20 шикарних рецептів джему з чорниці

Від звичайного варення джем відрізняється тим, що він густий, але при цьому однорідний або зі шматочками. А в іншому – немає істотної різниці. Але головне, що це просто дуже смачно, тому ми зібрали для тебе 20 найкращих рецептів джему з чорниці. Будуть дуже доречними у розпал сезону!

Зміст

  • 1. Джем із чорниці – класичний рецепт
  • 2. Джем-п'ятихвилинка з чорниці
  • 3. Джем із чорниці з лимонним соком
  • 4. Джем із чорниці з желфіксом
  • 5. Джем із чорниці з водою
  • 6. Джем із чорниці з пектином
  • 7. Джем із чорниці з крохмалем
  • 8. Джем із чорниці з лаймом та м'ятою
  • 9. Джем із чорниці з желатином
  • 10. Джем із чорниці та яблук
  • 11. Джем із чорниці з апельсином
  • 12. Джем із чорниці без цукру
  • 13. Джем із чорниці в мультиварці
  • 14. Джем із чорниці з чорною смородиною
  • 15. Джем із чорниці з голубкою
  • 16. Джем із чорниці з полуницею
  • 17. Джем із чорниці з малиною
  • 18. Джем із чорниці з лавандою
  • 19. Джем із чорниці без варіння
  • 20. Джем із чорниці та аґрусу
  • 1. Джем із чорниці – класичний рецепт

    Найпростіший рецепт без добавок – лише ягода та цукор.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 700 г цукру.

    Засип чорницями половиною цукру і залиш на 1 годину. Доведи її до кипіння і проварити близько 10 хвилин. Дай заготовці охолонути, перебий блендером і додай цукор, що залишився. Знову доведи до кипіння, проваріть джем ще 15 хвилин і закатай у стерильні банки.

    2. Джем-п'ятихвилинка з чорниці

    Класична технологія варіння п'ятихвилинки буде актуальною і тут.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 800 г цукру.

    Засип чорницями цукром, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай заготівлі охолонути і проварити ще 5 хвилин. Знову дай охолонути, розімні все товкачем і проваріть джем останні 5 хвилин. Закатай у підготовлені банки.

    3. Джем із чорниці з лимонним соком

    Найпростіший спосіб відтінити насолоду густого джему – додати трохи лимона.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорниці, 1 кг цукру, 1 лимон.

    Засип у чорниці половину цукру, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Дай заготівлі охолонути, перебий її блендером, додай цукор, що залишився, лимонний сік і трохи цедри. Проварити джем ще 15 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерильні банки.

    4. Джем із чорниці з желфіксом

    Густий джем із желфіксом можна навіть вегетаріанцям, тому що в ньому немає тваринного желатину.

    Зараз читають:20 бутербродів із червоною ікрою, від яких гості будуть у захваті

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 40 г желфіксу, 400 г цукру.

    Злегка розімні чорницю, провари буквально пару хвилин і збий її блендером. Змішай желфікс та пару ложок цукру, додай у каструлю і доведи до кипіння. Додай цукор, що залишився, і провари ще 5 хвилин. Захід джем в стерильні банки на зиму.

    5. Джем із чорниці з водою

    Ще одна технологія приготування, де спершу потрібно зварити сироп!

    Тобі знадобиться: 1,7 кг чорниці, 2 склянки води, 2 кг цукру.

    Приготування: Проварити воду з цукром до повного розчинення. Перебий чорницю блендером і відправ ягідне пюре в цукровий сироп. Доведи все разом до кипіння ще раз, проварити 10-15 хвилин і закатай джем у підготовлені банки.

    6. Джем із чорниці з пектином

    Пектин – природний загусник, який міститься у багатьох фруктах та ягодах, так що він відмінно підходить для варення.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 1 кг цукру, 1 пакетик пектину.

    Змішай чорницю з цукром, доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Змішай пектин і ще пару ложок цукру, акуратно введи в джем, перемішай, проварити ще 5-7 хвилин і закатай у стерильні банки.

    7. Джем із чорниці з крохмалем

    Хороший спосіб додати джему більше густини – простий кукурудзяний крохмаль.

    Тобі знадобиться: 450 г чорниці, 250 г цукру, 1 ст. лимонного соку, 30 мл води, 15 г кукурудзяного крохмалю.

    Засип чорницями цукром, доведи до кипіння , додай лимонний сік і провари 10 хвилин. Розведи крохмаль у воді, влий у джем, провари ще 5 хвилин і розлий заготовку в стерильні банки.

    8. Джем із чорниці з лаймом та м'ятою

    Незвичайні свіжі нотки, які дуже оригінально доповнюють чорничний джем.

    Тобі знадобиться: 500 г чорниці, 500 г цукру, 1 лайм, 3 гілочки м'яти.

    Засип чорницями половиною цукру, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Дай їй охолонути, додай цукор, що залишився, сік лайма і м'яту, і провари ще 10-15 хвилин. Забери м'яту і закатай джем на зиму в стерильні банки.

    9. Джем із чорниці з желатином

    Заздалегідь розведи желатин у воді за інструкцією, тому що вони можуть бути різними.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 750 г цукру, 2 ч. л. желатину.

    Засип чорницями цукром, залиш на 1 годину і проварити 10 хвилин. Зніміть піну, злегка розімні ягоду і вари ще 10 хвилин. Акуратно влий розведений у воді желатин, перемішай, проварити ще 10 хвилин і закатай джем у стерильні банки.

    Зараз читають:20 найкращих закусок з креветками на святковий стіл

    10. Джем із чорниці та яблук

    Цей джем виходить дуже густим через природний пектин, який міститься в яблуках і чорниці.

    Тобі знадобиться: 400 г чорниць, 400 г яблук, 800 г цукру.

    Приготування: Дрібно наріж яблука разом із шкіркою, додай чорницю і засип цукром. Залиш на 2-3 години, доведи до кипіння і проваріть джем 5 хвилин. Дай йому повністю охолонути і потім проварити ще 30-40 хвилин. Закатай джем у стерильні банки.

    11. Джем із чорниці з апельсином

    Можна взяти й будь-який інший цитрус – принцип той самий.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 1 апельсин, 50 г цукру, 10 г пектину.

    Приготування: Подрібни чорницями блендером, а з апельсина зніми цедру і видави сік. Змішай все разом із цукром, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Змішай пектин і 0,5 склянки джему, і відразу вили в основну ємність. Проварити все ще 3-5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    12. Джем із чорниці без цукру

    Найкорисніший та дієтичний джем для прихильників правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 2 ч. л. желатину, 3 ч.л. стевії.

    Приготування: Подрібни чорницями блендером, змішай зі стевією або іншим підсолоджувачем і проварити 20 хвилин. Розведи желатин у воді за інструкцією. Влий до чорниці і провари ще 20 хвилин. Захід джем в стерильні банки на зиму.

    13. Джем із чорниці в мультиварці

    Для різноманітності можеш замінити 1 кілограм чорниці іншою ягодою до смаку.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорниці, 2 кг цукру, 5 г лимонної кислоти, 250 мл води.

    Приготування: Відправте чорницю з цукром і водою в чашу мультиварки, і готуй півгодини в режимі «Гасіння» без кришки. Перетріть чорницю через сито, додай лимонну кислоту і готуй джем ще 20 хвилин у тому режимі. Закатай його в стерильні банки.

    14. Джем із чорниці з чорною смородиною

    Прекрасне поєднання смаків, ароматів та яскравого, насиченого відтінку.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 1 кг чорної смородини, 1,7 кг цукру.

    Пропусти обидві ягоди через м'ясорубку, змішай пюре , додай цукор і доведи до кипіння. Проваріть джем 30-40 хвилин на слабкому вогні до густоти і заходьте в підготовлені банки.

    15. Джем із чорниці з голубкою

    Одне з найпростіших, очевидних і водночас виграшних поєднань.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 1 кг лохини, 1,5-2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Зараз читають:Оладки з гарбуза: 15 оригінальних рецептів на будь-який смак

    Приготування: Засип чорницю і лохину цукром, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Дай охолонути, зби все блендером, знову доведи до кипіння і провари ще 15-20 хвилин. Додай лимонну кислоту і розлий джем по стерильним банкам.

    16. Джем із чорниці з полуницею

    Замість полуниці можна взяти суницю – буде так само смачно та ароматно.

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 кг чорниці, 2 кг цукру, 1 ч.л. кориці, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

    Приготування: Перебий полуницю та чорницю блендером і змішай із цукром. Доведи масу до кипіння і проварити 15 хвилин на слабкому вогні. Перетріть її через сито, знову доведи до кипіння і додай корицю. Вари ще 10 хвилин, додай лимонну кислоту і через 3-4 хвилини закатай джем у стерильні банки.

    17. Джем із чорниці з малиною

    Не тільки смачно, а ще й дуже корисно, а особливо – взимку.

    Тобі знадобиться: 500 г чорниці, 500 г малини, 700 г цукру.

    Приготування: Нагрій чорницю з малиною, провар пару хвилин і розімні товкачем. Додай цукор і знову доведи до кипіння. Проварити 5 хвилин і дай масі охолонути. Знов проварити 5 хвилин і дочекайся охолодження. Проваріть джем останні 5 хвилин і заходьте в підготовлені банки.

    18. Джем із чорниці з лавандою

    Сушена лаванда – одне з найнезвичайніших, але гармонійних доповнень до чорничного джему.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 1 кг цукру, 2 ст. сухих квітів лаванди, 2 ст. лимонного соку.

    Змішай чорницю з цукром і лавандою, і залиш на ніч. Додай лимонний сік, доведи джем до кипіння і проваріть близько півгодини. Закатай його в стерильні банки.

    19. Джем із чорниці без варіння

    Джем без термообробки краще зберігати у холодному льоху чи холодильнику.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Перетріть чорницю через сито. Поступово додай цукор та розмішай до розчинення. Закатай готовий джем у стерильні банки.

    20. Джем із чорниці та аґрусу

    Для більш гармонійного однорідного кольору – вибирай темний аґрус.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 1 кг агрусу, 1,4 кг цукру, 1 лимон, 100 мл води.

    Приготування: Залий аґрус водою, проваріть до м'якості ягід і перетріть через сито. Чорницю подрібни блендером і теж перетри. Додай лимонний сік і цукор, доведи все до кипіння і проваріть джем близько 30 хвилин. Закатай його у підготовлені банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *