Чи існують люди, які не люблять вишню? Ця кисло-солодка ягода особливо незамінна для компотів, випічки та десертів. А щоб зберегти її смак та аромат, важливо її правильно заморозити. Цілий чи без кісточок? З цукром чи без? Лови перевірені рецепти!
Зміст
1. Заморожена вишня цілком
Все готується дуже швидко і без зайвого клопоту.
Тобі знадобиться: 500 г вишні.
Ретельно промий і обсуши вишню. Розклади ягоди на піднос або піддон в один шар, заморозь, а потім пересип їх у порційні пакети або контейнери і відправь назад в морозилку на зберігання.
Зараз читають:15 легких рецептів протеїнових батончиків у домашніх умовах
2. Заморожена вишня без кісточок
Прекрасний рецепт, який варто знати кожній господині.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні.
Приготування: Промий і обсуши вишню, акуратно видали кісточки і злий весь сік, що виділився. Для зручності можеш спочатку складати ягоди на друшляк або сито.
Виклади ягоди в один шар на тацю і відправь в морозилку. Коли вишня замерзне, пересип її в ємності для зберігання і поверни назад в морозильну камеру.
3. Заморожена вишня у цукровому сиропі на зиму
Використовуй її для приготування компотів або як начинку для випічки.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 700-800 г цукру, 500 мл води.
Приготування: Звари сироп з води та цукру, а потім дай йому охолонути. Окремо вимий вишню, видали кісточки і розклади ягоди у формочки або пластикові контейнери. Після чого залий вишню раніше приготованим цукровим сиропом, залиш на 2-3 години на столі і відправ у морозилку на зберігання.
Зараз читають:Мариновані кавуни в банках на зиму: 15 незрівнянних рецептів
4. Заморожена вишня на пергаменті
Ідеальна комбінація смаку та користі, і жодних зайвих добавок!
Тобі знадобиться: 500 г вишні.
За цим рецептом найкраще морозити вишню з кісточками, щоб пергамент не розмок. Промий та обсуши ягоди. Застелить дно контейнера пергаментом і викладіть туди суху вишню в один шар.
Накрий пергаментом і додай шар вишні, і так – наскільки вистачить висоти твого контейнера. Закрийте заготовку кришкою і відправте в морозилку. За бажанням пізніше можеш пересипати вже заморожену вишню в пакет.
5. Заморожена вишня у вакуумі на зиму
Компактне рішення, але тут обов'язково буде потрібна трубочка для напоїв.
Тобі знадобиться: 500 г вишні.
Приготування: Розклади вимиту і суху вишню за звичайними або зип-пакетами. Встав трубочку і застебні або зав'яжи пакет, а далі губами витягніть повітря через трубочку. Дістань її і відразу ж зав'яжи або застебні пакет остаточно, поки туди не потрапило нове повітря. Відправте вишню в морозилку на зберігання.
Зараз читають:15 найкращих салатів, які можна подати до плову
6. Заморожене вишневе пюре на зиму
Якщо хочеш – додай трохи ягід шматочками для цікавішої текстури готового пюре.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 100-200 г цукру.
Промий вишню, видали кісточки і блендером перебий ягоди з цукром. Розклади пюре по формах або пластикових контейнерах і відправ в морозильну камеру. Готово!
Джерело: dietcenter.com.ua