12 відмінних рецептів печива з гарбуза

Домашнє печиво, як і будь-яка інша випічка, завжди буде смачніше і корисніше магазинного. Тим більше, що в домашніх умовах його можна зробити дуже оригінальним – наприклад, приготувати гарбузове печиво. Ділимося добіркою чудових сезонних рецептів!

Зміст

  • 1. Печиво з гарбуза та сиру
  • 2. ПП печиво з гарбуза
  • 3. Пісне печиво з гарбуза
  • 4. Печиво з гарбуза на кефірі
  • 5. Печиво з гарбуза та вівсянки
  • 6. Печиво з гарбуза та моркви
  • 7. Печиво з гарбуза та банана
  • 8. Печиво з гарбуза із шоколадом
  • 9. Печиво з гарбуза з апельсином
  • 10. Печиво з гарбуза з кокосовою стружкою
  • 11. Печиво з гарбуза із сухофруктами
  • 12. Печиво з гарбуза та мигдалю
  • 1. Печиво з гарбуза та сиру

    Цей рецепт для тих, хто віддає перевагу ніжному і м'якому печиві.

    Тобі знадобиться: 60 г вершкового масла|мастила|, 125 г гарбуза, 125 г сиру, 20 г цукру, 150 г борошна, 2 ст.л. води, 5 г розпушувача, 1 мл ванільного екстракту.

    Приготування: Наріж гарбуз, додай 2 ложки води, протушкуй до м'якості і розімні в пюре. Перетріть сир через сито і змішай його з гарбузом і м'яким вершковим маслом. Додай цукор, розпушувач та ванільний екстракт. Всип борошно, вимішай тісто, сформуй з нього кругле печиво і випікай 15 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. ПП печиво з гарбуза

    Найкраще використовувати вівсяні пластівці довгого варіння.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбузового пюре, 1 яйце, 30 г вівсяних пластівців, 70 г висівок, 12 г еритритолу, 1 щіпка соди, 1 щіпка солі, спеції.

    Приготування: Подрібни в блендері вівсяні пластівці та висівки, і змішай їх з рештою сухих інгредієнтів. Окремо змішай гарбузове пюре з яйцем, з'єднай обидві маси та вимішай тісто. Сформуй та випікай печиво 20-25 хвилин при 180 градусах у духовці.

    3. Пісне печиво з гарбуза

    Радимо посипати готове печиво цукровою пудрою з корицею.

    Зараз читають:Меренговий торт: 12 найкращих рецептів у домашніх умовах

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 250-300 г борошна, 100 мл олії, 100 г цукру, 1 щіпка солі, по 0,5 ч.л. соди, кориці та меленого імбиру, 1 ст.л. оцту.

    Приготування: Гарбуз відваріть до м'якості і подрібніть в пюре. Додай олію та гашену оцтом соду. Всип цукор і всі сухі інгредієнти. Вимішай тісто, сформуй печиво вологими руками та випікай його 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    4. Печиво з гарбуза на кефірі

    Простий і зрозумілий рецепт, який впорається кожен.

    Тобі знадобиться: 1 яйце, 150 г гарбуза, 80 г цукру, 60 г вершкового масла, 5 г розпушувача, 100 мл кефіру, 40 г волоських горіхів, 350 г борошна.

    Приготування: Запеки гарбуз до м'якості та подрібни блендером. Додай м'яку олію, яйце, цукор і кефір, і знову збий. Додай рубані горіхи та борошно з розпушувачем. Вимішай тісто, сформуй печиво і випікай його в духовці 15-20 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    5. Печиво з гарбуза та вівсянки

    Замість пшеничного борошна можеш взяти й будь-яку іншу на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбузового пюре, 190 г борошна, 90 г цукру, 60 г вівсяних пластівців, 60 мл олії, 10 г розпушувача, 20 г меду.

    Приготування: Подрібни блендером гарбузове пюре з цукром, олією та вівсяними пластівцями. Додай інгредієнти, що залишилися, вимішай тісто і сформуй печиво. Випікай 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    6. Печиво з гарбуза та моркви

    Ніхто одразу й не здогадається, що це печиво з овочів.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 1 морква, 100 г вершкового масла|мастила|, 400 г борошна, 100 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 1 ч. л. спецій.

    Приготування: Натрій гарбуз і моркву, додай 80 мл води і провари на слабкому вогні близько 15 хвилин до м'якості. Подрібни масу блендером, додай шматочки вершкового масла|мастила| і перемішай. Додай соду, потім – цукор та спеції, і наприкінці втрути борошно. Відправте тісто на 30-40 хвилин в холодильник, розкатай і наріж печиво. Випікай його 25-30 хвилин|мінути| при 180 градусах в духовці.

    Зараз читають:Соус до м'яса з аґрусу на зиму: 20 відмінних рецептів

    7. Печиво з гарбуза та банана

    Відмінний варіант печива для дітей та дорослих – солодко та смачно.

    Тобі знадобиться: 150 г гарбузового пюре, 1 банан, 1 г розпушувача, 100 г цукру, 120 г вершкового масла|мастила|, 330 г борошна.

    Приготування: У блендері подрібни гарбузове пюре, банан та цукор. Додай м'яку олію, знову збий і додай сухі інгредієнти. Вимішайте тісто, тонко розкачайте, наріжте печиво і випікайте його 15-20 хвилин в духовці при 180 градусах.

    8. Печиво з гарбуза із шоколадом

    Шоколад можна взяти будь-який – чорний чи молочний, у плитці чи краплях.

    Тобі знадобиться: 250 г гарбузового пюре, 120 г вершкового масла|мастила|, 50 г цукру, 1 яйце, 220 г борошна, 1 ч.л. кориці, 1 ч. л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 50 г шоколаду.

    Приготування: Збийте до пишності масло з цукром і корицею. Продовжуючи збивати, додай яйце, а потім гарбузове пюре. Додай сухі інгредієнти і наприкінці вмішай шматочки шоколаду. Ложкою виклади печиво на пергамент та випікай у духовці близько 25 хвилин при 180 градусах.

    9. Печиво з гарбуза з апельсином

    Ароматна апельсинова цедра ідеально доповнює гарбузову випічку.

    Тобі знадобиться: 150 г гарбузового пюре, 130 г борошна, 50 г цукру, 50 мл олії, 1 яйце, 1-2 ст.л. апельсинової цедри, спеції.

    Приготування: Збий гарбузове пюре з цукром, олією та яйцем. Додай борошно, цедру та спеції за смаком. Виклади печиво ложкою на пергамент і відправ його в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

    10. Печиво з гарбуза з кокосовою стружкою

    Таке печиво набуває дуже цікавої текстури та аромату.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 1 яйце, 50 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ст.л. ванільного цукру, 20 г кокосової стружки, 10 г розпушувача, 380 г борошна.

    Зараз читають:20 простих рецептів соусу до м'яса з|із| червоної смородини на зиму

    Приготування: Гарбуз запікання до м'якості та подрібни блендером. Збий м'яку олію та обидва види цукру. Додай яйце, потім – кокосову стружку та гарбузове пюре. Всип борошно з розпушувачем, вимішай тісто і сформуй печиво. Випікай його близько 25 хвилин при 180 градусах у духовці.

    11. Печиво з гарбуза із сухофруктами

    Оригінальна варіація італійських біскотті з гарбуза.

    Тобі знадобиться: 150 г гарбузового пюре, 3 яйця, 50 мл рослинної олії, 3-4 склянки борошна, 200 г коричневого цукру, 100 г в'яленої журавлини, по 40 г кураги, родзинок та інжиру, 100 г арахі. кориці, спеції, 1 ч. л. розпушувача.

    Збий яйця з цукром і змішай їх з гарбузовим пюре. Додай спеції, журавлину, родзинки та нарізані сухофрукти. Всип арахіс і 2/3 борошна, додай масло і втрути в тісто борошно, що залишилося до щільної консистенції.

    Розділи тісто навпіл, сформуй два довгі батончики і випікай всі півгодини в духовці при 190 градусах. Дай їм охолонути, наріж шматочками по 15 мм завтовшки і відправ печиво в духовку ще на 10-15 хвилин при 180 градусах. Переверни у процесі.

    12. Печиво з гарбуза та мигдалю

    За бажання, кленовий сироп можна замінити іншим на смак.

    Тобі знадобиться: 150 г мигдального борошна, 100 г пшеничного борошна, 50 г кокосової стружки, 150 г гарбузового пюре, 1 яєчний білок, 30 мл кленового сиропу, 1 пакетик ванільного цукру, 1 ст.л. гарбузового насіння.

    Приготування: Змішай обидва види борошна, кокосову стружку та ванільний цукор. Зби яєчний білок до піків, поступово додаючи сироп. Змішай разом білок, гарбузове пюре та суху суміш. Ложкою виклади печиво на пергамент, присип гарбузовим насінням і випікай близько 25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *