1000 наборів для ПЛР тестування на коронавірус направлять на передову

Благодійний фонд “Повернись живим” направив на фронт 1000 наборів для ПЛР тестування на коронавірус.

Як повідомляють на сторінці фонду, ці тести дозволяють знаходити вірус на ранній, безсимптомній, фазі, коли людина становить найбільшу небезпеку для оточуючих.
Саме масові використання ПЛР тестів дозволили таким країнам, як, наприклад, Південна Корея стримати, розтягнути у часі і знизити фатальність перебігу епідемії коронавірусу.

“Протягом наступного тижня військовими медиками буде зібрано біологічний матеріал. На той момент ми уже підготуємо холодильне обладнання, яке дозволить нам доставити цей матеріал назад до лабораторії.
ПЛР тести дозволять локалізувати місця, де нова хвороба могла проникнути в армію, і стримати її там, ізолювавши хворих (якщо вони є). Це буде перше в Україні масове превентивне тестування, зроблене з урахуванням досвіду інших країн.

За те, що це стало можливим, я хочу подякувати мережі лабораторій Діла, яка погодилися надати нам ексклюзивно усю наявну потужність по виявленню коронавірусу. Вони могли б зараз заробляти на ажіотажі, як це роблять деякі інші лабораторії, але натомість дали нам можливість зберегти здоров’я армії за притомну ціну, ” – каже Віталій Дейнега, засновник фонду

Тестуватися будуть потенційні «31-ші» пацієнти», тобто люди, зараження яких здатне призвести до надшвидкого розповсюдження хвороби. А саме: керівництво бригад і батальонів та інші люди з великою кількістю соціальних контактів, і, найголовніше — військові медики.

Результати тестування не будуть розголошуватися без згоди на те керівництва армії.

Допомогти нам продовжити цю роботу можна за реквізитами: https://savelife.in.ua/donate/

Джерело: gre4ka.info

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *