20 легких способів приготувати пісний борщ

Що готувати на перше у піст? Варіанти можуть бути різними, але сьогодні ми хочемо зупинитися на пісному борщі. Розповідаємо 20 чудових рецептів – вони напевно порадують тебе простотою та найсмачнішими результатами!

Зміст

  • 1. Пісний борщ – класичний рецепт
  • 2. Пісний борщ із томатним соком
  • 3. Борщ без капусти та м'яса
  • 4. Пісний борщ із червоною квасолею
  • 5. Пісний борщ із квасолею та свіжими помідорами
  • 6. Пісний борщ із сочевицею
  • 7. Пісний борщ без засмаження
  • 8. Пісний борщ зі свіжою та квашеною капустою
  • 9. Пісний борщ із гострим перцем
  • 10. Пісний борщ із чорносливом
  • 11. Пісний борщ із гливи
  • 12. Пісний борщ із печерицями
  • 13. Борщ із сушеними грибами по-домашньому
  • 14. Пісний борщ із сочевицею та буряковим бадиллям
  • 15. Пісний борщ із болгарським перцем та помідорами
  • 16. Пісний борщ з квасолею та селера
  • 17. Пісний борщ з оливками та солоними огірками
  • 18. Червоний борщ без м'яса
  • 19. Пісний борщ із цвітною капустою та чорносливом
  • 20. Пісний борщ із галушками
  • 1. Пісний борщ – класичний рецепт

    Пінку, яка може з'являтися у процесі варіння, слід знімати.

    Тобі знадобиться: 200 г буряків, 300 г картоплі, 300 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 25 мл олії, 3 ст.л. томатної пасти, 3 лаврові листи, 2 горошини запашного перцю, 1 ч.л. сушеного кропу, 1 ст. цукру, 1ст. солі, 4 л води.

    Приготування: Овочі підготуй та наріж. Обсмажити цибулю з морквою на олії 3 хвилини. Всип буряк і туші 10 хвилин, часто помішуючи. Додай спеції, цукор та томатну пасту, змішану з невеликою кількістю води. Протушкуй ще 15 хвилин. Закип'яти воду, всип картоплю, капусту і проварити 10 хвилин. Додай засмажку та готуй ще 10 хвилин. Посолити, зняти з вогню і настояти борщ 30 хвилин під кришкою.

    2. Пісний борщ із томатним соком

    Рекомендуємо різати буряки тонкою соломкою.

    Тобі знадобиться: 1 середній буряк, 300 г картоплі, 200 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 3 ст.л. рослинної олії, 200 мл томатного соку, 2 лаврові листки, 15 г солі, 3 л води.

    Приготування: Подрібнені цибуля з морквою злегка обсмажити. Буряк очисти, наріж і всип у сковорідку з овочами. Туші 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Влий томатний сік, перемішай і томи під кришкою 15 хвилин. Картоплю очисти від шкірки, наріж і всип у каструлю з киплячою водою. Додай лавровий лист, нашатковану капусту і проварити 10 хвилин. Всип зажарку, прокип'яти борщ ще 10 хвилин і посолити. Через 1 хвилину вимкни вогонь і залиш під кришкою на півгодини.

    3. Борщ без капусти та м'яса

    Чудовий дієтичний варіант борщу для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 350 г буряків, 300 г картоплі, 2 моркви, 2 цибулини, 30 мл олії, 20 г томатної пасти, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. цукру, 1,5 ч. л. солі, 3 л води.

    Приготування: Одну цибулину і дві моркви наріж, обсмаж на маслі 2-3 хвилини. Буряк очисти, наріж і відправ у сковорідку. Всип цукор, мелений перець і обсмажуйте 5 хвилин. Додай томатну пасту, змішану з 200 мл води, і томи під кришкою 15 хвилин. Закип'яти воду, всип картоплю, цілу цибулину і проварити 10 хвилин. Цибулину вилови та викинь. Додай засмажку в борщ, провари ще 10 хвилин, посоліть і зніми з вогню.

    4. Пісний борщ із червоною квасолею

    Готуй з вінегретним буряком.

    Тобі знадобиться: 1 склянка червоної квасолі, 2 буряка, 350 г картоплі, 400 г капусти, 150 г моркви, 100 г цибулі, 50 мл олії, 3 ст.л. томатної пасти, 2 лаврові листи, 3 горошини запашного перцю, 1 ст.л. солі, 5 л води.

    Приготування: Квасоля попередньо замочіть на 4 години. Овочі очисти та наріж. Обсмажити цибулю з морквою на олії до золотистого кольору. Всип буряк, спеції і продовжуй обсмажувати 5-7 хвилин. Томатну пасту змішай з водою і влий у сковорідку із засмажкою. Накрий кришкою та туші 15 хвилин. Закип'яти воду, всип квасолю, картоплю та засмажку. Проварити 20 хвилин, додай капусту і готуй борщ ще 10 хвилин. Посолити, зняти з вогню і наполягати під кришкою близько півгодини.

    Зараз читають:20 приголомшливих рецептів джему з аґрусу

    5. Пісний борщ із квасолею та свіжими помідорами

    Помідори бажано очистити від шкірки.

    Тобі знадобиться: 150 г квасолі, 300 г буряка, 400 г картоплі, 200 г помідорів, 300 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 50 мл рослинної олії, 5 горошин чорного перцю, 2 лаврових листя, 1 солі, 4 л води.

    Приготування: Квасоля замочіть на 2 години в холодній воді. Овочі очисти та наріж. Цибулю з морквою обсмаж 2-3 хвилини, всип буряк і продовжуй готувати ще 5 хвилин. Додай помідори, спеції та 1 склянку води. Накрий кришкою та туші 15 хвилин. Закип'яти воду, всип картоплю і капусту, проварити 15 хвилин. Додай засмажку, прокип'яті ще 15 хвилин, посоліть і зніміть борщ з вогню.

    6. Пісний борщ із сочевицею

    Готувати можеш із будь-якою сочевицею, яка тобі більше подобається.

    Тобі знадобиться: 100 г сочевиці, 250 г буряків, 300 г картоплі, 300 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 3 ст. олії, 2 ст.л. томатної пасти, 2 лаврові листи, 3 горошини запашного перцю, 1,5 ч.л. солі, 3,5л води.

    Приготування: Овочі підготуй та наріж. Подрібнена цибуля з морквою обсмажити пару хвилин. Додай буряк та туші 5-7 хвилин. Томатну пасту змішай зі 150 мл води та влий у сковорідку. Томі під кришкою 15 хвилин. Закип'ятіть воду, додай спеції, сочевицю та провари 30 хвилин. Всип картопля, капусту та вари ще 10 хвилин. Додай засмажку, прокип'яти борщ ще 7-10 хвилин, посоліть і зніміть з вогню.

    7. Пісний борщ без засмаження

    Так виходить навіть ще корисніше!

    Тобі знадобиться: 2 буряки, 400 г картоплі, 1 морква, 300 г капусти, 2 лаврові листки, 5 горошин чорного перцю, 1 ст.л. солі, 4 л води.

    Овочі очисти і наріж. Закип'яти воду, додай буряк, спеції та проварити 30 хвилин. Всип картопля, морква, капусту і продовжуй готувати ще 15 хвилин. Посоли, зніми з вогню та наполягай борщ під кришкою близько півгодини.

    8. Пісний борщ зі свіжою та квашеною капустою

    Зверніть увагу на те, що солі додається менше, ніж зазвичай.

    Тобі знадобиться: 250 г буряка, 300 г картоплі, 200 г свіжої капусти, 150 г квашеної капусти, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. рослинної олії, 40 г томатної пасти, 3 лаврові листки, 3 горошини запашного перцю, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 4 л води.

    Овочі очисти і наріж. Морква з цибулею обсмаж на олії 2-3 хвилини. Всип буряк, спеції та цукор. Перемішай, протушкуй 10 хвилин. Томатну пасту змішай з невеликою кількістю води та влий у сковорідку. Томі 15 хвилин, періодично помішуючи. Закип'ятіть воду, додай картоплю, обидва види капусти і прокип'ятіть 10 хвилин. Додай засмажку та вари борщ ще 15 хвилин. Посоли, зніми з вогню і залиш під кришкою на півгодини.

    9. Пісний борщ із гострим перцем

    Залежно від гостроти перцю його може знадобитися більше або менше.

    Тобі знадобиться: 2 буряки, 400 г картоплі, 400 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 1 стручок гострого перцю, 3 ст. олії, 2 ст.л. томатної пасти, 2 лаврові листи, 1 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 4 л води.

    Приготування: Подрібнені цибуля з морквою обсмаж на олії до золотистого кольору. Буряк очисти, наріж, змішай з цукром і всип у сковорідку. Готуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. Гострий перець розріж уздовж, очисти від насіння, подрібни і всип у сковороду. Додай томатну пасту, змішану з невеликою кількістю води, та протушкуй 15 хвилин. Закип'ятіть воду, додай лавровий лист, картопля і капусту. Проварити 10 хвилин, додай у борщ засмажку і продовжуй готувати ще 15 хвилин. Посолити, зняти з вогню і наполягати під кришкою близько півгодини.

    10. Пісний борщ із чорносливом

    Такий пісний борщ часто готують на Різдво!

    Тобі знадобиться: 300 г буряка, 300 г картоплі, 400 г капусти, 100 г чорносливу без кісточки, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 30 мл олії, 1 склянка томатного соку, 0,5 год. меленого чорного перцю, 1 ст. солі, 4 л води.

    Приготування: Овочі підготуй та наріж. Чорнослив промий окропом і подрібни. Обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору. Всип буряк з чорносливом і туші 10 хвилин. Додай мелений перець, томатний сік, подрібнений часник та томи під кришкою 20 хвилин. Закип'ятіть воду, додай картоплю, засмажку, капусту і проварю 15 хвилин. Посоли й одразу зніми з вогню.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів фрикадельок у томатному соусі

    11. Пісний борщ із гливи

    Якщо буряк трапився солодкий, тоді цукор можна не додавати.

    Тобі знадобиться: 200 г глив, 250 г буряків, 300 г картоплі, 400 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 20 мл рослинної олії, 1 склянка томатного соку, 3 горошини чорного перцю, 2 лаврові листи. цукру, 2 ч. л. солі, 3 л води.

    Приготування: Наріж гливи та очищені овочі. Обсмажити цибулю з морквою 3 хвилини. Додай гливи та туші 10 хвилин. Всип буряк, цукор, спеції і обсмажуйте 10 хвилин, часто помішуючи. Влий томатний сік, накрий кришкою і протушкуй 15 хвилин. Закип'ятіть воду, додай картоплю, капусту і провари 10 хвилин. Додай засмажку, потім борщ ще 15 хвилин і посоли. Зніми з вогню, накрий кришкою та наполягай 20-30 хвилин.

    12. Пісний борщ із печерицями

    Намагайся красиво нарізати овочі.

    Тобі знадобиться: 200 г печериць, 200 г буряків, 350 г картоплі, 300 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 20 мл олії, 3 ст.л. томатної пасти, 1 ч. л. цукру, 1,5 ч. л. солі, 3,5л води.

    Приготування: Наріж печериці та очищені овочі. Обсмажити цибулю з морквою 2-3 хвилини. Додай печериці та буряки, змішані з цукром, і обсмажуйте 5 хвилин. Томатну пасту змішай зі склянкою води та влий у сковороду з овочами. Протушкувати 15 хвилин і перекласти в каструлю з киплячою водою. Додай картопля, капусту та вари 10 хвилин. Посолити, зняти борщ з вогню і наполягати його під кришкою протягом 15 хвилин.

    13. Борщ із сушеними грибами по-домашньому

    Просто ідеально із чорним хлібом!

    Тобі знадобиться: 300 г буряків, 400 г картоплі, 400 г капусти, 20 г сухих грибів, 1 морква, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 30 мл рослинної олії, 30 г томатної пасти, 2 лаврових листя, 4 ч. л. цукру, 1 ст. солі, 4 л води.

    Приготування: Гриби залий водою на 4 години. Відкинь на друшляк, промий і подрібни. Овочі підготуй і наріж. Обсмажити цибулю з морквою на олії, додати гриби і готувати 5-7 хвилин, часто помішуючи. Всип буряк, цукор та спеції. Протушкуй 5 хвилин, додай томатну пасту, змішану з водою, і томи під кришкою 15 хвилин. Переклади цю засмажку в каструлю з окропом, додай картоплю, капусту і пропущений через прес часник. Проваріть борщ 10 хвилин, посоліть і відразу зніми з вогню.

    14. Пісний борщ із сочевицею та буряковим бадиллям

    Буряк і бадилля повинні бути максимально соковитими.

    Тобі знадобиться: 100 г сочевиці, 200 г буряків, 200 г бурякового бадилля, 300 г картоплі, 200 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 20 г будь-якої зелені, 3 ст.л. олії, 3 ст.л. томатної пасти, 1 ст. цукру, 1 ст. солі, 4 л води.

    Приготування: Подрібнені цибуля з морквою обсмажити до золотистого кольору. Буряк і бурякову бадилля подрібни, всип у сковорідку і додай цукор. Обсмажуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. Додай томатну пасту, змішану з водою, та протушкуй 15 хвилин. Закип'яти воду, всип сочевицю і проварити 30 хвилин. Додай засмажку, нарізані капусту та картопля, вари борщ 20 хвилин на слабкому вогні. Посолити, присипати нарубаною зеленню і зняти з плити.

    15. Пісний борщ із болгарським перцем та помідорами

    Найкраще готувати борщ на олії без запаху.

    Тобі знадобиться: 200 г буряків, 400 г картоплі, 200 г болгарського перцю, 200 г помідорів, 300 г капусти, 1 моркви, 1 цибулина, 30 мл рослинної олії, 5 горошини чорного перцю, 2 лаврові листи. солі, 4 л води.

    Приготування: Овочі підготуй та наріж. Цибуля з морквою обсмажити до золотистого кольору. Додай болгарський перець і готуй 5 хвилин|мінути|, часто помішуючи. Всип буряк, спеції і обсмажуйте ще 5-7 хвилин. Додай помідори, накрий кришкою, протушкуй 15 хвилин і переклади в каструлю з киплячою водою. Додай картопля, капусту та вари всі разом 15 хвилин. Посолити борщ і через 1 хвилину зняти з вогню.

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів пирога з персиками

    16. Пісний борщ з квасолею та селера

    Можна прискорити процес приготування, якщо використовувати консервовану квасолю.

    Тобі знадобиться: 150 г сухої квасолі, 150 г селери, 1 буряк, 300 г картоплі, 300 г капусти, 1 морква, 100 мл томатного соусу, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі, 4 л води.

    Приготування: Квасоля попередньо замочіть на 4-6 годин. Овочі підготуй і наріж. Закип'ятіть воду, додай буряк, квасолю і варіть 30 хвилин на повільному вогні. Додай томатний соус, селера, картоплю, капусту та моркву. Проварити 15 хвилин, посолити, поперчити і наполягати борщ півгодини під кришкою.

    17. Пісний борщ з оливками та солоними огірками

    Готовий борщ присип подрібненою зеленню та подавай на стіл.

    Тобі знадобиться: 200 г буряків, 400 г картоплі, 300 г капусти, 2 солоних огірка, жменя оливок без кісточок, 1 морква, 1 цибулина, 30 мл олії, 30 г томатної пасти, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі, 3 л води.

    Приготування: Наріж солоні огірки, оливки та очищені овочі. Обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору. Всип буряк, огірки і обсмажуйте 5-7 хвилин. Томатну пасту змішай з невеликою кількістю води, влий у сковорідку з овочами та томи під кришкою 15 хвилин. Закип'ятіть воду, додай картоплю, засмажку та оливки. Прокип'яті 10 хвилин, додай у борщ капусту та вари ще 8-10 хвилин. Посолити, поперчити і зняти з вогню.

    18. Червоний борщ без м'яса

    Весь секрет у тому, що перед смаженням буряк змішується з лимонною кислотою.

    Тобі знадобиться: 350 г буряка, 400 г картоплі, 300 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. олії, 3 ст.л. томатної пасти, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 ст. цукру, 1 ст. солі, 4 води.

    Овочі очисти і наріж. Цибулю з морквою обсмаж на олії 3 хвилини, додай буряк, змішаний з лимонною кислотою та цукром. Обсмажити ще 3 хвилини. Томатну пасту змішай з водою і влий у сковорідку, накрий кришкою і томи 20 хвилин на слабкому вогні. Закип'ятіть воду, додай картоплю, засмажку і провари 15 хвилин. Всип капусту, посоліть і готуй борщ ще 5-7 хвилин.

    19. Пісний борщ із цвітною капустою та чорносливом

    Розбери цвітну капусту на дрібні суцвіття і зріж грубі частини стебла.

    Тобі знадобиться: 300 г буряка, 400 г картоплі, 300 г цвітної капусти, 3 середні помідори, 10 штук чорносливу без кісточки, 1 морква, 1 цибулина, 30 мл рослинної олії, 3 горошини запашного перцю, 2 ла. . солі, 3 л води.

    Чорнослив промий окропом і наріж. Овочі очисти та подрібни. Обсмажити цибулю з морквою 3 хвилини, додати буряк, чорнослив і обсмажувати ще 5-7 хвилин. Всип нарізані помідори, накрий кришкою і томи 15 хвилин. Переклади цю засмажку в каструлю з киплячою водою, всип капусту, картоплю та спеції. Проварити 15 хвилин, посолити і зняти з вогню. Наполягай борщ під кришкою близько півгодини.

    20. Пісний борщ із галушками

    За бажанням можеш додати в тісто – трохи смаженої цибулі з олією.

    Тобі знадобиться:
    Для борщу: 2 буряка, 300 г картоплі, 300 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 3 ст.л. олії, 2 ст.л. томатної пасти, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 2 лаврові листи, 3 горошини запашного перцю, 1,5 ч.л. солі, 4 л води.
    Для галушок: 200 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 150мл води.

    Приготування: Овочі підготуй та наріж. Цибуля з морквою обсмажити до золотистого кольору. Додай буряки і обсмажуйте до тих пір, поки вони не зменшаться в обсязі. Томатну пасту змішай з водою, влий у сковорідку, накрий кришкою і томи 15 хвилин. Закип'ятіть воду, додай картоплю, капусту, спеції та провари 10 хвилин. Всип засмажку і продовжуй варити ще 10 хвилин.

    Змішай борошно із сіллю та водою. Набирай ложкою трохи тіста і викладай галушки в киплячий борщ. Проварити 4-5 хвилин, посолити і зняти з вогню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *