15 найсмачніших рецептів манника на кефірі

Ну що може бути простіше і смачніше за домашнього манника на кефірі? Легкі кисломолочні нотки завжди доречні в солодкій випічці, а манка в тісті робить його ще більш пухким та повітряним. Розповідаємо 15 чудових рецептів, як приготувати такий пиріг до чашки чаю чи кави!

Зміст

  • 1. Манник без борошна на кефірі
  • 2. Манник “Зебра” на кефірі
  • 3. Лимонний манник на кефірі
  • 4. Манник із грушею на кефірі
  • 5. Манник з вишнею на кефірі
  • 6. Манник на кефірі з варенням
  • 7. Манник із сиром на кефірі
  • 8. Манник із персиками на кефірі
  • 9. Манник з аґрусом на кефірі
  • 10. Манник на кефірі з кокосовою стружкою
  • 11. Манник із капустою на кефірі
  • 12. Манник на кефірі з майонезом
  • 13. Манник із маком на кефірі
  • 14. Банановий манник на кефірі
  • 15. Манник на кефірі та сметані
  • 1. Манник без борошна на кефірі

    Перед подачею посип готовий манник цукровою пудрою.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 яйця, 150 г цукру, 1 склянка манки, 1 ч.л. соди, 1 щіпка солі.

    Залий манку кефіром, залиш на півгодини, а потім додай соду і залиш ще на кілька хвилин. Міксером зби яйця з цукром і сіллю до пишності, з'єднай обидві маси і відправте тісто в жароміцну форму. Випікай манник 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    2. Манник “Зебра” на кефірі

    Улюблена смугаста Зебра, від якої буде в захваті вся родина.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 2 яйця, 200 г цукру, 150 г манки, 150 г борошна, 20 г какао, 1 ч.л. розпушувача, сіль, ванілін.

    Змішай манку з кефіром і залиш на півгодини . Міксером збий яйця з цукром, сіллю та ваніліном добела. З'єднай обидві маси і акуратно втрути туди борошно з розпушувачем.

    Розділи тісто навпіл і втрути какао в одну половину. Щоб густота була однаковою – всип ще трохи борошна у світлу частину або влий трохи кефіру в шоколадну половину. Ложкою виклади тісто у форму, чергуючи шари. Випікай манник 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    3. Лимонний манник на кефірі

    Так само можна приготувати і ароматний апельсиновий манник.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 1 яйце, 1/2 лимона, 100 г коричневого цукру, 200 г манки, 0,5 ч.л. соди, 1 щіпка солі.

    Приготування: Залийте манку кефіром і залиште їх на 30 хвилин. Міксером зби яйце з сіллю і цукром до пишності, відправ його в манку і перемішай. Додай цедру лимона і гашену содом лимонним соком, перемішай тісто і випікай манник приблизно 40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:8 відмінних способів приготувати яйця Бенедикт

    4. Манник із грушею на кефірі

    Чудовий рецепт, приготування якого займе багато часу.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 150 г манки, 1 ч.л. соди, 3-4 груші, мелена кориця чи ванілін.

    Залий манку кефіром на півгодини. Зби яйця з цукром, з'єднай їх з манкою та содою. Змасти жароміцну форму вершковим маслом, посип манкою і виклади туди скибочки груші. Посип все корицею або ваніліном, зали тестом і випікай манник близько 40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    5. Манник з вишнею на кефірі

    Вишня підійде як свіжа, так і заморожена чи консервована. Але обов'язково – без кісточок!

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 3 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 150-200 г цукру, 150 г манки, 150 г борошна, 0,5 ч.л. соди, 1 склянка вишні.

    Приготування: Манку залий кефіром і залиш на 30 хвилин. Віночком зби яйця з цукром, влий розтоплене вершкове масло, знову збий і змішай все з манкою. Додай соду, а потім просіяне борошно. Акуратно втрути вишню в тісто і випікай манник 45 хвилин у духовці при 190 градусах.

    6. Манник на кефірі з варенням

    Рекомендуємо використовувати максимально густе варення чи джем.

    Тобі знадобиться: 350 мл кефіру, 3 яйця, 200 г цукру, 250 г манки, 180 г борошна, 15 г розпушувача, 300 г варення.

    Залий манку кефіром і залиш на 20 хвилин . Міксером зби яйця з цукром добіла, змішай їх з манкою і всип просіяне борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, додай варення і залий його тестом. Випікай манник 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    7. Манник із сиром на кефірі

    Для цього рецепту найкраще взяти жирний сир та кефір.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 200 г сиру, 2 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукру, 200 г манки, 150 г борошна, 1 ч.л. соди, сіль, ванілін.

    Приготування: Віночком збий яйця, цукор, сіль та ванілін. Додай сир з кефіром і збий цю заготовку до однорідності за допомогою блендера. Всип соду, залиш на 5 хвилин і потім влий розтоплене вершкове масло. Додай манку і муку|борошно|, ретельно перемішай тісто і випікай манник 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:10 прекрасних рецептів сирної паски на Великдень

    8. Манник із персиками на кефірі

    Відмінно поєднує яскравий смак і досить доступні інгредієнти.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки кефіру, 3 яйця, 3 ст. олії, 3/4 склянки цукру, 1,5 склянки манки, 3 ст.л. муки|борошна|, 2 ч.л. розпушувача, 5-6 персиків.

    Залий манку кефіром і залиш на 1 годину . Вбий туди яйця, влий олію, перемішай і додай решту сухих інгредієнтів. Наріж половину персиків кубиком і втрути їх у тісто. Відправте тісто в жароміцну форму і прикрась часточками персиків, що залишилися. Випікай манник 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    9. Манник з аґрусом на кефірі

    Манник можна приготувати з різною ягодою, але з аґрусом – виходить дуже оригінально.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 2 яйця, 50 мл олії, 150 г цукру, 150 г манки, 150 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 200 г аґрусу.

    Приготування: Залийте манку кефіром на 30 хвилин. Збий яйця з цукром до пишності, влий олію і знову збий. З'єднай яйця з манкою і поступово всип борошно з розпушувачем. Після чого акуратно втрути агрус в тісто і випікай манник 35-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Манник на кефірі з кокосовою стружкою

    Для більш насиченого аромату – використовуй ванілін чи ванільний цукор.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 2 яйця, 180 г цукру, 150 г манки, 150 г борошна, 50 г кокосової стружки, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.

    Залий манку кефіром на 15 хвилин. Міксером зби яйця з цукром і сіллю добіла, змішай їх з манкою і додай кокосову стружку з розпушувачем. Поступово всип борошно до зручної консистенції тіста і випікай манник 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    11. Манник із капустою на кефірі

    Оригінальний рецепт манника спеціально для тих, хто віддає перевагу несолодкій випічці.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 1 яйце, 1 ст. олії, 20 г вершкового масла, 100-120 г манки, 0,5 ч.л. розпушувача, 250 г капусти, 3 гілочки кропу, спеції.

    Залий манку кефіром, залиш на 20 хвилин, а потім додай яйця, обидва види масла і розпушувач. Тонко наріж капусту, подрібни кріп, приправ і злегка розімні начинку руками. З'єднати тісто з начинкою, відправ все у форму і випікай манник 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Манник на кефірі з майонезом

    Майонез – дуже цікавий спосіб зробити тісто ніжнішим.

    Зараз читають:20 чудових рецептів печива на Новий рік 2024

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 1 яйце, 2 ст. майонезу, 20 мл олії, 100 г цукру, 150 г манки, 50 г борошна, 1 ч.л. соди, 1 щіпка солі, ванілін.

    Приготування: Відклади соду та олію убік. Змішай інші сухі і всі рідкі інгредієнти окремо один від одного. З'єднай обидві маси і залиште тісто на 1 годину, а можна і на 2. Після чого влий масло і всип соду, відправте тісто у форму і випікай манник 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах.

    13. Манник із маком на кефірі

    Манник із маком – це завжди особливе задоволення!

    Тобі знадобиться: 400 мл кефіру, 3 яйця, 150 г вершкового масла, 250 г цукру, 300 г манки, 250 г борошна, 80 г маку, 15 г розпушувача.

    Приготування: Віночком збий кефір з яйцями та цукром. Додай сухі інгредієнти, перемішай і влий розтоплене вершкове масло. Після чого втрути мак і випікай манник 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах або 60-70 хвилин у мультиварці в режимі випічки.

    14. Банановий манник на кефірі

    Бананова випічка давно та заслужено стала вже класикою.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 банани, 2 яйця, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1/2 склянки цукру, 1 склянка манки, 1/2 склянки борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.

    Залий манку кефіром і залиш на півгодини . Міксером зби яйця з сіллю і цукром, додай вершкове масло з розпушувачем, а потім змішай все з манкою. Поступово додай борошно, що просіює, регулюючи її кількість по консистенції тіста.

    Відправте шар тесту у форму, на нього викладіть нарізані кружальцями банани, знову тісто, знову банани – і так чергуй шари до кінця інгредієнтів. Випікай манник 45-60 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    15. Манник на кефірі та сметані

    Такий манник виходить особливо ніжним, легким та повітряним.

    Тобі знадобиться: 150 мл кефіру, 150 мл сметани, 3 яйця, 150 г цукру, 1,5 склянки манки, 2 ч.л. розпушувача, 1-2 жмені родзинок, 1 щіпка солі.

    Відділи білки від жовтків. Розітріть жовтки з цукром, змішай з кефіром, сметаною і манкою, залиш заготівлю на півгодини і потім додай розпушувач. Збий білки з сіллю до стійких піків, лопаткою втрути їх у тісто і всип промиті родзинки. Випікай манник спочатку 25 хвилин у духовці при 200 градусах, а далі ще 20 хвилин при 170 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *