10 рецептів соусів для лазаньї, які точно здивують

Секрет італійської лазаньї – у правильно підібраному соусі, інакше вона буде суха і прісна. І щоб такого не трапилося, ми вже зібрали добірку рецептів томатних та вершкових соусів для лазаньї, серед яких ти зможеш вибрати варіант до смаку!

Зміст

  • 1. Класичний соус Бешамель для лазаньї
  • 2. М'ясний соус для лазаньї
  • 3. Класичний соус Болоньєзе для лазаньї
  • 4. Овочевий соус для лазаньї
  • 5. Вершковий соус з цибулею для лазаньї
  • 6. Вершковий соус на бульйоні для лазаньї
  • 7. Соус Болоньєзе з куркою для лазаньї
  • 8. Гірчичний соус Бешамель для лазаньї
  • 9. М'ясний соус з беконом для лазаньї
  • 10. Сирний соус для лазаньї
  • 1. Класичний соус Бешамель для лазаньї

    Якщо раптом у соусі залишилися грудочки – просто перетріть його через сито.

    Тобі знадобиться: 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. олії, 2 ст.л. борошна, 750 мл молока, сіль|соль|, мускатний горіх.

    Злегка обсмажити борошно на суміші масел, помішуючи. Влий молоко, продовжуючи постійно заважати, і доведи до кипіння. Приправ та увари соус 8-10 хвилин до загусання на слабкому вогні.

    2. М'ясний соус для лазаньї

    Ще один соус, без якого неможливо уявити домашню лазанью.

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичого фаршу, 500 г помідорів, 200 г цибулі, 3 зубчики часнику, 2 ст. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Обсмаж дрібно нарізану цибулю до м'якості, додай фарш і смаж 15 хвилин, помішуючи. Подрібніть блендером очищені від шкірки помідори з часником. Влий їх до фаршу, додай томатну пасту та спеції, перемішай і туши соус ще 7 хвилин під кришкою.

    Зараз читають:20 легких рецептів наливки з абрикосів

    3. Класичний соус Болоньєзе для лазаньї

    Для більшого аромату в класичному рецепті використовують вино, але його можна і не додавати.

    Тобі знадобиться: 800 г яловичини, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 морква, 1 стебло селери, 400 г помідорів у власному соку, 1 ст.л. томатної пасти, 100 мл червоного сухого вина, оливкова олія, спеції.

    Пропусти яловичину через м'ясорубку. Дрібно наріж цибулю, часник, моркву та селеру, і обсмаж їх близько 10 хвилин на оливковій олії. Додай фарш і продовжуй смажити на сильному вогні, помішуючи.

    Влий вино, випаруй його близько 5 хвилин і додай томатну пасту, подрібнені помідори з соком і спеції. Туші соус під кришкою на мінімальному вогні близько 1,5 години, періодично підливаючи воду.

    4. Овочевий соус для лазаньї

    Ще один рецепт томатного соусу, але із додаванням інших овочів!

    Тобі знадобиться: 200-250 г томатної пасти, 3 моркви, 3 помідори, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 1 л води, спеції.

    Приготування: Обсмажити цибулю в олії до золотистості, додати терту моркву та смажити ще пару хвилин. Додай дрібно нарізаний перець, готуй до м'якості та приправ. Помідори очисти від шкірки, теж дрібно порубай і додай до інших овочів з томатною пастою та водою. Туши соус на слабкому вогні близько півгодини до густини.

    5. Вершковий соус з цибулею для лазаньї

    Хороша альтернатива класичному соусу Бешамель.

    Тобі знадобиться: 1,25 склянки молока, 60 г вершкового масла, 1,25 склянки вершків, 1/3 склянки борошна, 3 бутони гвоздики, 2 лаврові листи, 1 цибулина, спеції.

    Зараз читають:Бельгійські вафлі в електровафельниці: 20 рецептів на будь-який смак

    Налий молоко в сотейник, додай лавровий лист і нашпиговану гвоздикою цибулину, нагрій майже до кипіння, дай охолонути і проціди. У тому ж сотейнику обсмаж борошно на вершковому маслі близько 1 хвилини, додай тепле молоко, перемішай до однорідності і туші ще 3 хвилини. Влий вершки, доведи соус до кипіння, приправ за смаком і зніми з вогню.

    6. Вершковий соус на бульйоні для лазаньї

    З різними овочевими та м'ясними бульйонами – щоразу виходить по-різному.

    Тобі знадобиться: 1,5-2 склянки бульйону, 50 г борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 100 мл 33-35% вершків, спеції.

    Приготування: Обсмажити борошно на олії до золотистості. Влий бульйон тонким цівком, постійно помішуючи. Додай вершки та спеції, і провари соус на слабкому вогні до загусання.

    7. Соус Болоньєзе з куркою для лазаньї

    Традиційно болоньєзе готується з яловичини, але є й такий рецепт.

    Тобі знадобиться: 800 г курячого фаршу, оливкова олія, 2 зубчики часнику, 3 помідори, 3 помідори чері, 1/4 склянки червоного сухого вина, 2 ст.л. бальзаміка, 1 ч.л. червоного меленого перцю, 1 пучок базиліка, спеції.

    Обсмаж курячий фарш, помішуючи, до напівготовності. Додай подрібнений часник і довільно нарізані звичайні та помідори чері. Протушкуй разом кілька хвилин, влий вино, бальзамік і трохи води. Туши соус ще близько 10 хвилин після кипіння. Додай спеції та рубаний базилік, перемішай і зніми з вогню.

    Зараз читають:10 рецептів чилі кон карне, які здивують сім'ю та гостей

    8. Гірчичний соус Бешамель для лазаньї

    Для тих, хто віддає перевагу більш пікантним варіантам лазаньї.

    Тобі знадобиться: 2 ст. борошна, 30 г вершкового масла|мастила|, 500 мл молока, спеції, 2 ст.л. гірчиці.

    Приготування: Нагрій молоко з будь-якими спеціями до смаку, дай охолонути і проціди. Обсмажити борошно на вершковому маслі 1-2 хвилини, влий молоко і перемішай. Проварити соус до загусання і в кінці приготування – додай гірчицю.

    9. М'ясний соус з беконом для лазаньї

    Яскравий, пікантний, а ще чудово підходить не лише для лазаньї, а й для пасти!

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 400 г томатного соусу, 100 мл бульйону, 100 мл молока, 80 г бекону, 50 г моркви, 50 г селери, 50 г цибулі, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, моркву, селеру та бекон. Обсмаж їх 5-7 хвилин, помішуючи. Додай фарш і смажу ще близько 10 хвилин, розбиваючи грудочки. Додай томатний соус, молоко та бульйон. Приправ все і протушкуй соус до загусання на слабкому вогні.

    10. Сирний соус для лазаньї

    Виходить щось подібне до сирного Бешамеля, яким якраз можна замінити класичний.

    Тобі знадобиться: 90 г борошна, 70 г вершкового масла|мастила|, 120 г твердого сиру, 1 л молока, спеції.

    Приготування: Обсмажити борошно на олії до золотистості. Влий молоко, постійно помішуючи, і трохи увари все на слабкому вогні. Додай тертий сир та продовжуй помішувати соус до його розчинення.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *