Ну що може бути простіше і смачніше за домашнього манника на кефірі? Легкі кисломолочні нотки завжди доречні в солодкій випічці, а манка в тісті робить його ще більш пухким та повітряним. Розповідаємо 15 чудових рецептів, як приготувати такий пиріг до чашки чаю чи кави!
Зміст
1. Манник без борошна на кефірі
Перед подачею посип готовий манник цукровою пудрою.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 яйця, 150 г цукру, 1 склянка манки, 1 ч.л. соди, 1 щіпка солі.
Залий манку кефіром, залиш на півгодини, а потім додай соду і залиш ще на кілька хвилин. Міксером зби яйця з цукром і сіллю до пишності, з'єднай обидві маси і відправте тісто в жароміцну форму. Випікай манник 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
2. Манник “Зебра” на кефірі
Улюблена смугаста Зебра, від якої буде в захваті вся родина.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 2 яйця, 200 г цукру, 150 г манки, 150 г борошна, 20 г какао, 1 ч.л. розпушувача, сіль, ванілін.
Змішай манку з кефіром і залиш на півгодини . Міксером збий яйця з цукром, сіллю та ваніліном добела. З'єднай обидві маси і акуратно втрути туди борошно з розпушувачем.
Розділи тісто навпіл і втрути какао в одну половину. Щоб густота була однаковою – всип ще трохи борошна у світлу частину або влий трохи кефіру в шоколадну половину. Ложкою виклади тісто у форму, чергуючи шари. Випікай манник 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
3. Лимонний манник на кефірі
Так само можна приготувати і ароматний апельсиновий манник.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 1 яйце, 1/2 лимона, 100 г коричневого цукру, 200 г манки, 0,5 ч.л. соди, 1 щіпка солі.
Приготування: Залийте манку кефіром і залиште їх на 30 хвилин. Міксером зби яйце з сіллю і цукром до пишності, відправ його в манку і перемішай. Додай цедру лимона і гашену содом лимонним соком, перемішай тісто і випікай манник приблизно 40 хвилин в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:8 відмінних способів приготувати яйця Бенедикт
4. Манник із грушею на кефірі
Чудовий рецепт, приготування якого займе багато часу.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 150 г манки, 1 ч.л. соди, 3-4 груші, мелена кориця чи ванілін.
Залий манку кефіром на півгодини. Зби яйця з цукром, з'єднай їх з манкою та содою. Змасти жароміцну форму вершковим маслом, посип манкою і виклади туди скибочки груші. Посип все корицею або ваніліном, зали тестом і випікай манник близько 40 хвилин в духовці при 180 градусах.
5. Манник з вишнею на кефірі
Вишня підійде як свіжа, так і заморожена чи консервована. Але обов'язково – без кісточок!
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 3 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 150-200 г цукру, 150 г манки, 150 г борошна, 0,5 ч.л. соди, 1 склянка вишні.
Приготування: Манку залий кефіром і залиш на 30 хвилин. Віночком зби яйця з цукром, влий розтоплене вершкове масло, знову збий і змішай все з манкою. Додай соду, а потім просіяне борошно. Акуратно втрути вишню в тісто і випікай манник 45 хвилин у духовці при 190 градусах.
6. Манник на кефірі з варенням
Рекомендуємо використовувати максимально густе варення чи джем.
Тобі знадобиться: 350 мл кефіру, 3 яйця, 200 г цукру, 250 г манки, 180 г борошна, 15 г розпушувача, 300 г варення.
Залий манку кефіром і залиш на 20 хвилин . Міксером зби яйця з цукром добіла, змішай їх з манкою і всип просіяне борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, додай варення і залий його тестом. Випікай манник 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
7. Манник із сиром на кефірі
Для цього рецепту найкраще взяти жирний сир та кефір.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 200 г сиру, 2 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукру, 200 г манки, 150 г борошна, 1 ч.л. соди, сіль, ванілін.
Приготування: Віночком збий яйця, цукор, сіль та ванілін. Додай сир з кефіром і збий цю заготовку до однорідності за допомогою блендера. Всип соду, залиш на 5 хвилин і потім влий розтоплене вершкове масло. Додай манку і муку|борошно|, ретельно перемішай тісто і випікай манник 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:10 прекрасних рецептів сирної паски на Великдень
8. Манник із персиками на кефірі
Відмінно поєднує яскравий смак і досить доступні інгредієнти.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки кефіру, 3 яйця, 3 ст. олії, 3/4 склянки цукру, 1,5 склянки манки, 3 ст.л. муки|борошна|, 2 ч.л. розпушувача, 5-6 персиків.
Залий манку кефіром і залиш на 1 годину . Вбий туди яйця, влий олію, перемішай і додай решту сухих інгредієнтів. Наріж половину персиків кубиком і втрути їх у тісто. Відправте тісто в жароміцну форму і прикрась часточками персиків, що залишилися. Випікай манник 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
9. Манник з аґрусом на кефірі
Манник можна приготувати з різною ягодою, але з аґрусом – виходить дуже оригінально.
Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 2 яйця, 50 мл олії, 150 г цукру, 150 г манки, 150 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 200 г аґрусу.
Приготування: Залийте манку кефіром на 30 хвилин. Збий яйця з цукром до пишності, влий олію і знову збий. З'єднай яйця з манкою і поступово всип борошно з розпушувачем. Після чого акуратно втрути агрус в тісто і випікай манник 35-45 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Манник на кефірі з кокосовою стружкою
Для більш насиченого аромату – використовуй ванілін чи ванільний цукор.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 2 яйця, 180 г цукру, 150 г манки, 150 г борошна, 50 г кокосової стружки, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.
Залий манку кефіром на 15 хвилин. Міксером зби яйця з цукром і сіллю добіла, змішай їх з манкою і додай кокосову стружку з розпушувачем. Поступово всип борошно до зручної консистенції тіста і випікай манник 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Манник із капустою на кефірі
Оригінальний рецепт манника спеціально для тих, хто віддає перевагу несолодкій випічці.
Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 1 яйце, 1 ст. олії, 20 г вершкового масла, 100-120 г манки, 0,5 ч.л. розпушувача, 250 г капусти, 3 гілочки кропу, спеції.
Залий манку кефіром, залиш на 20 хвилин, а потім додай яйця, обидва види масла і розпушувач. Тонко наріж капусту, подрібни кріп, приправ і злегка розімні начинку руками. З'єднати тісто з начинкою, відправ все у форму і випікай манник 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. Манник на кефірі з майонезом
Майонез – дуже цікавий спосіб зробити тісто ніжнішим.
Зараз читають:20 чудових рецептів печива на Новий рік 2024
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 1 яйце, 2 ст. майонезу, 20 мл олії, 100 г цукру, 150 г манки, 50 г борошна, 1 ч.л. соди, 1 щіпка солі, ванілін.
Приготування: Відклади соду та олію убік. Змішай інші сухі і всі рідкі інгредієнти окремо один від одного. З'єднай обидві маси і залиште тісто на 1 годину, а можна і на 2. Після чого влий масло і всип соду, відправте тісто у форму і випікай манник 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах.
13. Манник із маком на кефірі
Манник із маком – це завжди особливе задоволення!
Тобі знадобиться: 400 мл кефіру, 3 яйця, 150 г вершкового масла, 250 г цукру, 300 г манки, 250 г борошна, 80 г маку, 15 г розпушувача.
Приготування: Віночком збий кефір з яйцями та цукром. Додай сухі інгредієнти, перемішай і влий розтоплене вершкове масло. Після чого втрути мак і випікай манник 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах або 60-70 хвилин у мультиварці в режимі випічки.
14. Банановий манник на кефірі
Бананова випічка давно та заслужено стала вже класикою.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 банани, 2 яйця, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1/2 склянки цукру, 1 склянка манки, 1/2 склянки борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.
Залий манку кефіром і залиш на півгодини . Міксером зби яйця з сіллю і цукром, додай вершкове масло з розпушувачем, а потім змішай все з манкою. Поступово додай борошно, що просіює, регулюючи її кількість по консистенції тіста.
Відправте шар тесту у форму, на нього викладіть нарізані кружальцями банани, знову тісто, знову банани – і так чергуй шари до кінця інгредієнтів. Випікай манник 45-60 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
15. Манник на кефірі та сметані
Такий манник виходить особливо ніжним, легким та повітряним.
Тобі знадобиться: 150 мл кефіру, 150 мл сметани, 3 яйця, 150 г цукру, 1,5 склянки манки, 2 ч.л. розпушувача, 1-2 жмені родзинок, 1 щіпка солі.
Відділи білки від жовтків. Розітріть жовтки з цукром, змішай з кефіром, сметаною і манкою, залиш заготівлю на півгодини і потім додай розпушувач. Збий білки з сіллю до стійких піків, лопаткою втрути їх у тісто і всип промиті родзинки. Випікай манник спочатку 25 хвилин у духовці при 200 градусах, а далі ще 20 хвилин при 170 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua