Смачні та ніжні креветки – самі собою делікатес. Але навіть їх можна подати ще оригінальніше, якщо правильно підібрати гарнір. Зібрали для тебе 15 вдалих рецептів гарнірів до креветок, щоб вибрати варіант до душі!
Зміст
1. Паста з вершками та пармезаном
Підходять будь-які макарони чи спагетті.
Тобі знадобиться: 200 г пасти, 150 мл вершків, 3 ст. вершкового сиру, 100 г пармезану, 1 ч. л. каррі, 1 зубчик часнику, спеції.
Відвари пасту до готовності. Нагрій вершки, додай каррі, подрібнений часник та спеції. Потім додай вершковий сир та тертий пармезан. Прогрій ще 1-2 хвилини, виклади пасту та перемішай.
2. Картопля з розмарином
Найкраще виходить з невеликою молодою картоплею.
Тобі знадобиться: 1 кг молодої картоплі, 3 зубчики часнику, 4 гілочки розмарину, 5 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Розріж картоплю навпіл, подрібни часник і розмарин, і змішай все з олією та спеціями. Виклади у форму і запікайте 45 хвилин при 200 градусах у духовці.
3. Полента із сиром
Кукурудзяна полента стане гарним нейтральним гарніром до креветок.
Тобі знадобиться: 250 г кукурудзяної крупи, 1 л води, 20 г вершкового масла|мастила|, 80 г твердого сиру, 2-3 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Закип'яти воду і влий оливкову олію. Тонким цівком засип кукурудзяну крупу, постійно помішуючи. Помішуйте ще 5-7 хвилин і потім готуй поленту під кришкою близько 30-40 хвилин на слабкому вогні. Додай вершкове масло|мастило| і тертий сир, і перемішай.
Зараз читають:15 сочевих супів-пюре, які точно варто приготувати
4. Рис із кокосовим молоком
Такі екзотичні гарніри дуже гармонійно поєднуються із креветками.
Тобі знадобиться: 300 г рису, 1 морква, 4 зубчики часнику, 1 см імбиру, 1 цибулина, 450 мл води, 200 мл кокосового молока, 0,5 ч.л. куркуми, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, часник, імбир та моркву. Жар всі разом близько 5-7 хвилин, помішуючи. Додай куркуму та спеції, і смажу ще 1 хвилину. Влий кокосове молоко, доведи до кипіння і протушкуй 7-10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Засип промитий рис, часткою воду і доведи до кипіння. Готуй рис на слабкому вогні під кришкою, поки вся рідина не вбереться.
5. Смажений болгарський перець
Для більшого аромату гарніру – пропонуємо додати зелень та часник.
Тобі знадобиться: 500 г болгарського перцю, 3 зубчики часнику, по 25 г петрушки та кропу, спеції.
Приготування: Наріж перець смужками та обсмаж його на сковороді до легких підпалин. Подрібни часник і зелень, змішай з перцем і приправ за смаком.
6. Овочевий салат із авокадо
Прості овочеві салати чудово поєднуються з таким дієтичним інгредієнтом, як креветки.
Тобі знадобиться: 100 г салатного міксу, 7 помідорів чері, 1 авокадо, 1 огірок, 1/2 фіолетової цибулини, 1 ч.л. бальзаміка, 1 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі і змішай їх із салатним міксом. Заправте маслом, бальзаміком і спеціями до смаку.
7. Кіноа з помідорами
За своєю суттю це салат, але з нього виходить гарний та ситний гарнір.
Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 1 авокадо, 5 помідорів чері, 150 г кукурудзи, 1/2 пучка кінзи, по 1 ст. оливкової олії, винного оцту, меду та зернистої гірчиці, спеції.
Приготування: Відвари кіноа за інструкцією. Довільно наріж овочі, подрібни кінзу і змішай усі разом. Окремо змішай інгредієнти для заправки та полів нею гарнір.
Зараз читають:15 супів із копченою куркою, які зроблять обід незабутнім
8. Фунчоза із зеленим горошком
Фунчоза хороша тим, що її можна їсти гарячою або холодною.
Тобі знадобиться: 100 г фунчози, 1/2 болгарського перцю, 1 жменю консервованого зеленого горошку, 1 жменю консервованої кукурудзи, 2 печериці, 2 зубчики часнику, соєвий соус.
Приготування: Подрібни перець і печериці, обсмаж їх пару хвилин і додай часник, горошок та кукурудзу. Жар ще пару хвилин і влий соєвий соус. Окремо приготуй фунчозу за інструкцією, змішай її з овочами та зніми з вогню.
9. Рис з лаймом та кінзою
Для цього рецепту рекомендуємо використовувати довгозерний рис.
Тобі знадобиться: 1/2 цибулини, 1 зубчик часнику, 1 склянка рису, 2 склянки води, 5 ст. рубаної кінзи, 1 лайм.
Приготування: Обсмаж подрібнену цибулю 5-7 хвилин, додай подрібнений часник і смажу ще 1 хвилину. Додай промитий рис та смажу ще 2 хвилини. Влий воду, доведи до кипіння і готуй 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай кінзу, сік та цедру лайма, і зніми рис із вогню.
10. Локшина з овочами
Готову локшину можна заправити соєвим соусом або полити теріяки.
Тобі знадобиться: 200 г локшини, 100 г броколі, 100 г печериць, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст.л. кунжутної олії, спеції.
Приготування: Наріж усі овочі соломкою, печериці – платівками, а броколі – розбери на маленькі суцвіття. Обсмажити все разом в олії 7-10 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Приправ та змішай з відвареною локшиною.
11. Запечена броколі
Дієтичний гарнір, який сподобається шанувальникам правильного харчування.
Тобі знадобиться: 500 г броколі, 150 г твердого сиру, 50 г сметани, спеції.
Розбери брокколі на маленькі суцвіття, виклади у форму і змасти сметаною зі спеціями. Засип тертим сиром і відправте на 15-20 хвилин в духовку при 200 градусах.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів компоту з вишні
12. Спаржева квасоля в лимонному соку
А якщо дати гарніру трохи настоятися, тоді буде ще смачніше.
Тобі знадобиться: 500 г стручкової квасолі, по 2 ст. лимонного соку та оливкової олії, 5 зубчиків часнику, 1 пучок петрушки, спеції.
Приготування: Приваріть стручкову квасолю 4-5 хвилин в киплячій воді і відкинь на друшляк. Подрібни часник та петрушку. Змішай усі інгредієнти разом.
13. Рис із ананасами
Для цього гарніру можна використовувати як свіжий, і консервований ананас.
Тобі знадобиться: 200 г рису, 1 цибулина, 2 ст. тертого імбиру, 3 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1 болгарський перець, 200 г ананаса, 150 г зеленого горошку, 2 ст. соєвого соусу, олія.
Приготування: Відварити рис до готовності. Подрібни цибулю, часник, імбир і чилі, і обсмаж всі разом пару хвилин. Додай нарізаний болгарський перець, ананас та горошок, і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Додай рис, соєвий соус, приправ, перемішай, прогрій ще 1 хвилину і зніми з вогню.
14. Булгур із соєвим соусом
Відповідний гарнір для креветок можна приготувати не тільки з рису!
Тобі знадобиться: 200 г булгуру, 4 ст.л. соєвого соусу, 150 г зеленого горошку, 1 цибулина, 1 болгарський перець.
Приготування: Подрібни цибулю та болгарський перець, обсмаж їх 5 хвилин і додай горошок. Жар ще 2 хвилини, влий соєвий соус, приправ за бажанням і всип відварений заздалегідь булгур. Готуй все разом ще 2 хвилини.
15. Гостра гречка по-східному
Оригінальний та новий спосіб приготувати знайому гречку.
Тобі знадобиться: 150 г вареної гречки, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 100 г печериць, 1 перець чилі, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, часник і чилі, і обсмаж їх 5 хвилин. Додай нарізані печериці та смажу майже до готовності. Додай спеції, лимонний сік та соєвий соус. Доведи до кипіння, додай гречку та готуй ще 5 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua