Смачний, ароматний і яскравий морс із обліпихи нагадує сонце, яке зловили у склянку. Цей напій піднімає настрій своїм виглядом, а ще він дуже корисний – тому що обліпиху не потрібно довго виварювати. Ділимося 15 найкращими рецептами!
Зміст
1. Морс із обліпихи – класичний рецепт
Кількість цукру змінюй за ситуацією та на свій смак.
Тобі знадобиться: 1 л води, 200 г обліпихи, 100 г цукру.
Приготування: Подрібніть обліпиху в блендері і перетріть через сито. Залий макуху водою, доведи до кипіння, зніми з вогню і дай півгодини настоятися. Проціди відвар, змішай його з цукром і потім змішай з соком обліпихи.
2. Обліпиховий морс без цукру
У обліпихи від природи досить яскравий смак, тому можна обійтися навіть без цукру.
Тобі знадобиться: 1,5 л води, 350 г обліпихи.
Приготування: Перебери обліпиху, відіжми з неї сік будь-яким зручним способом, а макуха – залий водою. Доведи його до кипіння, одразу зніми з вогню і дай охолонути під кришкою. Процідити відвар і змішати з соком обліпихи.
3. Морс із обліпихи з медом
Якщо у тебе недостатньо рідкий мед, розтопи його спочатку на водяній бані.
Тобі знадобиться: 1 л води, 3 ст. меду, 250 г обліпихи.
Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з яблук на зиму
Приготування: Відіжми сік з обліпихи, а макуха з кісточками – залий водою. Доведи до кипіння, зніміть відвар з вогню, додай мед, перемішай і дай охолонути. Проціди відвар і змішай його з соком обліпихи.
4. Морс із обліпихи через м'ясорубку
Крім м'ясорубки знадобиться і шматок марлі, щоб віджати сік.
Тобі знадобиться: 1 л води, 200 г обліпихи, 150 г цукру.
Пропусти обліпиху через м'ясорубку і потім відіжміть через марлю. Залий макуху водою і проварити 10 хвилин на слабкому вогні. Додай цукор, перемішай і дай охолонути заготовці. Проціди відвар і змішай його з соком обліпихи.
5. Літній морс із обліпихи
Рекомендуємо додати в готовий морс ще кілька кубиків льоду.
Тобі знадобиться: 200 г обліпихи, 0,5 ст. цукру, 500 мл мінералки.
Приготування: Розімні обліпиху товкачем, щоб не пошкодити кісточки. Змішай її з цукром, розклади в склянки і часткою холодну мінералку. Літній варіант морсу готовий!
6. Морс із замороженої обліпихи
Сезон свіжої обліпихи досить короткий, але для смачного морсу підійде і заморожена.
Тобі знадобиться: 250 г замороженої обліпихи, 100 г цукру, 1 л води.
Приготування: Подрібніть блендером обліпиху, що злегка підтанула, і 200 мл води. Перетрі через сито і залий макуху водою, що залишилася. Проварити його 6-7 хвилин після кипіння на слабкому вогні, дай охолонути і процідити через сито. Змішай відвар із соком та цукром.
7. Обліпиховий морс на зиму
Якщо турбуєшся про збереження заготовки, тоді додай щіпку лимонної кислоти.
Тобі знадобиться: 300 г обліпихи, 1 л води, 150 г цукру.
Приготування: Подрібніть обліпиху блендером і перетріть її через сито. Залий водою макуху, що залишилася, доведи до кипіння, додай цукор і провари 5-7 хвилин. Проціди цей відвар, змішай його із соком і залий у стерильну банку. Простерилизуй морс обліпихи ще 10 хвилин у киплячій воді і закатай.
Зараз читають:20 простих рецептів соусу до м'яса з|із| червоної смородини на зиму
8. Морс із обліпихи з лимоном
Цей рецепт точно сподобається любителям освіжаючих напоїв із кислинкою!
Тобі знадобиться: 2 л води, 500 г обліпихи, 1 лимон, 200 г цукру.
Приготування: Подрібніть обліпиху блендером і перетріть через сито. Макуха залий водою, туди ж додай лимонну цедру, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай відвару настоятися та проціди. Відіжміть сік з лимона. Змішай відвар, сік лимона, сік обліпихи та цукор до смаку.
9. Морс із обліпихи з апельсином
Простий спосіб злегка освіжити і урізноманітнити класичний морс обліпихи.
Тобі знадобиться: 200 г обліпихи, 1/2 апельсина, 1 л води, 3 ст. цукру.
Приготування: Відіжміть сік з апельсина та обліпихи. Залий ягідну макуху і цедру водою, доведи до кипіння, зніми з вогню і дай охолонути під кришкою. Проціди відвар, змішай його з цукром і потім змішай з соком обліпихи.
10. Морс з обліпихи та журавлини
Подвійно смачний та ароматний – простий неможливо встояти!
Тобі знадобиться: 1,5 л води, 150 г цукру, 250 г обліпихи, 250 г журавлини.
Приготування: Подрібни журавлину та обліпиху будь-яким доступним способом, відіжми з них сік, а макуху залий водою. Доведи до кипіння, проварити 5 хвилин, зніми з вогню і дай охолонути. Процідити отриманий відвар, змішати його з цукром та ягідним соком.
11. Морс із обліпихи та смородини
Можна використовувати як червону, так і чорну смородину – все одно буде дуже смачно.
Тобі знадобиться: 200 г обліпихи, 200 г смородини, 120 г цукру, 1,5 л води.
Приготування: Подрібни смородину з обліпихою в блендері і відіжміть через марлю. Залий макуху водою, проварити 10 хвилин і дай охолонути під кришкою. Процідіть отриманий відвар, змішай його з цукром і додай ягідний сік.
Зараз читають:15 швидких рецептів пастили з вишні
12. Морс з обліпихи та вишні
Вся ягода може бути свіжою чи замороженою.
Тобі знадобиться: 200 г вишні, 200 г обліпихи, 1,2 л води, 130 г цукру.
Приготування: Видали з вишні кісточки. Подрібни обліпиху з вишнею в блендері і відіжміть сік через марлю. Залий макуху водою, провари 10 хвилин, додай цукор і дай настоятися. Процідіть відвар і змішайте його з ягідним соком.
13. Морс з обліпихи та малини
Якщо малина дуже солодка, то можеш взяти менше цукру.
Тобі знадобиться: 300 г обліпихи, 200 г малини, 2 л води, 200 г цукру.
Приготування: Розімні товкачем обліпиху та малину зі склянкою води, а потім перетріть заготовку через сито. Засип макуху цукром, залий водою, що залишилася, і проварити 5-7 хвилин. Дай цьому відвару півгодини настоятися під кришкою, процідити і змішати з ягідним соком.
14. Морс із обліпихи з імбиром
Дивний зігріваючий варіант морсу, особливо в сезон застуд.
Тобі знадобиться: 1 склянка обліпихи, 1/2 апельсина, 1/2 лимона, 1 імбир, 1 л окропу, 4 ст.л. меду.
Залий обліпиху склянкою окропу і подрібни блендером. Тонко наріж цитруси та імбир, залий окропом, додай мед і дай заготовці настоятися. Змішай все з обліпихою та проціди.
15. Морс із обліпихи та брусниці
Дві ягоди, які чудово доповнюють один одного в одному напої.
Тобі знадобиться: 150 г обліпихи, 150 г брусниці, 150 г цукру, 1 л води.
Приготування: Розімни брусницю з обліпихою і перетріть їх через сито. Макуха збери, залий водою, доведи до кипіння і провари пару хвилин. Дай отриманому відвару настоятися 20 хвилин, а потім процідити і змішати його з цукром та соком.
Джерело: dietcenter.com.ua