений часник і спеції. Прогрій соус ще 1 хвилину, додай його до курки і відправ все в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:20 відмінних рецептів смузі з кавуна
3. Куряче філе з грибами та сметанним соусом у духовці
Замість сметани теж можна використати вершки – як більше подобається.
Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 400 г грибів, 300 г твердого сиру, 100 г сметани, 2 ст. борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 зубчики часнику, 30 мл рослинної олії, спеції.
Приготування: Крупно наріж і обсмаж гриби до готовності в олії. Наріж куряче філе на відбивні, відбий, приправ та виклади у форму, а зверху додай смажені гриби.
Обсмажити борошно на вершковому маслі, влийте 500 мл води і провари соус до однорідності, помішуючи. Додай сметану і третину тертого сиру, перемішай і проваріть до розчинення сиру. Додай часник та спеції, залий курку цим соусом і відправь у духовку на 40 хвилин при 180 градусах. Після чого посип все сиром, що залишився, і запікай ще 10-15 хвилин.
4. Куряче філе з грибами та картоплею в рукаві
Страва виходить максимально соковитою, тому що всі соки залишаються усередині.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 5 картоплин, 1 морква, 1 цибулина, 350 г грибів, 2 ст. олії, 2 ст.л. соєвий соус, паприка, спеції.
Приготування: Наріж курку та овочі середніми шматочками. Завантаж у рукав усі інгредієнти, зав'яжи та перемішай. Запікайте страву 1 годину в духовці при 180 градусах.
5. Куряче філе з грибами та сметаною у горщиках
Подавай прямо в горщиках, коли вони трохи охолонуть.
Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 300 г грибів, 2 ст.л. олії, 5 картоплин, 1-2 цибулини, 200 г твердого сиру, 200 мл води, 100 г сметани, спеції.
Приготування: Наріж всі інгредієнти середніми шматочками. Злегка обсмажити курку в олії і приправити, окремо обсмажити гриби з цибулею. У горщики виклади куряче філе, картоплю та гриби. Приправ за смаком, залий водою та сметаною, посип тертим сиром і відправ горщики на 45-60 хвилин в духовку при 180 градусах.
Зараз читають:10 найкращих рецептів, як приготувати ліниві голубці на сковороді
6. Куряче філе з грибами та помідорами в духовці
Ще один рецепт соковитих та апетитних відбивних під сирною скоринкою.
Тобі знадобиться: 350 г курячого філе, 100 г грибів, 2 цибулини, 2 помідори, 3 ст.л. майонезу, 70 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж куряче філе на відбивні, відбий, приправ, виклади у форму і змасти майонезом. Подрібни та обсмаж гриби з цибулею, додай їх до відбивних і зверху виклади кружечки помідорів. Посип тертим сиром і відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
7. Куряче філе з грибами та шпинатом у духовці
Смачна, корисна, а ще й дуже ефектна страва.
Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 1 цибулина, 100 г шпинату, 400 г грибів, 100 г сметани, 100 г майонезу, 1 ст.л. гірчиці, 4 зубчики часнику, спеції.
Зроби надрізи на курячому філе, наповни їх шпинатом , приправ і виклади у форму. Подрібни та обсмаж цибулю з грибами до випаровування вологи. Додай сметану, майонез, гірчицю, часник та спеції. Трохи прогрій соус, залий їм курку і відправ все в духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.
8. Фаршироване куряче філе з грибами у фользі
А тут пропонуємо приготувати не просто відбивне, а фаршироване філе.
Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 100 г грибів, 1 цибулина, 30 мл сметани, зелень, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмажте цибулю з грибами. Додай сметану, зелень та спеції, і злегка протушкуй. Надріж куряче філе вздовж, натрій спеціями, виклади начинку в цю кишеню і загорни все у фольгу. Запікай 30-35 хвилин у духовці при 180-200 градусах.
9. Куряче філе з грибами та ананасами в духовці
Підійдуть звичайні консервовані ананаси кільцями.
Тобі знадобиться: 1 банка ананасів, 500 г курячого філе, 150 г грибів, 100 г твердого сиру, 150 г майонезу або сметани, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Наріж, відбий і приправ куряче філе, виклади його на деко. Подрібни та обсмаж цибулю з грибами до готовності, виклади їх на курку, а зверху додай кільця ананасів. Змасти майонезом, посип тертим сиром і відправ у духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:15 швидких рецептів паштету зі свинячої печінки
10. Куряче філе з грибами зі сметанно-соєвим соусом у духовці
Прості інгредієнти у більш оригінальній та святковій інтерпретації.
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 3 курячих філе, 8 печериць, 1 цибулина, 4 ст.л. сметани, 1 яйце, 50 мл соєвого соусу, спеції, по 100 г моцарелли та твердого сиру.
Приготування: Змішай сметану, соєвий соус та спеції. На курячому філе зроби надрізи і замарин м'ясо на півгодини в цій суміші. Картоплю дуже тонко наріж і виклади у форму, додай тонко нарізані гриби та цибулю, а зверху виклади курку із залишками маринаду і відправь все на 35-40 хвилин у духовку при 180 градусах. Змішай два види тертого сиру, посип їм страву і запікай ще 10 хвилин.
11. Рулетики з курячого філе з грибами у духовці
Яєчна заливка робить такі рулетики максимально м'якими та ніжними.
Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 100 г грибів, 100 г твердого сиру, 5 ст.л. жирної сметани, 2 зубчики часнику, 1 яйце, спеції.
Приготування: Наріж курку тонкими широкими пластами, відбий і приправ. Змішай тертий сир, дрібно нарізані гриби, половину сметани, часник та спеції. Виклади цю суміш на курячі відбивні, зверни тугі рулетики і виклади їх у форму. Віночком зби яйце з залишеною сметаною і зали зверху. Накрий фольгою і відправте рулетики в духовку на 45 хвилин при 180 градусах, але зніміть фольгу за 15 хвилин до кінця готування.
12. Гармошка з курячого філе з грибами у духовці
Для гарного відтінку додай у спеції трохи паприки та куркуми.
Тобі знадобиться: 2 курячих філе, 1 помідор, 100 г твердого сиру, 100 г великих печериць, 40 мл олії, спеції.
Приготування: Зроби глибокі надрізи на курячих філе, натрій маслом і приправ. Вклади тонкі слайси помідорів, грибів та сиру, а також можеш змастити олією зверху. Відправте ці гармошки на 35 хвилин у духовку при 190 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua